Monthly Archives: december 2013

Kingos Swing Quartet på Arne B.

29. december 2013

 

Kingos Swing Quartet – Frokostjazz
Lørdag d. 04. januar kl. 13.00 på Arne B.

 

Kingo’s Swing Quartet blev etableret som kvartet, af trompetist og sanger Kim Kingo i januar 2011, og består af fire erfarne musikere, som har spillet swingende jazzmusik i forskellige sammenhænge gennem de sidste 40 år.

Kingo’s Swing Quartet har et alsidigt repertoire med kendte jazzstandards, og mange numre er krydret med tre-stemmigt sang.
Orkestret har specialiseret sig i at spille “gamle” kendte danske numre, som de har givet et friskt, swingende musikalsk udtryk.

 

Buffet starter kl. 13.00, musikken kl. 14.00Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps klar med nyt stort koncertprogram

27. december 2013

Den kendte bassist inden for både jazz og rock Nicolai Munch-Hansen pryder koncertprogrammets forside. Han gæster Giant Steps med sit band Music Box  torsdag d. 27. februar.
www.giantsteps.dk


Download Giant Steps – forårsprogram 2014

 

Sæsonen åbnes med Vinterjazz 2014

 

Den lokale musikforening Giant Steps har netop sendt sit nye forårsprogram på gaden, og der bliver noget at glæde sig til. Forude venter nemlig en stor smuk farverig buket af musikalske tilbud.
Det er naturligvis fortsat jazz og verdensmusik i en herlig blanding af det velkendte og nye grænsesøgende, der er Giant Steps’ varemærke, og brænder man for helt specielle og underfundige oplevelser, fås de også i passende mængder.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den Syngende Kok på Arne B

23. december 2013

 

Den Syngende Kok
Arne B, lørdag d. 28. december kl. 23.00

 

Du kommer ikke tættere på originalen af Kim Larsen, når Den Syngende Kok, alias Kren Milling, med fuld besætning, går på scenen og leverer et festfyrværkeri af Kim Larsen’s populære numre op gennem tiderne.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny bog: fra Vikingetiden til Finanskrisen

22. december 2013


Køb den hos Arnold Busck Boghandel i Svendborg eller på:
www.dk-paratviden.dk

 

Om Bogen:

De korte omtaler i bogen præsenteres kronologisk. Der lægges ud med Vikingetiden i 800-1050, og sluttes af med Finanskrisens årsager her i 2013.

 

Nogle begivenheder eller personskildringer præsenteres i ultra kort form. Der er fx ikke meget at fortælle om Harald 2., ud over at han var søn af Svend Tveskæg og bror til Knud den Store. Men han er nævnt, fordi han er en del af kongerækken, og kongerækken repræsenterer immervæk kontinuiteten i vores fælles historie. Det samme gælder de regeringsledere, der har stået i spidsen for landets parlament siden Junigrundloven i 1849. Ikke alle har bidraget med lige meget til fælles bedste. Men det ville være en undladelsessynd ikke at medtage dem alle, da det ellers ville efterlade blinde pletter i den samlede præsentation.

 

Omvendt er nogle begivenheder eller personskildringer så komplekse, at det kræver lidt mere plads. Det er fx umuligt at forklare begivenhederne op til Junigrundloven i 1849 på nogle få linjer. Her skal der nødvendigvis ofres den fornødne plads, så teksten giver mening og perspektivet fastholdes. Det samme gælder fx det intense drama omkring Påskekrisen i 1920, hvor Christian 10. afskediger ministeriet Zahle. Eller Danmarks ja til EF i 1972 og den efterfølgende vejledende folkeafstemning om EF-pakken i 1986. For slet ikke at tale om Det Nationale Kompromis 1992, som stadig holder Danmark i et jerngreb i forhold til De fire forbehold.

 

Der er under alle omstændigheder nok at holde rede på. 

 

Læs uddrag fra bogenKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bankospil i Guldsalen

22. december 2013

 

Så er der banko..

 

Ældresagen og Borgerforeningen, Kulturhus Svendborg er gået sammen om tre bankoarrangementer i foråret. 

Nytårsbanko den 3. januar. kl. 14.00, Påskebanko den 30. marts kl. 14.00 og Forårsbanko den 4. maj kl. 14.00.

Bankoplader købes ved indgangen og koster 8 kroner – 3 stk. for en tyver. Der er mulighed for tilkøb af ekstra plader.

På disse søndage er det muligt mod forudbestilling at købe en banko-menu for 99 kroner bestående af karbonader med kartofler, ærter og gulerødder. Ønsker man dessert, gammeldags æblekage, er prisen 118 kroner.

Guldsalen søndag den 5. januar  kl. 14.00

 

Arrangør: Ældresagen og Borgerforeningen, Kulturhus SvendborgKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Pia og Michael er Støttekontaktpersoner

20. december 2013

(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Du har set dem. Men måske uden at du har lagt mærke til dem. De psykisk sårbare. De socialt udsatte. De isolerede. De hjemløse. Misbrugerne.

 

Mange af dem holder sig for sig selv. Selv om de har behov for det, undgår de kontakt med omverdenen. Det er her, at Støttekontaktpersons-ordning, som er et tilbud efter Servicelovens § 99, i Center for Socialpsykiatri Svendborg, kommer ind i billedet. Hvis der er tale om misbrug arbejder Pia Hansen og Michael Mikkelsen sammen med Støttekontaktpersonsordning fra Center for Misbrug i Svendborg kommune.

 

Pia Hansen og Michael Mikkelsen er de to SKP’er – støttekontaktpersoner – som kan hjælpe.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Berygtet bassist på RASMUS

20. december 2013

Ole Dorf i et følsomt øjeblik fra en Jet Z koncert på Skarø Festival. På lørdag kan han opleves solo på RASMUS.
(Foto: Bo Sahlgreen)
Ole Dorf på RASMUS
Lørdag d.21.december kl.22.30 

 

Den lokale musiker – og berygtede  bassist Ole Dorf, har for en stund taget guitaren under armen, og med rustik røst og anløbne anslag besøger scenen på RASMUS, hvor han vil  levere en cocktail af gamle og nyere melodier – lidt musikalsk stjernedrys og juleknas, alt sammen krydret med animalske anekdoter fra kræ og fjer.
Elvis, TV2, Rick Nelson, Jens Lysdal, Smokie, John Hiatt, PH, Neil Young, Lilholt og Michael Jackson, for blot at nævne nogle navne.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rabbits vandt topkampen mod Randers

19. december 2013

 

AF ERIK KIRK, Sportschef Radio Diablo

 

Svendborg Rabbits vandt topkampen mod Randers med en snæver sejr på 88-78. Det betyder at fynboerne nu ligger nr 2 i ligaen, her hvor spillerne går til julepause 
Den stærkt spillende anfører Claus Magaard, der scorede 22 points, havde denne kommentar efter sejren.

Hør interview med Claus Magaard

 

Hør interview fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Seks af de bedste monologer fra ind- og udland

19. december 2013


BaggårdTeatret tager en af de sværeste teaterformer ved hornene og hylder fra den 5. – 17. januar 2014 ”monologen” med en monologfestival.

 

Crazy med monologen
Det er ikke første gang BaggårdTeatret prøver kræfter med monologen. 

– Vores to tidligere produktioner De Kaldte hende Crazy Daisy og De Kaldte ham Mand var begge monologer. Vi har gennem tiden haft besøg af adskillige forestillinger, som var monologer, men det er første gang vi laver en monologfestival i Svendborg. Det gør vi for at hylde teaterformen og vise hvad den kan spænde over, fortæller teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann

En monolog er kendetegnet ved kun at have en enkelt skuespiller på scenen og bliver af mange betegnet som en af de hårdeste teaterformer.
– Som skuespiller er du alene på scenen og skal derfor også bære forestillingen alene. Det gør teaterformen meget svær at mestre, men kan netop derfor også skabe en intens oplevelse for både publikum og skuespiller, forklarer teaterchefen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Smykker fra Aagaard hos Guldsmed Lauridsen

18. december 2013

ANNONCE

www.guldsmed-lauridsen.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php