Monthly Archives: marts 2014

Svendborgs kreative fristed Cottaslow

31. marts 2014

www.tankefuld.nuKommentarer: 1 kommentar

5.000 km på cykel i det sydlige Afrika

31. marts 2014

 

Mød eventyrer Nicolai Bangsgaard

Nicolai Bangsgaard har kørt alene på cykel gennem syv afrikanske lande. Mød ham på Naturama torsdag d. 10. april kl. 19-21.30, hvor han med humor og nærvær fortæller om mødet med sultne løver, hjertevarme befolkninger, udfordrende bjergpas i Lesotho og nådesløse strabad- ser igennem Namibias ørken i 60 grader.

 

Syv lande på cykel
Nicolai Bangsgaard elsker sin cykel. Fra 2006-2010 besøgte han 53 lande på sin cykeltur jorden rundt. Efter et par måneder i Danmark trak eventyret atter i Nicolai. I 2011 gik turen til det sydlige Afrika. Syv måneder, 5.000 km, seks cykeltasker, ’en mand og ’en cykel var nogle af ingredienserne i Nicolais rejse gennem Sydafrika, Namibia, Botswana, Zambia, Zimbabwe, Swaziland og Lesotho.

Det kræver motivation og målrettethed at gennemføre en tur gennem Afrikas varierende natur og de høje temperaturer. Hør Nicolais personlige og livsbekræftende fortælling om højde- punkter og nedture, om glæder og savn, om livslyst og frygt. Nicolai tager publikum med på bagagebæreren, så de fornemmer magien og isolationen, duften fra eukalyptustræerne og mærker sandstormenes svie i øjnene.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Støttefest på Maskinen

30. marts 2014

 

Støttefest for LGBT minoriteterne i Uganda på Maskinen den 25.april kl. 16.

Vi er en gruppe af mennesker som ser med stor bekymring og rædsel over den vedtagede lov mod LGBT (Lesbian, Gay, Bisexual og Transgender) minoriteter i Uganda. 

Derfor vil vi samle penge ind til de mennesker som bliver ramt af denne uretfærdige lov.

Vi samarbejder med LGBT DanmarkJens GalschiøtLGBT UngdomDen Danske Ambassade i UgandaDen Norske Ambassade i Uganda, Svendborg Musikråd og AllOut.org

Programmet består indtil videre af:


Talere fra:

LGBT Ungdom Danmark.

Mathias Christensen – Fotojournalist

Jens Galschiøt udstiller.

Auktion af kunst doneret af
Per Buk,
Ann-Kerstina Nielsen (Grafik Galleri 21 C)

Nanna Katharina Jensen.
Bøger fra Troels Boghandel
Vinylplader fra Vinylen

Musik:
Mads Mouritz.
Shatterhands.
Frederik Hellum.
DJ Soulskoldet og
Nicolai Schmith

Tombola 🙂

Vi modtager hjælp/donationer/penge med kyshånd!

Alle indsamlede penge bliver overdraget gennem ambassaden.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

fitness.dk og SEF finder vinder

29. marts 2014

Thomas Esmark, fra Sydfyns Elforsyning overrækker Fitnessdk gavekort til Tommy Lind Hansen.

 

Hvor i Danmark kan man få leveret strøm fra Sydfyns Elforsyning? Det spørgsmål har Tommy Lind Hansen fra Svendborg svaret korrekt på, og han har dermed vundet en træningstime med personlig træner i fitness.dk.

 

– Vi har indledt et samarbejde med SEF om den gode energi i form af konkurrencer og præmier. Til sammen leverer vi jo alt det, der giver kunderne her på Sydfyn den daglige energi – fra lys, varme og underholdning til motion og muskler, fortæller centerleder hos fitness.dk, Karin Bonde.

Også hos vinderen er der tilfredshed at spore:

– Jeg har ikke prøvet at træne med en personlig træner før, men jeg ser meget frem til mit besøg i fitness.dk. Forhåbentlig får jeg et par gode tips med på vejen, fortæller Tommy Lind Hansen, der står bag hvidevarevognen.dk.

Det rigtige svar på spørgsmål var, at SEF naturligvis kan levere strøm over alt i landet.

 

Sådan deltog Tommy
Vil man være den heldige vinder, næste gang SEF trækker lod om spændende præmier, så kræver det blot en tilmelding til SEF’s nyhedsbrev, og det sker med et par klik på forsiden af sef.dk. Alle kan til enhver tid let og enkelt framelde sig nyhedsbrevet igen – det sker på sef.dk under selvbetjening.

SEF udsender en nyhedsmail 4-6 gange om året, der indeholder et miks af stærke tilbud, nyheder, gode tips, invitationer, og forbrugerinformation samt konkurrencer.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Foredrag om hjælp til psykiske ubalancer

28. marts 2014

 

Naturlig hjælp til stress, søvnforstyrrelser og andre psykiske ubalancer

 

Foredrag 15. april kl. 18.30 – 21.00 på Svendborg Vandrerhjem/ Danhostel Svendborg Aps, Vestergade 45, Svendborg

 

Muligheder for køb at billetter:

1. Køb i webshoppen på www.helseriet.dk

2. Reserver via – info@helseriet.dk  eller mail@vindelev.com  – og betal ved indgangen.

 

Bodynamic terapeut og coach Janni Vindelev vil kort fortælle om sine erfaringer med behandling af mennesker med stress og depression.

Janni Vindelev har inviteret biopat og homøopatisk vejleder Majbrit Villadsen (Foreningen Alma) til at fortælle om, hvordan man på en enkel og dybtvirkende måde kan bruge homøopatiske lægemidler til at afhjælpe almindelige psykiske ubalancer.

Du får mulighed for at stille spørgsmål, om hvordan du selv kan få hjælp.

 

Foredraget arrangeres i samarbejde med Foreningen Alma, som oplyser om antroposofisk lægekunst og homøopatiske lægemidler.

 

Pris 40 kronerKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad nu lille Svendborg?

27. marts 2014

 

Skal Svendborg brandes som kulturby?

 

Hvad er kulturen egentlig for en størrelse, og hvad kan vi bruge den til? Betyder det overhovedet noget om en by har et rigt og mangfoldigt kulturliv, når vi skal tiltrække nye tilflyttere? 
Hvad gør vi godt – og hvad gør vi skidt, når vi brander Sydfyn?

 

Det bliver temaet for den næste debataften i Kulturelt Samråds tre-trins-raket, hvor lunten er tændt med fokus på at samle de kulturelle kræfter i Svendborg.

Første trin var valgmødet ”Kul på Kulturen” i november om Kulturløftets tre temaer; fællesskaber, kunst og kultur mellem bygninger – og børn og unges bidrag til kulturen.
Det blev emnerne for rakettens anden trin, hvor vi havde inviteret Erhvervs-, Beskæftigelses- og Kulturudvalget til et dialogmøde sammen med et bredt udvalg af kulturaktører i Svendborg. Overskriften lød her: ”hvordan bruger vi hinanden til at få mest mulig kultur inden for de given rammer?”
Og nu fyres så rakettens tredie trin af, hvor Kulturelt Samråd sætter kulturen i Svendborg under lup, inviterer på lidt godt til ganen, og byder indenfor til café-debatmøde mandag den 31.marts kl.19:30 i Teatersalen på 1.salen i Borgerforeningen.

 

Til lejligheden har vi indbudt fire paneldeltagere, som hver giver deres bud på hvorfor – og måske også hvordan, at Svendborg kan bruge kulturen som løftestang i at brande Sydfyn:


Anne Mette Juul – Direktør for SVEND14

“Endnu mere samspil og synergi mellem erhverv ok kultur. Lad os sammen skyde højt – med kvalitet!”

Desiree Ulrich – Indehaver Bandit Productions

“Sydfyn Style var god kommunikaton.
Udkant med kant!”

Steffen Larsen – Direktør Udsyn A/S
“Vi skal sammen skabe byens branding af kulturen – Borgerne, erhvervslivet og Kommunen”

Christian Dan Jensen – Redaktør, mitsvendborg.dk
“Sæt overlæggeren højt. Skyd janteloven i sænk, og bevar jordforbindelsen”.

 

Martin Larsen fra Radio Diablo bliver aftenens ordstyrer

 

Alle er velkommen til at komme og medvirke til at sætte kulør på kulturen med overskriften: Hvad nu lille Svendborg?

 

N.B. Kulturelt Samråd afholder generalforsamling kl.19:00 umiddelbart inden café-debatmødet.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Radio Diablo udvider studiet i nye større lokaler

27. marts 2014

 

Radio Diablo rykker ud af midtbyen til nye og større lokaler

 

Lokalradioen har forladt de trange lokaler i Svendborgs centrum og har fået mere plads i de nye studier ved Svendborg Storcenter. Studierne blev indviet i fredags.I et par måneder er der blevet arbejdet på at få de nye lokaler klargjort til indflytning. Der er blevet trukket ca. 2500 meter kabel, der er blevet lagt nye gulvtæpper, blevet malet og pakket ned.
Nedpakningen foregik onsdag eftermiddag, og udpakningen og selve flytningen foregik torsdag. Herefter var fredag morgen klar til at sende live fra de nye lokaler.Diablo er flyttet fra centrum af Svendborg til lidt uden for bykernen, men hvor der stadig er puls.Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

I jaguarens fodspor

26. marts 2014

 

Mød zoolog, forfatter og naturfotograf Mogens Trolle
Torsdag d. 27. marts kl. 19-21.30 på Naturama

 

Mogens Trolle har været på ekspeditioner til utilgængelige naturområder i Amazonas og Brasiliens savanner og sumpe, hvor han har mødt eksotiske dyr. Mød ham på Naturama og hør om feltarbejdet, infrarøde fotofælder, opdagelsen af en ny hjorteart og mødet med en jaguar.

 

Fotojagt på junglens vilde dyr
I 2003 opdagede Mogens Trolle en ny hjorteart i Perus Amazonas. Dette var kulminationen på flere års feltarbejde med at kortlægge dyrelivet i en stribe uudforskede områder i Amazonas og Brasiliens savanner og sumpe, blandt andet ved brug af infrarøde fotofælder. Hør om et liv i junglen på jagt efter de sky og hemmelighedsfulde dyr, man sjældent ser. Feltarbejdet i de sydamerikanske regnskove er noget af en udfordring. Dyrene er sky og nataktive, og bushen er ufremkommelig. Varmen og luftfugtigheden er høj. Mogens Trolle har bl.a. boet i et naturreservat i Amazon-regnskoven med 500 km til nærmeste by. Han boede i en hytte på pæle omgivet af regnskovens stærke farver, lyde og lugte. Lyserøde floddelfiner og kæmpeoddere svømmede i floderne, brøleaber kravlede forbi i træerne, og om morgenen skræppede amazonpapegøjer om kap med tukaner og kulsorte rovfugle. Drømmen var at se en jaguar. En dag så han den stå med forbenene på en væltet træstamme. Den kiggede lige ud i nogle sekunder. Så forsvandt jaguaren igen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Toulouse Blues Band sparker til bentøjet på Arne B

25. marts 2014

 

Toulouse Blues Band
Arne B. lørdag d. 29. marts kl. 23.00


 

‘Blues Rock for fuld skrue, der sparker til bentøjet & flår i nakkehårene’…
Toulouse Blues Band har bevaret traditionerne i deres fortolkninger af Eric Clapton, Buddy Guy, Fleetwood Mac, Jimi Hendrix, B.B.King, Creedence Clearwater m.fl. 


Blues-drengene i Toulouse Blues Band er:

Keld Andersen: Vokal & Guitar
Søren Bøje: Guitar & Vokal
Ole Dorf: Bas & Vokal
Peter Hellerstedt Nyholm: Trommer & VokalKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Første Forsøg til Åben scene på Hansted

24. marts 2014

Rasmus Vincent og hans band Første Forsøg  giver et bud på hvordan popmusik også kan tage sig ud på Hansted tirsdag aften
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Første Forsøg
Tirsdag den 25. marts kl. 20 på Hansted

 

ÅBEN SCENE v/Rasmus Vincent og Første Forsøg er dansk folke-pop med et øre for det sangbare og et øje for det der foregår. Orkestrets udtryk er mest inspireret af pop, reggae og folkemusik, med rigtig fin plads til den elektriske guitar. Første Forsøg giver et bud på hvordan popmusik også kan tage sig ud, nemlig som et rigtigt orkester.

Kom og vær med. Tag selv instrumenter med.

Entré 20 kr for ikke optrædende.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php