Monthly Archives: november 2013

Rabbits vinder igen

30. november 2013

 

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

Svendborg Rabbis vandt over Værløse med 95-88. Rabbits coach Craig Pedersen var godt tilfreds med sejren og den nye argentinske spiller Antonio Porta. 

Hør interview med Craig Pedersen

 

Hør interview fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ikke en helt almindelig grillbar

30. november 2013


Preben Lund går nu ind i 6.år som ejer af Lundby Kiosken, sammen med hustruen Christina Koll.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Tøsinger, tyskere og masser af fynboer, og andre danskere, kender Lundby Kiosken, og de kører gerne langt for at få ”det rigtige”.
Den har ligget der siden 1968, og tredje hold ejere er i fuld gang.

 

AF PER VINCENT

 

Altid råd til en hotdog
Christina Koll og Preben Lund havde ellers hver deres arbejde som de var glade for, men det var sådan indrettet, at når Christina kom hjem skulle Preben af sted, og omvendt. Så de kiggede sig omkring for at finde noget de kunne være sammen om, og den 16. april 2008 overtog de grillen.

– Vi har ikke fortrudt et øjeblik, og vi har helt ærligt ikke mærket ret meget til krisen. Det er nok mest gået ud over restauranterne, men en hotdog eller en isvaffel er der altid råd til, så vi har oplevet fremgang her hos os, fortæller ægteparret.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En juletradition med vokseværk


30. november 2013

 

Maritimt Centers julemarked er så populært, at flere af udstillerne reserverer en stand allerede et år i forvejen.

 

7.-8. december bliver der endnu engang inviteret til julemarked i det stemningsfulde pakhus på havnen i Svendborg. I år er der blevet plads til 60 borde med alskens lækkerier, søde sager, kvalitetsoste, økologisk bagværk og kød, fynske røgvarer, lokale brændevine og gode øl. Lokale gårdbutikker kommer med honning, olie, mel, frugt og grønt, og i boderne med kunsthåndværk, strik, lækre sjaler, træarbejde og smykker er der masser af muligheder for at finde en original julegave.


 

I år holder sejlskibet Havet åbent skib ved kajen lige udenfor pakhuset, og alle er velkomne i skibet salon til grog og en julekage. I selve pakhuset er der mulighed for at købe glögg og æbleskiver, og både lørdag og søndag formiddag sørger en harpespiller for at julehyggen breder sig. 
Gratis adgang begge dage fra kl. 10 til 15.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny historisk opslagsbog på gaden

29. november 2013


Køb den på:
www.dk-paratviden.dk 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det rigtige billede af Thurø

29. november 2013

Download THURINEREN

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, THURINEREN

 

Efter denne udgivelse går THURINEREN ind i sin 24.årgang. Og intet peger i retning af, at vi er ved at løbe tør for historier her på redaktionen. Langt fra. I sidste udgivelse opfordrede vi læserne til at give os gode tip fra lokalmiljøet til artikelstof. Det får vi løbende, og det er vi meget taknemmelige for. Det er, som tidligere sagt, øens egne beboere som tegner det rigtige billede af Tåsinge.

 

Og hvad er så det ’rigtige’ billede af Thurø?

 

”Ja, det kan jo for eksempel være når den lokale øl-entusiast og håndbrygger, køber den tidligere købmandsforretning på øen, og lige tar´Midtfyns Bryggeri med i farten, for at rykke det hele til Thurø, så øen kan få sit eget bryggeri.
Eller når en gruppe lokale ildsjæle skyder en bold i luften med budskabet om, at der mangler et kulturhus eller medborgerhus på øen, og ser mulighederne i Bergmannshus.
Det rigtige billede af Thurø kan også være, når hele øen går i sort – eller måske mest de yngste af beboerne – da oktoberstormen tog en ordentlig bid af suttetræet i Gambøt Havn.
Og så kan det nok lige være, at vi kan skrive Thurø med stort T, når vi denne gang kan fortælle historien om, hvilket sammenhold og hvilken drivkraft der er på øen, når det på blot få måneder er lykkedes at skrabe så mange penge sammen, at Thurø nu kan brøste sig af at have sin egen multibane ved Thurø Boldklub. Godt gået.

 

THURINEREN husstandsomdeles i 1.800 eksemplarer på hele øen. Det har vi en flink og flittig mand til at hjælpe os med, og ham skylder vi stor tak. Vi er meget opmærksomme på, at magasinet når ud i alle brevkasser – hver gang! Men der kan jo ske en smutter så din brevkasse af en eller anden årsag bliver forbigået. Det er nogenlunde at sidestille med at juleposten ikke når frem til den 24.december – og det gør vi naturligvis noget ved. Derfor har vi lavet en aftale med Spar Thurø om, at du kan hente THURINEREN her, hvis den udebliver. Husk, at du altid kan downloade hele magasinet, samt alle tidligere udgivelser siden 2011, på mitsvendborg.dk.

 

Rigtig god fornøjelse og på gensyn i 2014Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Premierebil udstillet hos Sydfyns Elforsyning

29. november 2013

 

I sidste uge havde VW premiere på el-udgaven af Danmark’s mest solgte bil VW UP!

Salgschef Erik Andersen fra Carepoint i Svendborg har været så venlig at udlåne et eksemplar af el-bilen til Sydfyns Elforsyning.
Bilen holder i foyeren hos SEF frem til og med fredag den 6. december.

Adm. direktør for SEF, Anders Banke er meget glad for at få lov til at præsentere bilen i Vores Lys – SEF’s domicil.
– Det er en fornøjelse, når vores lokaler bliver brugt til forskellige former for udstillinger af øvrige erhvervsdrivende i byen. Det har hele tiden være meningen med Vores Lys, og så er det jo i særdeleshed fantastisk at lige netop denne El-udgave af UP! udelukkende kan ses her hos os i den kommende uge. Jeg håber, så mange interesserede som muligt kommer forbi, afslutter direktøren. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad der kom ud af en bakke æg

29. november 2013


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Intet går til spilde på Hellevgård i Bjerreby, absolut intet.

 

AF PER VINCENT

 

Oprindeligt drev Mette og Brian Dieckmann et landbrug og en maskinstation, men i 1994 skete der noget, der ændrede driften.
De åbnede en lille vejbod med æg, i dag er den blevet til en produktion af mange forskellige produkter som er efterspurgte både her og i udlandet.

 

Melproduktion
Målet er selvforsyning, og det går rigtig godt.

Selvfølgelig er der stadig æg, men der er også 85 hektar med forskellige grøntsager, gården maler sit eget mel, der er biavl og masser af æblemost. Og klappedyr, der bliver til slagtedyr.

– På et tidspunkt købte vi en lille kværn, så vi kunne lave vores eget mel, men det greb om sig, og nu producerer vi hvedemel, rugmel, speltmel og den særlige Ølandshvede. Det bliver solgt næsten lige så hurtigt som vi kan lave det, fortæller Brian Dieckmann.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fang glæden i dig selv

28. november 2013


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Hvor godt kender du det bedste i dig selv?

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der var hverken krystalkugle, stirrende blikke eller tarotkort på bordet, da jeg besøgte Susanne Gregersen på Tinghavevej 5 for at tale om hvad hypnose det egentlig handler om. Hun er nemlig uddannet i at arbejde med kernen i os mennesker. Sjælen, om man vil det. Og én af de redskaber hun benytter er hypnose.

Ryd op i sindet
Vi har alle behov for at få ryddet op ind i mellem. Fornemmelsen i kroppen efter at der er blevet ’muget ud’ i kælderen eller på loftet er yderst tilfredsstillende. Men hvor mange af os tænker over, at vi også har behov for at få ryddet op i sindet?
Flere og flere af os går med symptomer på for eksempel fobier, angst eller stress i kroppen som blusser op, når vi mindst forventer det. Men vi kan faktisk gøre noget både inden symptomerne opstår og efter de i værste fald er kommet til udbrud.

Lad os først se lidt på hvordan en hypnose egentlig foregår.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

I en kælder fuld af soul..

27. november 2013

 

The SoulDios of Love 
Hansted – fredag d. 29. nov. kl.22.30
Fri entré

 

Der er lagt i ovnen til groovy, sy´fynsk soulfood, når The SoulDios of Love kommer forbi den særdeles hyggelige ølkælder på Hansted.
The SoulDios Of Love – med base i Svendborg – er et seks m/k råt swingende soulorkester.

Orkestret står for en unik samling af de gamle soulhits, og fører dig tilbage til et Motown-univers hvor kærligheden til soulmusikken er gennemgående. Groovy energi og en levende scene er bandets varemærke og rummet fyldes af nostalgi.
The SoulDios Of Love hylder de store legender som: Otis Redding, Four Tops, Ray Charles, Stevie Wonder blandt et hav af andre.

 

Peter Hartvig hedder manden i front, der med sin varme stemme, fyrer op under en koncert. Bandet består af: Birgitte Vest: vokal, Mette Jacobsen: vokal, Palle Walther: trommer, Mads Andersen: guitar og Ole Dorf: bas sidst og ikke mindst The A-Horns, tre unge sprøde herrer på  hhv. trompet, trombone og saxofon.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skilsmisse eller død – hvad så?

27. november 2013

 

Hvordan er du og din familie stillet?

 

GLOBAL-Network inviterer dig som gæst til det næste netværksmøde torsdag den 5. december kl. 7.50 til 9.45. Mødet holdes på Hotel Ærø. Her kan du bl.a. høre et indlæg af advokat Anne Mette Knutzen, Advokathuset Svendborg om juraen i forbindelse med eksempelvis skilsmisse eller død.

 

GLOBAL-Network er et erhvervsnetværk. Det er derfor en betingelse for deltagelse, at du er selvstændig erhvervsdrivende eller repræsenterer en virksomhed eller organisation med cvr.nr. Deltagelse koster kr. 125,00 inklusive moms for morgenmad og materialer.

 

Ønsker du at høre nærmere, bedes du kontakte mødelederen Martin V. Lind på tlf. 21 76 70 93.

 

Du kan se mere på www.global-network.com

Læs også: Netværk med tillid udvikler virksomhedenKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php