Monthly Archives: april 2016

10.000 kr. til B&U Teatret fra Fynske Bank

29. april 2016

 

B&U Teatret i Svendborg er blevet begunstiget 10.000 kr. fra Fynske Bank til den kommende Landsteaterfestival som afvikles over weekenden d. 20.-22. maj. Festivalen bliver til i et samarbejde med DATS – landsorganisationen for dramatisk virksomhed – og kommer til at indeholde 9 meget forskellige forestillinger. Udover Fynske Bank har kommunen også valgt at støtte B&U Teatrets gode initiativ, som er en del at teatrets jubilæums program, med 50.000 kr. Festivalens program er åbent for alle som skulle have interesse i at se en eller flere af disse forestillinger.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

By og Land- Sydfyn sætter fokus på Den Grønne Tråd

27. april 2016

 

By og Land- Sydfyn inviterer til temamøde torsdag den 28.april kl. 19.00 i Borgerforeningen, Spejlsalen.
Temaet handler om tilblivelsen og tankerne bag Den Grønne Tråd med indlæg af arkitekt Kristine Jensen, som har stået for byrumsfornyelsen Krøyers Have, Ramsherred, Torvet og trappen mod Toldbodvej.

Arrangementet er gratis og alle er velkommen.

 

Læs også: Hvilke tanker gør arkitekten sig?

Læs mere om Den Grønne TrådKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Christian Søgård Trio giver koncert på Arne B

26. april 2016

 

Christian Søgaard Trio
Arne B – tirsdag den 26. april kl. 20
Arrangeret af Folk For Folk

 

Det er historien og fortællingen i sangene, der er omdrejningspunktet. – ”Det handler om noget!” Ozonlag, rygning, kærlighed, kultursammenstød, kirsebær i lommen og havskum på din hud… Teksterne vil noget. Trioens tekstforfattere Rune T. Kidde og Pernille Plaetner kan begge noget med ord, så man stopper op og lytter. Instrumenterne, – ja de fortæller muntert videre på historierne. Melodierne er oftest af Christian Søgaard, men den alt for tidligt afdøde Rune T Kidde gav også trioen en stribe sjove tekster til gamle jazz-evergreens. Musikerne betegner sig alle tre som glade spillemænd. Med base i Svendborg har trioen siden 2005 spillet over alt i DK samt Sydslesvig og Grønland. Fælles for de tre musikere er det nærvær, de viser både hinanden og publikum, når de står på scenen. Et nærvær der brænder igennem, helt ned til den bageste stol.

I 2015 udkom på Exlibris trioens 3. cd. Der er en afskedshilsen til Rune T Kidde “Stjerne Langt Fanden i Vold”.

 

Christian Søgaard: Sang, Harmonika
Morten Nordal: Guitar
Jens Holgersen: KontrabasKommentarer: Ingen kommentarer endnu

AC/DC – Night på Arne B

25. april 2016

AC/DC tribute bandet Bad Boy Boogie er klar til at hylde det legendariske australske rockorkester på Arne B.
(Foto: Nanna Rødtnes)

 

Når lyset slukkes efter årets Høje Bøge Open Air lørdag den 21. maj, fortsætter festen på Arne B med AC/DC – afterparty.
Det bliver Svendborg-orkestret Bad Boy Boogie, som med knivskarpt øre for detaljen i australske AC/DC’s musik tager publikum med på en rejse i rocklegendernes udvikling gennem mere end 40 år.

– Vi rydder gulvet og åbner dørene for et brag af et afterparty med noget så autentisk som et AC/DC tribute band. Det kan næsten ikke blive mere rock’n’roll, siger de to restauratører på Arne B, Mads Wellejus og Peter Hartvig.

Festen starter lige omkring midnat, og der er fri entré. Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rush of Coldplay i Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg

24. april 2016

 

Rush of Coldplay
Kulturhus Svendborg i Guldsalen
Lørdag den 30. april 2016 kl. 20.30 

 

Med mere end 60 millioner solgte albums og hele 15 radiohits har Coldplay udviklet sig til et af de mest populære bands overhovedet. Storladne og iørefaldende hits som Yellow, Clocks, Viva la vida og Paradise har gjort det britiske rockband til allemandseje. A Rush of Coldplay er en hyldest til det verdensberømte band, og der bliver ikke gået på kompromis nogen steder.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vinspecialisten udfordrer kokken

24. april 2016

(Foto: mitsvendborg.dk) 

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN        

 

Det kræver en del erfaring at kunne sætte mad og vin sammen, og vi kender formentlig alle til udfordringen at finde den rette vin til maden. Det er ikke altid let at lave det perfekte match.

Men hvad nu, hvis det var omvendt, at vi havde vinen og så skulle kokkerere et måltid ud fra denne. Vinspecialisten i Svendborg har udfordret Ivan Laursen, som er kok på Holckenhavn Slot, og trukket proppen op på en udvalgt vin fra reolen i forretningen. Udfordringen til kokken lyder: lav et spændende hverdagsmåltid ud fra denne vin.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Ungeråds muligheder og begrænsninger

23. april 2016

Har du noget, du gerne vil i kontakt med ungerådet om, så gå ind på facebook-siden: Svendborg Ungeråd.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF SVENDBORG UNGERÅD

 

Muligheder! Der er mange af dem, og de blomstrer lystigt på de ungerådsmøder, som der efterhånden er blevet holdt mange af siden SPEAK UP-borgermødet d. 9. september 2015.

Som mange andre unge med store fremtidsplaner satte vi os sammen og begyndte at drømme om alle de muligheder, der var, for at få sat ting i værk.

Vores store mål er at bidrage til, at unge føler en klar forbindelse mellem hjertet og deres egen livsvej, uanset hvor kringlet den end måtte være. Vi vil være med til at styrke kerneværdier som ansvar, tryghed, fortrolighed, mod, vejledning og ikke mindst indflydelse.

Det er alle sammen utrolig store og smukke ord, og det sidste er det, der bringer vores forpligtigelser som ungeråd i spil.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En biograf, en lille park, tre teatre og en koncertsal

22. april 2016

Svendborg Teaters nabo er et Jobcenter. Bygningen kan blive BaggårdTeatrets nye base, og det åbner muligheder for et kulturelt tilbud til gavn for hele byen.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

De er med i visionen om et kunst- og kulturliv, hvor BaggårdTeatret flytter ind i Jobcenteret

 

AF PER VINCENT

 

-Svendborg Teater skal ikke være øvelokale for BaggårdTeatret.

-BaggårdTeatret i Jobcenteret kan sikkert være en god forretning.

-Det bliver et kulturelt epicenter på kanten af Den Grønne Tråd.

Der er nogen, der bliver lidt bange bare ved tanken.

Visionen er, at Scala, Krøyers Have, Svendborg Teater, Borgerforeningen – Kulturhus Svendborg, B&U Teatret og altså BaggårdTeatret kan blive en så dynamisk sammensætning, at det vil generere helt nye og anderledes tilbud til kulturlivet. Et samarbejde og en ideudvikling på alle de områder, der giver mening.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Postbåden Hjortø har fået et tiltrængt løft

21. april 2016

Bådelaugets 15 medlemmer, der igen i år ser frem til at medvirke til at skabe en god stemning både i havnen og langs sundets kyst.
(Foto: mitsvendborg.dk)
www.postbådenhjortø.dk 

 

Den smukke veteranpostbåd ”Hjortø” er igen flydende. I onsdags løftede Ring-Andersens kran båden i vandet efter et længere værftsophold, hvor tre planker er blevet skiftet.

 

To af byens pengeinstitutter har valgt at yde et tilskud til betalingen af reparationen. Ved Andelskassens aktionærmøde modtog bådelauget Sammen kan vi mere prisen på 15.000 kroner og fra Fynske Bank fik bådelauget overrakt en check på 7.500 kroner i forbindelse med søsætningen. Ud over det har Niels Juel Foreningen ydet et tilskud på 10.000 kroner.  

Den sidste måned har bådelauget været travlt beskæftiget med at slibe, male og lakere alt på båden, således at postbåden og den karakteristiske lyd af en glødehovedmotor igen kan ses og høres på sundet. Postbåden sejler hele den kommende sæson med medlemmer af bevaringsforeningen ”Postbåden Hjortøs Venner”.

Det er elleve år siden driften af postbåden blev overdraget til bevaringsforeningen, der i dag har 200 medlemmer. Foreningen holder generalforsamling den 28. april i Marinestuen.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hyldest til Pete Seeger med US band

21. april 2016

 

George Kilby Jr. & Fistful of Dollars
Kulturhus Svendborg i Guldsalen
Fredag den 29. april 2016 kl. 20.00   

 

Borgerforeningen Kulturhus Svendborg får spændende besøg fra U.S.A. når amerikanske George Kilby jr. og Fistful of Dollars besøger Guldsalen.

De er på danmarksturné med et show, der hylder den store amerikanske sangskriver Pete Seeger. 

Pete Seegers mange store sange fik en renaissance for nogle år siden, da Bruce Springsteen lavede en plade med Pete Seeger sange. Og da George Kilby jr. har turneret med Seegers barnebarn Tao Seeger, og derfor har et nært forhold til sangene og historierne, glæder vi os særligt til denne koncertoplevelse. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php