Monthly Archives: juni 2014

Giant Steps’ nye koncertprogram er udkommet

30. juni 2014

Download Giant Steps – efterårsprogram 2014

 

23 spændende navne står klar i kulissen

 

Så har Giant Steps smidt sit ny efterårsprogram på gaden, og der venter publikum noget af en musikalsk rejse, når musikere fra store dele af verden kommer på besøg.

Fra både Færøerne, Finland, Sverige, Tyskland, England, Frankrig, Schweiz, Italien, Rumænien, Ghana, Togo, Congo, Zimbabwe, Libanon, Palæstina, Israel, Syrien, Afghanistan, Japan, Cuba, USA og Danmark, kommer de for at sætte Svendborg på den anden ende.

 

Det er naturligvis fortsat jazz og verdensmusik i en herlig blanding af det velkendte og nye grænsesøgende, der er Giant Steps’ varemærke, og brænder man for helt specielle og underfundige oplevelser, fås de også i rigelige mængder.

Torsdag d. 28. august kl. 20 lige midt under Svendborgs Film- og Kulturdage åbner Danmarks nye store verdensmusikorkester Dunia sæsonen med et brag af en koncert – og det sker naturligvis på foreningens faste spillested Arne B. Dunia består af ni mesterlige musikere og ledes af saxofonisten Morten Carlsen kendt fra det ikoniske New Jungle Orchestra.

 

Koncertprogrammmet, der igen er støttet af Svendborg Kommune, Statens Kunstfond, en lang række lokale sponsorer og ca. 500 kontingentbetalende medlemmer, kan downloades her på mitsvendborg.dk eller afhentes på bl.a. Arne B og Svendborg Bibliotek eller læses på www.giantsteps.dk.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kulinarisk Fødevaremarked gjorde det igen

29. juni 2014

(Foto: mitsvendborg.dk)

Se alle billederne

 

Svendborg midtby viste igen sine udfoldelsesmuligheder, da Kulinarisk Fødevaremarked for 14.gang løb af stabelen her i week-enden

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Vejrguderne holdt sig nogenlunde i skindet, og lod regnsluserne være lukkede her i week-enden over Svendborg. Og heldigvis for det. For det gjorde måske, at godt 1000 mennesker flere end sidste år valgte at besøge Kulinarisk Fødevaremarked i Svendborg midtby lørdag og søndag. Mere end 16.000 var gennem billetlugerne, lyder vurderingen fra Kulinarisk Sydfyns leder Mikael Hansen.
Det er 14.år at Kulinarisk Sydfyn arrangerer det store fødevaremarked i Svendborg, og fjerde gang at det foregår i Svendborg midtby. Og selvom Torvet i år ikke kunne benyttes til boder, så tegner der sig et tydeligt billede af, at Svendborgs bymidte kan rumme sådanne større arrangementer – også uden at give store trafikale parkeringsproblemer.

 

Minister, ost og grill
Fødevareminister Dan Jørgensen (S) skød det hele i gang og åbnede lørdag formiddag Rådhusgården, Centrumpladsen, Krøyers Have, Ramsherred og Teatergade for to dage med fødevaremarked i Svendborg, hvor 123 boder, hvoraf de 62 var lokale producenter fra Fyn, præsenterede et bredt kulinarisk udvalg at diverse lækkerier.

Både DM i Grill og Nordisk Ostefestival var igen i år at finde på fødevaremarkedet.  Centrumpladsen udgjorde rammerne for det officielle Danmarksmesterskab i Grill med både en fag-jury og en folk-jury.
Nordisk Ostefestival var i år med blandt andre kokkene Søren Gericke og Claus Holm som dommere. 
Her blev de nordiske oste sat i højsædet, og den bedste ost opstillet i  konkurrencen. 

 

Læs også: Kræs for sanserneKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det behøver ikke at være kedeligt

28. juni 2014


 

Høstfest, udflugter, god mad og socialt samvær er nøgleordene i Thurø Pensionistforening

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Thurø Pensionistforening – ja, det lyder måske så gammelt og støvet, og det også mennesker som er pensioneret (alle slags pensionister), men det er på ingen måde kedeligt. Tværtimod. Det er udadvendte og glade mennesker fyldt med godt humør, som gerne vil mødes til samvær under mange forskellige former.

– Det er mennesker som ikke vil sidde derhjemme og have ondt af sig selv, fordi der ikke sker noget som helst. Tilværelsen behøver ikke at være sur og kedelig bare fordi man er pensionist. Hos os er det godt humør og glæde der hersker på vores møder. Jeg kan kun sige: prøv det, lyder opfordringen fra Ida Sørensen som er formand for Thurø Pensionistforening.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Aktion – ‘Skattergade overgiver sig aldrig’

27. juni 2014

 

Aktion for åbning af baneovergangen og heling af Skattergade.

Sted: Ved den lukkede baneovergang i Skattergade

Tid: 11. juli kl. 11

www.skattergadebeboerforening.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et hus på folkeaktier

27. juni 2014


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF PER VINCENT

 

Stort set alle på øen fik besøg i uge 21. En kampagne er i gang, det gælder Bergmannshus´ og Lokalarkivets fremtid, og jo flere thurinere der er med, jo bedre, selvfølgelig.

– På et tidspunkt skal vi jo snakke alvor med Svendborg Kommune, og der er altså mere vægt bag vores argumenter når vi er mange om det, siger Lone Holm Jacobsen, en af initiativtagerne.

 

En halvtredser om året
Bergmannshus skulle gerne blive et kultur- og samlingssted, meget bredt betragtet, og arbejdet er i fuld gang allerede. Derfor har mange af Bergmannshus-foreningens medlemmer været rundt og hilse på thurinerne og fortælle om projektet.

– Det er en kampagne, og vi opfordrer direkte til at blive medlem. Det koster 50 kroner om året for en hel husstand, det er en god sag at støtte, så vi håber selvfølgelig på, at rigtig mange vil være med, understreger Lone Holm Jacobsen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

70 år med l’hombre på Thurø

26. juni 2014


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Der er også plads til dig i Thurø L’hombreklub

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det startede for 70 år siden. Lørdag den 19. august 1944 samledes en kreds af l’hombrespillere på Turisthjemmet på Thurø. Planen var at danne en l’hombreklub for Thurø.

Efter forskellige udtalelser vedtog man at starte foreningen, og der indmeldtes straks 15 medlemmer. Turisthjemmet blev basen, hvor man en gang om måneden, første fredag i hver måned, skulle mødes for at spille l’hombre. Ligeledes vedtages det at spille 5 øres alm. l’hombre uden svingninger til nogen sider.

Til at lede foreningen valgtes en bestyrelse på tre medlemmer: plantageejer Chr. Malling Nielsen. Gartner Carl Rasmussen samt gartner Jens Theodor Jensen som formand.

Man vedtog at ansætte det årlige kontingent til 5 kr.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Man keder sig aldrig i Knasten

25. juni 2014


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Knasten holdt markedsdag på en rigtig forårssøndag

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Flaget var hejst, solen stod højt på himlen, og der var mad over åben ild, da Knasten holdt markedsdag søndag den fjerde maj. Og med mindst 15 boder med alverdens ting og sager, var der rigtig gode muligheder for at gøre en god handel. Eller også kunne man bare nyde forårets første venlige strøg på kinden, og se børnene boltre sig på det fantastiske grønne område som Knasten ligger på.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Eric Clapton Tribute Band på Arne B.

24. juni 2014

 

CROSSROADS
Fredag d. 27. juni kl. 23.00 på Arne B.

 

Seks årtier med Eric Clapton

 

CROSSROADS er Danmarks første Eric Clapton Tribute Band. Bandet har taget de største af Clapton’s hits og fortolket dem med nænsom hånd.

De er der alle sammen; Layla, My Fathers Eyes, Badge, Sunshine Of Your Love, Tears In Heaven, Wonderful Tonight etc.
Crossroads (Band)’s filosofi er at hylde en af verdens mest respektable guitarister, nemlig Eric Clapton. Crossroads forsøger dog at præge numrene så de får et lille twist af orkestrets eget islæt.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Smagen af Fyn er kommer til Thurø

24. juni 2014


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Lokale varer fra Fyn på hylderne i Thurøs nye specialforretning

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I december sidste år kunne THURINEREN fortælle historien om, at den gamle købmandsforretning på Bergmannsvej, lige ved siden af Thurøstuen, er i gang med at blive ombygget til bryggeri. Det første øl er dog ikke klar til at blive smagt endnu, men til gengæld er specialbutikken i forbindelse med bryggeriet netop åbnet.

Smagen af Fyn
Det er den lokale øl-brygger Erik Nielsen som står bag såvel bryggeriet som specialforretning, og han glæder sig til at byde folk indenfor.
– Thurø får en rigtig ’smagen af Fyn butik’, med hvad dertil hører på hylderne, siger Erik Nielsen, og fortæller videre, at man primært vil kunne købe specialiteter fra lokale producenter på Fyn. Det være sig blandt andet Konnerup chokolade, ØKO-sodavand og juice fra Ørbæk, Ærø salt og most fra Langeland. Desuden vil der også være et udvalg af kokken Claus Holms nye produkter, så som krydderier og marmelader, og så kan man købe syltede ting og sager fra Picards.
– Og naturligvis øl, smiler Erik Nielsen, og fortæller at bryggeriet forventes køreklart til september.

Specialforretningen på Thurø holder åbent fra den 29.maj på fredage fra klokken 15-18 og lørdag fra 10-14.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Foto på print

24. juni 2014

Det er blevet populært af få printet sine billeder på lærred, og der findes mange forskellige størrelser på lærreder.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der var engang, hvor vi hyggede os med at kigge i fotoalbum. Det gør vi stort set ikke længere. I dag ligger vores billeder i langt de fleste tilfælde på computeren, og der ligger de jo rigtig godt.

Men det behøver ikke at være sådan. Faktisk er der i dag rigtig mange muligheder for at printe sine gode billeder. Og hvorfor ikke gøre det i et stort format, hvis det rigtige billede det er der?   

 

Det tager en time
Den gamle analoge film til fremkaldelse er på vej ud. Man kan stadig få fremkaldt filmen, men det tager det meste af en uge. Et digitalt print klares på en time.

– Vi har mange kunder, som kommer ind med deres billeder på digitalkameraet og gerne vil have dem printet ud. Derfor har vi et klippekortssystem, hvor man køber for eksempelvis 500 klip og betaler kun en krone stykket pr. billede, fortæller Flemming Theilgaard fra Clik Svendborg. Og vælger man at få lavet et billede i større format, så kan det også klares.
– Har man taget et super godt billede, så fortjener det at blive vist frem. Og gerne i stort format. Vi oplever, at flere og flere får printet billeder i 40×60 cm. Og 50×70 kan vi også klare. Ja, faktisk kan vi printe billeder op til 1×30 meter. Det sker dog ikke så ofte, smiler Flemming Theilgaard og tilføjer, at de faktisk har haft en printopgave med et billede af en havkajak, som skulle printes i 1:1.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php