Monthly Archives: december 2015

Vi er vilde med dansk design i Svendborg

27. december 2015

Fritz Hansen er rykket ind på 1.salen af Schiang Living i Vestergade
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det må være overordentligt svært at være i dårligt humør hos Schiang Living i Vestergade 5 for tiden. I september kunne de fejre to års fødselsdag i byen, og siden åbningen af den spændende og eksklusive møbelforretning er det kun gået fremad.
– Vi har haft to år, som er gået over al forventning. Vores kunder fra Svendborg kommer ligefrem og viser forretningen frem for deres udenbys gæster, smiler butikschef Henrik Aarslev.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg – det gode liv for fuld skrue…

26. december 2015

 

#speakupsvendborg

 

AF PER NYKJÆR JENSEN

 

Det går langsomt men sikkert fremad. APM Fondens donation på 100 mio. kr. til et nyt SIMAC er den største saltvandsindsprøjtning, Svendborg længe har fået. Den, sammen med dispensation til opførelsen af et nyt ”Øhavscenter”, bliver uvurderlige katalysatorer for Svendborg. At det nu lykkes at vende afvikling til udvikling skyldes flere ting. Dels de mange visionære ildsjæle og erhvervsfolk, som ser mulighederne og skaber resultaterne, dels og ikke mindst politikerne – som igennem flere valgperioder har arbejdet sammen og sat Svendborgs fremtid over partipolitikken. Det skylder vi stor respekt og tak.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps slår tonen an med nyt stort koncertprogram

25. december 2015

Saxofonisten Marius Neset fra bandet JazzKamikaze pryder forsiden på Giant Steps’ nye forårsprogram.
www.giantsteps.dk

 

Sæsonen åbnes med Vinterjazz 2016

 

Den lokale musikforening Giant Steps har netop sendt sit nye forårsprogram på gaden, og der bliver noget at glæde sig til. Forude venter nemlig en stor smuk og frodig buket af musikalske tilbud. Det er naturligvis fortsat jazz og verdensmusik i en herlig blanding af det velkendte og nye grænsesøgende, som er Giant Steps’ varemærke, og brænder man for ganske specielle og underfundige oplevelser, fås de også i passende mængder.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Om ikke at bo i Svendborg

24. december 2015

 

AF ULRIK BOGETOFT ÆRENLUND

 

Jeg har de sidste 20 år boet i Odense. Byen er flad som en mariekiks og fyldt med biler. Der er ingen strand, ingen bakker og ingen skov. Odense er IKKE Svendborg.

Hvis man er odenseaner eller århusianer, er det helt normalt at have 30-40 minutters transport til og fra arbejde. Men svendborgensere er et forkælet folkefærd. Byen har det meste, man lige har brug for, det er bare lige ud ad døren, 10 minutter på cyklen, så er de fleste på jobbet.

Tænk sig at kunne spare 15 timer i transport hver måned og få et hus tæt på vandet til 3-4 millioner mindre, end hvis man boede i Aarhus, Odense eller hovedstaden.
Svendborg er på mange måder en drømmeby.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Møllergade har lagt brolægning til meget

24. december 2015

Møllergade i 1970érne

 

Byens måske ældste strøg er under forandring endnu engang

 

AF PER VINCENT

 

Der bliver ændret voldsomt på en af byens hovedgader i den her tid. Projektet med Den Grønne Tråd har konsekvenser for Møllergade, en af Svendborgs gamle ”algader”.

Helt tilbage i middelalderen var Møllergade sammen med Gerritsgade de to vigtigste færdselsårer, de omkransede den gamle bykerne og Vor Frue Kirke og Sankt Nicolai Kirke.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sydfynske virksomheder efterlyser it-folk

24. december 2015

(Foto: Mads Claus Rasmussen)

 

Nystartet netværksgruppe, IT Sydfyn, har sat sig selv i verden for blandt andet i samarbejde med Erhvervsakademiet Lillebælt at skabe en ny og bedre vej til rekruttering af it-medarbejdere

 

Selvom lønnen er god, og der i mange tilfælde er noget nær jobgaranti, så kan det være vanskeligt for sydfynske it-virksomheder at rekruttere nye medarbejdere. 

 

Derfor har en række virksomheder nu fundet sammen i netværket IT Sydfyn. It-virksomhederne skal dele viden med hinanden, samtidig med at der skrues op for synligheden.    

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokalt samarbejde sætter lys over Blå Dok

22. december 2015

European Marine Technology, Sydfyns Elforsyning/EL-Gården, Petersen & Sørensens Motorværksted, og Svendborg Kommune sætter nu lys over Den Blå Dok.
(Foto: Thomas Mikkelsen)

 

En lysende julegave er på vej over havnen i Svendborg. Det er Svendborgs nye vartegn fra søsiden, Den Blå Dok, der sættes spot på – i bogstaveligste forstand.

 

Et samarbejde mellem Petersen & Sørensens Motorværksted,  Sydfyns Elforsyning/EL-Gården, European Marine Technology og Svendborg Kommune vil sætte lys over Morten ”Sol” Petersens farverige kunstværk i de mørke timer.

 

– Ideen er, at den flotte og farverige udsmykning af dokken hos Petersen & Sørensen også skal kunne nydes, når mørket falder på. Derfor har de tre private firmaer i samarbejde med Svendborg Kommune besluttet at donere et lysanlæg, der skal sørge for at kunstværket også kan ses om aftenen, siger Per Nykjær Jensen, European Marine Technology, der er initiativtager til ideen.

Læs også: Meget mere Svendborg  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bestyrelsen for SEF’s nye fond er udpeget

20. december 2015

 

Stærke profiler udgør den nye bestyrelse i Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond

 

Tidligere på året kunne SEF berette om etableringen af Sydfyns Elforsynings Almennyttige Fond, der har til formål at støtte projekter på energi- og miljøområdet samt idrætsmæssige og kulturelle formål – alt sammen på Sydfyn. Fondens bestyrelse er nu udpeget.

Den 21. december træder de fem bestyrelsesmedlemmer sammen for første gang og konstituerer sig med henblik på at udpege en formand og næstformand for fondens bestyrelse.

De valgte bestyrelsesmedlemmer
To bestyrelsesmedlemmer er udpeget af byrådet i Svendborg Kommune, og det drejer sig om borgmester Lars Erik Hornemann og byrådsmedlem Flemming Madsen. De tre øvrige er udpeget af bestyrelsen for SEF og tæller formand Søren Bøving-Andersen og direktør Anders Banke – derudover har SEF udpeget professor Katherine Richardson, der er leder af Sustainability Science Centre ved Københavns Universitet og medlem af Klimarådet.
– Vi har fået sammensat en bestyrelse med stærke lokale profiler og med Katherine Richardson, som vi anser for en stor kapacitet inden for fondens virkeområder, så vi ser meget frem til arbejdet, siger Anders Banke.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi skal løfte Svendborg til et højere niveau

19. december 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Et centralt placeret hus med scenekunst midt i Den Grønne Tråd rykker nærmere

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der ligger et hus i bymidten af Svendborg. Et hus, som summer af alverdens kulturelle aktiviteter af og med børn og voksne i alle aldre. Et kulturhus i ordets absolut bredeste forstand.
Vi taler selvfølgelig om Borgerforeningen Kulturhus Svendborg, som nu har haft dørene åbne siden sommeren 2010.

Borgerforeningen Kulturhus Svendborg skal være det kulturelle kraftcenter i Svendborg for borgere, foreninger og virksomheder fra hele Sydfyn. Sådan lyder visionen. Og den understøttes naturligvis til fulde af husets daglige leder, Claus Bjerregaard.
– Inden for det seneste år er huset åbnet mere op for eksterne aktører, hvilket betyder, at vi nu har et langt bredere udbud af forskellige aktiviteter. Der er kommet flere farver på paletten, om man så må sige, lyder det fra Claus Bjerregaard, som ønsker, at der bliver mere for alle – og lidt for de få.
– Det betyder noget for vores selvforståelse, at vi er et kulturhus mere end det lidt ‘gammeldags’ udtryk: borgerforening. Men det er fint, og også vigtigt, at begge betegnelser indgår i vores navn.
Vi kan sige, at vi tegner billedet af fremtidens borgerforening, siger Claus Bjerregaard.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et håndværk, som er ved at uddø

18. december 2015

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

”Der er ikke noget, vi laver sådan bare lige”

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det absolut foretrukne yndlingsmøbel er Wegners Bamsestol. Det fortæller Mogens Yde Dahl, uden at man aner den mindste tvivl. Stolen er designet i 1951 og er i den højeste ende af skalaen over dansk møbeldesign gennem tiderne.

– Wegners idé med bamsestolen var, at det skulle være en stol, som skulle holde hele livet. Lige fra at få læst eventyr i den som barn, til selv at have børnebørnene på skødet i stolen senere i livet. Hvis der er noget, som virkelig kan gøre mig i godt humør, så er det, når der kommer en Bamsestol ind på værkstedet til renovering, siger Mogens Yde Dahl, som driver Møbelpolstreren i Svendborg.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php