Monthly Archives: marts 2015

Det skal være actionpacked

31. marts 2015

Jesper Fjord lige dér, hvor han er vild med at være: mellem himmel og hav med sin kitesurfer.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Godt med luft under boardet og med hænderne på ryggen

 

AF PER VINCENT

 

Sidste år vandt han Fynsmesterskabet, og det blev til en femteplads ved DM. Sidstnævnte er Jesper Fjord ikke helt tilfreds med, den femteplads skal laves om til en plads på podiet næste gang, og han har både ambitionerne og viljen til at gøre det. Kitesurfing er rigtig sjovt.

 

Handpass og Blind Judge
Træningslejren er heller ikke det værste sted i verden. Jesper Fjord har tilbragt godt to måneder i Brasilien for at sejle kite, og han har været i Sydafrika.

– Jeg begyndte med at surfe ligesom så mange andre, og da min storebror lærte at kitesurfe, ville jeg også prøve, og det er altså noget, der rykker, smiler den 21-årige tøsing.

Specielt er det disciplinen Freestyle, der tiltrækker Jesper Fjord.

– Der udfører man en masse tricks som for eksempel kite loop handpass, blind judge og back to blind. Der er rigtig mange, de er både svære og sjove, det er actionpacked, og det der med at flyve højt over havoverfladen er en helt speciel oplevelse, fortæller Jesper Fjord.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

40 år med Søpet Dyrehandel

30. marts 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er kun én ’rigtig’ dyrehandel på hele Sydfyn, og den ligger såmænd i Svendborg. Og her har den faktisk været i 40 år. Søpet Dyrehandel hedder den, og i år kan de fejre 40 års jubilæum. Det gør de i forretningen i Vestergade 12 i Svendborg i dagene 22., 23. og 24. april, og så er der 25 procent at hente i rabat på alle ikke i forvejen nedsatte varer i butikken.


Uddannet dyrehandler

Jane Dideriksen har været indehaver af Søpet Dyrehandel i nu fire år. Og hun ved en masse om dyr. Mest kæledyr, naturligvis. For der er jo hverken geder eller giraffer i en dyrehandel. Så skal man nemlig være dyrepasser og ikke certificeret dyrehandler, som hele personalet er uddannet som i Søpet Dyrehandel.
– Man skal være certificeret dyrehandler for at må være i en dyrehandel. Så derfor har vi alle taget den uddannelse, forklarer Jane Dideriksen.

Griseører og fuglefrø
Du finder alt tænkeligt tilbehør til kæledyr i forretningen. Og foder i alle afskygninger. Lige fra tørrede griseører til fuglefrø. Det, som handles mest, er foder til hunde og katte.
– Og hunden har altså et lille forspring, hvad det angår, fortæller Jane Dideriksen.
Her er selvfølgelig også en masse dyr i Søpet Dyrehandel. Der er både gnavere, fugle, fisk og krybdyr, som sætter stemningen i butikken. Så her er masser af muligheder for at finde en legekammerat.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nordisk inspireret retro

30. marts 2015


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

– Det kommer aldrig til salg i butikken, hvis ikke vi selv ville have det stående derhjemme, lyder det fra Katja Svaneberg Sørensen. Hun har sammen med veninden Katrine Ingemann Nielsen åbnet en ny butik på Bergmannsvej 73 på Thurø.
Det handler om indretning og interiør til boligen. Og det som du finder på hylderne, kan lige så godt være brugt som nyt.
– Vores koncept er bygget op om retro-stilen. Og vi er meget glade ved det nordiske ’touch’ i såvel farver og materialer, fortæller Katrine Ingemann Nielsen og tilføjer, at de begge også lægger stor vægt på hensynet til miljøet.
– Når vi finder produkter til butikken, så går vi efter noget, hvor det samtidig giver en god smag i munden at sælge det. For eksempel vil vi have nogle ældre højstole til børn i butikken, som er malet i giftfri maling, siger hun.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Snerydning og syltede agurker

29. marts 2015


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

På Eriksholm er der et køkken. Det bliver brugt flittigt

 

AF PER VINCENT

 

Det går over stok og sten.
IMH-Svendborg og Møllers Madbix har på bare halvanden måned ekspanderet fra et havehus på Odinsvej til Eriksholm på Thurø, og kundekredsen bliver større og større i begge virksomheder.

 

Skal du have noget på apoteket?
IMH-Svendborg er et fælles projekt for Rikke Hynkemejer og Henrik Møller, og firmaets udgangspunkt er at servicere hjemmeboende ældre.

De har delt det op i tre, en indkøbsservice, en madservice og en hjemmeservice. Indkøb, Mad, Hjem. Det har vist sig at være en god ide.
Indkøb er typisk dagligvarer, men det er også ærinder på apoteket eller hos optikeren, eller når der skal skaffes en ny fjernbetjening. Hjemmeservice er stort set alt fra rengøring, havepleje og småreparationer til snerydning, og til for eksempel vvs-arbejde og elektricitet, arbejder IMH-Svendborg altid sammen med lokale håndværkere.
Madservice er et kapitel for sig.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fem fester på tre dage

28. marts 2015


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Han har spillet og spillet og spillet…

 

AF PER VINCENT

 

Fra den hjemmebyggede terrasse på første sal, er der en rigtig fin udsigt til Langeland og Troense og masser af vand. Sådan har det været i snart 12 år, sådan cirka halvdelen af den tid, Halvor A.P. har været suppe-steg-og is-musiker.

 

Udbud/efterspørgsel
Nu får han måske selv brug for en mand med et orgel, for der skal fejres 25-års jubilæum på Kukkervænget, både inde og ude.

– Jeg begyndte at komme på Thurø i forbindelse med revyen, og jeg kendte Niels Jørgen Pedersen, her var jo dejligt, så det endte med, at familien flyttede her over, fortæller Halvor A.P., der for første gang i karrieren må supplere indtægten med fast arbejde. Deltids, men alligevel.

– Festerne er blevet anderledes, for godt nok må der gerne være knald på, men når der skal budgetteres, og det strammer lidt, så er den levende musik det første, der ryger. Vi konkurrerer med hjemmelavede playlister på computeren, og der dumper vi på prisen, forklarer Halvor A.P.

Ud over at spille solo, spiller han også duo og trio, og mere, selvfølgelig, indrettet efter kundens behov og økonomi, og han er ikke bare ”manden med orglet”. Halvor A.P. spiller på et passende avanceret keyboard, han spiller klaver og harmonika – og basguitar.
Alsidigheden og fleksibiliteten er afgørende for at kunne tilbyde de rigtige ting.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Millionstor pose penge til Fremtidsfabrikken

27. marts 2015

(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

24 mio. kroner fra EU fondsmidler til Fremtidsfabrikken

 

– Det er en super ide at gå på påskeferie på. Det betyder, at vi nu får mulighed for sammen med vores samarbejdspartnere at fortsætte det arbejde som Fremtidsfabrikken Sydfyn stod fadder til, lyder det fra Projektleder Susanne Linnet Aagaard, Fremtidsfabrikken, Svendborg. Hun var glad, da hun fik besked om, at Syddansk Vækstforum sagde ja til at finansiere projektet ”Kreativitet og Iværksætteri”. Med ja’et fulgte nemlig en check på 24 mio. kr.

Pengene kommer fra EU’s socialfondsmidler og regionale erhvervsudviklingsmidler – ligesom partnerne i projektet skyder penge ind i det 35 millioner kroner store projekt.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Så er der fest i Thurøhallen

27. marts 2015


 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Nu skal der være fest – gallafest. Det skal foregå i Thurø Hallen lørdag den 18. april og det er Thurø Håndboldklub som inviterer. Det har de gjort før, og nu gør de det altså igen.
Tidligere år har det store festbrag været med forskellige temaer. Der har været afholdt 60´er fest og sidste år stod den i 80´er tema, med alt hvad hertil hører. Men i år skal der prøves noget helt nyt.

Festen er et must
Henrik Andreasen er formand for Thurø Håndboldklub. Og han er en aktiv mand. Sammen med en engageret og flittig bestyrelse af driftige ildsjæle, er det igen i år et must, at der skal holdes en stor fest.
– Vi har set fra de tidligere år, at det er succes med de her fester i Thurø Hallen. Vi havde år tilbage en tradition med at temaet skulle være 60’ er fest, og så prøvede vi at skrue tiden nogle årtier frem, og lavede en stor 80´er fest. Det skulle vise sig at være en god idé. I hvert fald kom der væsentligt flere til festen, siger Henrik Andreasen, og benytter lejligheden til at opfordre alle som har lyst, til at komme til festen.
– Udover at det er fedt at holde en god fest, så gør vi jo også dette for at tjene nogle penge til klubkassen, så vi kan tilbyde en masse aktiviteter for ikke mindst vores unge spillere i klubben, lyder det fra formanden.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Er Frederiksø kilden til hele vores overlevelse?

26. marts 2015

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, april 2015

 

mitsvendborg.dk stiller skarpt på Frederiksø

 

Forsiden af det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN, som netop er på gaden, taler sit helt eget sprog. Vi har en ø midt i havnen som alle i hele Svendborg har en mening om. Mange af os har også den ene eller anden tilknytning til øen, da her gennem generationer er blevet bygget skibe og sendt ud på de syv verdenshave. Skibe som måske er bygget eller sejles af en fra vores Sydfynske familie. 
Der bygges ikke længere skibe på Frederiksø. Det er snart tyve år siden at det sluttede. Og derfor må det nu være tiden, at vi kommer videre.

Der ligger en mappe på skrivebordet for samtlige medlemmer af byrådet i Svendborg Kommune. I den mappe er der tre scenarier, som handler om at udvikle den sydlige halvdel af Frederiksø. Den del som vi kigger over på fra honnørkajen ved Maritimt Center. Fælles for alle tre scenarier er, at det skal handle om kultur og oplevelser. De tunge maritime erhverv er forbeholdt andre områder af Frederiksø. Politikerne skal tage en beslutning. Og det skal de i løbet af sommeren.

mitsvendborg.dk giver læserne et overblik over, hvor processen er lige nu. Hvad handler disse tre scenarier om? Kan det overhovedet lade sig gøre at kombinere svær industri med oplevelsesøkonomi? Hvorfor er det så vigtigt at Frederiksø bliver omdrejningspunkt i den overordnede plan for hele havnen? Og er Frederiksø og dens fysiske kulturarv i virkeligheden kilden til hele vores overlevelse?

Vi giver dig otte sider om Frederiksø i denne udgivelse af mitsvendborg.dk – MAGASIN. Og vi følger op med en spændende debataften den 22.april kl.19.30 på Kammerateriet på Frederiksø, hvor museumsdirektør Jørgen Selmer vil holde et debatindlæg og fortælle om sine erfaringer med tilblivelsen af M/S Museet for Søfart etableret i den gamle tørdok ved Helsingør Skibsværft.
Efterfølgende lægger vi op til debat, hvor udover Jørgen Selmer blandt andre museumschef Esben Hedegaard, formand for By og Land- Sydfyn Rudi Rusfort Kragh samt kreativ ideúdvikler Bo Torstensen vil svare på spørgsmål og skyde input ind i debatten.

Debatmødet er arrangeret i samarbejde mellem mitsvendborg.dk, By og Land- Sydfyn og Kammerateriet.

 Kommentarer: 3 kommentarer

Ejerskifte i kælderen på Hansted

26. marts 2015

Nicolai Junge Villebro (tv) takker af efter otte år på Hansted
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Vagtskifte på Hansted

 

Nicolai Junge Villebro har efter otte års tro tjeneste valgt at tiden nu skal bruges på familien, nye udfordringer og afslapning og ikke længere på Spillestedet Hansted, som han overtog sammen med tre venner i 2007.

Hansted drives videre af Lars Skovmand Aagaard der har overtaget en del af Nicolai Villebros andel, men har samtidigt involveret henholdsvis Karsten Due og Arne Skovmand Christensen der hovedsageligt vil have fokus på den administrative del af forretningen, og også en del af den daglige drift.

 

– Det er ingen hemmelighed af Nicolai skal have en kæmpe del af æren for den profil og sjæl Hansted har idag, og derfor er der også mange kompetencer og indtryk, som jeg vil savne i lang tid. Men jeg er stadig glad på hans vegne over den beslutning han har truffet, og jeg ved at han stadig vil have en stor tilknytning til stedet fremover, siger Lars Skovmand Aagaard.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Handicap Festival i Svendborg

24. marts 2015

 

Handicap Festival i Svendborg, Frederiksgade 11 
Onsdag den 17.juni kl. 20
Billetter på www.billet.dk  Kommentarer: 1 kommentar

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php