Monthly Archives: maj 2016

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

30. maj 2016

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, juni 2016
Download magasinet som pdf.

 

Sommeren er kommet og det samme er mitsvendborg.dk – MAGASIN.

48 sider med masser af gode historier om hvad der rører sig henover sommeren. Masser af kultur, erhvervsstof, spændende profiler, gastronomi, byudvikling, mennesker og meninger og inspiration fra byens spændende butikker og forretningsliv.

 

Rigtig god fornøjelse.

Christian Dan Jensen
Redaktør, mitsvendborg.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

‘Mad dogs real book of blues’

28. maj 2016

 

Mad Dog Baba & The Tonebones
Arne B – lørdag den 4.juni kl.21:30
Fri entré

 

Klaus B Jensen, alias Klaus Baba, har dannet et bandet; Mad Dog Baba & The Tonebones, som består af særdeles velspillende musikere. De har fundet sammen om deres fælles lidenskab: smagfuld, rå akustisk blues krydret med en masse rytmiske elementer fra det sydlige USA, Mississippi deltaet og New Orleans. Klaus B Jensen har skrevet en stor del af numrene og Mad Dog Baba & The Tonebones er velkendte for deres nerve og altid levende fortolkninger.

 

Bandet består af Klaus B. Jensen på guitar og sang, Bjørn Larsen på bas, Mads Stephensen på trommer og Jens Martinsen guitar. Tilsammen skaber de med udgangspunkt i mad dogs kompositioner et unikt udtryk indenfor noget man kunne kalde “Mad dogs real book of blues”. Det er lykkedes dem at skabe et livsbekræftende, koncept med respekt for traditionen.
Nyd dem med din næste og få en oplevelse i særklasse.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad skal den nye passage i Svendborg hedde?

27. maj 2016

 

Hvad er dit bud på et navn til byens nye passage?

 

Når den sidste del af Den Grønne Tråd indvies den 1. juli, vil Svendborg have en ny forbindelse mellem bymidten og havnen. I øjeblikket arbejdes der på trappen fra Møllergade ned mod havnen. Men hvad skal den nye passage hedde? Det spørgsmål er det muligt at komme med et bud på senest den 6. juni.

– Den nye passage bliver i daglig tale bare kaldt trappen, men det siger ikke noget om stedet. Vi er derfor interesserede i forslag og input til et ny navn, som siger noget om stedets kultur, historie og identitet fremover. Eller sagt med andre ord søger vi et navn til passagen, som kan favne både fortid og fremtid, fortæller borgmester Lars Erik Hornemann.

  Læs mereKommentarer: 4 kommentarer

Lokale bluestoner på Arne B

26. maj 2016

 

Toulouse Blues Band
Arne B fredag den 27.maj
Kl. 21:30 

 

På fredag åbnes dørene på Arne B for lokale bluestoner, når Toulouse Blues Band kommer forbi og spiller op til en aften med alt for øjne, ører – ja, og dansefødder!

Toulouse Blues Band, kvartetten med de fire Svendborgdrenge med den bedste patina lukker op for sluserne og serverer en aften med bluesrock, så nakkehårene stritter; Eric Clapton, Buddy Guy, Fleetwood Mac, Jimi Hendrix, B.B.King, Creedence Clearwater m.fl.

Toulouse Blues Band:   Keld Andersen/guitar, vokal – Søren Bøje/guitar, kor – Peter Nyholm/trommer, kor og Ole Dorf/bas, kor.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hæklede firkanter på menuen til Kreativ Café

26. maj 2016

 

Kreativ Café
På Gudme Bibliotek
Tirsdag d. 31. maj kl. 14.00 – 17.00
Gratis // Mød bare op


Kom og lær hvordan du hækler en Bedstemorfirkant, når der Kreaklubben inviterer til forårets sidste Kreativ Café på Gudme Bibliotek


Drømmer du om et slumretæppe til liggestolen, pynt på trøjen eller en sjov taske? Den populære Bedstemorfirkant kan bruges til utallige ting. Tirsdag d. 31. maj kan du lære hvordan du hækler bedstemorfirkanter når Kreaklubben inviterer til Kreativ Café på Gudme Bibliotek kl. 14.00 – 17.00. Der er hæklenåle og garn nok til at alle kan lave en prøvefirkant, men du kan også komme med dit igangværende projekt, så cafégæsterne kan inspirere hinanden.

Kreativ Café er et samarbejde mellem Krea Klubben og Gudme Bibliotek. Fire tirsdage i foråret inviterer vi til Kreativ Café med hvert sit tema. Der er ingen tilmelding og det er gratis at deltage. Der er kaffe på kanden og saft til børnene.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Historien om Troense Bådelaug

25. maj 2016


Troense Havn i første halvdel af 1960´erne

 

Troense Bådelaug, 1941-2016

 

AF LARS HANSEN

 

I slutningen af 1930´erne og begyndelsen af 1940´erne var der tre klubber med tilknytning til sejlads i Troense: Troense Junior Sejlklub, Troense Selskabelige Sejlklub og Troense Brolaug. Dengang bestod Troense Havn af Dampskibsbroen, og derudover af et par primitive bådebroer, som benyttedes af lokale sejlere og fiskere. I vinteren 1940-41 skruede isen broerne væk.  Bregninge sogneråd krævede, at der skulle være en forening til at drive broerne, hvis man skulle støtte genopbygningen økonomisk. Det førte til, at de grupper, som benyttede broerne, i 1941 stiftede Troense Brolaug. Op gennem 1950´erne og 60´erne foretog brolauget en langsom udbygning af havneanlægget. Pengene var små, men man var opfindsomme og fornyede for eksempel broerne med træ og pæle fra færgelejerne fra Svendborg-Vindeby færgefart, som blev overflødige, da Svendborgsundbroen indviedes i 1966. Der var gennem alle år et vist sammenfald af personer i de tre klubber, og det blev efterhånden opfattet som en oplagt ide med en sammenlægning. Dette sker i 1972 og fusionsklubben får navnet Troense Bådelaug.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Troense Havn ligger aldrig stille

24. maj 2016(fra venstre) Ib Kabell Hansen, formand fra 1974-1983, Søren Nielsen, dyrlæge og havnefoged, Lars Hansen, formand 2008 – , Mads Kolte Olsen, Dansk Sejlunions Generalsekretær og Jørgen Andersen formand fra 1983-2008
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Måske der kan være mennesketomt et par timer den 24.december mellem kl.18-21 på havnen i Troense, men ellers er her stort set altid gang i et eller andet. Sådan har det været altid – og aktivitetsnivuauet er blot øget gennem årene.

 

100 bådpladser
Der har været broer ved kysten ved Troense siden 30’erne, men det satte is-vintrene i krigsårene en stopper for. Broerne blev ganske enkelt ødelagt af isen i sundet.
Det fik en gruppe af lokale til at tage initiativ til på en stiftende generalforsamling i februar 1941 at danne Troense Bådelaug.
Siden er det kun gået fremad og i dag er der tre stabile broer med i alt 100 bådpladser på havnen i Troense.
Formanden for Troense Bådelaug hedder Lars Hansen, det har han været siden 2008, og det var også ham der holdt talen om 75 år med Troense Bådelaug, da der var standerhejsning og jubilæumsfestligheder på havnen og i klubhuset lørdag den 16.april, med kød på grillen fra Vindeby Slagteren og øl og vand til alle.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Scenen er din

24. maj 2016

Jens Møller, Frederik Bak og Mads Skov Hansen er klar på scenen som både musikere og værter torsdag d. 26. maj kl. 20 i Giant Steps.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps åbner musikalsk legestue     

 

Nu er der atter bud efter alle byens legesyge musikere, når Giant Steps åbner scenen på Arne B torsdag d. 26. maj kl. 20 til en vild og inderlig musikaften, hvor alt kan ske.

Der plejer at være trængsel omkring scenen på disse aftener, hvor enhver helt uforpligtende kan møde frem med sit instrument og gi’ den gas sammen med andre musikere. Der er også mulighed for at træde op med sit band og servere et par numre.

Ingen indviklede regler og snævre genre-grænser bestemmer her – alt er tilladt – bare man brænder for musikken og har lyst til at møde et forhåbentligt veloplagt publikum, lyder det fra Giant Steps.

En trio bestående Jens Møller, Frederik Bak og Mads Skov Hansen er værter, og de har allerede allieret sig med en stribe musikalske venner. Det drejer sig bl.a. om Emma Pilgaard: vokal, Nicolaj Dam: guitar, Lucas Loeb: bas samt Jesper Løvrup og Jeppe Bredahl: trommer.

Inden arrangementet starter afholder musikforeningen Giant Steps generalforsamling fra kl. 18 samme sted, hvor alle medlemmer er velkomne.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt liv i Tåsinge Håndboldklub

18. maj 2016


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er ikke meget mere end et års tid siden, at Tåsinge Håndboldklub var tæt på at lukke og slukke på grund af mangel på bestyrelsesmedlemmer. Tidligere har det været vanskeligt at få folk til at møde op til generalforsamlingen, men i dag ser det heldigvis noget anderledes ud.
Til generalforsamlingen i marts i år var der et fremmøde på omkring 50 personer og klubben har nu har fået sammensat en aktiv og engageret bestyrelse med Søren R. Jeppesen som ny mand i formandsstolen. Og den nye bestyrelse har visioner med klubben.
– Vi skal forblive en breddeklub, hvor her skal være plads til at favne alle – også dem som aldrig har spillet håndbold før. Vi har først og fremmest fokus på individet og det gode sammenhold i klubben, siger Søren R. Jeppesen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Forunderlige vokalklange

17. maj 2016


Seks underskønne kvinder fra Vokalselskabet GLAS kan opleves torsdag aften d. 19. maj på Giant Steps’ faste spillested Arne B.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps præsenterer seks stærke sangerinder i én gruppe under årets korfestival Syng Sydfyn

 

Også denne gang er Giant Steps med, når Syng Sydfyn skruer op for årets korfestival i Svendborg, og igen kan alle sangentusiaster glæde sig til en vokalmusikoplevelse på højeste plan. I år fremført af Vokalselskabet GLAS, der tæller seks knivskarpe professionelle kvindelige a capella-sangere, og som er inspireret af den bulgarske sangtradition.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php