Monthly Archives: november 2015

Tango for to

30. november 2015

Giant Steps byder torsdag aften d. 3. december på forførende argentinsk  tango med Duo Naranjo-Weurlander.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps præsenterer forrygende tangomusik med chilensk- finsk duo

 

Giant Steps er torsdag d. 3. december kl. 20 klar med en varm og stemningsmættet aften, hvor lidenskaben, dramaet, melankolien og vildskaben hersker. De to virtuose musikere Tania Naranjo og Minna Weurlander fra henholdsvis Chile og Finland mødes her i et enestående sammenspil med udgangspunkt i den moderne argentinske tango Tango Nuevo. En fælles kærlighed til tangoen har bragt dem sammen, og selvom de kommer fra forskellige kulturer, er der mere som forener end adskiller. Intensiteten, kraften og de udtryksfulde fraseringer er en fællesnævner for deres musik.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

mitsvendborg.dk – MAGASIN er på gaden igen!

30. november 2015

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, dec. 2015

Så er det her! Årets sidste udgivelse af hele byens mitsvendborg.dk – MAGASIN er på gaden. 48 sider spækket med gode historier fra hele Svendborg og inspirerende annoncer fra byens erhvervs- og handelsliv.

Rigtig god fornøjelse og på gensyn i 2016.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvem får årets kulturpriser?

27. november 2015

Svendborgs Ildgøglere
(Foto: Peer Elmelund-Præstekær)

 

På næste fredag den 4.december uddeler Svendborg Kommune årets to kulturpriser. Der er seks nominerede til de topriser, og udvalgsformand Henrik Nielsen vil på dagen afsløre, hvem der løber med henholdsvis Kulturprisen og Ungdomstalentprisen.

Alle er velkomne til en festlig eftermiddag hvor vi fejrer kulturen. Undervejs vil der være små indslag med Svendborgs stadsensemble What Ever, samt de to prisvindere fra 2014; Povl Balslev og Sara Arenfeldt Kragh ledsaget af trompetist Mads la Cour.

Fra kl. 14.30 vil Svendborgs Ildgøglere byde velkommen til kulturprisuddelingen med et ildshow med dans og trommerytmer foran Borgerforeningen.

 

Kulturprisuddeling 2015
Fredag d. 4. december kl. 15 – 16 i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg.

Tilmelding ikke nødvendig.

 

Nominerede til Kulturprisen 2015
Rytmisk Musikforening Giant Steps

Sofie Christiansen – kunstnerisk leder af sART Danseteater
Jakob Bjerregaard Engmann – teaterchef for BaggårdTeatret – Svendborg Egnsteater

 

Nominerede til Ungdomstalentprisen 2015
Laura Teglhøj – 16 år, teater og musik

Gregers Møller Jensen – 21 år, film og musik
Rockbandet SHRED – fem musikere i alderen 19-22 årKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ollerup Efterskole opfører ny koncertsal

25. november 2015

Forstander ved Ollerup Efterskole, Jesper Vognsgaard, glæder sig til at kunne vise en ny koncertsal frem, med plads til tre gange flere tilskuere end den eksisterende sal, som han her står i.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

10 millioner kroner er i hus. Så nu er det en realitet, at Ollerup Efterskole har den nødvendige kapital til at bygge en helt ny koncertsal med 425 siddende pladser.

 

Arbejdet med at realisere en rigtig koncertsal i Ollerup giver nu resultater! Gennem flere år har Ollerup Efterskole arbejdet ihærdigt på at realisere ambitionerne om at opføre en koncertsal til glæde for alle borgere på Sydfyn.

De sidste to år har Ollerup Efterskole været i tæt dialog med to af landets største fonde – men har fået afslag på ansøgningen. Dette har dog ikke taget lysten fra folkene i Ollerup, som arbejder fortrøstningsfuldt videre!
– Da det ikke er lykkes at rejse midler til at opføre et samlet Musica Sydfyn, har vi ændret i strategien, så det nu er vores ambition at opføre Musica Sydfyn i flere faser, hvorefter vi opfører selve koncertsalen indenfor 1-1,5 år og siden hen, når økonomien tillader det, at tilføje en foyer, ekstra scenefaciliteter, kunstnerfaciliteter, depoter osv., siger forstander Jesper Vognsgaard, og fortsætter.

– En ny koncertsal vil komme Sydfyn til glæde og gavn. Der er stadig tale om en sal af betydelige dimensioner, som vi ganske enkelt mangler her i området til større musikalske og kunstneriske oplevelser, lyder det fra Jesper Vognsgaard

Forud for arbejdet er der foretaget en grundig research for at kunne udarbejde et veldokumenteret materiale. Skolen har købt 7.000 m2 jord vest for Ollerup Efterskole og lokalplanen giver tilladelse til at opføre en skolebygning/koncertsal. Herudover har de sparet sammen + opnået donationer, så der på nuværende tidspunkt rådes over ca. 10 mio. kr. Hertil kommer en lånefinansiering på et større beløb gennem bank og vækstfond. Dette er tilstrækkelig til at bygge salen – excl. lyd- og lysudstyr. Næste fase af Musica Sydfyn vil blive opført, når økonomien tillader det.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg får demensby i 2016

24. november 2015

Bryghuset Plejecenter, bliver rammen for den kommende demensby
(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Danmarks måske første demensby forventes at stå klar i Svendborg i efteråret 2016.

 

Økonomiudvalget i Svendborg Kommune har den 17. november 2015 godkendt etableringen af en demensby i Svendborg Kommune. Svendborg Demensby bliver etableret på det allerede eksisterende plejecenter Bryghuset/Bryggerlunden i Svendborg midtby og får navnet Bryghuset – Svendborg Demensby.

En demensby er en ”by i byen”, hvor borgere med demens kan leve med deres sygdom med værdighed, tryghed og livskvalitet, og gøre de ting, de under normale omstændigheder ville have gjort i deres liv. Byen vil bestå af boliger, fælles indearealer med mulighed for aktiviteter, café, o.l. og et stort rekreativt udeareal.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt TØSINGEN på gaden

24. november 2015

 

 

Download TØSINGEN nov. 2015

 

Så er der 28 sider spækket med Tåsinge-stof til dig.

Vi ses i 2016 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

22 unge toptalenter besøger Giant Steps

23. november 2015

Guitaristen Viktor Sandstrøm er en af de mange unge talenter, der står på scenen, når Giant Steps byder på dobbeltkoncert torsdag d. 26. november kl. 20.
www.giantsteps.dk

 

Forrygende dobbeltkoncert med nye fremadstormende jazzmusikere

 

Under overskriften Ung Jazz Gir Den Gazz sætter Giant Steps torsdag d. 26. november kl. 20 fokus på unge talenter, Ikke mindre end 22 musikere kigger forbi ved aftenens dobbeltkoncert på Arne B.

Allerførst skal publikum opleve prismodtagerne af Ung Jazz 2015 – nemlig Viktor Sandström Trio, der løb med sejren i årets landsdækkende talentkonkurrence ved finalen d. 3. maj i Copenhagen Jazzhouse. Guitaristen og komponisten Viktor Sandström er allerede ved at skabe sig et navn på den danske og svenske jazzscene med sit melodiske, udtryksfulde og overraskende spil. Godt hjulpet af sine to talentfulde venner bassisten Johannes Vaht og trommeslageren Daniel Johansson, der danner en solid rytmesektion med solistiske indspark, er trioen en klar vinder. Her er intimt sammenspil udført med stort musikalsk og instrumentalt overskud, mens nordisk klingende melodier,  moderne jazz og fri improvisation flyder i passende mængder ud over scenekanten.

Aftenen slutter med et brag af en koncert, når unge jazzmusikere fra FAUB, Fyns elite-bigband skruer op for en god håndfuld moderne og klassisk bigbandmusik på højt niveau.  Orkestret blev i 20 år ledet af den prisbelønnede dirigent Torben Sminge og har med skiftende besætninger spillet utallige koncerter på Fyn og øerne. Siden 2014 har den tidligere Svendborg stadsmusikant Anders Ringgaard stået i spidsen for FAUB, og det er også ham, der leder slagets gang ved denne koncert.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bogreception for lokal forfatter

18. november 2015

 

Kom til reception for romanen Gry på Svendborg Bibliotek og mød forfatter Else Rix tirsdag d. 24. november kl. 19.00.

 

Else Rix er født i 1940 i Holstebro og bor i dag på Tåsinge. Gry, er udgivet på forlaget Mellemgaard og er hendes debutroman.
Gry er fortællingen om en kvinde, der ville alle det bedste, men aldrig helt forstod sig selv. Hun er en følsom person, der altid har ledt efter en mening med tilværelsen.

 

Bogreception: Gry, en roman af Else Rix
Svendborg Bibliotek, tirsdag d. 24. november kl. 19.00 – 21.00
Arrangementet er gratis og alle er velkommen til en let forfriskningKommentarer: Ingen kommentarer endnu

flyttilsvendborg.nu

17. november 2015

Store outdoor reklamer på info-skærme ved Rosengårdscentret i Odense opfordrer til at flytte til ‘det gode liv’ i Svendborg.
(Foto: Niels Lund)

 

Odenseanerne skal overveje at skifte bopæl. Og det skal være til Svendborg.

 

Svendborg løfter Svendborg.  Det er titlen på en ny markedsførings- og brandingkampagne, som Svendborg Kommune skyder i gang sammen med erhvervslivet, kulturlivet samt en række andre parter i kommunen.

– Målet er at få Svendborg sat på landkortet, og få endnu flere folk til at flytte til Svendborg. Og jeg tror på, at det lykkedes denne gang. Vi har i det seneste år allerede fået flere tilflyttere til byen, og den udvikling, håber jeg vil fortsætte, siger borgmester Lars Erik Hornemann, da han mandag åbnede en stor kampagne i Rosengårdcentret i Odense.

I de kommende måneder vil alle besøgende i og omkring Rosengårdcentret blive mødt af store outdoor-reklamer med teksten ”Vil du leve det gode liv? Flytttilsvendborg.nu”. Ligesom de store LED-skærme inde i centret vil fortælle hvorfor fynboer og især odenseaner samt alle andre, der besøger Rosengårdcentret skal skifte bopæl til 5700 Svendborg.

Markedsføringskampagnen i Odense bliver samtidig fulgt op af åbningen af en ny hjemmeside flyttilsvendborg.nu samt en tilhørende Facebookside.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jazzdiva fra Paris på visit i Giant Steps

16. november 2015

Pianisten Jakob Park og den anerkendte franske jazzsangerinde Julie Erikssen er på visit i Giant Steps torsdag d. 19. november kl. 20
www.giantsteps.dk

 

Jakob Park Trio og den franske sangerinde Julie Erikssen er klar med deres første koncerter i Danmark

 

Den dansk-koreanske pianist Jakob Park har siden sin afgang fra Nordjysk Musikkonservatorium i 2008 markeret sig stærkt på den skandinaviske jazzscene med to anmelderroste soloalbums bag sig og massiv turnévirksomhed i Østrig, Norge, Tyskland samt på den hjemlige scene. Klaverspillet er elegant og opfindsomt, og hans mange iørefaldende kompositioner er bestemt også værd at lytte til. Torsdag d. 19. november besøger Jakob Park Giant Steps, og med sig har han den parisiske jazzdiva Julie Erikssen. Et spændende nyt samarbejde, som nu kan høres for første gang i Danmark.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php