Monthly Archives: august 2015

Kulturelt samarbejde afføder ny festival i midtbyen

31. august 2015

 

Ny fuldfed festival ser dagens lys i Svendborg – konkurrenter slår pjalterne sammen.

 

Indian Summer Festival 2015 løber af stablen den 4. og 5. september og er Sydfyns helt nye musikfestival lige i hjertet af Svendborg. Historien bag festivalen er spektakulær, da hovedaktørerne bag festivalen består af ejerkredsen bag Diskotek Den Blå Gård, Hansted og Kammerateriet. En ny form for samarbejde imellem Svendborgs restauratører er født og ambitionerne er høje.

– Selvom der er under en uge til festivalen, er vi allerede i gang med forberedelserne til 2016 og regner med at starte billetsalget til næste års festival, så snart oprydningen fra i år er afsluttet, fortæller Lars S. Aagaard, som er indehaver af værtshuset Hansted i Vestergade.
Indian Summer Festival samarbejder i øjeblikket med 10 lokale foreninger som enten via billetsalg eller arbejdskraft medvirker til og har glæde af arrangementet – målet er at få endnu flere med til næste år. På den måde er det visionen at skabe et bredt samarbejde på tværs af byens forenings- og restaurationsliv.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Musik fuld af eksotiske krydderier

31. august 2015

Giant Steps præsenterer ensemblet Sund-Sabri-Rose-Fedai  torsdag d. 3. september kl. 20 på Arne B.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps er klar til at sende publikum ud i dens store verden

 

Et sandt sansebombardement af forskellige musikalske indtryk er på spil torsdag d. 3. sept. i musikforeningen Giant Steps. En ganske usædvanlig og original koncert venter publikum, når ensemblet Sund-Sabri-Rose-Fedai sender en duft af indisk raga/folkemusik, world, jazz og europæisk klassisk musik til vejrs. Med et skræddersyet repertoire leveret af guitaristen John Sund og den indiske sarangi-spiller Kamal Sabri, der desuden involverer musik af middelalderkomponisten Hildegard von Bingen – som de fire kunstnere sammen improviserer over – bliver der ikke sparet på krydderierne. Oplev alt fra intense og stemningsmættede  passager, sprængfyldte rytmer, vilde intensive solo-forløb til raffineret leg med toner, gribende melodier og meditative øjeblikke.

Kamal Sabri tilhører den syvende generation ud af en fremtrædende familie af klassiske indiske musikere og har optrådt både med nogle af Indiens største samt europæiske profiler som Jan Garbarek og Jukka Tolonen. I selskab med den virtuose og storsprudlende danske guitarist John Sund, der længe har befundet sig i grænselandet mellem jazz og verdensmusik, kan Sabri og hans strygeinstrument sarangi’en ikke få en mere spændende legekammerat.

Desuden medvirker den danske sopran Rose Svastha samt den unge talentfulde tabla-spiller Mirwais Fedai, hvis baggrund er afghansk. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Maleren, der aldrig kunne blive maler

31. august 2015

Linda Weber Hansen har eget malerfirma med lokaler på Tværvej.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Linda Weber Hansen fik at vide, at hun på grund af problemer med håndleddene ikke kunne blive maler. Men det er hun i dag.

 

AF JENS SCHNABEL

 

Lokalerne er fyldt med malerspande, vinduesplader og mange andre typiske artikler, som der skal være plads til i et værksted for en maler. Midt i det hele er der kaffebar og sofa. Lokalerne på Tværvej er værksted for Lindas Malerfirma, der er ejet af malermester Linda Weber Hansen.

 

Dårlige håndled
Hun vidste ret tidligt, at hun gerne ville være maler, men var plaget af dårlige håndled.

– Jeg gik og døjede med noget seneskedehindebetændelse og fik at vide op til flere gange, ‘du bliver aldrig maler’. På et tidspunkt fik jeg så alligevel lov til at komme ud på Teknisk Skole og siden i praktik hos en malermester. Det gik bare så godt. Det var faktisk som om, det styrkede mine håndled, at jeg fik brugt dem, siger hun.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Når familien falder fra hinanden

30. august 2015

Det får hurtigt konsekvenser for den øvrige familie, når et par går fra hinanden.
(Modelfoto: Colourbox)

 

Kærlighed bliver let til had, når et par går fra hinanden, og i kampens hede kan det let gå ud over børnene, når konflikten eskalerer

 

AF JENS SCHNABEL

 

Der er stærke følelser på spil, når folk går fra hinanden, og det kan resten af familien få at mærke, især fordi mange i dag har børn, når forholdet går i stykker. At få afklaret situationen bliver ofte et arbejde for advokater.

Anne Mette Knutzen er partner i Advokathuset Svendborg og advokat inden for familieret, herunder skilsmisser, forældremyndighed, samvær og sager om bopæl. Hun oplever dermed ofte de stærke følelser på tætteste hold, når forældrene slås.

– Skal vi slås om børnene, så er der en taber. Det er børnene. Og der er en vinder. Det er advokaten. Ikke mor og far, vurderer Anne Mette Knutzen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

God økonomi i områdefornyelse

29. august 2015


Det afgrænsede område viser, hvor byfornyelsen skal finde sted i Svendborg midtby.

 

Områdefornyelsen de næste fem år i Svendborg er dels finansieret af Ministeriet for By-, Bolig- og Landdistrikter, dels kommunen. Tanken er i høj grad også at tiltrække private investeringer. En ny undersøgelse viser, at det også er tilfældet.

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

I første omgang er det kommunale og statslige kroner, der skal bære Liv i min By-projektet igennem. Men selv tocifrede millionbeløb får hurtigt ben at gå på, når anlægsarbejder går i gang. Derfor er det en vigtig pointe, når Statens Byggeforskningsinstitut i en ny undersøgelse fra Aalborg Universitet kan påvise, at de private investorer er klar med midler, når det offentlige går foran med investeringer, planer og fornyelser.

Faktisk viser undersøgelsen fra juni 2015, at for hver krone, stat og kommuner giver i tilskud, investerer alene private bygningsejere mere end tre gange så meget i forbedringer af deres ejendomme.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Grøn energi er fremtiden hos SEF

29. august 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Store investeringer i fremtidens grønne vindenergi har vist sig at være en god strategi for SEF. Her tror Anders Banke på fortsat vækst og udvikling på området. Lokalt har man introduceret ’vindstrøm’ fra Langeland og er på vej med en ladestander til elbiler.

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

Det kan betale sig at investere grønt – det har SEF bevist med deres langsigtede strategi for vindmølleinvesteringer. SEF ejer nu 15 møller i Berlin-området, to i Bremen og to ved Hamborg. Desuden har man en enkelt i Sønderborg-området.

– Vi valgte i 2005 med salget af vores Elsam-aktier at forlade den fossildrevne el-produktion. Efter grundige overvejelser valgte vi i 2012 at påbegynde en langsigtet strategi med vedvarende og bæredygtig vindenergi. Det har vist sig at være en rigtig god investering. Det er også en investering, vi som virksomhed er stolte af, fordi vi beviser, at det er rentabelt at investere i grøn energi, bæredygtighed og tage ansvar for en CO2-neutral energiproduktion. Vi ved, at det er en væsentlig global politisk dagorden, som vi støtter klart op om. Som mindre virksomhed føler vi, at vi tager stort ansvar for, at Danmark kan være CO2-neutrale inden 2030, siger Anders Banke, direktør i SEF.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Borgerne er partnere i byfornyelse

29. august 2015


(Foto: fagfotografen.dk)

 

Liv i min By markerer et skift i den klassiske måde at planlægge og forny i Svendborg. Borgerdagen 13. juni var den mest synlige begivenhed indtil videre, men ikke den sidste.

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

Det giver god mening at inddrage borgere i byfornyelse og på den vis bryde med en klassisk tankegang om, hvad kommune og borgere kan få ud af hinanden, hvor kommunen typisk er leverandøren, og borgerne er kunden i butikken.

I Svendborg har det seneste halve års tid dog vist, at spørger man borgerne, inddrager dem tidligt, og kommunikerer man ønsker og muligheder, vil og kan man i fællesskab med borgere, interessenter og fagfolk – så er resultatet en positiv dialog, der giver fælles gevinst i projektet Liv i min By. Borgere, men også et tværfagligt sammensat råd, OmrådeForum, sikrer den dialog og tætte forankring, man ønsker hele vejen igennem.

Men hvad ved borgere om arkitektur og anlægsarbejder? Kan borgere overhovedet forholde sig til vand, træer og vejføringer?

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fra IT-nørdens lænestol – Windows 10

28. august 2015

I Windows 10 er den gode gamle startmenu atter vendt hjem. Det er et gensyn, som mange har set frem til.

 

AF ALLAN BOJSEN – bojsen.dk

 

Windows 10
Så skulle den være god nok! Windows 10 er det helt nye styresystem fra Microsoft, og hvis du ejer en computer med Windows 7 eller 8, burde du kunne downloade en helt gratis kopi af Windows 10 til din harddisk. Hvis du ønsker det, vel at mærke. Mange er vældigt glade for Windows 7 (jeg selv inklusive), mens andre har vænnet sig til Windows 8. Windows 10 skulle være en sammenblanding af alt det gode fra 7’eren og 8’eren, og dermed skulle de fleste af os blive meget tilfredse med Windows 10.

Skulle der sidde en læser med spørgsmålet: – Hvorfor hedder den nye version ikke Windows 9?

Så vidt jeg ved, er der ikke nogle officielle forklaringer på, hvor 9-tallet er sprunget over, men mange anser det for tænkeligt, at Microsoft springer 9-tallet over, fordi 9 hedder ”nine” på engelsk. Nine udtales ”najn” på dansk og ”nein” på tysk. Nein på tysk betyder Nej, altså synes Microsoft måske, at Windows Nej er lidt uheldigt…

Nå, lad os se på nogle af de nye ting i Windows 10, som du kan glæde dig til.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Teater – for dig, din nabo og resten af verden

28. august 2015

En helt ung trup af ´baggårdsfolk´i den spæde start af Baggårdteatret
(Foto venligst udlånt af BaggårdTeatret)

 

Det er teater. Værsgo at springe ud og dykke ned. Du risikerer kun at blive bevæget

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

1967. Året hvor Che Guevara skydes i Bolivias jungle, hvor momsen indføres i Danmark, og svenskerne indfører højrekørsel. The Beatles udgiver albummet “Sgt. Pepper’s Lonely Hearts Club Band”, Dronning Margrethe II gifter sig med Henri de Monpezat i Holmens Kirke i København, og Ronald Reagan bliver guvernør i Californien. Og så er det året, hvor der er verdenspremiere på teaterforestillingen ‘En duft af honning’ og samtidig indvielse af BaggårdTeatret – Svendborg Amatørteater i et lejet baghus i Møllergade 106.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Så starter folkemusikken igen

27. august 2015

 

Efterårssæsonen 2015 skydes i gang med fest og farver, når Folk For Folk 1. september holder 10 års Jubilæum på Arne B.

 

På tirsdag fejrer Sydfyns Folkemusikforening Folk For Folk 10 års Jubilæum. Jubilæet bliver fejret i nye lokaler, idet foreningen efter 10 år på Hansted, samtidig flytter til  spillestedet Arne B.  Folk For Folk har i årenes løb præsenteret folkemusik hver eneste tirsdag, hvert forår og hvert efterår. Det er blevet til ca. 370 koncerter med danske og internationale kunstnere. Herudover har der én gang om måneden været afholdt Åben Scene, hvor alle har været inviteret til at deltage. Alt dette vil selvfølgelig fortsætte, men nu i mere brugervenlige omgivelser. På Arne B er der ingen trapper og rygning er ikke tilladt. Herudover er der mulighed for at bestille mad inden koncerterne.

 

Jubilæet vil blive markeret inden aftenens koncert. Der vil blive sagt et par ord og budt på boblevand m.m. Herefter vil det blive afsløret hvem der skal modtage den nyindstiftede Folk For Folks jubilæumspris på 3.000 kr. Det kan afsløres, at det denne første gang bliver til en lokal musiker. Med prisen følger et flot maleri af kunstneren Marrian Bødker Larsen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php