Monthly Archives: november 2016

Årets sidste mitsvendborg.dk – MAGASIN er på gaden.

28. november 2016

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN – december 2016

Download magsinet som pdf.

 

48 sider sprængfarligt Svendborg-stof  helt gratis lige til døren. Denne gang med flere sider indeni magasinet om ’Udkanten – centrum for det gode liv’, stor kultur-sektion, et tema om Svendborg Fritids Teater og som altid en masse gode historier om det Svendborg som vi alle sammen kender.

God fornøjelse – vi ses i 2017

Christian Dan Jensen, redaktør – mitsvendborg.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Portræt af en bro

28. november 2016

 

Den er forbindelsesleddet til fastlandet for både Langeland, Siø og Tåsinge. Den er brugt gentagne gange som symbol på ”porten til Svendborg”, og den pryder mangt et postkort ”med kærlig hilsen” fra Sydfyn. mitsvendborg.dk tegner et portræt af Svendborgsundbroen, som fylder 50 år den 18. november

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Man opdager næsten ikke, at man ’slipper’ Fyn, når man pludselig bevæger sig på vej mod Tåsinge og Langeland over Svendborgsundbroen. En smuk tur på 1.220 meter hen over Svendborgsund, som, uanset på hvilken årstid man kører over broen, fortæller, at vi befinder os i naturskønne omgivelser, så langt øjet det rækker. 

 

Allerede tilbage i 1938 havde civilingeniør Anker Engelund tegnet et forslag til en buebro over Svendborgsund, men planerne blev bremset af 2. verdenskrig. I midten af 1950’erne kom tankerne om en bro over Svendborgsund igen på tegnebordet, hvor man bl.a. en overgang overvejede mulighederne i at bygge en tunnel under Svendborgsund. Resultatet blev i stedet den nuværende bjælkebro, der således blev bygget i årene 1963 – 1966.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ingen musik uden Brian

23. november 2016

I over 30 år har Brian Nielsen handlet musikinstrumenter i Svendborg. 25 år som selvstændig.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

De sydfynske musikere, bands og orkestre har altid Musikhuset, der holder ved trods hård modstand.

 

AF PER VINCENT

 

Herning 1968. Den syvårige dreng med det vandkæmmede hår og de korte bukser gik til klaver hos den kæderygende frøken Riis, klaverlærer af den gamle skole. Her sad Brian Nielsen en gang om ugen og lærte at få styr på de sorte og hvide tangenter. Og siden er det gået meget godt.

I dag er Brian Nielsen ejer af Musikhuset i Svendborg, og det var en af de sværeste og hurtigste beslutninger, han har taget:

– Helt tilbage i 1980 kom jeg i lære i Musikhuset, det var dengang, Ågren drev forretningen. Da han stoppede, blev den overtaget af Morten Jensen, og 1991 fik jeg så buddet, fordi Morten ville stoppe. Jeg fik halvandet døgn til at tage beslutningen om at blive selvstændig. Det var en drøm, der kunne gå i opfyldelse, men det var jo ikke bare forretningen i Møllergade, det var hele ejendommen. Så det var “tag det hele eller find noget andet”. En stor beslutning, og nu er jeg glad for, at jeg sagde ja tak, fortæller Brian Nielsen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Swingende smuk jazzaften i Giant Steps

21. november 2016


Saxofonisten og orkesterlederen Pernille Bévort besøger Giant Steps torsdag aften d. 24. november med sit storswingende almost big band Radio Bévort.
www.giantsteps.dk

 

Det 8-mand store orkester Radio Bévort er klar til at møde Svendborg

 

Pernille Bévort har huseret på jazzscenen i mange år, og den kreative og efterspurgte saxofonist leverer altid varen med teknisk overskud og flotte toner på tenoren. Nu introducerer hun for første gang i Giant Steps sit 8-mand store ensemble – en ganske nøje udvalgt skare fra den danske jazzelite, der tilfører alt det bedste til kapelmesterens kompositioner. Det sker torsdag d. 24 november kl. 20 på Arne B.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Arkitekturprisen fremmer det frivillige initatiativ

15. november 2016

Svendborg Kommunes Arkitekturpris ser ud til at blive bevaret
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Læserindlæg af:
AF RUDI RUSFORT KRAGH, formand og på vegne af bestyrelsen i By og Land- Sydfyn

 

Det er med stor glæde at vi i By og Land- Sydfyn erfarer, at politikerne i Svendborg Byråd foreslår at friholde Arkitekturprisen for besparelser, som der ellers var lagt op til, i tidligere udgave af Sparekataloget.

Denne handling kræver både stort mod og vilje til beslutningskraft, i en tid hvor mange andre må holde for. Det vidner om, at politikerne er sig bevidst om den store værdi Arkitekturprisen bidrager til, som led i arbejdet for forskønnelsen af det offentlige rum i kommunen, og at værdien af Arkitekturprisen overstiger langt de 40.000 kr. ordningen koster kommunen.

Arkitekturprisen er født af By og Land- Sydfyn i starten 1970’erne og overtaget af kommunen i 1980. I dag har mere end 250 bygninger og byrum gennem de sidste 45 år modtaget Arkitekturprisen og hædret for god arkitektur.

Det er værd at lægge mærke til, at Arkitekturprisen har brilleret med et totalt fravær af kritiske indlæg i medierne fra byens borgere. Derimod har borgere og virksomheder med ære og stolthed taget i mod den hæder som Svendborg Kommune er aktiv part i.
Endvidere er Arkitekturprisen medvirkende til at de lokale medier mindst en gang om året skriver positive historier om Svendborg Kommune. Ikke kun om kommunen som geografisk areal, men også om Svendborg Kommune som aktør.

Med politikernes ønske om at fastholde Arkitekturprisen som et aktiv, er det samtidig et kraftigt signal til hele frivillighedsområdet – at kommunen påskønner det frivillige og faglige arbejde.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sydfyns største julefrokostshow er fyldt med hits!

14. november 2016

(Foto: Anine Stuhr Hansen)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

”Gud, det bliver første gang, Rugsted & Kreutzfeldt skal spille i samme show som Shubberne siden den legendariske koncert i Parken i 1978!” Det begejstrede udbrud kommer fra Shu-Bi-Dua-musiker Bosse Hall Christensen, da vi taler med ham om det store koncertshow, der er under opsejling i Den Store Værftshal på Frederiksøen den 25. november. Koncerten, Shubberen mindes, blev – som Shu-Bi-Dua-kendere vil vide – til live-albummet ”Leif i Parken”, som Shu-Bi-Dua udgav i senhalvfjerdserne med sangene om Hvalborg, McArine, Danmark, Nappa og Nylon, Den Røde Tråd og mange flere. Sammen med et andet tidligere Shu-Bi-Dua-medlem, Claus Asmussen, og tre øvrige musikere genopliver de Shu-Bi-Duas største klassikere fra storhedstiden i 70’erne, hvor de to musikere selv spillede vitale roller i det folkekære orkester.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

AC/DC night på Arne B

14. november 2016

AC/DC tribute bandet Bad Boy Boogie er klar til at hylde det legendariske australske rockorkester på Arne B.
(Foto: Nanna Rødtnes)

 

Bad Boy Boogie
AC/DC Night på Arne B
Lørdag den 19.11. kl.23:00

 

De er for længst gået over i rockhistorien som et af verdens absolut største rock-kult-orkestre nogensinde. Musikken er enkel, autentisk og lige ud af Highway to hell. Teksterne handler som regel om rock ´n roll, sprut og kvinder – sprut, kvinder og rock ´n roll.
Det er selvfølgelig australske AC/DC vi taler om.

Nu kan du opleve det så tæt på originalen, som det næsten er muligt, når AC/DC tribute orkestret Bad Boy Boogie giver koncert på Arne B den 19.november. Og her vil du mærke et orkester, som virkelig har leget for detaljen. Lydbilledet er så autentisk med originalen fra ’down under’, at du ganske enkelt tror det er løgn, og med en forsanger som stikt mod alle naturlove formår, at flette Elvis ind i AC/DC i både vokalen og hele sin performance på scenen, er der ingen tvivl om, at Bad Boy Boogie giver publikum en ordentlig en på opleveren.

Bandet har base og rødder i Svendborg og flere af musikerne er kendte ansigter fra den fynske live-scene. Det er ikke grønskollinger, det her. De her rockdrenge har hørt mere AC/DC end de fleste, og de har kufferten fyldt med alt det bedste fra bagkataloget hos de australske rock-koryfæer.

Hør Bad Boy Boogie her: https://www.youtube.com/watch?v=VHXKTEbglhYKommentarer: Ingen kommentarer endnu

God musik fornægter sig ikke

12. november 2016

 

AF LENE STRUCK-MADSEN, gæsteskribent BaggårdTeatret

 

En aften i starten af september kunne man se teaterchefen og pr-medarbejderen gå i cirkler omkring et klaver i BaggårdTeatrets teatersal. Den første gik med sin telefon rettet mod tangenterne. Den anden fulgte i hælene på den første, ligeledes med telefonen i hånden.

Salen var henlagt i mørke, og kun en enkelt lampe lyste op. Ud af højtalerne på pr-medarbejderens telefon kunne man ane de sprøde toner til en sang.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

BaggårdTeatret skriver verdenshistorie med ny forestilling om Bertolt Brecht

12. november 2016

(Foto: Rico Feldfoss)

 

Bertolt Brechts ’Svendborgdigte’ dramatiseres for første gang nogensinde på BaggårdTeatret

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I et lille hus med stråtag i Skovsbostrand sidder en mand. Året er 1939, og Europa er i opløsning. Nazisternes fremmarch er ustoppelig. Minoriteter bliver forfulgt, fordrevet – myrdet. Alt er på kanten af kaos.
Manden i huset er flygtet fra tyranniet. Han er tysk forfatter, dramatiker, marxist og systemkritiker. Nazisterne har drevet ham på flugt på grund af hans holdninger. Nu sidder han og skriver nogle stærke og betydningsfulde digtsamlinger i huset i Svendborg.
Hans navn er Bertolt Brecht.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Steel guitar og røde veloursofaer

12. november 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvad får en mand til at pakke bilen med sin guitar og gamle rørforstærker, en håndfuld mikrofoner fra engang i 50’erne og tage turen hele vejen til München for at spille en koncert på en halv time på en klub? Svaret er enkelt: kærlighed for gode melodier, originale tekster og den rå lyd fra vintage gear.

Hjemmestudie og systue
Jeg står foran vinduet til Fru Wøldikes Kjolesalon på Glarmestervej i østre bydel. Her skulle ligge et lydstudie, og her har jeg en interviewaftale med en country- og bluegrassmusiker, som netop er ude med en spritny udgivelse, ’Night Light – Slow Grass’. Det meste af albummet skulle være indspillet lige netop her, men det kan umiddelbart være lidt svært at få øje på i butiksvinduet, hvor mannequindukkerne poserer i knaldrøde og petroleumsblå 50’er kjoler mellem de gamle Pfaff-symaskiner i støbejern.
– Kom indenfor, lyder det pludselig fra hjørnet af huset, hvor Nicolai Wøldike Schmith stikker hovedet frem. Det er ham, som er musikeren. Adressen er rigtig nok.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php