Monthly Archives: februar 2014

Kunst & kage og herreaften i Kunstbutikken

28. februar 2014

 

 

Kunstbutikken på Abildvej inviterer til spændende oplevelsesaftener i foråret 2014

 

Kunst & Kage
Elin Boss fortæller de gode historier om udvalgte kunstværker i Kunstbutikken. Efter fortællingen er der kaffe/kagebuffet – og god tid til at se nærmere på de ca 200 malerier, der er udstillet i butikken.
Entre 50 kr
Tilmelding af hensyn til traktement.

Du kan tilmelde dig allerede nu på tlf. 51 50 94 55 eller mail post@elinboss.dk  
Mandag 3. marts, 7. april, 5. maj, 2. juni
(1. mandag i hver måned kl 19.00)

 

Herreaften i Kunstbutikken
Tirsdag 18. marts kl 19.00
– En spændende aften for herrer – en anderledes aften i kunstens tegn.
Mød tre kunstnere med helt forskellige indgange til deres kunst.

Svend Høgh, Valby – en billedkunstner, der finder sin inspiration i politik, på Facebook og i management- og ledelsestermer.

Søren Højbjerg, Strynø – en kreativ maskinarbejder, der inspireres til sin kunst på sin arbejdsplads. Søren laver billedcollager – og skulpturer i metal og træ.

Sally Lundgren Hyldal, Madkunstner fra KOK & RUL slutter aftenen med at servere en let anretning ledsaget af god vin.
Entre 175 kr. Tilmelding nødvendig af hensyn til traktement.
Du kan tilmelde dig allerede nu på tlf. 5150 9455 eller mail post@elinboss.dkKommentarer: 2 kommentarer

En duft af sjæl

28. februar 2014


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Et møbel med sjæl skal behandles med respekt

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er ligesom at træde ind i en tidslomme 200 år tilbage i tiden som møder mig, da jeg åbner døren og træder indenfor i det gamle kornmagasin ved Valdemars Slot. Kun jazz-musikken fra højtalerne i værkstedet får mig på andre tanker.
Fra gulv til loft er væggene spækket med alle tænkelige håndværktøjer. Der hænger de mest finurlige ’dingenoter’, som jeg senere finder ud af, har en helt speciel funktion. Her dufter af shellak, linolie og af træ. Her dufter virkelig af træ.

– Kom indenfor, lyder det et sted derinde fra. Jeg træder nærmere, og bliver budt venligt velkommen af manden, som tilsyneladende på et eller andet tidspunkt har haft alle disse stykker værktøj i hænderne.

– Jeg er lige i gang med en polering af dette flygellåg, som af en eller anden årsag har fået en misfarvning, kommer det på syngende norsk dialekt fra Øivind Kristiansen. Det er ham jeg besøger, og ham som har Antique Valdemars Slot.
Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Arrangementer for børn på Svendborg Bibliotek

27. februar 2014


Arrangementer for børn på Svendborg Bibliotek

 

Fastelavn – så skal der slås til tønden på Svendborg og Skårup Bibliotek
Søndag den 2. marts på Svendborg Bibliotek og mandag den 3. marts på Skårup Bibliotek har børn med deres voksne mulighed for at slå til fastelavnstønden, spise fastelavnsboller og synge fastelavnssangen. Kom udklædt og deltag i festlighederne.

Gratis billetter.

 

Film for de små på Stenstrup Bibliotek
Torsdag den 6. marts er der film for de 3-6-årige på Stenstrup Bibliotek.
Vi viser nogle kortfilm og snakker med børnene om filmene, der vil være saft til børnene og kaffe til de voksne. Gratis billetter.

 

Miteater: Kamelen kom til sidst – gratis billetter frigives
Torsdag den 20. marts kl.15.00 i Borgerforeningen er der forestilling ved Miteater: ”Kamelen kom til sidst” – for de 3-8-årige.

Det er en pragtfuld forestilling baseret på den lokale forfatter Jesper Wung-Sungs fine billedbog af samme navn.
Da Gud var færdig med at skabe jorden, menneskene, dyrene og alle planterne, var han ved at være træt, da han henne i hjørnet fik øje på nogle rester. Af det skaber han kamelen.
Gratis billetter fra den 6. marts.

 

Bogcafé for børn og forældre
Lørdag den 8. marts kl. 11-12 inviterer Svendborg Bibliotek til bogcafé for børn og forældre.

Her vil børnebibliotekaren fortælle om nye billede- og højtlæsningsbøger – både korte og lange, sjove og alvorlige. Kom og bliv inspireret. Gratis billetter.

 

Til alle arrangementer er der gratis billetter på www.svendborgbibliotek.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Symfonien byder på højeste verdensklasse

27. februar 2014

 

Den Danske Strygekvartet
Mandag 10. marts kl 19.30 i Symfonien på Ollerup efterskole.

’Det lykkedes, det lykkedes, det er fantastisk – de har sagt ja til at komme til Ollerup’ . Jo, stemningen var høj på kontoret hos forstander Jesper Vognsgaard, for knap et år siden, da koncertansvarlige Ulrich Klostergaard kom ind og viderebragte den gode nyhed. Og selvom Symfonien i Ollerup gennem hele sæsonen præsenterer høj kvalitet fra den bedste musikerskuffe, er der ingen tvivl om, at stedet med denne klassiske koncert hæver niveauet helt op under himmelbuen.

– Det er en drøm, der går i opfyldelse her: Tænk, at vi kan invitere det sydfynske publikum helt tæt på denne fantastiske kvartet, udtaler Ulrich Klostergaard.
– Vi ser det som en af vores opgaver at komme rundt om mange forskellige genrer i løbet af en sæson, og dette er så et af vores klassiske tilbud. Men det er bare så meget mere end det, fortsætter Ulrich Klostergaard:

– En ting er, at det er Den Danske Strygekvartet, en anden ting er, at det bliver så intimt og tæt på de fire musikere, vi bliver simpelthen inviteret helt inden for i deres univers, siger han.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Niels Juel og kvinderne

27. februar 2014


 

Tåsinges ejer holdt sig ikke tilbage, og borgerskabet var forarget

 

AF PER VINCENT

 

Fuld fart frem, hvem ved hvor længe vi lever!
Sådan var stilen, i hvert fald noget af tiden, for Kammerherre Niels Juel på Valdemars Slot. Han var berygtet i Svendborgs bedre borgerskab, snakken gik om godsejerens affærer med gifte kvinder. Som i øvrigt tilhørte det bedre borgerskab.

 

Skandalen
Der var ikke kedeligt på Valdemars Slot, da Niels Juel ejede stedet i 1700-tallet. Masser af fester, vin, mad og kvinder i en lind strøm, oberstløjtnanten var en overdådig levemand.

Pietismen og sladderen huserede, dengang som nu, og det var ikke småting der blev sagt og hvisket om Niels Juel. Skandalen var da også total da det kom frem, at han havde en affære med en af byens ærværdige fruer, nemlig Christian Frederik Wardes hustru. Det blev ikke mindre saftigt af, at Warde var præst i Skt. Nicolai kirke.
En af provsterne rasede over Juel, som han kaldte ”bekendt for at vrinske efter hver mands hustru”, men indrømmede også, at fru Warde var ”et fruentimmer af en dejlig skabning”.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kom og spis suppe i Maritimt Center på lørdag

26. februar 2014Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Manden bag smilet

26. februar 2014


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

De fleste af os kender ham. Han kan være en del af vores dårlige samvittighed eller redningsmanden efter en lang arbejdsuge i stress og jag. Hjemme hos os går han under navnet Pizzamanden. Men hvem er han egentlig den smilende og arbejdsomme mand på Pizza La Bella.

 

AF BO HANSEN

 

Han er et studie i god service. Han glemmer ikke slikpindene til ungerne midt i beslutningerne om champignon, chilli eller hvidløg. Navnet på Pizza La Bellas telefonpasser og frontfigur er Salih Keskin. De fleste af os er sikkert af den opfattelse, at han er forpagter af stedet, men sådan forholder det sig ikke. Faktisk er jobbet blot et bijob. Til hverdag arbejder han på et lager i Odense, hvor han bor med sin kone og fire børn. Han kom som 10-årig til Danmark i 1977 fra det nordlige Tyrkiet, hvor han voksede op i oplandet til storbyen Trabzon ved Sortehavet.

Jeg peger på den store ovn i lokalet og når ikke at sige noget inden Salih udbryder i et ”nej, nej, nej”. Han kan simpelthen ikke lave pizzaer. Han gestikulerer ivrigt med armene, imens han forsikrer om, at det slet ikke går med ham i pizzabagningens ædle kunst. Salih Keskin kan tale med folk og servicerer dem, det er derfor han er ansat på Pizza La Bella. Det har han i øvrigt været siden stedet åbnede for små 13 år siden.

Salih er en flittig mand. Efter lange dage på hans primære arbejde starter han bilen og kører fra hjemmet i Odense til Vindeby for at tjene lidt ekstra. Det er også en nødvendighed, da han skal forsørge kone og fire børn på 1, 3, 5 og 15 år. Hans kone kom først til Danmark for syv år siden og han sætter en ære i, at de ikke skal modtage overførselsindkomst fra den danske stat.

Så nu ved vi det – os tøsinger – og næste gang en af os står på Pizza La Bella en fredag ved spisetid, så er navnet ikke Pizzamanden, men Salih Keskin.  Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kandidatlisten er klar til SEF’s repræsentantskabsvalg

25. februar 2014

SEF direktør Anders Banke er glad ved at så mange ønsker at være ambassadører for SEF

 

Valget til Repræsentantskabet i Sydfyns Elforsyning nærmer sig, og 36 kandidater stiller op. Som noget nyt vælges 15 repræsentanter ved et forbrugervalg, der afholdes den 26. februar-14. marts 2014.

 

Repræsentantskabet i Fonden Sydfyns Elforsyning har 45 medlemmer, hvoraf 15 fremover skal vælges ved et forbrugervalg, mens de resterende 30 udpeges af Svendborg Byråd. Af de 15 forbrugervalgte repræsentanter vælges i øvrigt én til bestyrelse for Fonden Sydfyns Elforsyning og to til bestyrelsen for SEF Net A/S.

– Interessen for forbrugervalget og for SEF har været stor, og hele 36 kandidater har valgt at stille op. Jeg er naturligvis glad for at så mange ønsker at være ambassadører for SEF, og jeg ser meget frem til samarbejdet med det kommende repræsentantskab, udtaler Anders Banke, der er direktør i SEF.

Alle medlemmer af repræsentantskabet er valgt for en periode på fire år.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Årets Fynske Fodboldklub ligger på Tåsinge

25. februar 2014


 

Tåsinge Forenede Boldklubber har indspillet CD`en ”Vi er øens hold” – nu er TFB også fyns hold

 

AF VAGN HANSEN

Tåsinge Forenede Boldklubber (TFB) blev lørdag den 11. januar 2014 kåret som Årets Fynske Fodboldklub. Kåringen skete i forbindelse med TV2-Fyns`s årlige sportsmesse og award-show i Odense Idrætspark.  Tåsinge Forenede Boldklubber vandt foran den tidligere divisionsklub B1909 og Søndersø.

DBU Fyn og Albani/Royal Unibrew står bag hædringen af en breddeklub, som gør en ekstra indsats for at skabe et attraktivt og velfungerende idrætsmiljø for både unge og gamle.

TØSINGEN traf den følgende søndag en meget glad og stolt Jesper Piil Thomsen, der er formand for TFB. På spørgsmålet om hvorfor Jesper troede at TFB blev hædret, svarede han, at investeringen i nyt klubhus og kunstgræsbane til samlet 7,3 mill. kr. kan have været medvirkende til at klubben fik prisen.
– Så da TFB blev udråbt som vinder var det ikke så overraskende, men det ”gippede” alligevel  i mig, da jeg skulle på scenen og modtage hædren – og en gavecheck på 25.000 kr., som jo altid varmer i foreningskassen, smiler Jesper Piil Thomsen, som på den store scene blev flankeret af et antal glade drenge fra klubbens U10 hold.

Jesper Piil Thomsen påpegede også klubben engagement i samfundsmæssige opgaver, og her nævnte han specielt samarbejdet med Dagplejen, som bruger klubhuset til legestue tirsdag og torsdag samt samarbejdet med Tåsingeskolen, som vedligeholder kunstgræsbanen mod lån af banen til idræt.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jet Z funk-rocker Arne B på fredag

24. februar 2014

(Foto: Bo Sahlgreen)

Jet Z
Arne B – fredag den 28.02. kl.23:00

 

Det bliver ikke nogen sidde-ned-og-vippe-med-tæerne koncert, når funk-rock orkestret Jet Z spiller på Arne B på fredag den 28.februar.
Det er ikke første gang at Jet Z gæster spillestedet, og det bliver uden tvivl igen en aften, hvor det bliver usædvanlig svært at stå stille. Bandet er hverken unplugged, uden filter – som det hedder lokalt, eller på nogen måde skåret ind til benet. Det bliver tyk, tight funk ´n roll – ekspederet direkte i hofterne på publikum – fra første tone.
Inspirationen til Z listen er hentet fra kunstnere som: Tower of power, Ray Charles, Stevie Wonder, Hot Chokolate, Rolling Stones og David Bowie.

Jet Z er: Per Vincent på trommer. Ole Dorf på bas. Nis Kaare Hansen, keyboard og Christian Dan Jensen på guitar og vokal. Orkestrets 5.mand, Jens Rossen, er for tiden sygemeldt, så bandet har til lejligheden allieret sig med saxofonist Anders Medin. Han er for de fleste nok mest kendt fra jazz-scenen, hvor hans saxofonspil høster stor anerkendelse. I 1998 modtog han prisen som Årets Fynske jazzmusiker.
Det bliver en oplevelse værd at se og høre Jet Z og Anders Medin give koncert sammen på Arne B på fredag.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php