Monthly Archives: juni 2015

Oplevelsescenter i Christiansminde møder stor modstand

30. juni 2015

(Illustration: Weber Arkitekter)

 

Oplevelsescenter i Christiansminde møder massiv folkelig modstand

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Byggeplanerne med at opføre et stort oplevelsescenter i Christiansminde kan gå hen og få store konsekvenser i forhold til den folkelige opbakning. For på blot en måned har ikke færre end 4392 mennesker skrevet under på en protest mod byggeriet.

Det er initiativgruppen ”Christiansmindestiens Venner” der i perioden 21. maj – 24. juni 2015 har indsamlet underskrifter fra borgere, der tilslutter sig nedenstående udsagn:

 

”Bevar Christiansmindes natur og miljø.

Et øhavscenter som beskrevet i materialet fra Hotel Christiansminde vil være et voldsomt indgreb i de kvaliteter, som området besidder.

Jeg ønsker at bevare den nuværende kystlinje og den frie udsigt over vandet.

Jeg ønsker at bevare Christiansmindestiens enestående mulighed for en uforstyrret gå- eller cykeltur langs Svendborgsund.”

  Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Burgere, fadøl og AC/DC

30. juni 2015

AC/DC tribute bandet Bad Boy Boogie er klar til at hylde det legendariske australske rockorkester i Matadorstuen på Børsen.
(Foto: Nanna Rødtnes)

 

Gastropub Børsen inviterer til Rock-menu med det hele

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

En stor burger. En stor fadøl og en rockkoncert med et AC/DC tribute band. Så behøver man egentlig ikke ret meget mere. I hvert fald er det, hvad Mette Lindahl og Gastropub Børsen tilbyder fredag den 3. juli, når der åbnes op for Matadorstuen med en stor Rock-menu med det hele.

 

Mad og underholdning
Der er plads til 100 mennesker i Matadorstuen på Gastropub Børsen. Og skal man spise, så kan der dækkes op til 70. Mette Lindahl har både lokalerne og køkkenet, som kan lave maden. Hun har scenen til bandet, og hun har baren med det hele. Konceptet er simpelt, og det virker.
– Vi vil gerne prøve noget nyt. Derfor ruller vi ideen ud med kombinationen af mad og underholdning. Og hvorfor ikke udnytte faciliteterne, når vi nu har dem, lyder det fra Mette Lindahl.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Meget mere Svendborg

29. juni 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Svendborg har fået et nyt kunstværk – og det er større end du tror

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der var både solskin, sandwich og håndbajere da M/S Helge i dag klokken 17 stævnede ud fra Svendborg Havn. Turen var ikke lang. Færgen skulle kun lige ud af havneudløbet og til styrbord. For her ligger en 125 meter lang og 10 meter høj flydedok, som nu kan smykke sig med et af Danmarks største kunstværker malet på siden. 

Stemningen var helt i top på M/S Helge. Alle passagerer var nemlig indbudt til fernisering. En af de helt store af slagsen. Blå DOK, som projektet med det store maleri er døbt, skulle indvies, og det skulle gøres med maner. 

Der var taler fra både Morten ‘Sol’ Petersen, som er initiativtageren af projektet, og de to kunstnere Søren Bo Østerkjærhuus og Nigel Thomas, som i de sidste seks uger har stået for det store malerarbejde med kunsten på dokken. Også museumsinspektør Esben Hedegaard fra Svendborg Museum holdt tale. Han og museet har leveret billedmaterialet til illustrationerne på dokken. Det er således billeder af ægte personer, som er malet på dokken.
Hele projektet har kostet omkring 400.000 kroner og det er finansieret af lokale sponsorer.

 

Se billedserie af Blå DOK

 

mitsvendborg.dk har været med hele vejen i projektet, og ønsker byen tillykke med det nye flotte kunstværk.
Læs mere om Blå DOK her:

Det bliver STORT

Så svinger vi penslenKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vester Skerninge og popstjernerne

28. juni 2015

Lars Kirkegaard og Ray Charles har én ting tilfælles: mikrofonen. 
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Kirkegaardens Studie og P.A. Lyd er gemt godt væk blandt lagerbygninger og træer

 

AF PER VINCENT

 

Nu er Lars Kirkegaard ikke den, der sådan går rundt og blærer sig, og han skal presses lidt, før der kommer navne på bordet. Igennem årene har der været mange musikere og sangere i hans studie på Industrivej i Vester Skerninge, også nogle af de store. Selv Ray Charles har en tilknytning.

 

Det bliver ikke bedre
Musik, musik, musik – morgen, middag og aften. Og natten med, for den sags skyld.

Livet har aldrig været bedre for Lars Kirkegaard, han laver det, han elsker, også selv om det bestemt ikke er nogen god forretning, og ikke mindst har han mødt kvinden i sit liv, Ann Fuglsang.

Han driver lydstudiet, han laver PA-lyd (højttalere og mixerpult) til koncerter med mange forskellige bands og solister, og han er en meget aktiv musiker. Hans orkester What Ever er netop udnævnt til at være Svendborgs stadsensemble. Harmonikaen er hans instrument.

Og så laver Ann Fuglsang og Lars Kirkegaard den traditionsrige ”Festival på Kirkegaarden” hver sommer. I år den 1. august og nu med en helt særlig begivenhed. De skal giftes.

– Ja, jeg har et godt liv, og jeg tager friheden til at være menneske. Jeg arbejder med det, jeg helst vil og bestemmer selv farten, det bliver ikke bedre, siger Lars Kirkegaard.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Atomraketter i Langelandsbælt og bal på kroen

28. juni 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Langelandsfortet var vigtigt i forsvaret af Danmark, hvis russerne gik i land

 

AF PER VINCENT

 

En lys og mild aprilaften i 1957 gik en af vagterne sin runde, som han plejede, da han fik øje på en skygge, der bevægede sig i nærheden af en af 40 mm luftværnskanonerne.

Han gik nærmere og råbte efter personen et par gange, og da der ikke kom noget svar, begyndte soldaten at skyde. Personen forsvandt ud af området og blev aldrig fundet.

Under en voldsom snestorm året efter opdagede vagterne to mænd, der forsøgte at kravle over hegnet for at komme ind på fortets område. De stak af på en motorcykel, da vagterne skød efter dem, og de forsvandt i snestormen. De blev heller aldrig fundet.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Har enhver ret til et forsvar?

27. juni 2015

Særligt forfærdelige forbrydelser kan undertiden så tvivl om det grundlæggende princip, at alle har ret til et forsvar.
(Modelfoto: Colourbox)

 

Grumme mordsager, som sagen om Peter Lundin, ændrer ikke på, at alle har ret til et forsvar, mener advokat Claus Olsen.

 

AF JENS SCHNABEL

 

Da de kom op at skændes, knækkede han hendes nakke. Da de forsøgte at stoppe ham, gjorde han det samme ved hendes sønner på 10 og 12 år. For at skaffe sig af med ligene bragte han dem over i garagen for at partere dem.

Sagen om Peter Lundin er en af de mest gruopvækkende mordsager i Danmark. For har en mand, der begår noget så forfærdeligt, overhovedet ret til et forsvar? Og hvem vil dog forsvare ham?

Advokat Claus Olsen fra Advokathuset Svendborg arbejder med strafferet og er såkaldt beneficeret. Det dækker over, at retten undertiden søger advokater med interesse for strafferet. Interesserede ansøger, som var det et stillingsopslag, og en liste udarbejdes over foretrukne advokater. Når der så skal beskikkes en advokat, vælges en fra listen.

– At blive beneficeret betyder også, at man som udgangspunkt ikke kan sige nej, forklarer Claus Olsen.

Som beneficeret kan han dermed risikere at skulle være forsvarer i en alvorlig mordsag, uanset om han ønsker det eller ej. Det er dog ikke sket hidtil.

– Skulle jeg få sådan en sag tildelt, så håber og tror jeg, at jeg ville gå fuldstændig almindeligt og professionelt ind til sagens kerne. Måske har forbrydelsen været ganske bestialsk og modbydelig, men derfor er det jo ikke givet, at straffen skal være, som anklagemyndigheden ønsker, siger han.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nye oplevelser for alle på Valdemars Slot

27. juni 2015

Livsstilmessen er en af sommeroplevelserne op Valdemars Slot
(Foto: CHPevent)

 

Skal det være en kajaktur med familien eller en rolig kop kaffe i pavillonen? Eller hellere en tur på cykel eller segway, en minigolfdyst, picnic i parken eller besøg på et af slottets museer? Valdemars Slot har kraftigt opgraderet udbuddet af oplevelser til gæsterne i sommeren 2015.

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

Slotte og herregårde landet over har i de senere år haft vanskeligt ved at øge besøgstallet, der ofte er centralt for, at økonomien i de store ejendomme kan løbe rundt. Således også på Valdemars Slot, hvor man nu satser stort til sommeren med et langt større udbud af varierede oplevelser for alle aldre og hele familien.

– Vores indsats skulle gerne gøre, at mange flere får lyst til at besøge og opleve dette skønne sted, hvor der er så mange muligheder for at opleve natur, kultur, historie, vandet, skoven, fortæller Gitte Groth-Jensen, salgsansvarlig på slottet.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rock´n´roll mureren

26. juni 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Before Elvis there was nothing (John Lennon)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvad kommer der ud af en skuespiller, Elvis-sanger og skolelærer? En murer – naturligvis.

Sådan en har vi i Vester Skerninge. Han hedder Lars Knigge, er murermester og har forrygende travlt. Lige for øjeblikket med opgaver, som handler om at spare penge for folk.
Det vender vi tilbage til. Først til det her med Elvis.

 

’The King’
Der er en helt særlig grund til, at DAB-radioen på byggepladsen er tunet ind på én bestemt station. Her spilles der nemlig Elvis Presley 24/7. For murermesteren er tosset med Elvis, og det er jo mester, som bestemmer.
– Der er bare et eller andet over Elvis. Jeg har været sanger i et Elvis-orkester og dyrket Elvis i rigtig mange år. Han er og bliver ’The King’, lyder det fra Lars Knigge. Skjorteærmerne er rullet op, og på den brede murerunderarm ses en stor tatovering af mesteren selv: Elvis.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rådgivning og udvikling hænger sammen

26. juni 2015

(Foto: fagfotografen.dk)

 

Ny, professionel sparring til mikrovirksomheder i Fremtidsfabrikken

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Uanset om du er på vej til at starte din egen virksomhed og skal idé-udvikle, du er i start-up fasen og skal have hjælp til en specifik udfordring, eller hvis du står i udviklings-/vækstfasen og skal guides, så hænger rådgivning og udvikling tæt sammen. Og nu er der hjælp at hente. Med det nye SurfBOARD på Fremtidsfabrikken får kreative virksomheder i det sydfynske en god mulighed for stærk sparring og konkret rådgivning på idéer, muligheder og udfordringer.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

80.000 burgere om året

26. juni 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Jettes Diner laver stadig byens bedste burgere

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’What you want. Baby, I got it…’
Aretha Franklin tager i mod mig i døren. Der er kø ved baren, hvor der tages flittigt mod bestillingerne. Billederne på væggen hænger en smule skævt, og der er slikkepinde til ungerne i en glaskrukke på baren. Her er fuldt hus – selv på denne helt almindelige onsdag. Personalet har travlt, men aldrig mere end at der er plads til et smil. Stemningen er afslappet, uprætentiøs og folkelig. Og sådan har det været i nu 20 år.

 

Burger på en ny måde
De fleste vil nok mene, at det er her, man får byens bedste burgere. Ja, faktisk var det her, svendborgenserne for første gang stiftede bekendtskab med burgeren på en helt anden og ny måde, end den vi kender fra pølsevognen.

– Burgeren er jo ikke noget dårligt produkt. Hvis man kæler for råvarerne, laver en god dressing og bager et godt brød, så har man faktisk en rigtig god spise i en burger, siger Jette Jespersen, som har været forpagter af Jettes Diner siden maj 1995.
Og der må være noget om snakken. Små 80.000 burgere går over disken fra dineren om året.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php