Monthly Archives: januar 2017

Liv i min By med penge til bygninger

31. januar 2017


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Pulje til fornyelse af bygninger – og åbne pladser i OmrådeForum for borgere og grundejere

 

AF ANNA PIA HOLMGAARD

 

Det kan lyde en smule paradoksalt, at der skulle være for mange penge til et projekt i kommunen. Men det er ikke desto mindre tilfældet, når det gælder bygningsfornyelsen under områdefornyelsen Liv i min By. Puljen indeholder i alt 17 mio. kr., og de kan søges af alle, der har bygninger i området mellem Jessens Mole og midtbyen. Hvis ansøgningen imødekommes, får man dækket 40 procent af udgiften til forbedringen.

– Desværre har vi haft lidt svært ved at få sat pengene i spil, så vi har for nylig holdt fyraftensmøde for at fortælle mere om mulighederne, forklarer projektleder Jesper José Petersen. Bygningsfornyelsen har i øvrigt koblet en medarbejder på, Bitten Jakobsen, der er civilingeniør med arkitektfaglig baggrund og derfor kan analysere et projekt på forhånd og afklare, om det vil kunne falde inden for støttemulighederne.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi gør det, fordi vi kan

31. januar 2017

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, feb.2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

 

Ligesom alderdommen er en dom, du ikke kan appellere, er Janteloven uomgængelig, når vi lever i Danmark. Vi er opfostret med den ydmyge tilgang til alt, vi bevæger os rundt om, og vi skal helst bukke nakken minimum 15 grader hele livet igennem. Også selvom vi godt ved, at vi faktisk har noget ganske særligt at byde på.

Jeg vil derfor gå mod strømmen og bruge de omkring 1800 anslag, jeg har i denne leder, til at uddele en stor buket verbale roser til de mennesker, som laver dette magasin.
Et enestående team af dygtige og engagerede personligheder, med kvalificerede holdninger til vores lokalområde, tegner billedet af det Svendborg, vi alle kender så godt, og formår at komme helt tæt ind under huden på de mennesker, som bor og lever her.
De findes ganske enkelt ikke bedre.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Konservative vil have Henrik Nielsen som borgmester

30. januar 2017

 

Det Konservative Folkeparti i Svendborg Kommune har på generalforsamlingen i torsdags (26. januar) valgt Henrik Nielsen som borgmesterkandidat. Henrik Nielsen blev enstemmigt valgt.

– Jeg er meget glad for og utroligt stolt over at blive valgt som Det Konservative Folkeparti i Svendborgs borgmesterkandidat og jeg vil gøre mit yderste for at leve op til den tillid og opbakning, der er blevet vist mig af medlemmerne, udtaler Henrik Nielsen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny sæson med toppen af dansk jazz

30. januar 2017

Guitaristen Pierre Dørge er hovednavnet torsdag d. 2. februar, når Giant Steps fortsætter .
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps præsenterer Pierre Dørge torsdag og Veronica Mortensen lørdag

 

Efter åbningskoncerten med Chris Minh Doky for udsolgte huse fortsætter Giant Steps sin vinterjazzfestival for fuld damp på Arne B. Både torsdag d. 2. februar og lørdag d. 4. februar er der koncerter på programmet og igen med toppen af dansk jazz på scenen. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kom og dans med os

27. januar 2017

 

Omkring 40 borgere i alle aldre har allerede tilmeldt sig årets danseprojekt i Svendborg – danseforestillingen Se byens krop.

 

‘Men der er plads til flere’, opfordrer kulturkonsulent Birgitte Skriver. Det er nu du skal slå til hvis du vil være en del af danmarkshistoriens største danseprojekt Ta’ fat om dansen, som ledes af Dansehallerne og støttes af Nordea-fonden.
I Svendborg vil sART Danseteater, sammen med professionelle dansere og de involverede borgere skabe en danseforestilling, der er bliver opført langs den grønne tråd. 


– Det bliver en vandreforestilling, hvor tanken er, at vi udforsker nogle forskellige rum i bybilledet og fortæller deres historier gennem dans, fortæller projektets koreograf Sofie Christiansen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg Sound Festival fortsætter i 2017

26. januar 2017

 

svendborgsound.dk

 

I 2016 blev Svendborg endnu en festival rigere, nemlig Svendborg Sound Festival, som tog sin jomfrurejse den sidste weekend i august sidste år. En ny stærk styregruppe bag Svendborg Sound Festival har netop offentliggjort, at festivalen fortsætter! Den 24.-26. august 2017 kommer Svendborgs gader, spillesteder, koncertsale, gallerier og åbne pladser igen til at bugne af kunst, kultur, cirkus, musik og meget mere, når festivalen åbner op for endnu et år med ”helhedsfestival i Svendborg”. Vi fortsætter samarbejdet med Kultutten, Maskinen, Harder’s, Cirkusrummet, Trykkeriet, Svendborg Kommune mf.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Christiansmøllen hædret af Kulturstyrelsen

19. januar 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Svendborgenserne har vidst det længe, det med at Christiansmøllen er noget helt særligt. Men at også Kulturstyrelsen synes godt om møllen, giver ekstra glæde.

 

– Vi har været så heldige at få 150.000 kroner til istandsættelse af møllen, så vi kan få lavet nye vinger, ny vindrose og rettet hatten op. Det er helt ekstraordinært, at Kulturstyrelsen giver midler til den slags projekter. De har vurderet, at der var tale om et arbejde af en helt særlig karakter. Møllebyggeri er et helt særligt håndværk, og arbejdet skal gerne være efter bogen, fordi det er en fredet bygning, fortæller en glad og stolt Lars Erik Hornemann, borgmester i Svendborg Kommune.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps’ nye koncertprogram er udkommet

11. januar 2017

Den herboende brasilianske sanger og guitarist Raphael Gimenes, der gæster Giant Steps torsdag aften d. 9. februar, pryder forsiden på det nye program.
www.giantsteps.dk

Download program

 

21 spændende koncerter er på plakaten i den nye sæson

 

Så har musikforeningen Giant Steps smidt sit nye koncertprogram på gaden, og det er pakket med masser af musikalske fristelser. Den nye sæson starter med Vinterjazz 2017 – den store årlige landsdækkende festival, som Giant Steps i mange år har været en del af. Åbningskoncerten torsdag d. 26. januar er i år lagt i hænderne på den verdensberømte danske bassist Chris Minh Doky. Denne koncert har dog længe været udsolgt, men festivalen, der løber frem til og med d. 23. februar, byder på andre spændende og farverige  tilbud. 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skarø Festival ude med stærkt program

10. januar 2017

lovein.dk

 

Arrangørerne af Skarø Festival er ude med det de kalder det bedste program nogensinde.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Selvom vejret udenfor vinduerne lige nu ikke indbyder ret meget til festivalstemning med fadbamser i græsset og bare lårbasser, så fik humøret lige en tak opad, da det færdige program til årets Lovein – Skarø Festival i dag blev offentliggjort.

 

– Vi er endelig klar med årets festivalplakat – og dermed er næsten alle kunstnere klar. Vi synes i al beskedenhed, det er det bedste program vi nogensinde har lavet og glæder os nu helt fantastisk til sommer, lyder det fra festivalarrangør Lasse Bekker som samtidig opfordrer til at dele opslaget på Facebook.

 

Senere på ugen følger programmet med spilletider og en håndfuld flere bands kommer snigende til i den kommende tid. Du kan holde dig opdateret på Facebook og på lovein.dk, hvor du også kan sikre dig en billet. Både partout-, endagsbilletter og ølkort ligger klar, men det er en god idé at være hurtig. Der er nemlig kun 1500 billetter til salg til festivalen på Skarø.

 

Billetter kan købes på lovein.billet.dk Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Aften for Bowie på Strandlyst

5. januar 2017

 

Celebrating Bowie
Strandlyst lørdag d. 7.januar kl.23.

 

2016 blev året, hvor vi mistede store musikikoner. David Bowie døde et par dage efter sin fødselsdag efter længere tids kamp mod cancer. Tiden er nu kommet, hvor stjernen mindes og fejres. Det sker på Strandlyst i Brogade på lørdag, hvor Ole Dorf med akustisk guitar og varm, sprød vokal vil guide publikum gennem en aften, hvor helt personlige fortolkninger af Bowies store repertoire vil åbenbares for folket!

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php