Monthly Archives: oktober 2016

Børnejulemarked på Produktionsskolen

27. oktober 2016Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Danmarks Forsorgsmuseum invirerer til Store Møgdag

27. oktober 2016

 

Søndag d. 6. november kl. 10-16: Særlig søndag og 11-14: “Store Møgdag” på Danmarks Forsorgsmuseum

 

Forsorgsmuseet inviterer indenfor på Fattiggården til en museumsoplevelse ud over det sædvanlige. Der er fri adgang og gratis rundvisninger kl. 11 og kl. 13.


Museumshavens Venner holder “Store Møgdag” kl. 11-14 i museumshaven bag Fattiggården på Forsorgsmuseet.Museumshavens Venner er stort set færdige med årets høst af kartofler, selleri, rødbeder og løg, som bl.a. er blevet doneret til Kirkens Korshærs varmestue og brugt på Forsorgsmuseet som smagsprøver på fattiggårdskost.Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sangen har lysning på Skårup Bibliotek

25. oktober 2016

 

Kom til en hyggelig aften på Skårup Bibliotek med fællessang og foredrag om komponist og sangskriver Oluf Ring.

 

Komponisten Oluf Ring står bag en lang række kendte og elskede melodier fra den danske sangskat:

Hvor smiler fager den danske kyst, Sig nærmer tiden og Danmark nu blunder den lyse nat er blot et par eksempler på hans bidrag til vores nationale musikhistorie.  Onsdag d. 2. november kan du nynne med på de dejlige melodier som Ring skabte til ligeså dejlige tekster af Steen St. Blicher, Jeppe Aakjær mfl. Her inviteres der nemlig til sangaften med foredrag om Oluf Ring på Skårup Bibliotek kl. 19.00.

Organist Poul Chr. Balslev akkompagnerer et udvalg af Oluf Rings sange og salmer og fortæller imellem fællesangene om Rings liv og levned. Oluf Ring levede en stor del af sit liv i Skårup og underviste i en årrække i musik på Skårup Seminarium. Han fik en vej opkaldt efter sig, Oluf Rings Vej, hvor det gamle Skårup Bibliotek havde til huse.

 

Oluf Ring sangaften v. organist Poul Balslev
Skårup Bibliotek
Onsdag d. 2. november kl. 19.00
Billetter: Kr. 30 på www.svendborgbibliotek.dk

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dansk supertrommeslager møder vesteafrikansk verdensmusiker

25. oktober 2016

Stefan Pasborg og Dawda Jobarteh gæster Giant Steps torsdag d. 27. oktober kl. 20.
www.giantsteps.dk

 

Stefan Pasborg og Dawda Jobarteh har sat hinanden stævne i Svendborg

 

Der venter et unikt møde mellem vestafrikansk koraspil og sprælsk dansk jazz i et  grænsekrydsende parløb. I en smeltedigel af stilarter skaber de to herrer Stefan Pasborg og Dawda Jobarteh på henholdsvis trommer og det 21-strenget instrument koraen et fælles udtryk baseret på deres gensidige kærlighed til stærke rytmiske figurer, smukke melodier og høj energi. Torsdag d. 27. oktober kl. 20 går det løs, når Giant Steps inviterer til koncert på Arne B.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vinspecialisten har fået sin egen sommelier

19. oktober 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Vores læsere kan næppe være i tvivl om, at hos Vinspecialisten i Korsgade får man, udover en masse spændende vine og andre specialiteter, også oplevelser ud over det sædvanlige. Her er altid en god historie koblet på den vare, man køber, og personalet i butikken er klædt rigtig godt på til at fortælle den.
Det er derfor en ekstra gevinst for Vinspecialisten, at det nye ansigt i specialforretningen har en uddannelse som sommelier.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi er faktisk stolte af vores arbejde

19. oktober 2016

Parkeringsmulighederne i Svendborg midtby scorer topkarakter i DI´s nye erhvervsklimaundersøgelse.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Løft blikket, kig fremad, for tingene er blevet bedre 

 

AF PER VINCENT

 

Svendborg er Svendborg
Nogle gange kan det være svært at forstå, at det er den samme by, vi taler om, for mens rigtig mange mennesker taler begejstret og positivt, er der også nogle, der taler negativt, næsten uanset hvad. Alle borgere er ambassadører for byen og hele kommunen, og alt, hvad vi siger, bliver også hørt i resten af landet og af de gæster, der kommer her. Man kan tale tingene op, og man kan tale tingene ned.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Billetfest på BaggårdTeatret: Ekstra forestillinger sat i salg

18. oktober 2016

(Foto: Rico Feldfoss)

 

En måned inden verdenspremieren på Bertolt Brechts Svendborgdigte, oplever BaggårdTeatret en billetstorm på Bertolt Brechts Svendborgdigte og sætter derfor to ekstra forestillinger i salg den 19. og 22. november.

 

Siden BaggårdTeatret tilbage i februar annoncerede forestillingen Bertolt Brechts Svendborgdigte, har billetterne til forestillingen været i høj kurs, til stor glæde for teaterchef Jakob Bjerregaard Engmann, der nu har sat to ekstra forestillinger i salg:

– Det er fantastisk at konstatere at kombinationen af lokalhistorie, verdens lyrik og helt ny musik af Søren Huss, vækker genklang hos så mange publikummer ikke bare i Svendborg, men også i resten af landet, siger Jakob Bjerregaard Engmann.

Forestillingen, kunne allerede før sommerferien melde udsolgt når den gæster henholdsvis Kolding og Odense, og der blev tidligere på måneden sat en ekstra forestilling i salg på Teater Grob i København. Forestillingen afslutter sin succesturne på Bastionen i Nyborg d. 13. december hvor der fortsat er ledige billetter.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rapperen, der hiver fisk ind og har porrer nok

18. oktober 2016

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Kristian UFO Humaidan bor på Ærø på et gammelt husmandssted omgivet af små, bakkede jordlodder og den slags havudsigt, som tager én til verdens ende. Her kan man se ud over øer, broer og færger, og det ubrudte kig vidner om afstanden til resten af verden. Kristian UFO Humaidan flyttede hertil sidste år sammen med sin hustru og deres fire børn.

– Jo flere ting i livet vi tillægger værdi, jo gladere er vi. Jeg synes, færgeturen er et helle, og jeg glæder mig for det meste til den tvungne afslapning, når jeg skal til eller fra et job. Det har været vildt eksotisk for min familie og mig at flytte til Ærø. Vi føler, vi har kastet os ud i noget på én gang ukendt og meget hjemligt, og hver dag opdager vi noget nyt, samtidig med at vi flyder mere sammen med stedet, siger den erfarne singer/song-rapper.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi bor i landet

18. oktober 2016

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

Der har været mange tilløb til denne klumme, for jeg er så træt af debatten om Udkantsdanmark. Jeg synes slet ikke vi bor i udkanten, så hvad skændes vi egentlig om?

 

I juni deltog jeg i en debat på Radio24syv i Romerriget om udvikling i yderområder og om konflikten mellem land og by. Her diskuterede vi, hvad der skulle til for at få provinsen til at blomstre op fra udkant til bæredygtige samfund. Knud Romer lagde skønt ud med at karikere københavnerperspektivet om, at der ude på landet er romantisk skønt i ferierne – ”ja, vi elsker at tage på landet om sommeren” – mens der selvfølgelig ikke sker en skid derude resten af året. Vækst og nye arbejdspladser er forbeholdt storbyen, og ude på landet må man acceptere, at urbanisering er en del af udviklingen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vil du skabe noget nyt, så lad nu være med at kopiere alle andre

17. oktober 2016

 

AF ULRIK BOGELTOFT ÆRENLUND

 

For et par år siden startede der en ny butik i mit nabolag. På de papirafdækkede vinduer stod der med store bogstaver: “Her kommer noget, byen virkelig har manglet”. Spændende, tænkte jeg. Men skuffelsen var enorm, da det så viste sig at være en helt almindelig shawarmabar. Deres indretning lignede alle andres. Deres mad smagte som alle andres. Kvaliteten var i bund, og prisen var for høj. Og ganske som forventet lukkede de inden for 6 måneder.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php