Monthly Archives: januar 2014

Stil op til SEF’s repræsentantskab

31. januar 2014


SEF direktør Anders Banke opfordrer alle der har tid, lyst og interesse i SEF, til at stille op til repræsentantskabet.
(Foto: mitsvendborg.dk) 

 

Repræsentantskabet i Sydfyns Elforsyning består af i alt 45 repræsentanter, valgt for en fireårig periode. Som noget nyt vælges 15 repræsentanter ved et forbrugervalg, der afholdes den 26. februar-14. marts 2014. De resterende 30 repræsentanter udpeges af Svendborg Byråd.  

 

Hidtil har alle 45 medlemmer været udpeget af Byrådet, men et sæt nye vedtægter for Sydfyns Elforsyning er netop trådt i kraft og betyder, at sammensætningen af SEF’s repræsentantskab ændres.

– Jeg ser frem til samarbejdet med det kommende repræsentantskab og vil gerne opfordre alle, der har tid, lyst og ikke mindst interesse i SEF, til at stille op, udtaler Anders Banke, der er administrerende direktør i SEF.

Af de 15 forbrugervalgte repræsentanter vælges i øvrigt én til bestyrelsen for Fonden Sydfyns Elforsyning og to til bestyrelsen for SEF Net A/S.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Går du med en korsanger i maven?

30. januar 2014

 

Igen i år inviterer SyngSydfyn publikum til at møde et bredt udvalg af byens kor til et stort kortræf på Svendborg Gymnasium d. 2. februar. Her bliver der mulighed for at opleve et bredt udvalg – 11 af byens i alt 34 kor og vokalensembler – og blive inspireret til selv at begynde som korsanger.

Arrangementet, der gennemføres for 4. gang, henvender sig især til et publikum, der ”går med en korsanger i maven” – eller som bare holder af kormusik. Vi opfordrer publikum til at tage sangstemmen med, for der bliver både fællessang og lejlighed til at synge med enkelte af korene.

I år optræder to nye kor: Ollerup by Knights, der leverer herrebarbershop, samt SNUK – Svendborgs nye ungdomskor, som ledes af Ulrik klostergaard fra Ollerup musikskole og Povl Balslev fra Vor Frue Kirke.

Den rytmiske musik er repræsenteret ved Arise (Stenstrup Gospelkor), Koridur, Q-notes og Re-Choir samt Thurø Sangkor som, med deres nye dirigent Thomas Ravnsbæk Pedersen, rykker fra det klassiske mod det rytmiske repertoire. De klassiske kor er repræsenteret ved Svendborg Kammerkor, Tåsingekoret, Vester Skerninge Sangkor og Septimuskoret. De to sidstnævnte har inden for det seneste år fået ny dirigent, så der bliver her lejlighed til at høre, hvad det har betydet.

Alle er velkomne – der er gratis adgang. Dørene åbnes kl. 14.00 og vi forventer at være færdige kl. 17.00. Det foregår i Det Boglige Hus – med indgang fra parkeringen bag gymnasiet.

Yderligere oplysninger kan ses på foreningens hjemmeside: www.syngsydfyn.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Steinerskole holder Åbent hus

29. januar 2014


Tæt på byen og alligevel midt i den smukkeste natur, med Caroline Amalieskoven og Ørkilds ruin som nærmeste naboer, er Svendborg Steinerskole flyttet ind i Hjortøhus.


Svendborg Steinerskole har torsdag den 12. december 2013 underskrevet en købsaftale med Svendborg Kommune vedr. Hjortøhus.
Skolens lille klasse bliver nu undervist her, og det er muligt for interesserede familier at komme på besøg og snakke med både børn, lærere, forældre og ledelsen.
Den officielle start af skolen er til august i år, hvor der startes op med to til tre klasser. Førskoleklasse, børnehaveklasse og 1.-2. Klasse. 

Ydermere vil stedet fra foråret 2014 huse en Rudolf Steiner stordagleje med plads til 12 børn i aldersgruppen 1-3 år.

– Skolen ledes af en professionel styregruppe, og der er et tæt samarbejde med Lindvedskolen i Odense og sammenslutningen af Steinerskoler i Danmark. Så vi opnår den bedst mulige læring, og forvaltning af Rudolf Steiners principper og pædagogik, lyder det fra styregruppen.

– Vi tilbyder en rolig og rytmisk hverdag med fokus på det nære og vedkommende. Vi bruger den skønne natur, tætheden til skoven, og kan tilbyde vores elever skønne lyse lokaler og masser af plads til bevægelse og leg. Her vægtes fordybelse og stor respekt for den enkelte elev, er ordene fra styregruppen, som tilføjer at skolen er en “Green School” med fokus på undervisning i bæredygtighed, og hensyn til miljøet-på det niveau børnene er på.

For de mindre børn vil der være nyttehaver, fokus på årstider og miljø, og økologisk madordning. Stort forældreengagement og og højt læringsniveau er nogle af de kerneværdier skolen har fokus på.

Rudolf Steiner skolen holder informationsaftener- og dage, samt indskrivning gennem hele foråret, og interesserede er selvfølgelig altid meget velkommen til at henvende sig. Kontaktinformationer ligger på skolens hjemmeside www.steinerskolen-Svendborg.dk 

 

Første informationsmøde afholdes 1. februar for børn og forældre fra kl. 14-16.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

B&U Teatret præsenterer: Midt om natten

28. januar 2014

Åh, mañana…

Velkommen til MIDT OM NATTEN!

Efter nogle år domineret af teater- og danseforestillinger har B&U Teatret nu for en stund atter bevæget sig ind i musicalgenren og har samlet de bedste skuespillere og dansere ved teatret og mixet dem med et orkester bestående af unge entusiastiske og talentfulde musikere. En liveoplevelse i særklasse uden filter eller faldskærm!

 

Midt om Natten handler om at være anderledes og stadig have ret til et liv – og vi følger en gruppe skæve eksistenser, som har svært ved at tilpasse sig normerne. Skævheden, som både afspejles i scenografi og kostumer, passer fint til B&U Teatret, som hylder mangfoldigheden og dét at turde stå ved sig selv. Oprør mod normerne kommer i stykket til udtryk både voldeligt og som kreativ handling. Vi tror på kreativiteten. Den er en vigtig del af vores liv og opvækst.

 

B&U Teatret fejrer 18 års fødselsdag d. 2. februar 2014, mens vi spiller forestilling. Fra basen i Borgerforeningen har vi øget teatrets aktiviteter de senere år, samtidig med at vi hele tiden bliver udfordret på vores eksistens. Så mens vi be’r guderne om godt vejr og krydser fingre for, at refrænet bli’r ved at være frit, slår vi endnu et slag for verdens sjoveste fritidsinteresse og håber, vi får i morgen med. Et ”Haveje” som B&U Teatret har altid brug for flere kreative kræfter, så hvis du sidder med en lyst til at gå ind i et frivilligt arbejde omkring teatret, så kontakt os endelig.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Simon Spang-Hanssen & Rainbow Spirit sætter kulør på Vinterjazzfestivalen

27. januar 2014

Simon Spang-Hanssen & Rainbow Spirit serverer musik fra de varme lande torsdag d. 30. januar kl. 20  i Giant Steps.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps lokker med varm og livsbekræftende musik fra den store verden

 

På sådan en mørk og halvkold vinteraften er der brug for en kraftig vitaminindsprøjtning, som kan give varme til krop og sjæl. Det mener i hvert fald musikforeningen Giant Steps og har derfor hidkaldt bandet Simon Spang-Hanssen & Rainbow Spirit til at give koncert torsdag d. 30 januar kl. 20 på Arne B. Man bliver ganske enkelt glad i låget af at høre det dansk-afrikanske firkløvers livsbekræftende og forførende musik, der består af det bedste fra den vestafrikanske tradition og videreudviklet med et tilsnit af nordisk jazz, men også iblandet andre stærke musikalske krydderier fra den store verden.

 

Kapelmesteren og komponisten Simon Spang-Hanssen har nemlig igennem sin lange karriere ladet sig inspirere af samarbejdet med musikere fra både Tyrkiet, Brasilien, Vietnam, Cameroon og Tunesien. Centralt i lydbilledet står de to fremragende instrumentalister gambianske Dawda Jobarteh og ghanesiske Ayi Solomon. Et sprudlende parløb, der omfavnes let og elegant af medrivende saxtoner fra Simon Spang-Hanssen og et groovy bas- og trommespil leveret af henholdsvis Niels Ryde og Niclas Campagnol.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Utæmmet ungdom BaggårdTeatret

27. januar 2014

 

Husdramatiker på Det Kongelige Teater Jokum Rohde holder inspirationsoplæg om sit arbejde på BaggårdTeatret den 30.januar
(Foto: Per Morten Abrahamsen)

 

 

 

En gruppe initiativrige unge har indtaget BaggårdTeatret og vil den 30. januar vise teatret og publikum hvad de mener, skal være på programmet.

 

 

 

De unge vil ind i dramatikerens laboratorie
BaggårdTeatrets nyoprettede ungdomscrew inviterer publikum indenfor i dramatikerens laboratorium. Husdramatiker på Det Kongelige Teater Jokum Rohde holder inspirationsoplæg om sit arbejde, hvorefter forfatter og kommende underviser på BaggårdTeatrets dramatikerskole, Vagn Remme, laver et par underholdene skriveøvelser sammen med publikum.

 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Global Network inviterer til morgenmøde

26. januar 2014

Afdelingschef Marianne Wedderkopp fra Erhvervskontakten i Svendborg Kommune er inviteret som indlægsholder til Global Network morgenmøde torsdag den 30.januar.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.global-network.dk 

 

Afdelingschef Marianne Wedderkopp vil fortælle seneste nyt om Erhvervskontakten og om hvorfor at Erhvervskontakten er en vigtig samarbejdspartner for kommunens erhvervsliv

 

GLOBAL-Network i Svendborg inviterer dig som gæst til vort næste netværksmøde torsdag den 30. januar fra kl. 7.50 til 9.45. Mødet holdes i vor hyggelige mødelokale på Færgegården ved Hotel Ærø.
Torsdag den 30. januar kan du møde afdelingschef Marianne Wedderkopp fra erhvervskontakten i Svendborg Kommune. Marianne Wedderkopp vil fortælle om Erhvervskontaktens virke og om seneste nyt efter kommunevalget.

 

Hvad er Global Network?
Vi er et erhvervsnetværk. Det er derfor en betingelse for deltagelse, at du er selvstændig erhvervsdrivende eller repræsenterer en virksomhed eller organisation med cvr.nr.
Deltagelse koster kr. 125,00 inklusive moms for morgenmad og materialer.

 

Ønsker du at høre nærmere, eller tilmelde dig mødet, bedes du kontakte mødeleder Martin V. Lind på tlf. 21 76 70 93 senest den 29. januar kl. 11.00.

 

Læs også: Netværk med tillid udvikler virksomheden

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nye fund af hasselmusreder i Tankefuld

26. januar 2014

 

Tankefuld-bydelen, vest for Svendborg, har et unikt natur- og dyreliv, som tæller flere sjældne dyrearter, bl.a. arter af flagermus, springfrø, vandsalamander, samt den meget sjældne hasselmus.

Hvert år udarbejdes en naturregistreringsrapport, som bl.a. vejleder i, hvordan vi passer godt på Tankefulds oprindelige beboere, samtidig med at byområdet udvikles. Vi har fået rapporten for 2013, som indeholder nye fund af reder tilhørende den meget sjældne hasselmus. Det er dejligt nyt, da hasselmusen er en særligt truet art i Danmark.

Den årlige naturregistreringsrapport vejleder desuden i, hvordan naturområderne kan plejes og behandles, så levevilkårene for de sjældne dyr og planter forbedres.

Læs rapporten herKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Folk strømmer til Sct. Jørgens Kirke

25. januar 2014

Folk strømmer til Sct. Jørgens Kirke

Kirken er også til foredrag, sangaftener, babyrytmik

 

Mere end en aktivitet hver dag året rundt. Det er billedet for Sct. Jørgens Kirke i Svendborg.

En af landets smukkeste beliggende kirker på kanten af Svendborgsund mærker ikke, at borgerne vender ryggen til kirken og de mange aktiviteter, som sker i kirken.

Nye tal fra de sidste ni måneder af 2013 viser, at 12.128 personer deltog i kirkelige eller andre aktiviteter i Sct. Jørgens Kirke.

– Med de tal kan vi dokumentere, at snakken om at danskerne ikke vil bruge folkekirken er overdrevne. Og at påstandene om folkekirkens død er stærkt overdrevne. Vi oplever tværtimod, at rigtig mange folk gerne vil i kirke – både til de kirkelige aktiviteter som højmessen om søndagen og til de mange andre tilbud som sker rundt omkring kirken i form af foredrag, sangaftener, babyrytmik og hvad vi ellers kan byde på, siger Hans Bach Piekut, formand for menighedsrådet ved Sct. Jørgens Kirke i Svendborg.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Kommune stopper ombygning af Torvet

23. januar 2014

(Illustration: Arkitekt Kristine Jensens Tegnestue)

 

UPS! Svendborg Kommune manglede at udarbejde en lokalplan inden den store omdannelse af Torvet og Ramsherred kan begynde. Nu sættes hele udviklingsprojektet til godt 69 mio. kroner i bero.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN


Svendborg Kommune satte spaden i jorden til det store byomdannelsesprojekt “Den Grønne Tråd” i Svendborg midtby her først i januar. Men man havde glemt en væsentlig detalje. Et sådan projekt kræver nemlig en udarbejdelse af en lokalplan for området. Og en sådan har Natur- og Miljøklagenævnet krævet af Svendborg Kommune.

– Det er en beklagelig sag. Vi tager afgørelsen fra Natur- og Miljøklagenævnet til efterretning. Det betyder, at vi nu sætter gang i en lokalplan-høring. Men det er mit håb, at vi kan fortsætte med vores projekt Den Grønne Tråd”, når høringsperioden er kørt igennem, lyder det fra en ærgelig Henrik Nielsen, som er ny formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget.

– Det har været planafdelingens opfattelse, at det ikke var nødvendigt med en lokalplan for projektet. Men det er det. Og derfor går vi nu i gang med den proces. Det sker allerede fra i dag, siger han.

Læs mereKommentarer: 17 kommentarer

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php