Monthly Archives: september 2013

Sælg Sydfyn på Sanserne

30. september 2013

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN – oktober

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

 

Studser du også over budskabet på forsiden af det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN?
Måske du tænker, at mitsvendborg.dk forsøger at sætte en ny trend for sydfynsk sko-mode, eller at vi har en folde-ud-sektion på side 9 med månedens mr.Svendborg.

Men nej. Så kreativt er det slet ikke. Hensigten er en helt anden. Det handler om branding.

 

Hvem er vi egentlig?
Der er sikkert lige så mange meninger som der er indbyggere i Svendborg til det spørgsmål.
Og for at komme helt ind til kernen, så stiller vi i denne udgave af mitsvendborg.dk – MAGASIN skarpt på potentialerne i Sydfyn som brand. Og her på redaktionen er budskabet utvedtydigt:

“Vi skal sætte barren meget højere end vi gør i dag. Ud med alt det snobben nedad og alle de provensielle mindreværdskomplekser, o
g lad os i stedet flirte og forfører med vores brand”.

 

Når noget skal markedsføres, om det er et produkt eller en by, så griber vi sædvanligvis først fat i ’hvad’ det er vi vil sælge og herefter ’hvordan’ vi skal markedsføre det. Men i stedet burde vi vende det hele på hovedet, og spørge ’hvorfor’!

Vi ved jo godt ’hvad’ vi har på hylderne. Vores skønne omgivelser af skov og strand. Idyllen og den rolige og afslappede atmosfære. Det udgør bestemt en ikke ubetydelig salgsværdi for hele vores brand.

Men vi behøver ikke udelukkende bevæge os i græshøjde, for at få folk til at forstå hvad det er vi vil sælge. Der må gerne efterlades spor af nysgerrighed, undren og øget appetit.

Lad os derfor én gang for alle begrave den tilbagelænede attitude, at Sydfyn sælger sig selv alene på vores herlighedsværdi. Det er for nemt gang på gang at lade ø-havet og stokroserne være øverst på plakaten. Sydfyn er så meget mere.
Vi er nødt til at spørge hvorfor vi ikke tror mere på os selv. Hvorfor det er lettere at fylde gammel vin på nye flasker, i stedet for at turde prøve kræfter med en helt ny bryg.

Hvorfor foregår mange af vores købsbeslutninger under overfladen? Hvorfor påvirkes vi i en bestemt retning, når vi ser et billede, dufter en stemning eller hører noget behageligt?
Hvorfor vælger folk at holde deres ferie, deres firmaudflugt eller gøre deres huskøb i Svendborg?

Det handler om stimulering. Om indtryk. Ganske enkelt om markedsføring på alle sanserne.

Når British Airways sender en duft af enggræs ind i sine businessclass-lounges, så er det for at få folk til at føle sig, som var de udendørs og ikke i en lunken lufthavn. Eller når der spilles fransk harmonikamusik i vinafdelingen i supermarkedet, så er det naturligvis for at skabe en stemning som hjælper til at øge salget af franske vine. Det er ren Cittaslow.
I virkeligheden er det de ganske små detaljer som skal til for at skabe det helt rigtige brand. De bitte-små nuancer som fortæller vores sanser, at vi føler os godt tilpas, og har truffet det helt rigtige valg. Så små at vi knap nok bemærker dem.

 

Jeg tror.. nej, jeg er overbevist om, at Sydfyn har meget mere at byde på, end det signal du møder på forsiden.

 

Rigtig god fornøjelse med mitsvendborg.dk – MAGASINKommentarer: 1 kommentar

Ny film: ’Mit liv – tilbage til hverdagen’.

30. september 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)

Svendborg Kommune præsenterer:

En film om alt det gode kommune tilbyder borgere med kroniske sygdomme.

 

– Svendborg Kommune har et af landets bedste tilbud til borgere med hjertekarsygdomme, KOL, diabetes og kræft – når vi selv skal sige det, siger Masoum Moradi, medlem af De Radikale Venstre og formand for Sundheds- og Forebyggelsesudvalget.
– Derfor har vi fået lavet flere små film, der fortæller om tilbuddet, ’Mit liv – tilbage til hverdagen’.

 

Formålet er at borgerne og deres pårørende får kendskab til tilbuddene på en anden måde end de traditionelle foldere.
Filmene kan man se på YouTube, www.sundhed.svendborg.dk/film og på Svendborg Kommunes facebook-profil.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Coldplay spiller i Borgerforeningen – næsten

30. september 2013

 

A Rush of Coldplay – The true tribute to Coldplay
Fredag d. 4. oktober kl. 20.30
Billetpris kr. 130,- ekskl. gebyr. Siddepladser.
Dørene åbner 1 time før koncertstart.
Arr.: Borgerforeningen.


Med mere end 50 millioner solgte albums og hele 15 radiohits har Coldplay udviklet sig til et af de mest populære bands overhovedet. Storladne og iørefaldende hits som Yellow, Clocks, Viva la vida og Paradise har gjort det britiske rockband til allemandseje. A Rush of Coldplay er en hyldest til det verdensberømte band, og der bliver ikke gået på kompromis nogen steder.

Det danske tribute-band, A Rush of Coldplay, med sin 4 mands besætning har gennem længere tid arbejdet med at genskabe ikke blot Coldplays store lyd, men også deres visuelle udtryk. Alt sammen for at ramme et af verdens største rockbands så tæt som muligt.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tag hensyn til arbejdet i skoven

29. september 2013

 

Turen til kommunens skove kan i øjeblikket byde på et møde med store maskiner som arbejder i skoven.

 

– Vi har gang i skovarbejde, der skal sikre en sund skov og skovgæsternes adgang. Det betyder at man i skovene kan møde store maskiner og folk med motorsav, der er i gang med af fælde træer i skovene, forklarer Skov- og Landskabsingeniør Helle Mølgaard.
Det er vigtigt at du på din tur i skoven tager hensyn til arbejdet i skoven, ved at holde god afstand til maskinerne og respekterer anvisninger. Enkelte skove vil kortvarigt være helt lukket for færdsel, mens maskinerne arbejder. Det er nødvendigt for at undgå farlige situationer for publikum. Det vil fremgå af skilte ved indgangen til skoven hvis der er lukket for færdsel.

Meget af arbejdet går ud på at fælde en del af de unge træer, for at give plads til, at de blivende træer kan udvikle sig til store flotte træer. Samtidig bliver der fældet en del langs med veje og stier, for at gøre disse mere fremkommelige for færdsel. Størstedelen af det træ som bliver fældet, bliver brugt til flis. Der bliver også fældet en del asketræer, som er ramt af sygdommen ”Askens toptørre”, og derfor har en masse døde grene. Træerne bliver fældet nu, mens træet kan sælges.

Svendborg Kommune beklager de gener arbejdet i skovene vil medføre. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skak i Borgerforeningen

28. september 2013

 

Spiller du skak?

 

Der spilles skak på Kulturtorvet, den første onsdag kl. 19-21 i hver måned, undtagen juli.

 Det er et offentligt arrangement for privatpersoner og alle er hjertelig velkommen, så bare mød op og vær med til et hyggeligt spil skak. Både nye og øvede spillere er meget velkommen.Kulturtorvet ligger på 1.sal i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg. Der er elevator.

Kaffe, kage, drikkevarer m.v. købes i Kulturcafeen.

I øvrigt er det gratis at deltage.

Borgerforeningen har 4 sæt skakspil, kommer der mange, så det god idé at medbringe eget skakspil.Arrangør: Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg

Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Byg din egen synthesizer!

27. september 2013


Biblioteket Frederiksberg sender Vinyl! på Danmarksturné


En gruppe unge musik-spirer og en hjemmelavet synthesizer.  Det er i korte træk, hvad musikprojektet Vinyl! går ud på. I et samarbejde mellem Biblioteket Frederiksberg, Københavns Biblioteker og Hygge Factory kan unge få glæde af at skabe musik sammen på biblioteker landet over, når Vinyl! drager på Danmarksturné i oktober 2013.

I forårets projekt Vinyl! 2013 fik unge mellem 13-20 år mulighed for at eksperimentere med elektronisk musik og følge skabelsen af en professionel pladeudgivelse fra idé til produkt. Pladens to originale sange kan høres her.

Nu giver Biblioteket Frederiksberg andre unge mulighed for at bygge deres egen synthesizer i en række 1-dagsworkshops på biblioteker landet over.

I Svendborg kommer Vinyl! – med instrumentbygger Lasse Sort til Svendborg Bibliotek den 2. oktober, hvor et musikhold fra 8. klasse på Nymarkskolen deltager. Instrumentet bliver efterfølgende udstillet på biblioteket.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvordan bliver fremtidens skolegård?

26. september 2013

(Foto: mitsvendborg.dk)

Se Ørkildsskolens visionsoplæg: ’Skolen i byen – byen i skolen’

Se mere om projektet Drøn på skolegården 

 

Kan matematiktimen foregå i skolegården?

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Ørkildskolen i midtbyen er gået videre i en landsdækkende konkurrence om at skabe fremtidens skolegård. Ideen er at skabe en ny kultur for, hvordan skolen bruger byen, og byen bruger skolen.
Skolegårdsprojektet har mange berøringsflader og mulige koblinger til projektet for bymidten ”Den grønne tråd”. Marianne Christiansen, byplanarkitekt ved Svendborg Kommune, og museumschef Esben Hedegaard vil derfor gennemføre en byvandring med fokus på ”Den grønne tråd”, samt præsentere projektet og de muligheder der findes i de to projekter. De to projekters sammenhæng kan illustreres med Ørkildskolens forslag om at inddrage den nye trappeforbindelse, som næste år etableres mellem havnen og bymidten, i idrætstimerne, som forsøg i natur/teknik eller alfabetøvelser i dansk.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rabbits vandt sæsonens første kamp

26. september 2013


AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

Svendborg Rabbits vandt sæsonens første kamp med 83-79 over Falcon.
Holdets nye anfører Claus Magaard spillede en god kamp og blev topscorer med 20 point. Vi talte med ham efter kampen.

 

Hør interview med Claus Magaard

 

Hør interview fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Grønlandsk musik på Aroma

26. september 2013


Fredag d. 4. oktober kl. 14.30 bliver Café Aroma fyldt med herlig musik fra det høje nord!


Der inviteres til cafékoncert med grønlandske polkaer, Vajgat musik fra 50’erne og fællessange, når harmonikaspilleren Christian Søgaard med Jens Holgersen på kontrabas spiller op med humørfyldt grønlandsk festmusik!

Som ung student købte Christian Søgaard en harmonika og rejste til Grønland. Her lærte han at spille den energiske Kalattuut (grønlandske polkaer) og synge de grønlandske kælesange. Grønlandsturen blev en livsrejse, og Christian har siden spillet med et utal af lokale musikere, turneret over hele øen, skrevet en bog om grønlandsk spillemandsmusik og arbejdet med Grønlands Nationalteater. Han er netop vendt hjem fra Nuuk, hvor han har spillet med sin gode ven, sangeren Rasmus Lyberth og skuespilleren Peter Seeligman fra Teater 2tusind.

Den musikalske rejse til Grønland fortsætter lidt endnu d. 4. oktober på Café Aroma. TIKILLUARITSI – Hjertelig velkommen!!Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Maritimt Center bød på verdensklasse-musik

25. september 2013

Den amerikanske sangerinde Patti Austin optrådte onsdag aften i Svendborg sammen med DR Big Bandet
(Foto: mitsvendborg.dk) 

 

DR Big Bandet lagde Maritimt Centers pakhus ned sammen med den amerikanske sangerinde Patti Austin

 

Se billeder fra koncerten

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det behøver ikke at være kedeligt, sådan en regnfuld onsdag septemberaften i Svendborg. For eksempel kiggede DR Big Bandet lige forbi Maritimt Centers stemningsfulde pakhus på havnen, og holdt halvanden times eksklusiv koncert. Og det gjorde de sammen med blandt andre den grammy-vindende amerikanske sangerinde Patti Austin og verdens bedste kvindelige beatboxer Butterscotch.

 

Det blev en oplevelse ud over det sædvanlige, da DR Big Bandet mellem tovværk, tønder og gamle sejl i Maritimt Centers pakhus onsdag aften viste, hvordan rigtig bigband-musik skal leveres.
DR Big Bandet er flyttet ud af Koncerthuset i København for at give fire eksklusive koncerter rundt om i landet. På Fyn faldt valget altså på Maritimt Centers pakhus på havnen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php