Monthly Archives: oktober 2013

Minikulturel Rygsæk tager på vandring i de næste uger

31. oktober 2013

Se program for Minikulturel Rygsæk 2013

 

Minikulturel Rygsæk – tilbyder forløb for godt 60 skoleklasser – syv forskellige kultursteder den næste tid

 

Der er meldt helt udsolgt, når den Minikulturelle Rygsæk tager på vandring i de næste uger. Godt 60 skoleklasser fra langt de fleste af kommunens skoler deltager i projektet, der er initieret af Børnekulturelt Netværk Svendborg Kommune (BKN Svb.). 


BKN Svb. har en vision om at ruste alle børn med en kulturel bagage i løbet af deres skoletid og gøre deres møde med kunst og kultur til en særlig kvalitetsoplevelse, hvor de får mulighed for at skabe selv. 
I 2012 var projektet også en stor succes, hvor der med i alt 25 klasser og i alt godt 600 elever også var ’udsolgt’. I år gentages projektet – hele syv steder – med fem lokale kulturinstitutioner og to foreninger som værter – for de i alt godt 60 klasser og 13-1400 elever fra 1. – 7. klasse i Svendborg Kommune. Det er over dobbelt så mange som i 2012, og det skyldes en stor bevilling fra Statens Kunstråds Huskunstnerordning til MKR 2013.  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Happy friday hos Guldsmed Lauridsen

31. oktober 2013

www.guldsmed-lauridsen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborgs kommunalpolitikere battler på BaggårdTeatret

30. oktober 2013

 

Regerende borgmester Curt Sørensen, Enhedslistens Jesper Kiel, Venstres Morten Sol og Lone Juul fra DF er blot nogle af de politikere, der tørner sammen i BaggårdTeatrets alternative bud på en valgdebat.

 

Teater og valgdebat på en og samme tid.

BaggårdTeatret har indbudt byens politikere til at deltage i Svendborgs første ValgdeBATTLE torsdag d. 31. oktober.

– Publikum stiller nogle kommunalpolitiske spørgsmål, som teatrets skuespillere improviserer relevante scener frem af. Efterfølgende er det meningen, at politikerne kommenterer og argumenterer i relation til det, der er vist på scenen, fortæller teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann. ”Hverken publikum eller politikerne skal spille teater eller selv stå på scenen, men derimod forholde sig til emnerne, debattere og bidrage til en god og sjov aften med slagkraftigt indhold i afslappede rammer,” fortsætter han.

Ideen til valgdeBATTLEN fik han til lokalvalget i 2009, mens han arbejdede som leder af ungdomsscenen transformator på Ålborg Teater.

– Vi havde kæmpe succes med at lave valgdebattle på Transformator. Vi fik lavet en alternativ valgdebat, som ikke kun var oplysende og spændende, men også indeholdt et underholdningselement, som gjorde hele arrangementet utrolig sjovt, fortæller han.

ValgdeBATTLE er BaggårdTeatrets forsøg på at bringe valgdebatten ned i øjenhøjde og få sofavælgerne op af sofaen og ind i debatten.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Enhedslisten vil have ombudsmand til borgerne

30. oktober 2013

Jesper Kiel og Enhedslisten vil have ansat en  borgerrådgiver i Svendborg Kommune.

 

Enhedslisten vil have ansat en borgerrådgiver som skal se om kommunens sagsbehandling er tilfredsstillende.

 

Der er behov for at borgernes får en rådgiver, der kan fungerere som borgernes ombudsmand i Svendborg Kommune. Det mener Enhedslisten, som på byrådsmødet 29. oktober har rejst forslag om, at få belyst hvordan andre kommuner har oprettet borgerrådgivere.

– Der er masser af eksempler på syge borgere, som oplever at deres sager trækker ud i årevis. Men i det hele taget er der behov for at vi får en uvildig rådgiver, som kigger kommunens sagbehandling efter i sømmene, forklarer byrådsmedlem for Enhedslisten Jesper Kiel om forslaget.

Enhedslisten har tidligere rejst forslaget i sit forslag til budgettet, men forsøger nu at få opbakning til at forslaget belyses inden, der endeligt oprettes en borgerrådgiver.

 

– I en række kommuner har man erkendt, at den enkelte borger kan komme i klemme i de kommunale systemer og har derfor ansat en borgerrådgiver. Det skal være en ansat, som er på borgernes side og kan fungere som borgernes ombudsmand. Der er behov for, at kommunens sagsbehandling bliver kigget efter i sømmene og sikrer, at vi sætter borgeren i centrum, siger Jesper Kiel.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

225 til fødselsdagskoncert hos SEF

30. oktober 2013

225 deltog i fejringen af 1-årsdagen for Vores Lys.

 

SEF markerede 1-års dagen for indvielsen af domicilet, Vores Lys, med stærke tilbud og en yderst velbesøgt jazz & swing-koncert. 225 kunder havde tilmeldt sig koncerten.

 

Til tonerne af @BigBands versioner af ’All of me’, ’Don’t get around much anymore’ og ’For once in my life’ samt mange andre swingende ørehængere var rammerne for en hyggelig og festlig fødselsdag i går aftes i orden.  

Kl. 18.30 mødte koncertgæsterne frem til Vores Lys, hvor Vinspecialisten stod klar med et glas vin og formand for SEF’s bestyrelse, Guri Krøis, bød velkommen.

– Da vi sidste år indviede huset, talte jeg om det store arbejde og engagement, der var lagt i opførelsen af huset fra arkitekter, entreprenører, rådgivere samt ikke mindst fra håndværkernes side, og om at det fremover ville blive spændende at bringe liv ind i huset. Og jeg må sige, at i dag lever Vores Lys, lød det fra Guri Krøis, der herefter videregav stafetten til @BigBand.

Når SEF havde valgt @BigBand til at spille ved deres fødselsdagskoncert, skyldes det, at virksomhedens egen økonomichef, Tom Bak, gennem mange år har spillet trombone i orkesteret.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sigurd sang med børnene i Vor Frue Kirke

30. oktober 2013

 

1000 børn sang med Sigurd i Vor Frue Kirke.

 

Siiigurd……vil du ikke godt fortælle en historie?, spurgte Snapper fra kanten af prædikeestolen.

Og det ville Sigurd meget gerne.

Helt fra verdens begyndelse, da alt var mørke, til påskens budskab om håb og frelse.

Og der blev lyttet, sunget, grinet og hygget sig i flere timer, da Sigurd Barrett var på besøg i Vor Frue Kirke i Svendborg og fortalte bibelhistorie sammen med Snapper. Børnekor fra hele Svendborg Provsti sang med, mens søskende, forældre samt bedsteforældre i alderen fra 14 dage til 77 år nød de tre timers sang og musik. Alle jublede og klappede i takt til sang og musik, lyttede til fortællingen om Noah og Jesus og gættede med på Sigurd og Snappers ordleg om ord og begreber. 

Ved hver af de tre forestillinger kom der nye og forunderlige forklaringer på svære ord og begreber – et mirakel  kunne være alt fra skolefri på en fredag til en ost, der dumpede ned i et musebo.

– Det var en fantastisk dag i Vor Frue Kirke. Og det var dejligt at se det engagement, der var for det fælles projekt for provstiets 28 sogne, fortæller organist Ida Hovalt, der var med til at arrangere eftermiddagen, sammen med en arbejdsgruppe fra Bregninge, Tved og Vor Frue sogne.

Forud for koncertdagen havde de enkelte kirkers børnekor hver for sig indøvede en række sange, inden de så blev samlet i Vor Frue Kirke i et stort fælles koncertkor til hver koncert. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sangerinden Billie Koppel gæster Giant Steps

30. oktober 2013

Catbird Trio med sangerinden Billie Koppel i spidsen er på plakaten torsdag d. 31. oktober i Giant Steps
www.giantsteps.dk

 

Fløjlsblød og drømmende musik strømmer ud over årets Spil Dansk Dag

 

På årets Spil Dansk Dag har Giant Steps overladt musikken til en af landets helt særlige og sjældne grupper – nemlig Catbird Trio. En øjenåbner der emmer af inderlighed, mystik og længselsfuld melankoli – som en flimrende jazznoir om døden og kærligheden. Et fløjlsblødt og drømmende univers med elegante og knugende sange fra trioens sangerinde Billie Koppel, der giver mindelser om Billie Holiday, Francoise Hardy og Chris Isaak. Billie Koppel er stort set vokset op på scenen, hvor hun som ganske ung startede med at synge kor i The Savage Rose. Og ingen tvivl om at aftenens stjerne med sin udtryksfulde, hjerteskærende og sanselige vokal er datter af Annisette.

Med sig har hun multiinstrumentalisterne Frank Hasselstrøm og Bjarke Falgren. To topmusikere der i den grad svømmer ovenpå og lader deres både rytmiske og klassiske baggrund blomstre i fuldt flor. De to musikalske herrer betjener både klaver, glockenspiel, trompet, trombone, guitar, percussion, violin, cello. mandolin og banjo.

Tilsammen præsenterer trioen en uhørt smuk og helstøbt koncert, som gløder af intensitet. Catbird giver gåsehud og hjertebanken.

Koncerten  finder på Arne B torsdag d. 31. oktober kl. 20.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hverdagsastronauterne på Hansted

29. oktober 2013

Hverdagsastronauterne
Hansted, t
irsdag den 29.10. kl.20:00 

 

Der er spil-dansk-dag i denne uge. Derfor dette orkester, som spiller dansk. HverdagsAstronauterne har gennem de sidste 2 år arbejdet målrettet i skabelsen og etableringen af sig selv som et nyt orkester på den danske musikscene. De fire medlemmer har hver især gennem de sidste 20 år arbejdet som professionelle musikere og har markeret sig som både kompetente og passionerede. De er særdeles anerkendte for deres kunstneriske arbejde i såvel ind- som udland. Sammen har de fundet et helt personligt og unikt musikalsk ståsted. Sangene er på dansk, og de startede egentlig bare som værende kanaler for en masse tanker og bearbejdelser af verden og livet i al almindelighed.

 

Naja Storebjerg: Vocal, keys, ukulele, xylofon og percussion

Perry Stenbäck: Guitar, pedalsteel, banjo, nøgleharpe 

Henrik Kunz: Bass, Kontrabass og kor 

Christine Dueholm: Trommer og korKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Valgmøde om kulturen i Svendborg

28. oktober 2013Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Manden der ville myrde Hitler

25. oktober 2013

‘Danskeren der ville dræbe Hitler’ –  Jens Peter Jessen

 

Selvom de fleste har hørt om Stauffenberg-attentatet mod Hitler, er det de færreste, der kender navnet på hjernen bag: Jens Peter Jessen. Historien har simpelthen glemt ham – men ikke med rette.

Man har muligheden for at høre hele den spændende historie når forfatteren Søren Flott besøger Svendborg Bibliotek tirsdag d. 5. november kl. 19.30.

Billetter kan købes på www.svendborgbibliotek.dk

Danskeren der ville dræbe Hitler fortæller historien om Jessen, der voksede op uden for Tinglev i Sønderjylland og siden blev involveret i et af verdenshistoriens mest berømte mordforsøg. Da Hitler kom til magten i 1933, var Jessen overbevist nazist, men han blev hurtigt klar over, at han havde taget fejl. I al hemmelighed begyndte han at modarbejde styret og indså efterhånden, at Hitler måtte dø, hvis Tyskland skulle reddes. Og i 1943 fik han idéen til det attentat, oberst Stauffenberg førte ud i livet 20. juli 1944:

”I teorien ville det være enkelt at fjerne denne forbryder: Den officer, der skal forestå orienteringen, medbringer en mappe med sprængstof, lægger den på Hitlers skrivebord, lader sig hente for at besvare et telefonopkald, som er aftalt på forhånd – og det er slut med Hitler!”Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php