Monthly Archives: februar 2017

Bevarende lokalplaner skubber ejendomspriserne i vejret

28. februar 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Kulturmiljøer med bevarende lokalplaner tiltrækker ressourcestærke købere af ejendomme med historie og sjæl.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I den senest har det været diskuteret om en række bevaringsværdige huse i Svendborg skal rives ned. Først var det Badstuen på Centrumpladsen, som politikerne har besluttes skal rives ned for at biografen kan udvides. Og senest er det to bygninger på Baagøe og Riber-grunden i Kullinggade, som politikerne i skrivende stund overvejer at nedrive, i forbindelse med en kommende lokalplan for området.

Kullinggadesagen er særligt betændt, fordi det samtidig er udlagt som et Kulturmiljø, som på sigt skal have en bevarende lokalplan. På samme måde som Troense er et Kulturmiljø og allerede har en bevarende lokalplan.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

’Vi har vækstet 25% på under to år’

27. februar 2017


Anne Marie fra Stenstrup: ’Jeg er meget glad for Dagli’Brugsen i Stenstrup. Her er sket rigtigt meget, og alle de nye ting er på hylderne’.
(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Det kræver en optimistisk tilgang til opgaven og en sjat sans for købmandsskab i bagagen. Derfor er det lykkes for brugsuddeler Lasse Petersen og hans medarbejdere at nå langt.

Han overtog uddelerstillingen i april 2015 efter Preben Kongegaard, som i forvejen havde bragt brugsen op på et højt indtjeningsniveau.

Fra starten vidste Lasse Petersen, hvad han ville:
– Dengang kastede jeg mine ideer ind i den brugs, som Preben Kongegaard og hans forgængere havde opbygget, siger han.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Så er der fest på havnen

26. februar 2017

 

Kammerateriet inviterer til bredt samarbejde om årets havnefest i Svendborg

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Svendborg får en tradition og en fest tilbage, når Svendborg Havnefest ser dagens lys den 30. juni, 1. og 2. juli. Sådan lyder meldingen fra Frederiksøen, hvor kammeraterne på Kammerateriet lige nu er i fuld gang med at lægge planerne for en stor havnefest.

– Vi så med vores Kim Larsen-koncert i 2015, hvor fantastisk hele byen og havnen kan summe af liv, når byen mødes om en fest på havnen – og derfor besluttede vi os for at genskabe tidligere tiders havnefest, fortæller medindehaver af Kammerateriet Rune Kruse.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Musikalsk forårsspræl i Giant Steps

25. februar 2017

Svendborg Gymnasium Bigband er mere end klar til at trykke den af ved Giant Steps’ åben scene-arrangement torsdag aften d. 2. marts.
www.giantsteps.dk 

 

Svendborg Gymnasiums Big Band åbner ballet

 

Nu er der atter bud efter alle byens legesyge musikere, når Giant Steps tænder for strømmen og åbner scenen på Arne B torsdag d. 2. marts kl. 20 til en vild og inderlig musikaften, hvor alt kan ske.

 

Der plejer at være trængsel omkring scenen på disse aftener, hvor enhver helt uforpligtende kan møde frem med sit instrument og gi’ den gas sammen med andre musikere. Der er også mulighed for at træde op med sit band og servere et par numre.

Ingen indviklede regler og snævre genre-grænser bestemmer her – alt er tilladt – bare man brænder for musikken og har lyst til at møde et forhåbentligt veloplagt publikum, lyder det fra Giant Steps.

 

Og der bliver ikke sparet på krudtet, for aftenens værter 15 stærkt swingende holdspillere fra Svendborg Gymnasium Bigband og dirigent Rune Bech Lauesen åbner ballet med at gå jazzamok.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Enorm interesse for kulturmiljøet ved Baagøe & Riber-grunden

25. februar 2017

(Foto: Henrik Fog- Møller)

 

Omkring 150 mennesker trodsede fredag kulden og var mødt for at høre om kulturmiljøet ved Baagøe & Riber-grunden

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

En kold fredag eftermiddag på Baagøe & Riber-grunden ved havnen. Kold på grund af årstiden, men også på grund af sagens karakter.
Alligevel var engagementet højt. Vidensniveauet og fortælleglæden ligeså, den fredag eftermiddag på Baagøe & Riber-grunden. Trods en kold vind kunne museumschef Esben Hedegaard fastholde 150 svendborgensere mens han fortalte om de sidste 200 års købmandsliv. Han tryllebandt forsamlingen i over en time med fortællingen om de aktiviteter der er foregået fra denne plads. Han fortalte om et handelsliv der havde udviklet sig i takt med skiftende handelsbetingelser, som blev bestemt af indre og ydre begivenheder.

 

Læs mere om sagen om Baagøe & Riber-grunden

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Vi leverer foder, lige fra bi til hest!

25. februar 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Her finder du nemlig et breddeudvalg i dyrefoder, som bliver svært at stikke. Stedet er den gamle foderstof i Egense. Uden at overdrive kan man roligt kalde butikken for en ”blandet landhandel”. Specielt når det gælder dyrefoder, men også gødning til mark og have, træpiller, alt til biavl, samt vin og ost og meget mere. Fuglevenner kommer også og køber vildtfugleblandinger og mejsebolde nu, hvor vinteren bider fra sig.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi har kæmpet for det miljøflag!

24. februar 2017


(Foto: Vester Skerninge Friskole)

 

Borgmester-ros og grønt miljøflag blev tildelt Vester Skerninge Friskole

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Udsagnet kom fra en stolt Lauge, der går i 7. klasse på Vester Skerninge Friskole. Her var der feststemning og sang i skolegården på en torsdag i december 2016. For på denne dag kom Svendborgs borgmester, Lars Erik Hornemann (V), til Nyvej for at tildele skolen Friluftsrådets grønne miljøflag,

Elever, lærere, ansatte, forældre samt en række gæster var mødt op. Og skoleleder Jens Fabricius Hansen var meget stolt over at kunne byde velkommen til arrangementet.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tag en tur op ad Alpe d’Huez i fitnesscenteret

24. februar 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Time efter time sidder man der i et gråt og kedeligt kælderlokale, stirrer tomt ind i varmtvandsbeholderen, mens man knokler løs på kondicyklen. Kilometer efter kilometer tonser man løs. Der skal mere end almindelig viljestyrke til at bevare kampgejsten.
Men det behøver langt fra at være så enfoldigt at komme i bedre kondition eller smide de overflødige kilo på sidebenene. Faktisk kan det være ganske motiverende og ligefrem en oplevelse at komme i god form og prøve sine grænser af.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dobbeltkoncert på Arne B med gamle kendinge

23. februar 2017

Straight og De Døde Heste giver dobbeltkoncert på Arne B på lørdag

 

Dobbeltkoncert med Straight Back og De Døde Heste
Lørdag d. 25. februar kl. 21.30 på Arne B
Straight Back starter, hvorefter De Døde Heste spiller.
Der er til arrangementet fri entré

 

STRAIGHT BACK

..lidt historie

Efter 30 års pause er rockbandet Straight (Back) tilbage. Fire herremænd, der sætter alt på ét bræt og gør en dyd ud af, hverken at spille ufarligt eller ufejlbarligt – men straight fra hjertet! 

Det hele startede i 1982. Samme år som Michael Laudrup debuterede på landsholdet og Jesper Olsen hamrede lædersvesken ind bag Peter Shiltons mål og antændte ”Danish Dynamite”. Samme år udgav Michael Jackson albummet ”Thriller” og slagere som ”Eye Of The Tiger”, ”Ebony & Ivory” og ikke at forglemme ”Hvor Skal Vi Sove i Nat” blev født. Selvsamme år etablerede fire knægte med en gennemsnitsalder på 16 rockbandet Straight. 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt fra Ulbølle

23. februar 2017


 

AF CECILIE HAUPTMANN

 

I godt og vel 4 år har foreningen UAM arbejdet på at realisere drømmen om at etablere et uforpligtende mødested, hvor børn og voksne på tværs af alder kan mødes.

Et mødested bestående af en sansehave inkl. bålhytte, legeelementer og motionsredskaber.

Søndag d. 22. januar kom dagen endelig, hvor foreningen UAM kunne indbyde borgere, pressefolk og interesserede til at overvære det røde bånd blive klippet over med den gyldne saks og erklære Ulbølles Aktive Mødested for åbent.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php