Monthly Archives: maj 2015

Giant Steps fejrer 15 års fødselsdag med fuld musik

30. maj 2015

Sangeren Allan Mortensen er gæst ved Giant Steps’s 15 års fødselsdag lørdag d. 6. juni fra kl. 14
www.giantsteps.dk

 

Sangeren Allan Mortensen og hans musikalske venner kommer og ønsker til lykke

 

Så er der fest i gaden. Giant Steps har fødselsdag, og de 15 år skal naturligvis fejres – ikke bare med manér, oven i købet med ingen mindre end sangeren Allan Mortensen.  Han har været aktiv på den danske musik- og teaterscene i over 35 år og var i 70’erne en af de mest markante stemmer inden for R&B. Men der er stadig fuld tryk på, når Mortensen med sin varme groovy soulstemme får lov til at gi’ den hele armen. Og det sker så sandelig her i selskab med den fine århusianske jazzbassist Jens Jefsen og hans knivskarpe trio, der bakker op på fornemmeste vis, hvad enten det gælder de svedige soulfunknumre eller de mere stille popjazzede klassikere. Kom og sæt tænderne i fødselsdagskagen og i bandets  fuldfede og velsmagende repertoire, lyder opfordringen fra Giant Steps. 

Og minsandten om ikke fødselsdagsgæsterne kan forvente flere musikalske gaver. Giant Steps står nemlig også denne eftermiddag klar med det traditionsrige CD-lotteri.

De medvirkende er desuden Anders Rose: klaver og Janus Templeton: trommer.

Koncerten starter kl. 14, men allerede fra kl. 13 er der mulighed for at nyde Arne B’s lækre frokostbuffet.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN på gaden

28. maj 2015

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, juni 2015

Download magasinet som pdf.

 

Så er sommerens første mitsvendborg.dk – MAGASIN på gaden.

48 sider kvalitetsmagasin – denne gang med mere end 30 spændende artikler og reportager fra hele Svendborg.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Netværk skal skabe mere vækst på Sydfyn

28. maj 2015

Finn Olsen (Svendborg Lokalliste) har taget initiativ til erhvervs- og vækstkonferencen ‘Svendborgdagen’, som skal løbe af stablen senere på året i Svendborg.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Erhvervslivet skal skal være ambassadører for mere vækst i Svendborg Kommune

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Byrådsmedlem Finn Olsen fra Svendborg Lokalliste vil have skabt mere vækst for erhvervslivet i Svendborg. Derfor har han taget initiativ til at samle lokale erhvervsfolk til stegt flæsk med persillesovs med efterfølgende foredrag på Hotel Svendborg mandag den 8. Juni.
Ideen er at orientere om et helt nyt og lokalt vækstinitiativ: ’Svendborgdagen’.
– Mødet har til formål at drøfte, hvordan vi kan skabe mere erhverv og tiltrække virksomheder til Sydfyn, forklarer Finn Olsen, der håber, at mødet kan få de inviterede erhvervsledere via deres netværk i hele Danmark til at få flere arbejdspladser til Svendborg Kommune.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mentaliteten giver arbejde op ad bakke

28. maj 2015

– Vi ser på hvad vi ikke har, og hvad vi ikke kan i stedet for det modsatte, mener Svendborgs borgmester Lars Erik Hornemann (V)
(Foto: mitsvendborg.dk)

Download undersøgelsen her

 

Der er netop kommet en ny Tilfredshedsundersøgelse fra erhvervslivet, og det ser ikke godt ud.

 

AF PER VINCENT

 

Hver anden virksomhed mener, at Svendborg Kommune gør arbejdet dårligere end andre kommuner, og fire ud af ti siger, at det ligger på niveau med andre.
Undersøgelsen er lavet af A&B Analyse for Svendborg Alliancen.

– Vi ville gerne have lidt flere nuancer på de tidligere undersøgelser fra Dansk Industri, hvor Svendborg jo ikke klarede sig alt for godt. Den her undersøgelse er en øjenåbner, og vi kan se, at udviklingens hastighed og retning er afgørende, og den her analyse skal bære os videre, siger formanden for Svendborg Alliancen, Carl Åge Jensen.

Et af de mere markante punkter er erhvervslivets kritik over for kommunens mangel på lydhørhed, og ikke mindst den manglende evne til at formidle tingene klart.

 

Den fynske mentalitet
Borgmester Lars Erik Hornemann havde håbet på et bedre resultat.

– Det er helt tydeligt, at der skal satses meget mere på visse områder. Byggesager, for eksempel, men også over for detailhandlen, som klager over manglen på p-pladser inde i byen. Vi har bare ikke flere p-pladser efter at vi ændret forholdene til det bedre mange steder, men vi er altid klar til at tale om tingene, og kan vi gøre det bedre, så gør vi det. Den her undersøgelse viser jo også, at der er plads til forbedringer mange steder i det arbejde, vi laver, siger Lars Erik Hornemann.

Borgmesteren mener, at mange af besvarelserne også hænger sammen med en bestemt mentalitet.

– Jeg må sige, at den fynske, negative holdning skinner igennem. Vi ser på hvad vi ikke har, og hvad vi ikke kan i stedet for det modsatte, og det betyder altså, at det giver arbejde op ad bakke, understreger Lars Erik Hornemann.

 

Læs også: Svendborg ligger helt i bund

 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

24 timer mod kræften

28. maj 2015

 

Stafet for Livet – et 24 timers arrangement af Kræftens Bekæmpelse

 

I week-enden den 13.-14. juni byder Svendborg på masser af god underholdning for store og små, når Kræftens Bekæmpelse afvikler sin årlige Stafet for Livet i Christiansminde fra lørdag kl. 11 til søndag kl. 11 – med gratis adgang. Arrangementet strækker sig over et helt døgn som symbol på den kamp, en kræftpatient må kæmpe 24 timer i døgnet for at overvinde sin sygdom. Man kan deltage i stafetten på flere måder. En af måderne er at tilmelde sig et hold. Der er i øjeblikket tilmeldt 13 hold med i alt 197 deltagere til Svendborg-Stafetten. I de 24 timer, Stafetten varer, skal hvert hold være repræsenteret ved mindst én holddeltager, som går på banen i Christiansminde. Hvis man er eller har været kræftpatient, kan man deltage som figther.  Figtherne er kræftramte, der allerede har vundet kampen mod kræften eller er godt i gang og de vil gerne videregive håbet om, at helbredelse  er mulig og forventelig for mange kræftformer, især hvis man kommer til lægen i tide. Figtherne bærer alle den gule figthertrøje. I øjeblikket er der tilmeldt 48 figthere. Endeligt kan man bare møde op i Christiansminde og være med på pladsen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kæmpe Maskeradedag i hele midtbyen

27. maj 2015

(Foto: Mads Claus Rasmussen)
Download program

 

Der er lagt op til fest i hele Svendborg fredag d. 29. maj, når SyngSydfyn i samarbejde med Svendborg Musikskole, Scala, BU Teatret, kor, kirker og byens forretning fejrer 150 året for den fynske komponist Carl Nielsen.

Inspiration til dagens program stammer fra en af komponistens mest kendte operaer “Maskerade” baseret på Holbergs komedie af samme navn. Hver klokketime fra kl. 10 – 22 vil skuespillere fra Fritidsteateret optræde med små tableauer i flotte Holbergske kostumer forskellige steder i byen.

På programmet er der et børnekor med 1000 elever fra kommunens skoler, orgelkoncerter, skolefilmfestival, maskeværksted, danselektioner, Carl Frizz frisørbod og masser af musik og korsang.

Det vil også være muligt at se Erik Clausens film “Min fynske bardom” i Scala (gratis billetter udleveres på Torvet).

Kl. 20.00 bydes der op til et kæmpe og festligt maskebal i Borgerforeningen, hvor publikum guides gennem Holbergtidens danse under ledelse af Pantomineteatrets dansemester, Per Lundsgaard. Herefter er der fri dans til musik af Christian Søgaards Trio, inden maskerne falder kl. 22.00.

Der er gratis adgang til alle dagens aktiviteter.

www.syngsydfyn.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tankefuld i Danske Bank

26. maj 2015

(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

”Tankefuld” – Svendborgs største og mest innovative boligprojekt gennem mange år, rykker nu ind hos Danske Bank i Møllergade i Svendborg.
Nej, ikke fysisk. Men som en udstilling, hvor en lang række flotte plancher med fotos fra området samt flere forslag til nyt bæredygtigt byggeri kan ses i bankens lokaler i åbningstiden.

 

– Vi er glade for at få muligheden for at vise projektet om Tankefuld i Danske Bank. Vi oplever, at der er en stigende interesse for området i Tankefuld. Så det er mit håb, at vi i løbet af 2015 vil se, at der rigtig kommer gang i byggeriet af huse i Tankefuld. Med udstillingen i Danske Bank kommer vi i tættere kontakt med potentielle kunder, siger ejendomsmægler Lone Vesterholm Jensen, Svendborg Kommune.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Scenen er din

24. maj 2015

Kristoffer Bliksted indleder aftenen ved Giant Steps’ jam/åben scene arrangement  torsdag d. 28. maj kl. 20 på Arne B.
www.giantsteps.dk

 

Bassisten og sangskriveren Kristoffer Bliksted står klar som musikalsk vært

 

Nu er der atter bud efter alle byens legesyge musikere, når Giant Steps åbner scenen på vid gab og inviterer til musikalsk komsammen på Arne B.

Der plejer at være trængsel omkring scenen på disse aftener, hvor enhver helt uforpligtende kan møde frem med sit instrument og gi’ den gas sammen med andre musikere. Der er også mulighed for at træde op med sit band og servere et par numre.

Ingen indviklede regler og snævre genre-grænser bestemmer her – alt er tilladt – bare man brænder for musikken og har lyst til at møde et forhåbentligt veloplagt publikum, lyder det fra Giant Steps.

Bassisten og sangskriveren Kristoffer Bliksted leder slagets gang, og han håber at rigtig mange lokale musikere kigger forbi. Bliksted åbner ballet sammen med sangerinden Andrea Klausen ballet med et par håndfuld originale sange om sommer og kærlighed. Andre har også allerede meldt sig på banen. Det drejer sig bl.a. om Jonathan Schou (sax), Christian Moosdorf (guitar) , Lars Bager Lund (klaver), Peter Buch (bas) og Jesper Lørup (trommer).

Aftenen indledes kl. 18 med Giant Steps’ årlige generalforsamling, hvor alle medlemmer er velkomne.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Klimamåned i Gudbjerg

24. maj 2015

 

Lokalsamfundet er med til den grønne omstilling

 

Svendborg Kommune holder klimamåned i Gudbjerg. Lokalsamfundet er inviteret med til aktiviteter, samtaler og samarbejde om, hvordan vi nemmere og i fællesskab kan få mere klimavenlige vaner. 


Mange danskere er bekymrede for klimaet, men vi kan faktisk gøre noget – både hver især og i fællesskab med andre. Vi vil gerne sætte fokus på, hvordan vi kan tage nogle anderledes, mere klimavenlige valg i hverdagen, siger Pia Duus Jensen, som sammen med Karen Margrethe Jensen fra 28.maj til 18.juni åbner en “pop-up butik” i Gudbjerg med fokus på klima.

Pop-up butikken hedder Klimatikken og har fået lov at låne en nedlagt el-forretning over for Brugsen. Man kan ikke købe noget i Klimatikken, men den er et midlertidigt samlingspunkt, hvor lokalsamfundet kan mødes, få en god snak, blive inspireret og forhåbentlig få lyst til mere klimavenlige vaner.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

100 kvindehistorier fra Vera

23. maj 2015

 

Kunstnerkollektivet Vera fejrer kvinders valgret med en farverig kvindehyldest i bogform. Alle m/k er velkommen til bogreception på Svendborg Bibliotek.

 

For præcis hundrede år siden gav en skelsættende grundlovsændring danske kvinder ret til at komme politisk til orde. I en ny bog giver det svendborgensiske kunstnerkollektiv Vera ordet til 100 historiske og nulevende kvinder, og lader dem fortælle deres personlige historier, som for de flestes vedkommende udspiller sig på Fyn. Vera Kvindeportrætter værdier og drømme udkommer på 100-årsdagen for kvinders valgret og fejres med reception på Svendborg Bibliotek d. 4. juni kl. 19.00.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php