Monthly Archives: december 2016

Vi er alle blevet et år klogere

30. december 2016

(Foto: Jes Hansen)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvendborg.dk

 

Her på årets sidste dage er det tid for reflektering. Vi tænker tilbage på året der gik, på gode som dårlige erindringer. Vi er alle blevet et år klogere.
Forestil dig en verden uden forandringer. Hvad nu hvis der intet som helt var ændret siden sidste nytår. Alt var det samme og uden noget nyt.

 

mitsvendborg.dk har alle dage været i konstant udvikling. Det er og bliver omdrejningspunktet i hele grundtanken om mitsvendborg.dk – vi skal være i udvikling, parat til forandring og samtidig være dybt forankret i den sydfynske ånd.

Når jeg beslutter, at forsiden af mitsvendborg.dk – MAGASIN i årets sidste udgivelse i december, ikke er med grønne grankviste i hjørnerne og røde julehjerter med kærlig hilsen, men i stedet ’et uhyre’ af en fuld-body tatoveret mand, som ligner en fra Dia de Muertos i Mexico, så er det et velovervejet og bevidst valg. For selvom lige præcis den forside nok har fået flere midt i den søde juletid til at længes efter Søren Banjomus, så er vi nu engang sat i verden for at give læserne det de ikke lige nødvendigvis forventer. For mitsvendborg.dk overrasker gerne. Og vi gør det gerne igen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Juleblues for fuld skrue

21. december 2016

 

Toulouse Blues Band indtager scenen på Arne B Lillejuleaften, fredag d.23. december kl.21.30 og lover publikum bluesrock for fuld skrue, der flår i øregangene og river i bentøjet!

Toulouse Blues Band er Svendborg og et af landets ældste bluesband og mønstrer stadig besætningen fra dengang i 90´erne, nemlig Keld Andersen på leadvokal og guitar, Søren Bøje:  guitar/kor, Peter Nyholm: trommer/kor og Ole Dorf: bas/kor.

Toulouse Blues Bands er tro mod originalerne, når de fortolker bl.a. Buddy Guy, Jimi Hendrix, Eric Clapton, B.B. King, Creedence Clearwater m.fl.

Kom og nyd musikken – der kan danses på forskud på julesulet, jo jo! “Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bregninge Kro på nye hænder

21. december 2016

Den hyggelige krostue på Bregninge Kro kommer nu på nye hænder.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

De nuværende forpagtere på Restaurant Valdemars Slot, Birgitte og Henrik Kahn, har købt Bregninge Kro, og genåbner den mere end 150 år gamle kro på Tåsinge.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Birgitte og Henrik Kahn, som har forpagtet Restaurant Valdemars Slot siden påske, overtager Bregninge Kro den 1. februar 2017 og glæder sig til at genåbne et klassisk spisested, som alle taler godt om på Sydfyn og især i nærområdet.
– Vi har fået en fantastisk modtagelse her på øen og derfor måtte vi finde et nyt sted at være for at blive i nærområdet til det, som vi nu anser som vores hjem, siger Henrik Kahn og tilføjer, at deres nuværende koncept fra Restaurant Valdemars Slot, med god mad til fornuftige priser, bevares, samt at tanken er at udvikle nye spændende muligheder for kroen indenfor den nærmeste fremtid.

  Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Ny mand i front for Svendborg Erhvervsråd

16. december 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Per Nykjær Jensen sætter sig i formandsstolen og afløser Steen Brogaard Larsen efter 10 år som formand for Svendborg Erhvervsråd

 

Med det nye år får Svendborg Erhvervsråd også en ny formand. Afløseren for Steen Brogaard Larsen, som har været formand i de seneste 10 år bliver Per Nykjær Jensen, et velkendt ansigt i det svendborgensiske erhvervsliv.

Steen Brogaard Larsen direktør for GEA Scan Vibro aftræder, fordi han som erhvervsmand har fået endnu mere travlt – og det er derfor kun en positiv udvikling, der sender Per Nykjær Jensen i formandsstolen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Let r*ven – hvis du vil blive her lidt længere!

16. december 2016

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Bevæger du dig nok? Har du hørt, at man bør motionere 30 minutter om dagen? Det var, hvad sundhedsforskere engang fandt frem til. 30 minutter. Men denne klumme handler ikke om motion. Den handler om bevægelse ja, men det er den bevægelse, vi kan lave, når vi rejser os fra stolen og går rundt i lokalet. Det er utrolig vigtigt med lige netop den bevægelse i hverdagen – også selvom den ikke kan erstatte de 30 minutters motion.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En dag i skole

15. december 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF GITTE KONDRUP EBBESEN, afdelingsleder Tåsingeskolen afd. Sundhøj

 

Jeg bliver ofte spurgt, hvordan skoledagen ser ud for vores elever på Tåsingeskolen.  Svaret på det spørgsmål er mangfoldigt og lader sig næppe beskrive i alle sine nuancer, men jeg vil alligevel benytte anledningen til at forsøge her. Jeg vil tage jer med en dag i skole og forsøge at give jer et billede af, hvad en helt almindelig skoledag indeholder på godt og ondt på Tåsingeskolen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Her bliver drømmene til virkelighed

15. december 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN               

 

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men ikke desto mindre kommer folk fra hele landet for at besøge Pind J Design i Svendborg.
– Det er svært at sige, hvad der præcis gør, at vi har kunder, som kommer fra Jylland eller København til vores butik, lyder det ydmygt fra Christina Pind Jørgensen, som er butikschef hos Pind J Design. Men både Christina og det øvrige personale kan med god grund godt tillade sig at være stolte. I sommer var der eksempelvis et ægtepar fra Horsens inde i forretningen, hvor manden blev så betaget af Pind J Designs egne smykker, at han straks bestilte et til sin hustru. Hun blev ligeledes så begejstret, at hun måtte ringe og fortælle sin veninde fra det midtjyske om ’den her skønne guldsmed på Sydfyn’, hvorefter veninden tager bilen til Svendborg og også køber et smykke i forretningen.
De behøver ikke være ydmyge hos Pind J Design.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Når tågen letter, ser man langt og klart

15. december 2016

(Foto: Niels Chr. Nielsen)

 

AF JENS L. LASSEN, Tåsingeskolen

 

Vores valghold på Tåsingeskolen arbejder med fremtidens energiforsyning, men vi har svært ved at koble forståelsen fra vores forsøg til virkeligheden. Vi ansøgte Sydfyns Energiforsynings Almennyttige Fond om midler til at afholde en studietur, hvor vi skulle nærstudere fremtidens energikilder i virkeligheden.

 

Elbiler og højhuse bygget med omtanke*
Fra flyveren så eleverne to havvindmølleparker, og mange vindmølleparker på arealerne ud for Berlin. De stod i kontrast til atomkraftværkets køletårn.

Berlin er kontrasternes by, med mange stærkt benzinslugende biler, som Lamborghini og Ferrari, men også mange elbiler som BMW, Renault m.fl., og især mange hybridbiler. Elbiler var især i de mange delebilordninger og byen havde 200 el scootere og mange elcykler til udlån. Det var spændende at se, hvorledes man i Mercedes hovedkontor havde valgt at lave en ekstra glasfacade, så vinden kunne virke kølende om sommeren, og som virkede ekstra varmende om vinteren. Etableret med omtanke i stedet for bare at indsætte energislugende aircondition.

Eleverne bemærkede de mange højhuse med solceller på tagene, og flere steder var solceller anvendt som solafskærmning, så man dels fik skærmet for lyset, og varmestrålingen, men samtidig lavede strøm.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

GF flyttet tættere på kunderne

15. december 2016

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Nærhed, overskudsdeling og specialprodukter er hovedårsagerne til loyalitet og vækst i det kundeejede forsikringsselskab, som netop er flyttet til Møllergade i Svendborg

 

AF LARS RASMUSSEN

 

GF Fyn har købt kontor i Møllergade 92 og har nu indgang ved Føtex. Her kan både bilister og buspassagerer køre næsten lige til døren.

– Vi er rigtig glade for at være kommet tættere på kunderne, og alle er velkomne til at kigge ind, siger Jørgen Bremholm, partner- og markedschef i GF Fyn.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hall of Fame, stærkt program og nye stole

14. december 2016

(Foto: Knud Mortrensen)

 

Svendborgs kulturhus er i den grad klar til 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er en glad Claus Bjerregaard, som nu på tredje år har stået ved rorpinden for Kulturhus Svendborg – Borgerforeningen. Glad er han, fordi året har budt på et hav af kulturelle begivenheder i kulturhuset, som har fået rigtig mange mennesker gennem billetlugerne.
– Året har budt på mange gode oplevelser i huset. Store som små. Her har været både danske kunstnere og større internationale navne, som for eksempel The Animals og Dana Lacroix, og stemningen er bare altid helt i top, uanset hvem vi har på besøg, siger Claus Bjerregaard og understreger, at selvom det er rart at kunne sætte nogle helt store navne på plakaten, så er det ikke det, som er førsteprioritet.
– Der bliver altid arbejdet på at få internationale navne med ind i programmet, men som udgangspunkt skal vores honorarbudget bruges på at glæde så mange mennesker som muligt. Det er det, vi skal som kulturhus. Vi er ikke et spillested, det er vigtigt at huske, forklarer Claus Bjerregaard.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php