Monthly Archives: maj 2014

Stort grundlovsmøde i Ollerup

28. maj 2014

 

Danmarks største, sjoveste og mest folkelige grundlovsfest i Ollerup.

 

Ollerup Friskole, Ollerup Efterskole, Gymnastikhøjskolen i Ollerup og Den frie Lærerskole inviterer igen i år til et stort grundlovsmøde! De fire frie skoler i Ollerup, alle med et grundtvigsk skolesyn, fortsætter traditionen med en stor og festlig fejring af Danmarks grundlov – torsdag den 5. juni 2014.
Danmarks nationaldag
Det ligger grundtvigske skoler meget på sinde at reflektere over samfundet og de forskellige former for sammenhængskraft, som præger det moderne Danmark. Grundlovsdag, Danmarks nationaldag, er en god dag til at lave en markering af, at det ikke er en selvfølge, at Danmark fungerer, som det gør.

– Vi lever i en tid med mange rettigheder og pligter. Vi lever i en tid med et demokrati, der forpligter os alle sammen til at gøre en forskel, så samfundet bliver ved med at fungere. Samfundet skal blive ved med at udvikle sig i en sund og positiv retning, siger forstander på Ollerup Efterskole Jesper Vognsgård.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Toulouse Blues Band på Harders

27. maj 2014

 

Toulouse Blues Band
Spillestedet Harder*s i Svendborg fredag d.30.maj kl.21.30

 

Toulouse Blues Band. Et af Danmarks ældste bluesbands med dybe rødder i den sydfynske muld, blænder op for en kulinarisk bluesaften på spillestedet Harder*s i Svendborg på fredag. Det er bluesrock der flår i nakkehårene og sparker til bentøjet!
Toulouse Blues Band har bevaret traditionerne i deres fortolkninger af bl.a. Eric Clapton, Buddy Guy, BB. King, Fleetwood Mac m.fl.

Info/forsalg: www.harders.nuKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps fylder 14 år for fuld musik

27. maj 2014

Søren Frost, Per Gade og Kjeld Lauritsen er klar til at feste sammen med Giant Steps, når den aktive musikforening lørdag d. 31. maj fylder 14 år.
www.giantsteps.dk

 

Fødselsdag med saftig souljazz og fed New Orleans funk

 

Giant Steps hejser flaget og glæder sig til at fejre foreningens 14 års fødselsdag lørdag d. 31. maj fra kl. 13. Her kan publikum først nyde en lækker jazzfrokost, og herefter kl. 14. indtager eftermiddagens trio scenen. Og den kan om nogen smide om sig med fede vibrationer og gøre det så ukompliceret at alt pludselig føles ganske let og ubesværet. Man bliver bare varm om hjertet og vild og voldsomt godt tilpas, når hammondorglets frontkæmper Kjeld Lauritsen med pedalerne i bund fyrer op for souljazz,  rhythm’n’blues, gospel og en gevaldig sjat New Orleans funk mens han duperer med energifyldte og legesyge improvisationer, så det er en lyst.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

50 unge til LAN-party hos Sydfyns Elforsyning

26. maj 2014

Kæmpe skærme, høretelefoner og meget andet udstyr kom til deres ret.

 

Der var lagt op til syv timers intens gaming, da 50 unge fra Svendborg deltog i et LAN-party fredag den 23. maj. Sydbank og Sydfyns Elforsyning stod bag arrangementet.

 

For første gang inviterede Sydbank og Sydfyns Elforsyning til et fælles LAN-party, der blev afholdt i SEFs domicil, Vores Lys. 50 unge mellem 15 og 25 år var inviteret til at spille med og mod hinanden – fra sidst på eftermiddagen til midnat.

 

Spil og konkurrencer
I SEFs store auditorium med højt til loftet og rig mulighed for aktiviteter var der gjort klar til den store FIFA-turnering.

– For at gøre aftenen spændende havde vi hyret en game-master til at styre slagets gang. Han er selv tidligere computerspiller og vidste lige præcis, hvad der er skulle til for at skabe en intens og sjov oplevelse, fortæller Claus Holm Andersen, der er Kunde- og Markedschef hos SEF.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt nummer af TØSINGEN ude nu!

26. maj 2014

Download TØSINGEN maj 2014

 

Den lokale drivkraft

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, TØSINGEN

 

Sammenhold og lokalengagement er nøglen til de gode succeshistorier. Og på Tåsinge er dette ingen undtagelse. Når det lokale erhvervsliv har en interesse i fritidslivet, og bakker op om de frivillige initiativer, så giver det uden tvivl flere kunder i butikken. Der skabes populært sagt en win-win situation.

Tåsinge Tennis Park er et godt eksempel på det gode lokalforankrede initiativ. En håndfuld lokale ildsjæle fik sat handling bag ordene, og i dag har Tåsinge et flot moderne tennis-anlæg, som er anlagt med helt nyudviklet udstyr, og som benyttes af stort set alle aldersgrupper.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det’ Klassisk er tilbage med nye toner

23. maj 2014

Den alsidige sangerinde Signe Asmussen optræder ved Det’ Klassisk på Arne B fredag d. 23. marts kl. 14.30.

 

Svendborg Musikråd præsenterer klassisk koncert med  sangerinden Signe Asmussen

 

Nu bliver der igen skruet op for de klassiske toner, når Svendborg Musikråd i samarbejde med musiker og arrangør Janet Vahl præsenterer Det’ Klassisk i afslappede caférammer på Arne B fredag d. 23. maj kl. 14.30. Arrangementet indledes med en lille times koncert,  og herefter er scenen åben for klassiske musikere, der har lyst til træde op med et nummer eller to.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sydfyns Elforsynings nye bestyrelse er valgt

22. maj 2014

Her er SEF’s nye bestyrelse

 

Sydfyns Elforsyning har tidligere på året afholdt forbrugervalg til repræsentantskabet. Der var stor interesse for forbrugervalget og der var både mange opstillede kandidater, og mange forbrugere der valgte at afgive deres stemme.

 

Det nyvalgte repræsentantskab, som nu består af 15 forbrugervalgte repræsentanter samt 30 repræsentanter, der er udpeget af Svendborg Byråd, tog hul på første arbejdsopgave d. 24. april. Her skulle de udvælge 4 medlemmer til Fonden Sydfyns Elforsynings nye bestyrelse, foruden at de forbrugervalgte skulle vælge 2 medlemmer til SEF Net’s bestyrelse.

 

Ændringerne af vedtægterne, der blev endeligt godkendt i januar måned betyder, at SEFs samlede bestyrelse for Fonden Sydfyns Elforsyning fremover består af 3 personer udpeget af Svendborg Byråds repræsentanter, 1 person udpeget af de forbrugervalgte repræsentanter, 3 personer valgt af medarbejderne samt 2 personer valgt ved selvsupplering.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Scenen er din

21. maj 2014

Asbjørn Kamban åbner sammen med musikforeningen Giant Steps scenen for alle musikere torsdag d. 22. maj kl. 20
www.giantsteps.dk

 

Svendborgmusikeren Asbjørn Kamban er tilbage i byen som musikvært

 

Nu er der igen bud efter alle byens legesyge musikere, når Giant Steps åbner scenen på vid gab torsdag d. 22. maj kl. 20 på Arne B og inviterer til musikalsk komsammen. En aften hvor publikum kan opleve, hvad der sker på den lokale musikscene her og nu.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kommunen omstrukturerer

20. maj 2014

Samarbejdet skal styrkes med ny struktur

Organisationsændringer i direktør-området Kultur, Erhverv og Udvikling i Svendborg Kommune

– Det er en fortsættelse af det arbejde vi satte i gang i forbindelse med oprettelsen af Erhvervskontakten. Det handler om, at vi vil styrke og udvikle samarbejdet med borgerne og erhvervslivet i Svendborg Kommune. Samtidig får vi på den måde en mere optimal udnyttelse af de ressourcer, som de enkelte medarbejdere sidder inde med.

Det er forklaringen fra direktør Torben Jørgensen, Kultur, Erhverv og Udvikling i Svendborg Kommune, efter en organisationsændring i direktørområdet.

En ændring, der bl.a. betyder, at nogle af afdelingerne skifter ledelse, og dermed kommer ind under en ny direktør. Det betyder bl.a. at havnen overgår til CETS – Center for Ejendomme og Teknisk Service – ligesom planområdet bliver delt op. Den endelige udformning af arbejdsdelingen i planområdet vil ske de kommende måneder.

I den forbindelse har den hidtidige afdelingsleder Jan Carlsson valgt at overgå i en ny funktion. Han skal bl.a. arbejde med tilsyn af almene boliger i Svendborg Kommune, der de kommende år bliver et stort arbejdsområde i Svendborg Kommune.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Poetry Slam på Harmonien på onsdag

18. maj 2014

 

Den lokale spoken word-forening PSFyn afslutter et hæsblæsende forår på onsdag, kl. 20:00. Kom ned på Harmonien / Harders og oplev slagkraftig spoken word, hvor publikum er med til at bedømme hvem der skal videre fra hver runde.
Poetry Slam er for alle – og hvis du har lyst til at komme op på scenen, så giver vi en øl. Alt du skal tage med er tre tekster, som tager under 3 minutter at læse op.
Kig forbi og få et skud poesi, det en sidste gang inden sommeren tager over 🙂Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php