Monthly Archives: oktober 2015

Grønt lys fra ministeren for Øhavscenter Christiansminde

30. oktober 2015

 

Svendborg Kommune får dispensation i at bygge helt ud til kysten med Øhavscenter Christiansminde

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Et Øhavscenter ved Christiansminde er blandt de ti projekter som i dag er blevet godkendt til at være en del af den forsøgsordning, som betyder, at der bliver bygget nye projekter helt ud til de danske kyster.
Det betyder, at Svendborg Kommune får dispensation for Planloven i at bygge helt ud til kysten – og måske enda også helt ud i vandet – hvis det projekt som Hotel Christiansminde nu har fået godkendelse fra Erhvervs- og vækstministeriet til at arbejde videre med, føres helt ud i livet.

Opgør med Planloven
Forsøgsordningen med at give dispensation i forhold til kystnære bebyggelser er en del af det opgør som regeringen vil tage med Planloven, hvor man ønsker at give en lang række kommercielle projekter rundt om i hele Danmark mulighed for at løfte kyst- og naturturisme i udkantskommunerne. 
Men der er tre kriterier som først skal opfyldes, for at projekterne kan blive en realitet. De skal tiltrække (udenlandske) turister og kunne etableres i tilknytning til eksisterende turistmæssige aktiviteter. Desuden skal de kunne indpasses arkitektonisk og under særlig hensyntagen til den omkringliggende natur og landskabet.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Øhavscenter ved Christiansminde med potentialer

28. oktober 2015

Det viser sig nu, at ovenstående skitseforslag til et Øhavscenter i Christiansminde slet ikke er tænkt i den form det er udlagt.
(Illustration: Arkitekt Per Weber)

 

Svaret på ansøgningen om lov til at bygge et Øhavscenter i Christiansminde lader vente på sig. Men projektet ligger ikke på den lade side af dén grund.

 

AF MAJA ROSENDAL AVNBØG

 

Det skortede ikke på forslag til, hvad man kan bruge et – måske – kommende Øhavscenter i Christiansminde til, da der i sidste uge på Hotel Christiansminde blev afholdt tværfaglig workshop for inviterede interessenter. 

30 politikere, erhvervsfolk og folk med interesse for natur, kultur og kulinariske oplevelser var samlet for at få en dialog i gang omkring hvad, der kan gøre Christiansmindeområdet endnu mere attraktivt.
Ingen på mødet var imod at opføre et øhavscenter. Men ikke alle syntes, at placeringen er rigtig, og der blev også mødt modstand til det projekt arkitekt Per Weber har skitseret med opførelse af en stor kunstig ø i sundet udfor Christiansminde. En skitsering som har mødt stor folkelig modstand med blandt andet en underskriftindsamling på omkring 4.500 underskrifter i mod denne kunstige ø i sundet.
Så der var blandt deltagerne både for og imod, at et sådan center skal opføres i Christiansminde. Men fælles for dem alle var alligevel interessen for at byde ind med seriøse forslag til, hvad et fremtidigt øhavscenter kan rumme.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Amerikansk mesterguitarist lander i Svendborg

27. oktober 2015

Den amerikanske guitarist Michael Gregory Jackson gæster Giant Steps med sin danske kvartet på årets Spil Dansk Dag torsdag aften d. 29. oktober.
www.giantsteps.dk

 

Hæder til Giant Steps – som nu kvitterer med spændende koncert

 

Giant Steps får besøg af mesterguitaristen Michael Gregory Jackson, der i fire årtier har beriget den amerikanske og internationale jazzscene – og var en hovedfigur på den eksperimenterende scene i New York i slutningen af 70-erne og starten af 80-erne. Hans kompositioner og spil sprudler af ekspressivitet, men rummer samtidig en sjælden lyrisme. Gregory Jackson har desuden været involveret i mere rockmusikalske genrer og har som både musiker og producer arbejdet sammen med mange forskellige prominente artister f.eks. Oliver Lake, Mick Jagger, Steve Winwood, Archie Shepp og Carlos Santana.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

AC/DC tribute til støttefest for Skarø Festival

26. oktober 2015

AC/DC tribute orkestret Bad Boy Boogie 

 

Svendborgbandet Bad Boy Boogie hylder AC/DC til støttefest for Skarø Festival på Kammerateriet.

 

Det kommer ikke meget tættere på originalen, end når AC/DC tribute-bandet Bad Boy Boogie ruller rock-maskinen i stilling på startbanen, og gør klar til take-off med publikum ud af Highway to hell. Lydbilledet er så autentisk med originalen fra ’down under’ at du ganske enkelt tror det er løgn.
En leadguitarist som har nørdet så meget i detaljen, at han kunne ta´en ph.d. i de legendariske Angus Young guitarsoloer. En forsanger som stikt mod alle naturlove, formår, at flette Elvis ind i AC/DC i både vokalen og hele sin performance på scenen. Og en rytmegruppe som kan få selv den mest hærdede brolæggerjomfru til at syne som et sæt sølle sushi-pinde.

Eller sagt på en anden måde: de her rockdrenge har hørt mere AC/DC end de fleste.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Oplev big band jazz fra den allerbedste side

24. oktober 2015

 

Basic Big Band
Borgerforeningen
søndag den 1. november 2015 kl. 15.00

 

Kom og oplev en forrygende koncert med Bobo Moreno, guitaristen Morten Nordal og Basic Bigband – det hele under ledelse af dirigent Thomas Buchreitz.

Bobo Moreno er en af Danmarks største og mest alsidige sangere, bl.a. kendt fra sit samarbejde med Bo Stief, Sanne Salomonsen og Danmarks Radios Big Band. Morten Nordal er en erfaren solist og akkompagnatør og lyser op på enhver scene med sit funklende og eventyrlystne guitarspil.

Basic Bigband har en dynamisk blanding af unge og erfarne medlemmer og har i de seneste år afholdt en lang række koncerter alene og med mange forskellige solister. Senest har orkestret optrådt på Ærø Jazzfestival 2015. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hygge og halloween i Kreativ Café

23. oktober 2015

 

Halloween er efterhånden blevet en dansk tradition og har også fundet vej til Kreativ Café på Gudme Bibliotek.


Er du også til hæklede eller strikkede græskar? Eller har du bare lyst til samvær med andre kreative håndarbejdsinteresserede? Krea Klubben, der står for de hyggelige håndarbejdscaféer p å Gudme Bibliotek tre tirsdage i efteråret har fundet orange garn og stofrester frem og lader halloweenstemningen brede sig tirsdag d. 27. oktober kl. 14.00 – 17.00.

Alle er velkomne – både nybegyndere eller øvede og det det er gratis at deltage. Der er kaffe på kanden og saft til børnene.


Læs mere her: https://svendborgbibliotek.dk/events/kreativ-cafe-halloween

 

Kreativ Café

På Gudme Bibliotek

Efteråret 2015:

Tirsdag d. 27. oktober

Tema: Halloween

Tirsdag d. 24. november

Tema: det er jul det er cool

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Støttefest for Skarø Festival 31.oktober på Kammerateriet

21. oktober 2015

Køb din billet på www.billet.dk/lovein

 

Læs også: S.O.S. fra Skarø FestivalKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tumler i naturen

21. oktober 2015

(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Der blev tumlet til den store guldmedalje i institutionen Østerdalen. Både vuggestue- og dagplejebørnene, de yngste børn op til tre år samt de ældste børnehavebørn mellem 4-6 år viste med latter og råb, at de nød at være en del af ”Spring ud i naturen bussen” som forleden gæstede Hesselager.

– Vores mål er at børnene får gode erfaringer med at eksperimenter, være nysgerrige og undersøgende i forhold til natur og naturfænomener. På den måde, håber vi, at give dem en varig interesse, respekt og ansvarlighed for natur og miljø. Og vi kan konstatere, at det lykkedes over al forventning. Det var en god dag for børnene, siger Kisser Hornemann Nielsen, Østerdalen.

I denne uge har hvert børnehus haft science aktiviteter. Her har børn og voksne sammen undersøgt og eksperimenteret med natur og naturfænomener.

Ligesom der er optaget film fra hvert enkelt børnehus. En film der skal vises for alle forældre i de enkelte børnehuse fredag den 23. oktober.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mette masserer musklerne

21. oktober 2015


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Er du øm i musklerne, så tag en tur på briksen på Tuborgvænge

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er vel de færreste, som ikke har prøvet at have muskelinfiltrationer, ømhed eller ligefrem smerter steder på kroppen, hvor vi ikke anede vi havde muskler. En meget hyppig form for muskelsmerter er træningsømhed, som opstår dagen eller andendagen efter kraftigt eller uvant muskelarbejde. Smerten og ømheden forsvinder af sig selv i løbet af nogle dage, men det kan være nogle barske dage at gå igennem.

Det kan være yderst ubehageligt at have muskelsmerter. Og heldigvis er der råd at hente, hvis man slet ikke kan være til efter håndboldkampen eller ømheden i nakken efter for mange timer foran computeren.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvordan skal Rødskebølle Hundeskov indrettes?

21. oktober 2015

Nu får menneskets bedste ven en hel skov at boltre sig i

 

Skoven i Rødskebølle nord for Svendborg skal indrettes som hundeskov til glæde og gavn for borgere og hunde i Svendborg Kommune. Men hvordan kan den blive indrettet, så det bliver en god oplevelse at komme forbi med sin hund og slippe den fri af snoren? Det spørgsmål bliver det muligt at komme med sit bud på onsdag den 21. oktober.

 

– Når vi går i gang med at indrette skoven ved Rødskebølle og gør den til Rødskebølle Hundeskov skal det helst være i en fælles forståelse af, hvad der gør den til en attraktiv hundeskov. Skoven skal nemlig være et godt sted at tage hunden med på udflugt, siger Birger Jensen, formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget i Svendborg Kommune.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php