Monthly Archives: juni 2016

DorfKirkDuo spiller i sommervarmen på Rest. Torvet

30. juni 2016

 

DorfKirkDuo
Rest. Torvet 2.juli kl.14:30

 

På lørdag inviterer Restaurant Torvet til sød sommer musikalsk hygge  med DorfKirkDuo. 
Det er Ole Dorf på vokal og guitar i selskab med guitaristen Simon Kirk, som vil underholde i eftermiddagssolen. De to herrer vil spille sommerschlagere, populære poptunes og lidt dansk indi mellem –  Beatles, Bowie, Bob Dylan, Olsen & Krebs, Kinks, Kim Larsen, Thin Lizzy, Michael Jackson, TV2, Rolling Stones o.m.fl.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kulturens Svendborg byder på næsten 750 koncerter om året

29. juni 2016

 

Et kulturliv der blæser dig omkuld

Sådan lyder overskriften i en ny brochure i branding- og markedsføringskampagnen Svendborg løfter Svendborg.  Kampagnen går nu ind i sin tredje bølge. Og det med fokus på et af Fyns mest mangfoldige kulturtilbud, som Svendborg står bag.

Det er kulturlivet i Svendborg der sammen med Svendborg Kommune står bag kampagnen. I alt 3.000 brochure deles ud til gæsterne i Rosengårdscentret på lørdag den 2. juli.

Download Kulturbrochure – Svendborg løfter Svendborg

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Boogie, bajere og bare ben

28. juni 2016

 

Jet Z
Strandlyst lørdag den 9.juli kl.22:30

 

Fire år er det siden at Jet Z sidst gæstede Strandlyst med deres energiske funk ´n roll musik. Nu lægger bandet vejen forbi det hyggelige værtshus i Brogade igen i forbindelse med deres 10 års jubilæum, som henover året markeres med en række koncerter.
Kedeligt, bliver det med garanti ikke, og man skal ikke forvente nogen sidde-ned-og-vippe-med-tæerne koncert, når funk-rockerne fra fem-mands-orkestret ruller deres party-maskine ud. Gennem årene har svendborgbandet opbygget et repertoiere som er uhyre svært at sidde stille til, og selvom pladsen kan være klemt på et sted som Strandlyst, så afskrækker det på ingen måde de fem rockere i Jet Z.
– Vi har spillet så mange finurlige steder, store som små, så det bliver bare fedt igen at spille for det altid glade publikum på Strandlyst, siger bandets bassist, Ole Dorf,

Inspirationen til Z listen er hentet fra kunstnere som: Tower of power, Ray Charles, Stevie Wonder, Hot Chokolate, Rolling Stones, The Temptations, Jackson Five og David Bowie.

Jet Z er: Per Vincent på trommer. Ole Dorf på bas. Nis Kaare Hansen, keyboard. Jens Rossen, percussion og saxofon og Christian Dan Jensen på guitar og vokal.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Snoren klippes til Den Grønne Tråd på fredag

27. juni 2016

 

Fredag den 1. juli er Den Grønne Tråd i Svendborg klar til indvielse og til at byde borgere, virksomheder og gæster velkommen i et nyt sammenhængende og rekreativt byrum. Projektet er blevet til i partnerskab mellem Svendborg Kommune og Realdania, og indvielsesarrangementet foregår kl. 15 på trappen mellem Møllergade og Toldbodvej.

 

Læs mere om Den Grønne Tråd

 

Krøyers Have, Ramsherred, Torvet og Møllergade har fået nyt udseende og er bundet sammen på ny vis – og der er med en trappe fra Møllergade og ned mod havnen etableret en helt ny forbindelse mellem bymidten og havnen.

 

– Med Den Grønne Tråd har Svendborg fået udviklet sin bymidte, så den nu rummer flere muligheder for aktivitet, ophold og hverdagens byliv i et klassisk og enkelt udseende. Både kultur- og erhvervsliv kan indrette sig på nye måder, så vi har al mulig grund til at være glade for og stolte af, at arbejdet er nået til vejs ende, udtaler borgmester Lars Erik Hornemann, der også takker Realdania for partnerskabet, som har været en forudsætning for, at projektet kunne lade sig gøre.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny udstilling: Hvad er en rigtig sejler?

24. juni 2016

(Foto: Knud Mortensen)

 

Hvad er en rigtig sejler? Er det en træskibssejler, der nusser om sit skib hele vinteren, en fartglad motorbådsentusiast eller en stålsat verdensrundsejler?

I en ny særudstilling undersøger Svendborg Museum forskellige tiders svar på, hvem og hvad der var en rigtig sejler.

– Der er mange dem og os i lystsejladsen. Bølgerne er ofte gået højt i sejlklubberne. Ved at kigge nærmere på, hvem der til forskellige tider har været inde og ude af sejlerfællesskabet, dukker en ny fortælling om lystsejladsen op. Det er en utraditionel jubilæumsudstilling, hvor vi går tæt på de brudflader, der har været i lystsejladsen de seneste 150 år og ser på, hvad de fortæller om sejlernes idealer, fortæller museumsinspektør Nils Valdersdorf Jensen fra Svendborg Museum.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Bibliotek inviterer til bordrollespil

23. juni 2016

 

Sæt dig ved bordet og lad eventyret begynde!

 

Svendborg Bibliotek inviterer børn ml. 11 og 14 år til en omgang spændende brodrollespil i selskab med spilmester Tore Bro tre eftermiddage i skolernes sommerferie.

Spillederen Tore Bro fra foreningen Svendborg brætspil guider jer igennem 3 timers eventyr med sjov, spænding og stor fare. Turen går til Hinterlandet, ødemarkens ruiner og grotter skal udforskes. En kaptajn fra Kejserriget har sendt bud efter eventyrere, der tør udforske det mystiske tårn på Skrænten eller bevæge sig ind i Dværgekongens mørke grav. Hvis du er heldig finder du måske også den skjulte sti til Myrefolkets træ.

Det kræver intet forudgående kendskab til rollespil at spille med, medbring blot en god portion nysgerrighed. Spillederen uddeler karakterark og terninger.

 

Bordrollespil på Svendborg Bibliotek
Mandag d. 27. juni, onsdag d. 6. juli og mandag d. 11. juli
Alle dage kl. 13.00 – 16.00
Gratis billetter på www.svendborgbibliotek.dk

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Endnu en vellykket festival er nu historie i Ollerup

22. juni 2016

 

Elever fra Ollerup Efterskole indsamler 34.698 kr. til børn i nød

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

For et par uger siden var Ollerup Efterskole en aktiv deltager i den store Demokratifestival i Ollerup. I sidste weekend var der så OE-festival, med efternavnet ”Musik bag bøgehækken” – på Ollerup Efterskole. Her var det skolens elever, der stod for at arrangere en hel festival.
– Eleverne havde nøje studeret Demokratifestivalen, så de var i stand til at bygge deres egen festival op – med alt, hvad der kræves fra en flot festivalplads med diverse telte og scener, over programlægning, til at lave mad og selvfølgelig optræde med musik og teater, fortæller forstander Jesper Vognsgaard.
Det var ganske enkelt enestående at opleve elevernes musikalske ildhu samtidig med at de tog et kæmpe ansvar for at få alle de praktiske gøremål til at gå op i en højere enhed. I løbet af en weekenden (18. + 19. juni) optrådte ikke mindre end 94 bands/ensembler på to store scener med flot lyd og lys.
– Jeg tror, at vi har oplevet nogle af morgendagens musikalske stjerne, smiler Jesper Vognsgaard.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jeg bestemmer fuldstændig selv, hvad jeg vil

22. juni 2016

 

Måske ikke helt, for både ånden og kroppen har også noget at skulle have sagt, og de bestemmer måske mere, end vi tror. Din frie vilje er ikke så fri endda

 

AF PER VINCENT

 

Din vilje ske – og min, ikke mindst. Nogle af os er bedre til at få sin vilje end andre, for eksempel katte og små børn, der bliver ved med at plage, til de får, hvad de vil have. Nogle af os har en stærk vilje, andre er svagere, og viljen er svær at gennemskue, for ingen ved rigtig, hvor den kommer fra, og hvad der gør den stærk eller svag. Man kan for eksempel diskutere, om viljen kommer før sjælen, eller om sjælen er en forudsætning for viljen.

Så når du synes, at det er din vilje, der bestemmer, at du vil til stranden i dag, er det måske ikke helt rigtigt, for det kan være noget så simpelt som kroppens behov, der sætter sig igennem og påvirker din hjerne til at tage den beslutning, som kroppens fysiske behov dikterer. Når du pludselig rejser dig fra computeren og udbryder, at ”nøj, hvor jeg trænger til at komme ud”, er det så en reaktion på, at din krop skriger på frisk luft, eller er det en fornuftdrevet, overvejet beslutning? Vi vil gerne tro, at vi har en fri vilje, og at vi selv bestemmer alt, hvad vi gør, at de beslutninger, vi tager, er baseret på overvejelser og fornuft, men det kan være, at det er sjælen, ånden eller kroppen, der tager beslutningen, allerede inden du synes, at det er din hjerne og din vilje, der bestemmer, at det helt enkelt ligger i generne.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mini-golf, basketball og masser af glade børn

21. juni 2016


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

I Knasten er der altid plads til kreativ udfoldelse

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der sker næsten altid noget nyt i værestedet Knasten i Kirkestræde på Thurø. Sidste år fik de udvidet vognparken med en freestyler, så nu kan der køres ræs i flere af Knastens skægge køretøjer. Der blev også etableret en shelter i haven i forbindelse med bålstedet og det er allerede blevet afprøvet af nogle forældre, som har overnattet i shelteren sammen med deres børn. Og så har Knasten nu fået sin egen seks hullers mini-golfbane.
– Den er helt klart et hit, siger Knastens daglige leder, Claus Bang, og tilføjer med et glimt i øjet, at det naturligvis på ingen måde er en konkurrent til Smørmosens mini-golf.

Læs mereKommentarer: 2 kommentarer

SEF er klar til nye tider

21. juni 2016

 

Nyt logo, nye partnere – men stadig det SEF, der engagerer sig lokalt og har ambitioner nationalt. Efter et travlt forår, hvor organisationen har fået ny retning, er SEF styrket og klar til nye mål

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

Forår indikerer ny start og ind imellem klargøring til nye tider. Det er et stort, men nødvendigt arbejde – og det er også tilfældet hos SEF, hvor man lige nu puster ud efter en periode med omlægning og overlevering af tv-pakker samt telefoni og bredbånd til den store partner STOFA. Det krævede meget kommunikation, møder og opklarende hjælp og vejledning til de 12.000 kunder, der nu er blevet kunder hos STOFA og ikke den så velkendte Sydfyns Elforsyning. Det har været en stor opgave at forklare, at Sydfyns El ikke var blevet ’købt op’ eller havde ’solgt ud’.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php