Monthly Archives: marts 2016

Dorf & Kirk på Rasmus

30. marts 2016

 

Dorf & Kirk
Spillestedet Rasmus
Fredag 01.04. kl.22.30 

 

På fredag er der lagt i ovnen til forårsstøvledans, når d´herrer Ole Dorf/vokal, akustisk guitar & tromme, & Simon Kirk/el-guitar, træder op med dynamit i lommerne og lyst til at servere en glad cocktail af country, rock, pop & ballader. Don Williams, Willie Nelson, Clapton, Stones, Allan Olsen, Lou Reed, Michael Jackson – ja, og Kim Larsen, Thomas Helmig med flere.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Glæd dig til weekenden ..

30. marts 2016

 

Til weekenden kommer det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN på gaden. Denne gang med endnu mere kulturstof – hvor vi kommer ind under huden på kulturlivet i Svendborg, med spændende artikler og masser af opslag om de mange kulturaktiviteter her er.

Følg med her på siden, hvor du en af de nærmeste dage vil kunne downloade magasinet. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

THURINEREN er på gaden

30. marts 2016

Download THURINEREN – marts 2016

 

Årets første THURINEREN er nu på gaden med gode lokale historier fra hele Thurø.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

20.000 elever dyster i Danmarks største naturfagskonkurrence

30. marts 2016

Next-generation papirfly testes af inden den afgørende konkurrence.
(Foto: Lars Axel Andersen)

 

Rekordhøjt antal 5. og 6. klasses skoleelever skal i foråret dyste i samarbejde, kreativitet og naturfaglig viden i den landsdækkende konkurrence, Naturfagsmaraton. Svendborg Kommune er med for første gang

 

Boldnet, bukke og lyden af hvinende gummisko bliver skiftet ud med kreative opfindelser og nye venskaber på tværs af skoler, når sportshaller i hele landet omdannes til naturfagseksperimentarier.

Et par måneder før konkurrencen er eleverne blevet stillet 8-11 udfordringer (halv- eller helmaraton) inden for naturfag og teknologi. Udfordringerne, som der ikke er ét rigtigt svar på, men mange, har eleverne løst ved at være undersøgende og eksperimenterende; med læreren på sidelinjen som sparringspartner. Også kaldet åbne opgaver.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny uddannelse baner den kreative vej for fremtidens butikssalg

26. marts 2016

 

Detailbranchen oplever i dag, at det kan være svært at fange forbrugernes opmærksomhed – ikke bare i de fysiske butikker, men også online på webshops og sociale medier. Men sådan behøver det ikke at være. En ny 1-årig uddannelse fra Svendborg Dekoratørskole vil fremme salget ved at give butiksoplevelsen et kreativt spark bagi og skabe mere synergi mellem offline og online universer.

 

Det kan være svært at fange forbrugerens opmærksomhed i en tid, hvor vi konstant bliver bombarderet med information. Det mærker detailbranchen i stigende grad, og det har Svendborg Dekoratørskole spottet. Derfor har skolen skruet den nye uddannelse Creative Visual Merchandising sammen. Uddannelsen skal hjælpe detailhandlen med at tænke mere kreativt og visuelt og på den måde tiltrække flere kunder og skabe mersalg.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Scenen er din

26. marts 2016

Svendborg Gymnasiums Bigband åbner sammen med musikforeningen Giant Steps scenen for alle musikere torsdag d. 26. marts kl. 20 
www.giantsteps.dk

 

Svendborg Gymnasiums Bigband indleder Giant Steps’s åben scene-arrangement

 

Nu er der igen bud efter alle byens legesyge musikere, når Giant Steps åbner scenen på vid gab torsdag d. 31. marts kl. 20 på Arne B og inviterer til musikalsk komsammen. En aften hvor publikum kan opleve, hvad der sker på den lokale musikscene her og nu.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Energiskolen – god energi i samarbejde mellem skole og kommunen

16. marts 2016

Elever fra 4.b på Tåsingeskolen udfører eksperimenter med vedvarende energi.
(Foto: Lars Axel Andersen)

 

Tåsingeskolen samarbejder med Natur og Klima i Svendborg Kommune. Det sker ud fra et fælles ønske om at formidle viden om vedvarende energi uden løftede pegefingre. Resultatet er bloggen ”Energiskolen”: http://energiskolen.skoleblogs.dk

 

I forbindelse med det innovative energispareprojekt på Tåsingeskolen blev der opsat forskellige typer vedvarende energianlæg.

– Det var en oplagt chance til at undervise i vedvarende energi, når eleverne kunne følge opsætning og drift af anlæggene på tæt hold, siger Ulrik Rosenberg, lærer på Tåsingeskolen

Bloggen ”Energiskolen” indeholder videoer, der understøtter eksperimenter med vedvarende energi.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps i børnehøjde med kendte jazzmusikere

12. marts 2016

www.giantsteps.dk

 

Den aktive musikforening serverer et spændende musikalsk arrangement for børn og barnlige sjæle

 

Giant Steps bevæger sig ligesom sidste forår igen ned i børnehøjde og serverer søndag formiddag d. 20. marts kl. 11 et musikalsk familiearrangement på Arne B  Det er  sangerinden, komponisten  og tekstforfatteren Cecilia Engelbrecht Heick, der byder på sin spændende musikfortælling Den Brune Kuffert, og med sig har hun to af jazzens fremtrædende musikere pianisten Thomas Clausen og violinisten Kristian Jørgensen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Von Dü giver koncert på Kammerateriet

7. marts 2016

 

Von Dü
Kammerateriet den 12.marts kl.22:00

 

Du kan opleve albumaktuelle, Von Dü for fuld udblæsning, når de giver koncert på Kammerateriet i Svendborg.

Det københavnske ni mands store band udgav den 19. februar det tredje album i rækken “Bankende Hjerter”, der nu  følges op af deres Genstart-Danmarksturné. I den forbindelse slår de så et smut forbi Svendborg, hvor de gæster Kammerateriet til et brag af en koncert.

Publikum kan forvente en koncert med smæk på, når bandet indtager scenen. Von Dü spiller reggae og ska krydret med både pop, rock og hiphop noter, toppet med groovy rytmer og lækker blæs. Som en tro følgesvend til deres musik står så deres fede live-shows, hvor de som altid er garanter for at have krudt i røven og give publikum den gladeste musikfest. Så der er for alvor lagt i gryden til en festlig koncert.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mellemøstlig nytårsfest på biblioteket

7. marts 2016

 

Alle er velkommen når der traditionen tro inviteres til fejring af det mellemøstlige nytår newroz på Svendborg Bibliotek

 

I mange år har den mellemøstlige nytårstradition nowruz eller newroz været en fast og festlig tradition på Svendborg Bibliotek. Særligt svendborgensere med iranske rødder har bidraget til den årlige fejring med traditionelle danse og smagsprøver fra det iranske køkken.

I år er sætter festen særligt fokus på de kurdiske newroz-traditioner, når der inviteres til nytårsfejring på Svendborg Bibliotek fredag d. 18. marts kl. 18.30. Alle er velkommen og arrangementet er gratis, så kom og vær med i festlighederne, hør om de kurdiske nytårstraditioner og smag på traditionelle kurdiske retter. En dygtig børnedansegruppe leverer den musikalske underholdning.

 

Newroz – kurdisk nytår
På Svendborg bibliotek
Fredag d. 18. marts kl. 18.30
Gratis // Mød bare opKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php