Monthly Archives: februar 2016

Anders And – hvad er det værd?

29. februar 2016

 

Få vurderet dine gamle Jumbobøger og Anders And & Co. af samler og ekspert Anders Christian Sivebæk på Svendborg Bibliotek.

 

Har du guld fra Andeby på loftet? Sådan spørger Anders Christian Sivebæk fra Svendborg Bibliotek byens Anders And entusiaster. Anders Christian er i sin fritid donaldist, altså inkarneret Anders And-fanatiker, og ved en helt utrolig masse om Andeby og omegn. Onsdag den 23. marts fra kl. 14.30 fortæller han dig om de gamle Anders And blade du har på loftet eller i skabet er noget værd.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Fortæl ‘Den Gode Historie’

29. februar 2016

 

Fem trins guide og et kærligt boost

 

Det er hvad rigtig mange medarbejdere i Svendborg Kommune får tilbud om dette forår. Alt sammen med det formål at fortælle den gode historie, som findes hver dag på enhver arbejdsplads.

Projektet ”Den Gode Historie” handler  om at tage sin egen medicin. Medarbejderne i Svendborg Kommune bliver derfor introduceret til hvordan, de som medarbejdere i Svendborg Kommune kan fortælle spændende og relevante hverdagshistorier videre til borgerne.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt sundhedshus giver nye muligheder

29. februar 2016


Iværksætter Susanne Gregersen står bag HelhedsHUSET på Tåsinge
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Man behøver ikke være syg for at ønske at få det bedre

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Mange af os er kørt forbi det hundredevis af gange uden at tænke videre over, hvad det egentlig kunne bruges til, huset med den lidt triste og nedslidte glasfacade på hjørnet af Sundbrovej og Vievej midt på Tåsinge.
I over 50 år, har der været Boligmontering i huset og for år tilbage var der både møbelsalg og restaurering af møbler, og der blev også syet pressenninger og forskellige andre ting til erhvervslivet rundt om i Danmark. 

Nu skal der ske noget ganske andet, for huset er solgt, og de nye ejere er gået igang med en større ombygning. Huset skal i nær fremtid blive til Tåsinges nye hus for fysisk og mental sundhed. Navnet er HelhedsHUSET.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tøsing i spidsen for Øhavets Smakke- og Naturcenter

28. februar 2016Øhavets Smakke- og Naturcenter ligger i smukke omgivelser på Strynø.

 

Øhavets Smakke- og Naturcenter har nu fundet afløseren for den nuværende daglige leder Flemming Walsted.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det ligger på Strynø, Øhavets Smakke- og Naturcenter, og er et natur og kulturhistoriks lærings- og formidlingscenter med særligt fokus på Det Sydfynske Øhavs natur- og kulturhistorie. Centret er selvejende og målgruppen for aktiviteterne er børnefamilier samt skoler og institutioner.

Efter ni år som daglig leder af centret har Flemming Walsted besluttet sig for at træde tilbage, og bestyrelsen har nu fundet afløseren.
Det bliver Jens Poulsen fra Tåsinge, som bliver som ny leder for Øhavets Smakke- og Naturcenter. Jens Poulsen kommer fra en stilling som friluftsvejleder og administrativ ansvarlig for Center for Kystfriluftsliv. Hos Center for Kystfriluftsliv har han, foruden at varetage administrative opgaver, været instruktør i sejlads, havkajak, kano, mountainbike mm.

Jens Poulsen var midt i halvfemserne med til at opbygge Danmarks Museum for Lystsejlads på Valdemars Slot, og fungerede de første år som daglig leder der. Desuden har han været historisk konsulent for Dansk Forening for Ældre Lystfartøjer og ved således alt om historiske fartøjer som f.eks. smakkejollen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Smukt musikalsk landskab udfolder sig lige midt i Svendborg

28. februar 2016

Bassisten og komponisten Jesper Bodilsen præsenterer sit meget roste udspil Scenografie, når Giant Steps torsdag d. 3. marts er klar med ugens koncert på Arne B.
www.giantsteps.dk

 

En af Danmarks store bassister Jesper Bodilsen gæster Giant Steps med et dansk-italiensk stjernehold

 

Et fåtal af danske bassister har igennem tiderne fået etableret sig som danish jazzgiants. NHØP banede vejen med sit eminente basspil. Aftenens hovedperson ved koncerten torsdag d. 3. marts kl. 20 i Giant Steps bassisten Jesper Bodilsen har igennem sin karriere ført faklen videre og for længst skabt sig et navn på den internationale scene.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Energi og entusiasme i Kulturhus Svendborg

26. februar 2016

 

Copenhagen Drummers
Kulturhus Svendborg – Borgerforeningen
Lørdag den 5. marts 2016 kl. 20.00 i Guldsalen

 

Det er nu mere end 5 år siden Copenhagen Drummers vandt Talent 2010 på DR og for alvor blev sat på verdenskortet.

Det var spadestikket til over tusind shows i både ind- og udland og i 2013 kulminerede det, da de stod side om side med Emmelie De Forest i det Danske og Det Internationale Melodi Grandprix og vandt det hele.

Danmark så det og var vilde med det! – Europa så det og var vilde med det! Hvad er det Copenhagen Drummers kan, som ingen andre kan?

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

7.klasse fra Svendborg vinder DM i skoleavis

24. februar 2016

Sådan ser forsiden ud på avisen Vestermarken, som 7.B fra Vestermarkskolen i Vester Skerninge har vundet DM i skoleavis for.

 

Download avisen Vestermarken

 

Blandt 900 skoleklasser fra hele Danmark vandt 7.B fra Vestermarkskolen i Vester Skerninge DM i skoleavis for 6.-7. klasser med avisen Vestermarken.

 

Både elever som klasselærer Pernille Larsen var inviteret i byrådssalen på Svendborg Rådhus, hvor borgmester Lars Erik Hornemann og Mette Kristensen, formand for udvalget for Børn og Unge, ønskede tillykke til skole-journalisterne. Udover håndtryk og rosende ord fra de to politikere fik eleverne også stillet sulten i rådhus-sandwich og sodavand.

– Det er en flot avis, hvor I netop viser mangfoldigheden i verden. Jeg er sikker på, at de rigtige journalister kunne lære af jer, lød de rosende ord fra borgmester Lars Erik Hornemann.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Saybia-forsanger Søren Huss går på scenen på BaggårdTeatret

24. februar 2016

(Foto: Søren Bojsen)

 

Saybia-forsanger Søren Huss fortolker Bertolt Brechts digte om flugt i ny teaterforestilling

 

 

Bertolt Brechts Svendborgdigte
Verdenspremiere 17. november 2016
BaggårdTeatret i Svendborg
Spiller fra 5. december på Teater Grob i København.

 

En af Danmarks mest berømte flygtninge – digteren, dramatikeren og systemkritikeren Bertolt Brecht – er omdrejningspunktet for en ny teaterforestilling ”Bertolt Brechts Svendborgdigte”, der har verdenspremiere 17. november 2016 i Brechts gamle eksilby – Svendborg. Søren Huss, fynbo, forsanger i Saybia og en af Danmarks stærkeste sangskrivere, skaber musik til og medvirker i forestillingen sammen med den danske skuespiller Jens Gotthelf og den tysk-amerikanske skuespiller Leif Eric Young.

Billetsalget til ”Bertolt Brechts Svendborgdigte” begynder fredag den 26. februar 2016 via www.baggaardteatret.dk

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et sprudlende teatershow

23. februar 2016

 

Det store skuffejern
Kulturhus Svendborg – Borgerforeningen
Torsdag den 25. februar 2016 kl. 20.00 i Guldsalen

 

I samarbejde med Det Kongelige Teater har rapper Per Vers, komiker Per Helge Sørensen og poetry slammer Peter Dyreborg skabt et sprudlende teatershow om den bløde mands hårde odds. Men forestillingen tager diskussionen om mænd og kvinder videre end klichéernes underkuede træmænd og speedsnakkende kontrolkvinder.  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sylespidse samtidsbilleder og rørende personhistorier

22. februar 2016

Sangskriveren og guitaristen Kasper Bai gæster Giant Steps sammen med sit band torsdag d. 25. februar kl. 20.
www.giantsteps.dk  

 

Kasper Bai & Nipsting de Luxe optræder i Giant Steps under kulturfestivalen Dage med Brecht

 

Komponist, sangskriver, guitarist  og sanger Kasper Bai har i mange år slået sine folder inden for moderne jazz, men har også skabt sin helt egen version af den danske viseform, hvor sylespidse samtidsbilleder og rørende personhistorier serveres med finurlig humor og kærlighed til både sproget og karaktererne. Nu har Giant Steps i forbindelse med kulturfestivalen Dage med Brecht inviteret Kasper Bai til Svendborg, hvor han  sammen med sit store seksmands band Nipsting de Luxe giver koncert torsdag d. 25. februar  kl. 20 på Arne B.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php