Monthly Archives: september 2015

Trivsel i børnefamilierne i centrum

29. september 2015

 

Download pjecen Godt Samliv – Ja tak!

 

Et godt parforhold er den bedste grobund for trivsel i familien – og det kommer både forældre og børn til gode. Svendborg kommune har certificeret fire medarbejdere til kursusledere i kursuskonceptet Godt Samliv.

 

Årene med småbørn er dejlige men også hårde for parforholdet. Det kan være svært at holde fast i kærligheden, sig selv og hinanden, når idyllen bliver forstyrret af bleskift, enorme mængder vasketøj og søvnunderskud.

Det ses i skilsmissestatistikken. Den taler sit eget klare sprog. Antallet af skilsmisser topper efter tre-fem ægteskab – altså i tiden med småbørn.

Det vil Svendborg Kommune forsøge at gøre noget ved.

 

Det sker med kurset ”Godt Samliv”.
Det er et kursus til småbørnsforældre. Det skal give dem en bedre indsigt i kommunikation og konflikthåndtering. Samtidig giver det forældrene værktøjer, der kan hjælpe dem til et liv med færre konflikter og mere gensidig respekt og trivsel.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lunzz & Lun Jazz

29. september 2015

River Jazz & Blues Band sørger for solid underholdning lørdag eftermiddag d. 3. oktober i Giant Steps.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps er klar med alt godt fra jazzens og den kulinariske verden

 

Under overskriften Lunzz & Lun Jazz inviterer Giant Steps indenfor lørdag  d. 3. oktober til en festlig eftermiddag på Arne B. Musikken er lagt i hænderne på det omrejsende og sejtswingende River Jazz & Blues Band, der har en mangeårig og solid musikalsk baggrund med utallige koncerter i ind- og udland 

 

Et stykke autentisk musikhistorie udspiller sig lige for øjnene af publikum, når sekstetten fyrer op for deres vidtfavnende repertoire indeholdende alt fra traditionel jazz, blues, swing, boogie, jump og jive. De seks stærke  musikere favner bredt uden nogensinde at sætte deres egen identitet over styr. Der skal nemlig være plads til både et personligt touch, overraskelser og et nyt friskt pust til så forskellige ophavs­mænd som Louis Jordan, Sammy Nestico, Fats Waller,  Fats Domino, Kid Ory og Cannonball Adderley. Humøret og spilleglæden fejler heller ikke noget, så op af lænestolen og ud på de vilde jazzmarker, lyder det fra Giant Steps.

 

De medvirkende er Karen Sørensen: klaver , Filt Kristensen : sax/klarinet,Torben Lassen: trompet/mundharpe/vokal, Allan Bjerregaard: trombone/vokal, Jørgen Nielsen: bas og Nikolaj Banke: trommer.

 

Koncerten starter kl. 14.00, men allerede kl.13 er der mulighed for at nyde Arne B’s lækre frokostbuffet.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Få hjælp til drømmehuset

28. september 2015

(Fra venstre) Knud Erik Mathiasen og Flemming Juul fra Tømrergården Svendborg viser det seneste nybyggeri i Ollerup frem til køberne.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Tømrergården Svendborg vil være kundens mand inden for murer, tømrer, VVS og lignende, men der er ingen ansatte, og arbejdet skal videre til de lokale håndværkere

 

AF JENS SCHNABEL

 

Et bindeled, der er til for kunden, og som finder de rigtige håndværkere til den enkelte opgave, så drømmeboligen kan blive en realitet. Det er kort fortalt idéen i Tømrergården Svendborg i dag.

Tømrergården har en lang og stolt historie i Svendborg. Firmaet blev grundlagt af Gunnar Juul i 1958, og senere kom hans bror, Jørgen Juul, til. Firmaet siden udført totalentrepriser for både kommune og amt, samt mange nybyggerier over hele landet. I Svendborg har Tømrergården blandt andet arbejdet på projekter som Østre Skole, skadestuen på sygehuset og Forskerparken.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Få et sundt selvværd med Astrid Madsen

28. september 2015

 

Er du ung? Og er du klar til at elske dig selv præcis som du er? Så kom til et spændende foredrag på Svendborg Bibliotek.

 

Mange kender måske den unge sexolog Astrid Madsen fra Radio Diablo-programmmet Happy Ending, hvor hun hver onsdag giver gode råd om kærlighed, parforhold og dating. Onsdag d. 7. oktober kan du opleve hende live på Svendborg Bibliotek, hvor hun uddeler værktøjer til et sundt selvværd i foredraget Elsk dig selv præcis som du er.

 

Specialist i ungt selvværd
Astrid Madsen er nok Danmarks yngste sexolog certificeret fra Joan Ørtings Sexologuddannelse. Hun bor i Svendborg, hvor hun også tilbyder individuel terapi og diverse kurser og selvværdsworkshops, særligt for unge mennesker. Astrid Madsen definerer selvværd som ”Følelsen af at være god nok, uanset hvor mange penge du har, hvilke karakterer du får, hvor mange ”likes” du får på facebook eller hvor meget du vejer.”

 

Walkie Talkie inviterer
Det er bibliotekets unge arrangements-team Walkie Talkie som har inviteret Astrid Madsen til onsdagens foredrag. Walkie Talkie består af en gruppe af frivillige unge fra byen, som planlægger og afholder arrangementer for unge. Som alle Walkie Takies arrangementer er Astrid Madsens foredrag gratis, og alle er velkommen.

 

Elsk dig selv præcis som du er
Foredrag med sexolog Astrid Madsen
På Svendborg Bibliotek
Onsdag d. 7. oktober kl. 17.00 – 19.00Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Top-direktør i Fremtidsfabrikken

28. september 2015

(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Først holdt han oplæg for 125 erhvervsledere i Borgerforeningen i Svendborg. Og bagefter besøgte han de kreative iværksættere i Fremtidsfabrikken i Svendborg, inden han sluttede af på virksomhedsbesøg

Thomas Borgen, CEO, i Danske Bank brugte en dag i Svendborg, og kunne drage tilbage til København med inspiration og ny viden fra hvordan iværksættere anno 2015 lever har det.

På Fremtidsfabrikken i Svendborg fortalte fabrikschef Susanne Linnet Aagaard om fabrikken, og samarbejdet mellem iværksættere, rådgivere og det offentlige.
Ligesom Eva Kristina Mikkelsen,1:30 Kommunikation og Morten Sylvest, Socialt Fagligt Fokus, på en levende og underholdende måde fortalte om deres iværksættervirksomheder.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tryllebindende drømmejazz

28. september 2015

Efter en Europaturné lander guitaristen Jakob Bro i musikforeningen Giant Steps torsdag aften d. 1. oktober.
www.giantsteps.dk

 

Mesterguitaristen Jakob Bro gæster Giant Steps

 

En dansk musiker og komponist, der for alvor har markeret sin position både herhjemme og i udlandet de senere år, er guitaristen Jakob Bro. Det skyldes ikke mindst hans opsigtsvækkende og anmelderroste albumtrilogi  Balladeering-Time-December Song med en stjerneparade af amerikanske musikere. Et udspil, som allerede står som en klassiker i dansk jazz.

 

Sidste år tog Bro så endnu et skridt op ad karrierestigen med CD’en Gefion, udgivet på det legendariske pladeselskab ECM. Det er bl.a. numre herfra, som mesterguitaristen præsenterer, når Giant Steps inviterer til koncert på Arne B torsdag d. 1. oktober kl. 20. Gribende og enkle, smukke og sfæriske.  Alt er, som det skal være, når Jakob Bro er på banen. Et originalt, fjerlet guitarspil på rundrejse i drømmende, melodiske lydlandskaber og som i årenes løb har udløst ikke mindre end fem Danish Music Awards. To mangeårige sidemen og eminente musikere amerikanske Thomas Morgan samt danske Kresten Osgood på henholdsvis bas og trommer bakker op på fornemste vis.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad er du mest stolt af ved Svendborg?

27. september 2015Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Soulfood og motown-livemusik på Torvet

25. september 2015

SoulDios of Love er klar til at skabe fed soulstemning på Restaurant Torvet på lørdag

 

Lørdag d. 26. september fylder Restaurant Torvet 1 år og inviterer til fest med masser af god mad, der i dagens anledning krydres med musik.

På den kulinariske side er der både fredag og lørdag fra klokke sytten 10 procent rabat, mens der på lørdagen fra kl. 19 fyres op for soulfood, når det lokale band The SoulDios Of Love indtager scenen i teltet på Lilletorv og gi´r den gas.

SoulDios Of Love står for en samling af de gamle soulhits. Bandet fører dig tilbage til et Motown-univers hvor kærligheden til soul er gennemgående. Groovy energi og en levende scene er bandets varemærke og rummet fyldes af nostalgi og feststemning.
SoulDios Of Love hylder de store legender som: Otis Redding, 4-tops, Ray Charles, Stevie Wonder blandt et hav af andre.

 

– Vi håber, at der vil komme en masse gæster og fejre dagen med en kanonfest, sammen med os, siger restauratør på Torvet, Janie Hansen.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

24. september 2015

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, oktober 2015

 

Så er det her. Det nyeste mitsvendborg.dk – MAGASIN med 48 sider fyldt med gode historier fra hele Svendborg.

God fornøjelse.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

SupportEnergi fra SEF til Odense Ishockey Klub

24. september 2015

 

Sydfyns Elforsyning (SEF) indgår dobbeltaftale med Odense Ishockey Klub og Odense Bulldogs

 

Det seneste år har Sydfyns Elforsyning indgået SupportEnergi-aftaler med flere sydfynske sportsklubber. Nu er en ny aftale indgået – denne gang med Odense Ishockey Klub (OIK).

Den nye aftale er todelt, således at selve SupportEnergi-aftalen er indgået med Odense Ishockey Klub, mens der er tegnet et klassisk sponsorat hos de professionelle Odense Bulldogs.
– Vi er utroligt glade for, at OIK vælger os som det fynske energiselskab, de ønsker at indgå denne type aftale med. Ishockey er en voksende sportsgren med stigende tilskuertal, stor almen interesse og øget mediedækning, og det har været vigtigt for os, forklarer Claus Holm Andersen, der er Kunde- og Markedschef hos SEF, om baggrunden for den nye aftale.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php