Monthly Archives: august 2014

Lydom, Bugge & Høirup på Hansted

31. august 2014

 

Folk For Folk præsenterer:
Lydom, Bugge & Høirup
Tirsdag den 2. september kl. 20 på Hansted

 

De tre rutinerede musikere står for en underholdende aften, hvor publikum tages med på en rejse gennem folkemusikkens Danmark med nye og gamle dansemelodier, og sange fra hele landet – ikke mindst Fanø. De lover, at vi nok skal komme med på nogle fællessange, både kendte og nogle af de mere hemmelige. Og så er der jo alle røverhistorierne fra de mange år på landevejen.

Sonnich Lydom: Diatonisk harmonika, mundharpe, sang

Kristian Bugge: Violin

Morten Alfred Høirup: Guitar, sang

 

Tirsdag den 9. september kommer Christian Sievert og Christian Søgaard.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

’Kvinden i buret’ vandt stort

29. august 2014


(Foto: mitsvendborg.dk)


’Kvinden i buret’ løb med de største priser til SVEND – Danmarks største publikumspris. Sonja Richter vandt titlen som Årets bedste kvindelige skuespiller og Nikolaj Lie Kaas titlen som Årets bedste mandlige skuespiller – begge for deres roller i ’Kvinden i buret’, der også fik statuetten for Mest populære danske film til SVEND14.

 

Hele fire statuetter gik til filmen ’Kvinden i buret’, der suverænt var publikums favorit til SVEND-prisen for 2014. Mikkel Nørgaard har instrueret filmen baseret på Jussi Adler- Olsens bestseller, der også sikrede Fares Fares prisen for Årets bedste udenlandske skuespiller i en dansk film. Da SVEND-prisen blev uddelt for 10. år i træk var vinderne:

Mest populære danske film: Kvinden i buret (instruktør Mikkel Nørgaard)
Mest populære danske børnefilm: Antboy (instruktør Ask Hasselbalch)
Årets danske ungdomsfilm: Lev stærkt (instruktør Cristian E. Christiansen)
Mest populære udenlandske film: 12 Years a slave

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ung kunstner udstiller på Svendborg Bibliotek

29. august 2014

Ida-Marie Søby udstiller på Svendborg Bibliotek

 

Ida-Marie Søby udstiller i september sine tegninger på Svendborg Bibliotek. Hun er tyve år og har altid udfoldet sine kreative sider. Inspirationen til tegningerne har hun fået via blogs og billeder på nettet, hvilket nu har ført til en kollektion af forskellige dyremotiver. 
– Jeg synes det er spændende at få lov at udstille mine tegninger, og dejligt når folk synes om dem, lyder det fra den unge kunstner.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skrøbeligt håndværk

28. august 2014

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Hvad har Dronningen og Woody Allen at gøre med Glasblæseriet?

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er ikke to ting, som er identiske hos Bente Sonne i Glasblæseriet. De er i hvert fald ikke at finde blandt de glasprodukter, som hun og kollegaen Tracey Weston laver. Alt er nemlig håndlavet i Glasblæseriet. Og det unikke mærker man, straks man træder ind over dørtrinet til det stemningsfulde værksted på 1. sal i den gamle købmandsgård fra 1682, Salig Simons Gaard i Brogade 37.

 

Ægte håndværk
Det var lidt småkoldt, da jeg går hjemmefra til mit interview til denne historie. I hvert fald har jeg iklædt mig en af trøjerne fra efterårsgarderoben. Den skulle dog vise sig at blive ganske overflødig. 

Der er allerede gang i to ovne i værkstedet på Glasblæseriet. I den første ovn, som kører nat og dag, ligger de glaspuder, som smeltes om til flydende glas. Termometret på ovnen viser 1150 grader.

Ovnlågen på den anden ovn står åben, og ind af ovnen stikker et langt rør/pibe. I den ene ende af piben sidder en klump gul-rødglødende masse af smeltet glas. I den anden ende af piben er glasmager Bente Sonne. Hun holder konstant piben med det smeltede glas i bevægelse, og min første tanke er, at jeg hellere må være helt stille og i hvert fald ikke stå i vejen. Det her kræver vist stor koncentration.

– Hej Christian, kom endelig indenfor, lyder det friskt fra Bente Sonne. Mine betragtninger om at skulle være mussestille var helt unødvendige. Hun har prøvet det før – det ses tydeligt.
– Vi er lige i gang med indvarmningen af en Svend-statuette, som vi har fået syv bestillinger på igen i år, fortæller Bente Sonne og blæser i piben til massen af det gloende glas, der bliver til en boble for enden af piben, som hun hurtigt former med et stykke specialværktøj i sin højre hånd. Det er meget fascinerende at se på. Her er virkelig tale om ægte håndværk.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Waoo! introducerer trådløst TV

27. august 2014

 

Waoo! lancerer trådløst TV, så selskabets TV-kunder på fibernettet kan få alle fordelene ved IPTV uden at skulle trække kabler. Sydfyns Elforsyning, som på Sydfyn distribuerer Waoo! forventer at dette bliver modtaget meget positivt blandt kunderne.

Waoo! har netop lanceret muligheden for at sende TV-signalet trådløst fra fiberboksen til TV-boksen for selskabets kunder. Dermed bliver det langt nemmere at få et ekstra TV op i børneværelset eller andre rum, fordi det ikke er nødvendigt at trække kabler.

– Vi ved, at det har været en showstopper hos kunder, der har overvejet at skifte til Waoo!, at de skulle trække nye netværkskabler gennem hele huset for at få det fulde udbytte af vores TV-produkt. Dette tiltag gør livet lettere for dem, ligesom vores eksisterende kunder vil få en langt større fleksibilitet til at indrette hjemmet, siger produktansvarlig Morten Buch, SEF.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps åbner sæsonen med film og farverige toner

27. august 2014

Danmarks nye verdensmusikorkester Dunia byder sammen med Giant Steps velkommen til efterårssæson torsdag d. 28. august på Arne B.

 

Det nye ni-mand store verdensmusikorkester Dunia indtager Svendborg som det første sted udenfor København

 

Giant Steps åbner efterårssæsonen med et brag af en koncert, når Danmarks nye store verdensmusikorkester Dunia indtager scenen torsdag d. 28. august kl. 20.10, og det sker naturligvis på foreningens faste spillested Arne B. Inden koncerten er der præmiere på en helt ny reklamefilm for Giant Steps, produceret af den unge filmmand Mark Newman. Den aktive musikforening holder sig således ikke tilbage i ugen, hvor Svendborg står i filmens tegn med SVEND14.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nymarkskolen får ministerbesøg – igen

27. august 2014

Undervisningsminister Christine Antorini besøgte sidst Nymarkskolen i forbindelse med åbningen af LOMA på skolen.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Nymarkskolen i Svendborg skal præsentere inklusionsarbejde for Undervisningsminister Christine Antorini

 

På torsdag den 28.august er Nymarkskolen i Svendborg vært for undervisningsminister Christine Antorinis besøg som led i en række ”Skolestartbesøg” rundt i landet.

Turen går til Fyn på torsdag, hvor ministeren besøger Nymarkskolen for at se og høre om skolens inklusionsarbejde. Ud over den generelle indsats i forhold til at gøre inklusionsarbejdet til en integreret del af hele Nymarkskolens arbejde med eleverne gør skolen særlige indsatser i forhold til de elever, der går i forskellige former for særlige undervisningstilbud.  


Temaet for ministerens besøg er således inklusion – herunder inklusionsarbejdet i specialklasser og modtagelsesklasse samt med socialt udsatte.
– Mangfoldighed, fællesskab og faglighed er tre af skolens grundlæggende værdier, og vi ser det som en stor styrke at have en mangfoldig elevsammensætning og i at kunne skabe gode samarbejdsmuligheder mellem de små specialundervisningstilbud og de mange almenklasser til glæde for alle skolens elever, siger skoleleder Birgit Villebro.


Ministeren vil møde en lille gruppe resursepersoner, skoleledelsen samt allervigtigst få lejlighed til at tale med nogle af skolens elever.

 

Læs også: Mad og matematik hører sammen

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt TØSINGEN ude nu!

27. august 2014

Så er TØSINGEN – hele Tåsinges eget lokalmagasin – ude i alle brevkasser på hele øen i det sydfynske. Og man behøver slet ikke at være tøsing, for at kunne læse de mange gode historier i magasinet. Som altid kan du downloade TØSINGEN her på mitsvendborg.dk, hvor også alle artiklerne i magasinet kommer her på siden de nærmeste dage.

God fornøjelse
Christian Dan Jensen – redaktør

Download TØSINGEN august 2014

Download alle udgivelser af TØSINGEN her

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Og de nominerede er..

27. august 2014

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

På torsdag den 28.august fra klokken 18.30 går det løs på Centrumpladsen.
Her uddeles SVEND-prisen, som er Danmarks største publikumspris.

Se de nominerede her:

 

Mest populære danske film

1. En du elsker, instruktør Pernille Fischer Christensen
2. Kartellet, instruktør Charlotte Sachs Bostrup
3. Klassefesten 2 – Begravelsen, instruktør Mikkel Serup
4. Klumpfisken, instruktør Søren Balle
5. Kolbøttefabrikken, instruktør Morten BH
6. Kvinden i buret, instruktør Mikkel Nørgaard
7. Nymphomaniac, instruktør Lars von Trier
8. Sorg og glæde, instruktør Nils Malmros
9. Spies & Glistrup, instruktør Christoffer Boe
10.Tarok, instruktør Anne-Grethe Bjarup Riis
11.The Salvation, instruktør Kristian Levring
12.Ækte Vare, instruktør Fenar Ahmad

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

GOG er klar til den nye håndboldsæson

26. august 2014

 

AF ERIK KIRK, Sportschef, Radio Diablo

 

GOG præsenterede her til aften sin trup forud for den nye håndboldsæson.
Vi talte i den forbindelse med holdets cheftræner Jacob Larsen.

 

Hør interview med Jacob Larsen

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php