Monthly Archives: februar 2015

Svendborg Rabbits vandt her til aften over Værløse

26. februar 2015

 

AF ERIK KIRK – sportschef Radio Diablo

 

Svendborg Rabbits vandt i Basketligaen med 85-77 over Værløse.
Efter kampen talte vi med Rabbitsspilleren Mikkel Plannthin.

Hør interview med Mikkel Plannthin

 

Hør interviewet fra Radio Diablo/Radio Alfa Sydfyn – Bemærk! uredigeret udgave.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sydfyn kan få nye, attraktive bredbånds- og TV-pakker

26. februar 2015

Søren Bøving-Andersen og Anders Banke, henholdsvis bestyrelsesformand og direktør i SEF, ser frem til at tilbyde det bedste fra to verdener i et tættere samarbejde med Stofa.

 

Beboerne på Sydfyn får måske snart mulighed for at få adgang til nye, attraktive bredbånds- og tv-pakker.

 

Sydfyns Elforsyning (SEF) og Stofa arbejder nemlig i øjeblikket på at skabe et vidtrækkende partnerskab, hvor SEF overdrager driften af SEF’s fiberforretning til Stofa, der samtidig køber en ejerandel på 25 pct. af fibernettet. Hvis partnerskabet bliver en realitet, vil det fra 2016 være Stofas tv-pakker og bredbånd, som SEF’s kunder vil modtage.

Ledelsen i SEF har gennem længere tid undersøgt, hvordan kunderne kan få endnu større glæde af produktet samtidig med, at SEF kan få bedre økonomi i fibernettet. Netop en sådan mulighed er opstået henover den seneste tid, hvor ledelsen i SEF – efter at have sonderet markedet for mulige samarbejdspartnere – er i realitetsforhandlinger om et strategisk partnerskab med Danmarks næststørste leverandør af tv, bredbånd og telefoni, Stofa. Derfor har parterne netop indgået en hensigtserklæring (letter of intent), der er første skridt på vejen til et regulært strategisk partnerskab mellem SEF og Stofa.

– Det her partnerskab kan blive virkelig godt – ikke mindst for vores kunder, men også for Sydfyns Elforsyning og vores partner, Stofa. Der vil være tale om en model, hvor vi fortsat ejer hovedparten af fibernettet og dermed forankrer den digitale infrastruktur på Sydfyn, mens indholdet leveres af Stofa, der har nogle virkelig attraktive tv- og bredbåndspakker. Det vil samtidig give os mulighed for at fokusere yderligere på at etablere samarbejder inden for energi og forsyning, siger Søren Bøving-Andersen, der er bestyrelsesformand i SEF.  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Børneteater om venskab på tværs af universet

25. februar 2015

 

Svendborg Bibliotek præsenterer
Realproduktions musikalske teaterforestilling for de 3 – 8 årige

Svendborg Bibliotek inviterer de 3 – 8 årige i Borgerforeningen og se den musikalske teaterforestilling: Vi ses i morgen. Billetterne er gratis.

”Hmmm…hvad er det nu det er for en dag i dag? I går…var det jo røddag altså grøndag, røddag, gul…nåh ja det er jo guldag i dag”.  I Realproduktions musikalske børneforestilling er de 3-8 årige i godt selskab sammen med musiker Tobias Trier og skuespiller Anna Panduro. Vi befinder vi os hos en pige, der bor på en super højteknologisk stjerne ude i rummet. Stjernen kan alt, hvad pigen har brug for, f. eks. rense kjoler, spille musik, rime og modtage ven-på-vej-signaler.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gå ikke glip af Krimimessen – dét ville være en forbrydelse!

24. februar 2015

 

Tag med biblioteket på en (u)hyggelig tur til Krimimessen i Horsens
På Svendborg Biblioteks læses der krimier som aldrig før, og der er intet der tyder på at interessen for krimier er nedadgående. Derfor inviterer biblioteket også i år, alle krimilæsere til en spændende tur til årets til Krimimesse i Horsens nedlagte statsfængsel.

Mød både danske og udenlandske krimiforfattere
Den årlige krimimesse er et tilløbsstykke for krimifans og –forfattere fra ind- og udland. Blandt deltagerne i år er navne som Craig Russell, Ann Cleeves, Michael Katz Krefeldt, Agnete Friis og prisvinderen Thomas Rydahl.  Traditionen tro byder eftermiddagen på den morsomme forelæsning i Skurkologi, men er du mere interesseret i at gøre en god handel, får du rig mulighed for det blandt forlagenes mange gode messetilbud. Flere gange i løbet af lørdagen er der rundvisninger i Fængselsmuseet, og rygtet vil vide, at det er en tur, man ikke bør snyde dig selv for.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

SHAKE rocker Arne B på fredag

24. februar 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Rapkæftet rocktrio tager publikum med på en rejse i rockhistorien

 

Fredag den 27.februar indtager rock-trioen SHAKE spillestedet Arne B. Og der bliver knald på, garanterer såvel restauratøren som bandet selv. SHAKE har nemlig ry for at give publikum en på opleveren med et ret så autentisk rock ’n roll-drive uden så mange dikkedarer.

Tre gamle kendinge fra musiklivet i byen, henholdsvis Ole Dorf på bas/vokal, Per Vincent på trommer og Christian Jensen på guitar og vokal, har dykket dybt i de gamle rock-gemmer, og fundet det bedste frem fra det store rock `n roll varekatalog gennem de sidste 60 år. Gæsterne tages med på en rejse sammen fra ”the early years” med Elvis Presley, Little Richard og Bill Hayley over 60érne og 70érnes Creedence Clearwater, ZZ Top og Thin Lizzy, til 80érne og 90érnes U2, Georgia Satellites og Bryan Adams.

 

Koncerten med SHAKE starter kl.21:30, og der er fri entre’.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dansk sangerinde omgivet af inciterende og farverige rytmer

23. februar 2015

Rikke Lie Group er på programmet torsdag aften d. 26. februar i musikforeningen Giant Steps
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps byder på spændende dansk-afrikansk samarbejde

 

For første gang nogensinde præsenterer Giant Steps den spændende københavnske sangerinde og sangskriver Rikke Lie, der på organisk troværdig vis formår at sammensmelte tre vidt forskellige elementer – nemlig nutidig vokaljazz og singer/songwriting krydret med traditionel afrikansk instrumentering og sound.
Det sker torsdag d. 26. februar, hvor Rikke Lie Group giver koncert på foreningens faste spillested  Arne B.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Oplev Bodil Jørgensen i Borgerforeningen

22. februar 2015

 

Foredrag med Bodil Jørgensen
Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg
Torsdag den 26. februar 2015 kl. 20.00

 

Oplev Bodil Jørgensen fortælle åbenhjertigt om sit righoldige liv og karriere.

 

Om kærlighed og smertelige tab, og at blive mor i en sen alder. Om dramatiske begivenheder som passager i den store togulykke ved Sorø i 1988 og senest ulykken i forbindelse med filmoptagelse, der nær havde kostet hende livet. Om højdepunkter på scenen på Det Kongelige Teater og i store film og TV-roller.

En spændende og hjertevarm fortælling med masser af humor fra en af tidens største kvindelige skuespillere, som også vil give smagsprøver som visefortolker med sange fra succesforestillingen ”Den sidste turist”, en Lulu Ziegler-cabaret akkompagneret af pianisten Bjarne Sahl.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Er Svendborg en familievenlig kommune?

22. februar 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Hvad kan Svendborg, en mellemstor provinsby, bryste sig af? Den flotte natur og beliggenhed ved sundet, ja. Men hvad ellers? Vi skal da være Danmarks mest familievenlige kommune. Det vil trække familier til byen og dermed give mere dynamik.

AF SUSANNE RIBER

 

Mange lokale borgere vil mene, at vi har det hele og især noget af Danmarks smukkeste natur, som altid bliver fremhævet, når debatten handler om, hvad Svendborg kan prale af. Natur er dejlig og vigtig; men hvis ikke vi forstår at udnytte det rigtigt, giver det ikke mening. Natur i sig selv kan vi ikke leve af. Om ikke andet så giver beliggenheden nogle muligheder, som vi bør og skal udnytte, og mit forslag er, at vi udnytter det til at profilere os som Danmarks familievenlige kommune. Vi er også Danmarks maritime by og Danmarks kulinariske by, det hænger sammen og supplerer hinanden godt.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Århundredets biljagt

21. februar 2015


Steve McQueen fra biljagten i kult-filmen Bullitt fra 1968

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er bare et eller andet ved biler, som kan få især vi mænd op af lænestolen. Og inden du læser videre, så lad os lige slå én ting fast med det samme: I al respekt for de praktiske og funktionelle familiemodeller, med kopholder og pusleplads, så er det altså ikke lige dem, du her skal læse om. Nu handler det om så meget politisk ukorrekthed, som vi næsten overhovedet kan komme i nærheden af.
Ingen autostole og airbags. Ingen jydekrog til traileren eller trafikpuder i hattehylden. Maksimal CO2-udledning og motorstøj, som klart overstiger alle decibelgrænseværdier.
Lad dig rive med for en stund af frihedsfølelsen ved duften af benzin og car wax, lyden af forbrændingsmotor og synet af kurver og former som ved den skønneste kvinde.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det må gerne være ligesom en boomerang

21. februar 2015


John Storm Hansen og Karl Ejnar Nielsen er klar til montere reoler og skuffer i erhvervsbiler. 
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Biler er ikke bare biler. Der hører mere med. Udvikling for eksempel.

 

AF PER VINCENT

 

De står ikke stille i firmaet på Rytterhaven, hele tiden kigger de sig omkring efter nye muligheder, og tilbuddene til kunderne bliver flere og flere. De er kommet langt, siden det begyndte i en nedlagt salatfabrik på Nyborgvej med seks biler i en carport.

 

Nu er de to om det
– Vi vil være en butik, folk lægger mærke til, vi vil være et navn, der huskes. Det opnår vi ved at gøre tingene ordentligt.

Så klar er meldingen fra John Storm Hansen og Karl Ejnar Nielsen, indehavere af K.E. Automobiler ApS, begge to med stor rutine og mange års erfaring i bilbranchen. Karl Ejnar Nielsen lægger navn til firmaet, det var ham, der begyndte det hele i 1982 på Nyborgvej, og i 1989 flyttede han så til Rytterhaven.
John Storm Hansen kom til sidste år, hvor han købte halvdelen af selskabet. Inden da var han hos Toyota i Faaborg i 21 år, så de ved, hvad de taler om, når det drejer sig om biler.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php