Monthly Archives: september 2014

Ibrahim Electric indtager Svendborg

29. september 2014

Det originale og fandenivoldske band Ibrahim Electric er på plakaten i Giant Steps torsdag d. 2. oktober kl. 20.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps byder på koncert med sprængfarlige energiudladninger

 

Energisk, provokerende, originalt, kraftfuldt, frækt og fandenivoldsk festligt. Ibrahim Electric er i byen, og så bliver der gang i gaden med alt, hvad man kan ønske dig. Torsdag d. 2. oktober kl. 20 lander bandets tre musikere Jeppe Tuxen (Hammond B 3), Niclas Knudsen (guitar) samt Stefan Pasborg (trommer) i Svendborg, og Giant Steps tager imod på Arne B.

Når scenen indtages, springer der gnister fra et brændende bål, som ingen andre danske bands formår at antænde, for Ibrahim Electric sparker pedalen i bund og drøner derudaf, mens et vanvittigt psykedelisk sammensurium af funk, jazz, blues og retrorock tilsat et element af afrobeat blæser om ørerne. Det er dét, kombineret med en virtuositet og et totalt teknisk overskud, der gør trioen til et af de bedste liveacts herhjemme. Populariteten er da også vokset eksplosivt de seneste år uden for landets grænser, hvor de tre danske stjerner har optrådt i omkring 25 forskellige lande på 4 forskellige kontinenter, lige fra Shanghai til Vancouver, fra Monte Carlo til Moskva og fra Varanger til Casablanca. I 2012 udkom det syvende album, og de næste uger drager Ibrahim Electric, mere klar end nogensinde, på turné for at præsentere deres nye plade Rumours From Outer Space.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

60 året for postbåden Hjortø (1954-2014)

25. september 2014

Søndag den 5. oktober sænkes M/F Ærøsund ud for Ballen i Det sydfynske Øhav. Mange vil huske mødet mellem den lille postbåd fra Hjortø og M/F Ærøsund i Højestene-løbet. Den lille postbåd Hjortø er i dag lagt i hænderne på et bådelaug, hvis opgave er at vedligeholde og sejle med bevaringsforeningens 200 medlemmer.


AF KJELD SØBERG
Hjortøs Bådelaug


I oktober i år er det 60 år siden at postbåden Hjortø blev indsat på ruten mellem Hjortø og Ærø-færgerne. En god anledning til at mindes livet på de små øer i øhavet. Og ikke mindst at fejre at postbåden stadig sejler. I oktober 1954 hilste Hjortø-boerne en ny postbåd velkommen og glædede sig til, at de endelig kunne komme i læ for rusk og regn, når de skulle ud til Ærø-færgen. Siden 1921 var transporten foregået i åben motorbåd. Da Greve (Jørgen Greve Rasmussen) i foråret 1954 overtog hvervet som postfører efter faderen, der havde haft hvervet siden 1909, besluttede han, at kontakte Henningsens Bådeværft i Rantzausminde for en snak om en mulig afløser for faderens motorbåd. Henningsen-familien kom oprindeligt fra Hjortø, så det var oplagt, at han skulle bygge båden.Greve havde nogle ideer til bådens udformning. Der skulle være plads til at passagerne kunne sidde i læ, plads til 30 mælkejunger, post og meget mere. Båden skulle kunne sejles af en mand, og det skulle være nemt at sejle op på siden af Ærø-færgen. Det lykkedes Henningsen at få bygget et fartøj, der tilgodeså Greves forventninger, og ifølge Greve er der aldrig sket alvorlige uheld under sejladsen trods vejrets luner.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Eventyr, musik og sang for børn

24. september 2014

 

Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg præsenterer:

Karen Mukuba & Wadudu
Lørdag den 4. oktober 2014 kl. 14.00

Eventyr, musik og sang for børn

Karen Mukupa fortæller historier og eventyr fra de varme lande. Historierne har hun blandt andet hentet fra sin barndom hos sin mormor i Zambia og fra sine mange rejser som voksen. F.eks. er der historien fra Amazonas, hvor hun første gang hørte sagnet og historien om Curupia, junglens ånd – en dreng med grøn hud og ild i håret. Hør også om hvordan man fanger tre fuldvoksne elefanter, og om hvordan Mukupa fik sit navn!

Så kom og vær med, når Karen Mukupa sammen med sit band fortæller skønne og usædvanlige historier. Wadudu betyder i øvrigt insekter på swahili!Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

FC Svendborg vandt 1-0 på forlænget spilletid over Kjellerup

23. september 2014

 

AF JØRGEN AUTZEN, Radio Diablo

 

På hjemmebanen Høje Bøge Stadion vandt FC Svendborg her til aften med 1-0 efter forlænget spilletid over Kjellerup i landspokalturneringen i fodbold.

Midtbanespiller Kenneth Andersen havde denne kommentar efter kampen.

 

Hør interview med Kenneth Andersen

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ung jazz gi’r den gazz

23. september 2014

Det lokale band Prince Maniac afslutter aftenen med en omgang musikalsk galskab.
www.giantsteps.dk

 

Musikforeningen Giant Steps disker op med farverig musikfest

 

Der bliver tryk på musikkedlerne, når Giant Steps torsdag aften d. 25. september disker op med hele to koncerter på én aften. Publikum skal både møde vinderbandet af årets Ung Jazz-konkurrence det dansk-svenske band Musik För Hemlösa og trioen Prince Maniac bestående af lokale musikere.

 

Det eksplosive og energiske trekløver Müsik För Hemlösa stod i foråret på sejrskamlen ved finalen i den landsdækkende  talentkonkurrence Ung Jazz. I et propfyldt Copenhagen Jazzhouse gjorde bandets ekspressive udtryk, deres sammenspil og fællesskab på scenen og evnen til at fortælle en historie et særligt indtryk på juryen. Nu gæster de tre glade prismodtagere Giant Steps og går på scenen for at indlede torsdagens dobbeltkoncert  med deres egne enkle melodier påmonteret rå, legende improvisationer.

De medvirkende er Signe Emmelut: sax, Björn Petersson: bas og Amadeus Wedberg: trommer.

 

Herefter følger den unge lokale talentfulde og fremadstormende tangentspiller Jens Møller Jensen, der sammen med sine to knalddygtige sidemen guitaristen Nicolaj Dam og trommeslageren Gregers Møller Jensen sætter punktum for aftenen. De kaster sig over swingende, fede, syrede og groovy fortolkninger af udvalgte jazz- og bluesklassikere, og især numre fra de to yndlingsbands Ibrahim Electric og Astro Budda Agogo bliver taget under kærlig behandling. Energien bobler – gryden er konstant i kog – det oser af funky fest. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kultur-kalender-katastrofe!

22. september 2014

Lever den trykte Kulturkalender på lånt tid?
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Læserindlæg af:
Eva Lauritzen
Rantzausmindevej 136
Bruger af den trykte udgave af kulturkalenderen

Her er en opfordring til alle kulturinteresserede: ”Gå ind på Kulturelt Samråds hjemmeside www.svendborgkultur.dk og læs Rudi Rusfort Kraghs klumme!”
Den fortæller, at politikerne har haft til hensigt at spare den trykte Kulturkalender væk i 2015 (og måske gør de det fra 2016)?

Det vil være lidt af en katastrofe, hvis det sker.

Kulturkalenderen er et fanstatisk gode for alle foreningerne, museer, biblioteket, teatre, spillesteder og forsamlingshuse – ja, alle os, der bruger den til at få vores arrangementer offentliggjort. Men også for alle kommunens borgere, som får oplysninger om alle de muligheder, de har for at deltage i kulturlivet rundt omkring i vores kommune. Så har jeg slet ikke nævnt turister og andre, der gæster kommunen.

Den trykte kalender er i dag frit tilgængelig for alle og kan tages ”med hjem”, så man kan tage den frem igen og igen og få genopfrisket alle arrangementerne i løbet af måneden.

I al den tid Kulturkalenderen har eksisteret, har en masse andre kommuner været misundelige på Svendborg Kommune over Kulturkalenderen, som Kulturelt Samråd igangsatte for over 10 år siden.

Det er en selvfølgelig en PR-udgift for kommunen,  – men der ligger også meget frivilligt arbejde bag. Hvis kalenderen kun skal udkomme digitalt i fremtiden, vil det være et stort tab for mangfoldigheden i kulturlivet og et stort informationstilbageskridt.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rock ’n roll aften på Strandlyst

22. september 2014

 

SHAKE
Strandlyst – lørdag den 27.september

 

Rock-trioen SHAKE og gæstesolist Eik Skibdal Schwatz gæster Strandlyst


Strandlyst i Brogade får lørdag den 27.september besøg af Rock ’n Roll trioen SHAKE.
Trioen består af gamle kendinge fra musiklivet i byen, henholdsvis Ole Dorf på bas/vokal, Per Vincent på trommer og Christian Dan Jensen på guitar og vokal, som sammen har de dykket i de gamle rock-gemmer, og fundet det bedste frem fra det store rock `n roll varekatalog gennem de sidste 60 år.

– Vi garanterer, at en aften i selskab med SHAKE på ingen måde bliver kedelig, lyder det fra Ole Dorf fra rock-trioen, som samtidig lover at tage hele Strandlyst med på en rock-rejse sammen med kunstnere som: Little Richard, Elvis Presley, Chuck Berry, Tottas Bluesband, ZZ Top, John Hiatt, T-Rex og Creedence Clearwater Revival.

SHAKE har til lejligheden inviteret en gæst med på Strandlyst. Det er Eik Skibdal Schwatz, som denne aften omdanner trioen til en rock-kvartet med kyndige hænder på orgel og klaver.

Koncerten starter kl.22.30Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Havnen står øverst i budgetforlig

21. september 2014

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Udvikling af Svendborg Havn står højt på budgettet

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er indgået budgetforlig i Svendborg Kommune for 2015. 

Bag budgetforliget står Venstre, Konservative, Dansk Folkeparti, Det Radikale Venstre, Svendborg Lokalliste, samt løsgængerne Annelise Ømand, Mads Fredeløkke, Henning Duvier Stærmose og Lone Juul Stærmose. I alt 17 ud af byrådets 29 medlemmer.
Socialdemokraterne, SF og Liste T er ikke med i budgetforliget, ligesom Enhedslisten heller ikke er med. Sidstnævnte nåede aldrig at komme med rundt om bordet til de reelle forhandlinger.

Svendborg Havn ligger højt i forligsparternes prioritering af midlerne i budgetforliget. Udover en pulje på 37 mio. kroner, afsat til, som det står i budgetforliget: ‘indledende investeringer, der kan danne det nødvendige afsæt for private investorer, så lægges der også op til en målrettet indsats i et maritimt museum på havnen.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Skab personlig kontakt vis LinkedIn

19. september 2014


Mød Jesper Dalhus på Global Network møde torsdag den 25.september


Konkrete bud på etablering af nye kontakter via LinkedIn!

 

Torsdag den 25. september inviterer den lokale afdeling af erhvervsnetværket Global Network til morgenmøde. Hvordan skaber du kontakt til ledende erhvervsfolk via LinkedIn? Det får du mere at vide om den 25. september i et konkret orienteret indlæg, der holdes af erhvervscoach Jesper Dalhus, indehaver af rådgivningsvirksomheden Jemac. LinkedIn er et fremragende værktøj til at skabe en gennembrydende kontakt til eksempelvis ledere, det ellers er vanskeligt at komme i kontakt med. Hør hvordan på mødet den 25. september.

Mødet holdes i hyggelige omgivelser ved den gamle træskibsbro i Svendborg Havn i Færgegården på Hotel Ærø fra kl. 7.50 til 9.45.

Hvem er vi?

Global Network er et erhvervsnetværk, hvor du på mødet får mulighed for kort at præsentere din virksomhed. Det er derfor en betingelse for deltagelse, at du er selvstændig erhvervsdrivende eller repræsenterer en virksomhed eller organisation med cvr.nr. Deltagelse koster kun kr. 100,00 eksklusive moms for morgenmad og materialer.

Er du interesseret i at deltage, bedes du kontakte mødeleder Martin V. Lind på tlf. 21 76 70 96 eller send en mail på mi@global-network.com senest tirsdag den 26. aug. kl. 12.

Læs flere artikler om Global Network her

www.global-network.comKommentarer: 1 kommentar

Nej tak – til bander i Svendborg

19. september 2014Kommentarer: 1 kommentar

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php