Monthly Archives: november 2014

I Østerdalen kom en snegl…

30. november 2014

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF CITTASLOWRÅDET, Svendborg

 

I Østerdalen kom en snegl, vi troede at det var en fejl, men den skal vise vejen til, hvad Østerdalen gerne vil…

 

Sådan starter den Cittaslow-sang, børneområde Østerdalen synger hver fredag, ved særlige lejligheder, og når hele Østerdalen er samlet. Østerdalen består af seks børnehuse (Skårup Børnehus, Bakkehuset, Eventyrhuset, Hesselager Børnehus, Gudme Børnehave og Oure Børnehus), som alle blev Cittaslow-certificeret i oktober 2011. Cittaslow i Østerdalen sætter retning for og fokus på det gode liv for børn og voksne.

 

Naturen
Natur og udeliv fylder i hverdagen. De seks børnehuse har i dag Det Grønne Flag. Mange af de aktiviteter, der skal til for at få det Grønne Flag, er implementeret som en naturlig del af årets gang.  F.eks. deltager alle i årlige affaldsindsamlinger i nærområdet og ved skov og strand. Der sorteres affald og komposteres. Børnene lærer om naturens gang og om betydningen af at passe på naturen. I løbet af året er der temaer som ”Find foråret”, ”Spis naturen”, ”Mad på bål” m.m. I september holdes det årlige høsttema, hvor der bl.a. syltes og laves friskpresset æblesaft. Ugerne afsluttes med en stor høstfest.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi savner et byråd med større visioner!

30. november 2014

Sådan bliver udsigten fra Møllergade mod havnen når Rob Roy nedrives her til marts.
(Fotomontage Stefan H. Andersen)

 

Læserindlæg af:
Stefan H. Andersen og Steen Molnit
Svendborg Lokalliste

 

”Udvikling eller afvikling” kan altså nok afføde nogle bemærkninger fra Svendborg Lokalliste. Hvad er det egentlig byrådet vil? Vi er trætte af at høre om havnen, ”Den spanske Trappe” og lukning af torvet og de berørte butikker.

 

Hvorfor lytter man ikke?
Hvis man desværre vil nedrive et af byens gamle værtshuse, så skylder man da historien at kalde ‘den spanske trappe’ for Louises Trappe. Det har jo intet med Spanien at gøre.

Og de flotte “visuelle” tegninger – kommer ikke til at leve op til “virkeligheden”. Jeg, Stefan H.A. har i PhotoShop sat foto sammen, som giver et mere reelt billede af udsigten – eller mangel på samme, er det det værd?

Et andet lille problem – bliver en “vindtunnel” som passagen til denne smalle trappe vil danne, det kommer til at suse godt for ørene, når man skal op eller ned her.

Hvorfor lytter man ikke til befolkningen i kommunen? Nogle af os husker uheldigvis, da man lukkede ”Plydsen”. Alle de historiske steder med en god historie bliver pludselig ofre for en total gal planlægning. Hvorfor må Svendborg ikke være kendt for at være en hyggelig by med en masse traditioner? Gammel Torvedag er bare et eksempel. Heldigvis har vi fået Kulinarisk Sydfyn, men det kompenserer ikke for alt det, som vi er ved at miste.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Trine og blomsterne

30. november 2014

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er bare et eller andet ved blomster. De flotte, uimodståelige og ganske forunderlige farver og former. Tiltrækningskraften og duftene, som gør blomsten så tillokkende, som den er.
I årtusinder har blomsten været symbolet på vækst og frugtbarhed. Den spreder glæde og ro, og den giver os håb, når den på de mest golde sletter på kloden finder overskud til at titte frem. Vi siger undskyld med blomsten, når vores samvittighed er sat på prøve. Vi mindes med blomsten, udtrykker taknemmelighed, og vi siger jeg elsker dig med blomsten.

I virkeligheden er blomsten hos en plante – i sin bredeste definition – et uforgrenet skud med begrænset vækst. Blomstens egentlige formål er faktisk at tjene som beskyttelses- eller lokkeorganer i den kønnede formerings tjeneste. Smukkere kan det næsten ikke blive.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

GOG tog sejr hjem

29. november 2014

 

AF JØRGEN AUTZEN, Radio Diablo

 

Hjemme i GOG Arena vandt GOG den vigtige kamp mod Skanderborg med 32-27 efter 15-14 ved pausen.
Dermed tog GOG et vigtigt skridt mod 8. pladsen som giver adgang til slutspillet.

 

Træner Jakob Larsen havde denne kommentarer efter kampen.

Hør interview med Jakob Larsen

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fremtidens børnehave bygges i Svendborg

29. november 2014

Daginstitutionen Humlebien på Fruerstuevej bliver nu erstattet af en ny og tidssvarende institution med plads til 120 børn.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Svendborg Kommune bygger en miljørigtig og bæredygtig børnehave

 

Når byggeriet af den nye integrerede daginstitution Humlebien i Svendborg Kommune går i gang, bliver det med henblik på at blive certificeret ud fra FN’s forståelse for bæredygtigt byggeri. Det betyder at den ny Humlebi kan blive den første institution i Danmark, der bliver planlagt og udført som bæredygtigt byggeri.

– Vi går ind i projektet med nogle mere vidtrækkende krav til et byggeri, end vi er vant til. Byggeriet vægtes på fem hovedområder: økonomi, sociokulturel, proces, teknik og miljømæssig kvalitet, mens de typiske krav går på fx miljørigtige materialer og energibesparelser i nybyggeri.  Men her går vi et skridt videre, for der skal også være tale om et byggeri, der kan holde i mindst 50 år. Og det skal være så fleksibelt, at det kan tilpasses udsving i børneantallet for børnehavebørn og vuggestuebørn, fortæller Anton Holm Madsen, arkitekt i Center for Ejendomme og Teknisk Service, Svendborg Kommune.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg søger nyt stadsensemble

29. november 2014Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Thomas Helmig – ”Mutters Alene” i Borgerforeningen

29. november 2014

 

Thomas Helmig – ”Mutters Alene”
Den 19. november 2015
Borgerforeningen Kulturhus Svendborg

Forsalget af billetter åbnes onsdag den 3. december 2014, kl. 10.00

 

I over 30 år, har Thomas Helmig spillet landet tyndt.
Det er blevet til hundredvis af koncerter og scenerne har været alt fra spillesteder, festivaler, open air og sporthaller til teatre, kulturhuse o.s.v.
På hver eneste af disse koncerter, har han haft et orkester omkring sig – altid omgivet af de bedste folk, nogle gange sågar med musikere og sangere hentet udenfor landet grænser.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Realdania præsenterer ny kampagne for ildsjæle og frivillige

29. november 2014

Den Selvforsynende Landsby inviterer indenfor mandag den 1.december sammen med Real Dania
(Foto: John Wognsen)

 

Ildsjæle søges. Realdania kampagne byder indenfor sammen med Den Selvforsynende Landsby i Hundstrup.

 

Har du en god idé, du gerne vil gøre til virkelighed? Med Realdanias kampagne ’Underværker’ kan alle, der brænder for at skabe kvalitet i de bygninger og byrum, der omgiver os, søge støtte til deres projekter. Nu kan du møde kampagnen, få inspiration til dit projekt og stille spørgsmål til, hvordan du søger støtte. Mød også de lokale ildsjæle fra Den Selvforsynende Landsby i Hundstrup. Det sker mandag den 1. december, når Underværker og Den Selvforsynende Landsby sammen inviterer indenfor.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvem modtager årets kulturpriser 2014?

28. november 2014

 

Den 6. december kl. 13 i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg afsløres det ved et offentligt arrangement hvem der modtager årets kulturpriser 2014.

– Dette er dagen, hvor hele Svendborg kan være med til at hylde kulturlivet.  Der er et stærkt felt af nominerede, men spændingen udløses først på selve dagen, og vi håber rigtig mange vil møde op til en lille smuk kulturel begivenhed en lørdag midt i julehandelen,  og jeg kan garantere, at man går beriget derfra, siger Henrik Nielsen, formand for Erhvervs-, Beskæftigelses- og kulturudvalget og tilføjer, at prisuddelingen vil blive krydret med musikalske indslag, lidt godt til ganen og andre små overraskelser.
Kulturfestlighederne fortsætter efterfølgende udenfor Borgerforeningen, hvor Verdens største Højskole står bag et skævt sangarrangement.

Kulturprisfesten er gratis at deltage i og kræver ingen tilmelding. Alle er velkomne.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Merry Christmas Baby

28. november 2014

 

DR Big Band
Borgerforeningen, Kulturhus Svendborg
Søndag den 30. november 2014 kl. 15.00

 

Når julen swinger – er julestemningen sikret!

Igen i år drager DR Big Bandet landet rundt i julens tjeneste. Oplev klassikere som ’Let it Snow’, ’Last Christmas’ og ’Baby it’s Cold Outside’. Det er nok en god idé at sikre sig billet i god tid – det anbefalede Politikens anmelder i hvert fald efter koncerten i december 2013.

Om Sinne Eg skrev han desuden, at hun: ”efterhånden har fået status som en af landets absolut førende jazzvokalister”. Mads Mathias fik følgende ord med på vejen: Næste levende billede var supertalentet Mads Mathias, der efterhånden har slået sit navn fast i adskillige sammenhænge, men på det seneste også som selvsikker og suverænt swingende crooner af den tilbagelænede slags.”

Der er lagt op til en magisk eftermiddag I Guldsalen for hele familien. Husk nissehuer.

Musikalsk vært: Master Fatman
Solister: Sinne Eeg & Mads MathiasKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php