Monthly Archives: juli 2015

OFF på SVEND og SVEND på OFF

30. juli 2015

 

Fyn er film – og særligt i uge 35. Hele to filmfester på Fyn i samme uge i august. Det lyder umiddelbart som om, der er lagt op til skarp konkurrence mellem OFF og SVEND, men i stedet indgår de to i et stærkt samarbejde.

 

Kortfilm og spillefilm
Inden for kortfilmens charmerende genre folder OFF sig ud i Odense, mens SVEND i Svendborg dyrker spillefilmens fordybende univers. Men fælles for de to er, at det frem for alt kommer til at handle om film, så der er god grund til at reservere tid i kalenderen til begge filmfester.

Lederne af OFF og SVEND, henholdsvis Birgitte Weinberger og Maria Moni er helt enige. Film er en kunstform med forskellige genrer lige som litteratur. Og om du er til noveller eller romaner eller begge dele, er i teorien det samme inden for kortfilm og spillefilm. Der er så mange elementer, instruktørerne kan arbejde med i filmens udtryksform, og hver genre har sin charme.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN på gaden

29. juli 2015

Download magasinet som pdf.

Download alle udgivelser

 

Værsgo. Et helt nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN til dig.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Du behøver ikke at gå i sort over at sommeren udeblev i år. Nu får du 48 sider med masser af gode lokale artikler fra alle hjørner af Svendborg. Og nu med endnu mere kulturstof.
Denne gang får du bla. seks sider med Svendborg Biblioteks nye arrangementsprogram for august og september – nu som fast tillæg i hver udgivelse af magasinet.

Vi går også bagom BaggårdTeatret med et tillæg om teatret og ikke mindst deres nye store forestilling CARL, som kan opleves i de fantastiske rammer på Bramstrup Gods fra august måned. 
Og så er der naturligvis en masse øvrige gode historier, anderledes erhvervsprofiler, meningsdannelser, reportager og alt det andet spændende Svendborg-stof som du får hver gang i mitsvendborg.dk – MAGASIN.

Det trykte magasin vil være på gaden centrale steder i Svendborg midtby fra week-enden. Husstandsomdelingen finder sted i week-enden den 7. 8. august.
Skulle du være en af dem som ikke får mitsvendborg.dk – MAGASIN i din brevkasse, måske fordi du har et ´Nej tak til reklamer’, så husk, at du altid kan tilvælge magasinet på minetilbud.dk, og således få det tilsendt hver gang – ganske gratis. 

 

Rigtig god fornøjelse.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

19 gratis koncerter på fire dage

29. juli 2015

 


For tredje år i træk afholdes den Svendborgensiske musikfestival ”Hansted Live” i Baagøes Gaard mellem d. 29/07 – 02/08. Festivalen har de sidste par år skabt sig et flot navn i det sydfynske, og måske grunden til succesen skal findes i festivalens koncept, nemlig at alle koncerter er gratis.

 

Festivalen er de seneste to år, gået fra et musikbudget der udelukkende kunne rumme mindre lokale navne til i år, at kunne præsentere adskillige kendte nationale navne som, Johnny Deluxe, Die Herren, Thomas Buttenschøn, Tue West, Souvenirs & Mathilde Falch. Festivalen oplyser derfor også, at der oftest er god grund til at komme i god tid, da Baagøes Gaard kun er estimeret til at kunne rumme ca. 500 personer.

Selvom festivalen byder på mange kendte bands, er det også en vigtig del af filosofien at, de mindre kendte, lokale som nationale kunstnere, får chancen for at give den gas foran publikum. I år har det lokale rockband SHRED, samt den ålborgensiske singer/songwriter Muldvarpen, fået muligheden for at vise hvad de kan levere.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jytte Abildstrøm, Daimi og 14 Red Ladies

23. juli 2015

 

Der er i den grad noget at glæde sig til, når Borgerforeningen slår dørene op for 14 skønne og festlige damer i strålende røde kjoler og strudsfjer! Den lokale koncertarrangør Janet Vahl præsenterer lørdag d.12. september ’14 Red Ladies’, dette enestående orkester med 12 topprofessionelle musikere, som spiller op til en forrygende eftermiddagskoncert med dejlige Daimi Gentle som solist og Jytte Abildstrøm som uimodståelig og stærkt underholdende dirigent!
Det oprindelige damejazzorkester 14 Red Ladies blev dannet af danserinden og ildsjælen Astrid Nielsen, og debut’en i 1933 vakte vild opstandelse og furore i det københavnske selskabsliv! Nutidens 14 Red Ladies, med deres swingende udgave af 30’ernes jazzede underholdningsmusik, blev gendannet i 1996, og repertoiret byder bl.a. på: Tiger Rag, Tango Jalousie, Jeg sætter min hat som jeg vil, Ich Küsse ihre Hand, Madame – her selvfølgelig oversat til: Jeg kysser Deres mand, Madame! – og mange, mange flere!

Gå ikke glip af denne forrygende og unikke begivenhed i Svendborg, i øvrigt den første og eneste offentlige koncert på Fyn!! Sidste efterår gav 14 Red Ladies koncert i København med over 500 ellevilde publikummer, og endelig er turen kommet til Fyn, hvor billetsalget allerede er godt i gang på billet.dk, sydfynsbilletten.dk og Fyns Amts Avis.

Koncerten støttes af Svendborg Musikråd.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Programmet til Gammel Torvedag er klar

21. juli 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

Download program

 

Torsdag d. 6. august 2015 er der som altid Gammel Torvedag – og nu er programmet klar.

Så skru tiden tilbage til de gode gamle dage og kom og oplev en dag, fuld af spektakulære optrin og hyggelig markedsstemning. Der er masser af spændende aktiviteter og begivenheder for både børn og voksne – dans og musik, gammeldags klædedragter og lirekassemand, hestedroske og veteranbiler. Ikke mindst står de mange boder klar med gammeldags håndværk, lækre forfriskninger og gode tilbud fra byens handlende.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Oplev ’Tommelise’ på Svendborg Havn

20. juli 2015

 

 

”Tommelise” et vandeventyr på Danmarksturné i danske havne og vandmiljøer. Fredag den 24.juli kommer forestillingen til Svendborg.

 

I sommeren 2015 er det muligt at få en oplevelse ud over det sædvanlige. Det sker, når dansekompagniet Ingrid Kristensen & Co. tager på Danmarksturné med forestillingen ”Tommelise” rundt om i 10 danske havne. Forestillingen spilles fra en platform på vandet og indtager havne- og vandmiljøet som scenisk ramme. De rå havnemiljøer blandes med dansens flygtige og eventyrlige æstetiske udtryk og giver publikum mulighed for at opleve havnen med nye øjne. De gængse tanker om scenekunst gentænkes og udfordres ligesom havnens rum iscenesættes på en helt ny måde. Det er første gang, at man i Danmark gennemfører en så omfattende danseturné på vandet. Der er selvfølgelig gratis adgang til alle forestillingerne.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Uptown danceparty på Arne B på lørdag

20. juli 2015

Jet Z ruller funk ´n roll maskinen ud på Arne B på lørdag

 

Jet Z
Arne B – lørdag den 25.juli kl.23:30

 

Jet Z, som snart har 10 år på bagen, har bogstaveligt talt spillet hofterne af led på et utal af glade party-mennesker, og altid formår orkestret at kanalisere glæden ved musikken videre fra scenen og ud til publikum.
På lørdag går det løs igen, når funk-rock drengene indtager scenen på Arne B. til Uptown danceparty fra klokken 23:30.

Stilen er kendte og iørefaldende udenlandske kopi-numre hentet over de sidste fire årtier, og udvalget er pop og rockmusik med et funky touch. Inspirationen er hentet fra kunstnere som: Tower of power, Brother Strut, Ray Charles, Stevie Wonder, Hot Chokolate, David Bowie og Jackson Five.

 

Jet Z er: Per Vincent på trommer. Ole Dorf på bas. Nis Kaare Hansen, keyboard. Jens Rossen, percussion og saxofon og Christian Dan Jensen på guitar og vokal.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Afstemningen til SVEND PRISEN er i gang

20. juli 2015

(Foto: Knud Mortensen)

 

I fredags åbnede årets afstemning på kino.dk til SVEND PRISEN, og nedtællingen er begyndt. Om kun en måneds tid fyldes Svendborg af kendisser og filmfolk, når SVEND15 løber af stabelen i Svendborg d. 21.-28. august.

 

Mange måneders forberedelser kulminerer inden længe i Danmarks største filmfest, når den ugelange SVEND15 folder sig ud og hylder filmens verden. Som fyrtårnet i festlighederne rejser SVEND PRISEN sig i form af et storstilet prisuddelingsshow i år med Mia Lyhne som vært. For en stund flytter filmens fortryllende univers helt tæt på publikum. Film og skuespillere hyldes i otte forskellige kategorier, som hele Danmarks filmpublikum nu har muligheden for at stemme om.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny mand i formandsstolen for SvendborgEvent

8. juli 2015

Kurt Mousten bliver ny formand for SvendborgEvent

 

Kommunikationsrådgiver og Svendborgenser Kurt Mousten tiltræder pr. 1. juli 2015 som ny bestyrelsesformand i paraplyorganisationen SvendborgEvent.

 

SvendborgEvent har fået ny formand. Det er den 58-årige Kurt Mousten, Svendborg.

Han overtager ansvaret fra Torben Jørgensen, direktør for Kultur, Erhverv og Udvikling i Svendborg Kommune, som i en periode har fungeret konstitueret bestyrelsesformand.

– Vi er gået efter en erfaren mand med både relevante kompetencer og et stort lokalkendskab. Det mener vi, at vi i dén grad har fundet i Kurt Mousten, og vi er meget glade for, at han har mod på at påtage sig opgaven, siger Torben Jørgensen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Seks projekter er nomineret til Arkitekturprisen i Svendborg Kommune

7. juli 2015

Springvandet på Torvet i Svendborg er nomineret til Svendborg Kommunes arkitekturpris.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Arkitekturrådet har udvalgt seks projekter, der er nomineret til den prestigefyldte arkitekturpris. Projekterne er lagt på kommunens hjemmeside til afstemning og alle, der har lyst, kan derfor være med til at bestemme, hvilket projekt, der skal præmieres. 

– Vi håber, at rigtig mange vil deltage og dermed være med til at få indflydelse på arkitekturen i Svendborg Kommune, lyder det fra Jette Voss som er bygningskonstruktør ved Svendborg Kommune.

Arkitektur bestemmes ofte af de få, men opleves af de mange i det offentlige rum. Afholdelsen af Arkitekturens Dag og uddeling af Arkitekturprisen kan være med til at sætte fokus på arkitektonisk kvalitet eller skærpe opmærksomheden for de valg, der træffes i forbindelse med byggerier stort som småt.

Arkitekturprisen uddeles til særligt vellykkede nye bygninger, herunder til- og ombygninger eller anlæg. Indstillinger kan både være nye enfamiliehuse og mindre bygninger i tilknytning hertil, nye erhvervsbygninger eller restaurerings- eller istandsættelses projekter.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php