Monthly Archives: januar 2016

Jazz Five serverer swingende, sveddryppende show

31. januar 2016

Jazz Five sørger for topunderholdning lørdag eftermiddag d. 6. februar i Giant Steps
www.giantsteps.dk

 

Vinterjazzen fortsætter i fuld galop – nu også med lækker lunch

 

Under overskriften Lunzz & Lun Jazz inviterer Giant Steps indenfor lørdag  d. 6. februar på Arne B til endnu en omgang vinterjazz – og præcis kl. 14 ruller en storswingende og sveddryppende festmaskine ind på scenen. Det er ingen ringere end Jazz Five, der sætter kursen mod Mardi Gras i New Orleans og leverer et show i topklasse. Med to saxer i front, energisk rytmegruppe, stærkt overophedet blues piano og syngende trommeslager smider de fem fandenivoldske og kanonrutinerede musikere alt fra funky 2nd line grooves til blues, shuffle og jazz’n’roll ud over scenekanten.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Frontalt nærværende blues på Arne B

29. januar 2016

Søren Bøje, Ole Dorf, Keld Andersen og Peter Nyholm. Tilsammen er de Toulouse Blues Band.

 

Toulouse Blues Band
Arne B lørdag 30.01. kl.21:30

 

Så er der lagt i ovnen til en gang ihærdig bluesfærdig fuldblods rockblues på lørdag, når Toulouse Blues Band indtager scenen på “Arne B” og beriger publikum med en allesteds nærværende suveræn omgang blues musik med et af landets ældste og bedste bluesband.

Toulouse Blues Band blev dannet igen for nogle år siden, efter en halv snes år i dvale. Ja, og siden har orkesteret været ubrydeligt.

Orkestret spiller med kærlighed og lidenskab deres fortolkninger af et repertoire, som  spænder vidt; Eric Clapton, Buddy Guy, Fleetwood Mac, Jimi Hendrix, B.B.King, Creedence Clearwater m.fl

Musikken leveres i et svedigt frontalt nærværende drive, som emmer af glæden ved at spille.

Toulouse Blues Band er Keld Andersen, guitar/vokal – Søren Bøje, guitar/kor, Peter Nyholm, trommer/kor og Ole Dorf, bas/kor.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN med meget mere kultur

28. januar 2016


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN februar 2016

 

Værsgó – nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN med helt nye kultursider

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

 

Skal vi give kulturen et løft?
Det spurgte vi hinanden om her på mitsvendborg.dk i efteråret. For kulturen blomstrer og fortjener kun det bedste. I hvert fald er det hulens vigtigt for kulturens udvikling, at den formidles synligt og når helt ud til alle.

mitsvendborg.dk vil gerne styrke kulturen yderligere på Sydfyn. Og vi har nogle rigtig gode platforme og muligheder at arbejde med i denne gode sags tjeneste.

Med evnen følger pligten, som man siger. Og i og med at vi har fingeren ret godt på kultur-pulsen, har hele apparatet, der skal til at føre det ud i livet, og et stærkt team, som er klar til at imødekomme et længe ønsket behov, så er det med stor fornøjelse, at vi fra og med denne udgivelse kan præsentere de faste kultursider: ‘Vores KULTUR’, hver gang der er et nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN på gaden.

mitsvendborg.dk vil skabe en bredere kulturforståelse med lokalt, redaktionelt kulturstof, samtidig med at vi giver kulturlivet styrket fokus både på tryk og på nettet.

Kort og godt har vi nu lagt grundstenen for det, som har manglet i Svendborg: et tidssvarende kulturelt samlingspunkt uden nogen adgangsbegrænsninger.

Vi vil også medvirke til at bane vejen for et tættere parløb mellem kulturen og erhvervslivet på Sydfyn, tydeliggøre kulturelle arrangementer og begivenheder i langt større omfang end hidtil og sætte spot på kulturen med seriøs og grundig mitsvendborg.dk-journalistik.

Kan vi samarbejde om at give sydfynboerne et samlet billede af, hvor meget her egentlig sker, så er vi sammen om at give kulturen et kæmpe løft – til gavn for os alle. Det understøtter samtidig gemmeværdien i mitsvendborg.dk – MAGASIN, til glæde for vores trofaste annoncører, og styrker således vores lokale handelsliv og oplevelsesøkonomi.

 

 Kommentarer: 3 kommentarer

Kultur, grønt og blåt – med kvinder i front

28. januar 2016


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Liv i min By bliver konkret i løbet af foråret med arbejdsgrupperne Kultur og Grønt og Blåt. De to kvinder i front er Luise Midtgård, scenograf og Charlotte Franke, blomsterkunstner. Vi har talt med dem om vision og muligheder

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

De første skridt i Liv i min By-arbejdsgrupperne er taget – to formænd er fundet til grupperne Kultur samt Grønt og Blåt. I det tidlige forår vil der desuden blive en event i byen, hvor alle, der er interesserede i at bidrage med idéer eller deltage i arbejdsgrupper, kan komme forbi.

Charlotte Franke har gennem 10 år drevet forretning, der nu er omdannet til værksted fra Møllergade lige over for Mølledammen. For hende er det netop den let tilgængelige form og den umiddelbare og nysgerrige tilgang til borgernes egne idéer, der har tiltrukket hende i Liv i min By.

Hun er formand for gruppen Grønt og Blåt – og såvel projektform som temaet taler fint ind i hendes interesse.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Kommune indvier nyt p-hus i Svendborg midtby

28. januar 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Tirsdag den 2. februar bliver det muligt at parkere på 30 ekstra parkeringspladser i den inderste del af Svendborg – parkeringshuset i Hulgade 6 tages i brug.

 

– Med det nye p-hus tæt på alt i Svendborg midtby imødekommer vi et stort ønske fra vores borgere og erhvervsliv om flere pladser i byen. Og placeringen er helt i top – ikke kun fordi den ligger tæt på midtbyen, men også fordi placeringen er optimal i forhold til den kommende trappe fra Møllergade og ned mod havnen, siger borgmester Lars Erik Hornemann.

Parkeringspladserne er indrettet i en lejet bygning, der tidligere har huset et trykkeri. For at gøre de to øverste etager egnede til parkering, er den eksisterende rum-indretning på 1. sal blevet fjernet, og der er blevet etableret både en trappe og et elevatortårn. Derudover er bygningen blevet gjort klar til at blive malet både indvendigt og udvendigt, men dette arbejde kan først udføres senere på året, når vejrliget tillader det. 

Den samlede entreprisesum beløber sig til 4 mio. kroner, og lejekontrakten er indgået for en tiårig periode.

De 30 nye offentlige p-pladser bliver betalingsparkering efter samme model som fx i Rådhusgården og på Torvet, hvor der parkeres for 12 kroner i timen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dramatisk og vedkommende roman om livets stenslag

27. januar 2016

 

Svendborg-forfatter Anna Pia Holmgaard er ude med sin debutroman ’Stenslag’, som udkommer 14.april

 

“Han lignede egentlig ikke den løgner, han var. Han lignede en helt almindelig, dejlig mand med rod i krøllerne på vej på ferie med sin vidunderlige, velfungerende familie i en bil af passende kvalitet og størrelse. En mand med et solidt, rigtigt og virkeligt liv. Hun fik kvalme, hjertet dunkede hårdt, og hun hørte sig selv hive efter vejret. Noget pressede på i halsen og spærrede for luften. Det var for meget.”
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Masser af børneliv på biblioteket

25. januar 2016


Download Svendborg Bibliotek – program februar-marts

 

Svendborg Biblioteks nye arrangementskatalog er på gaden, sprængfyldt med gode oplevelser for børn og familier. På børnebiblioteket og lokalbibliotekerne kan der bygges, klippes, synges, stables, flettes og sanses.

 

Fortælling og teater
De gode historier bliver serveret på vores Fortællelørdag, som en af vores fortælleglade frivillige står for, samt i de to poetiske og humoristiske teaterforestillinger. Ordenes kraft er omdrejningspunktet i  Et ord er et ord og Fra mig til dig berører et aktuelt emne om at skulle forlade sit land og rejse til et fremmed sted.

 

For de kreative og byggelystne
De kreative kan prøve kræfter med Speed Stacking, en sjov sport, hvor der skal stables plastikkrus efter bestemte mønstre – på tid! De 5-13 årige Lego- byggere udfordres i vinterferien til en byggedag med sjove konkurrencer. På Gudme Bibliotek kan man besøge Tine Woldbys arbejdende værksted og lave flot, fantasifuldt håndarbejde cykelslanger.

Forårs- og påskestemningen sørger SOS-Børnebyerne for med 2 dages gækkebrevsklip. Der er påskeæg til de flotteste.

 

Fletninger og pandekager
Det går ikke stille for sig i vores lokalbiblioteker, når der er musik og sang for de mindste på programmet og der skal flettes fantastisk, flotte fletninger i vinterferien på Vester Skerninge bibliotek.

Pandekagedagen fejres på Gudme og Landet bibliotek, her inviteres til pandekagehistorier og smagsprøver på lækre pandekager, bagt af lokale seniorer.

 

Stem på din Orla-favorit
Sidst men ikke mindst er det igen tid til at stemme om hvilken bog der skal modtage Orlaprisen 2016 – og her er det børnene som bestemmer. Gå ind og se de nominerede og stem på din favorit på http://www.dr.dk/Ultra/Orlaprisen Alle titler kan selvfølgelig også ses og lånes på dit bibliotek!Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Stig Rossen hylder Bamse

22. januar 2016

Stig Rossen og vennerne er klar med en hyldestkoncert for Bamse i Borgerforeningens Guldsal.

 

Borgerforeningen Kulturhus Svendborg kan i uge 4 præsenterer:

 

Nytårsbal i Borgerforeningen
Stig Rossen og Vennerne
Fredag den 29. januar 2016 kl. 20.00 i Guldsalen

 

Stig Rossen og Bamses Venner er gået sammen i en hyldest for Bamsen selv. Stig og Bamses originale musikere leverer et enestående powershow.
Et varmt og glædeligt gehør med de sange, vi alle kender. Med respekt og musikglæde!

– Den allerbedste måde, vi kan hylde Bamse på, er at holde en fest, siger Stig Rossen.

Pressen skriver:

“Stig er tro mod konceptet” (BT)

“Bamse ville være glad for Rossen”, “Stig væltede salen” (Ekstra Bladet)Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fra Centrumspladsen til Havnepladsen

21. januar 2016

 

I denne uge flyttede SvendborgEvent fra Centrumspladsen til Havnepladsen 2
Hudes Pakhus forener dermed nu det maritime miljø med turistinformation og eventplanlægning.

 

Flyttefolkene og medarbejderne i SvendborgEvent har brugt ugen til at flytte turistkontoret, der nu er lagt sammen med Maritimt Center. Den maritime stemning er bevaret i de nyindrettede lokaler, hvor brochurer, turistmagasiner, sejlplaner og kort præsenteres flot sammen med et bredt udvalg af lokale specialiteter, der kan gøre gæsterne nysgerrige på området.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Whisky smagning i top-klasse

21. januar 2016

 

Vær med til denne super-smagning, hvor de bedste uafhængige aftappere (Independant bottlers) kommer i spil.

 

Dato: fredag d. 22. januar 2016
Tidspunkt: kl. 18.30
Sted: Bowl ‘n’ Fun (lejet lokale) Nyborgvej 4, 5700 Svendborg
Pris: kr. 425,- pr. person

 

Der skal smages 7 forskellige Malt-whiskyer fra Skotland og fra 5 forskellige uafhængige aftappere: Douglas Laing, Berry’s, Wilson & Morgan og Gordon & Company. Vi skal smage rundt i Skotland, både fastlandet og øerne. Vi skal smage unge whiskyer og helt gamle tapninger..

 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php