Monthly Archives: marts 2017

Foråret og mitsvendborg.dk – MAGASIN er kommet!

31. marts 2017


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, april 2017
Download som pdf.

 

Der er ikke noget bedre end de første forårsfornemmelser og et helt nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN.

God fornøjelse og god weekend.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps åbner stemningsfuld tangosalon

31. marts 2017

TangoCatz har pakket instrumenterne og er klar til koncert, når Giant Steps inviterer til Lunzz & Lun Jazz lørdag d. 1. april kl. 14.
www.giantsteps.dk

 

TangoCatz Quartet er tilbage i Svendborg med deres inciterende musik

 

Mange i Svendborg vil huske TangoCatz fra deres år som byens stadsensemble.  I perioden fra 2010 – 2013 spillede kvartetten på livet løs og i mange forskellige sammenhænge i det sydfynske. Heldigvis lever TangoCatz stadig i bedste velgående og har siden optrådt ved adskillige koncerter i ind- og udland. Vil man møde det tidligere så populære stadsensemble, er Giant Steps’ stemningsfulde tangosalon et besøg værd.

Koncerten finder sted på Arne B lørdag d. 1. april kl. 14 ved musikforeningens arrangement Lunzz & Lun Jazz.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Premiere på den nye lokale øl Christians(m)øllen

30. marts 2017

 

Christiansmøllens Laug inviterer til smagning af den helt nye øl på lørdag den 1. april mellem 10 og 14.00 hos Ø-Bryg på Thurø.

 

Da Christiansmøllen netop nu er omdannet til en byggeplads og står indpakket i stilladser og presenninger, har møllelauget ikke mulighed for at lave arrangementer i møllen. Så derfor har bestyrelse allieret sig med brygger Erik Nielsen, der startede brygningen af Christians(m)øllen op før jul, så den kunne være klar inden påsken og nu er han klar til at invitere indenfor hos Ø-Bryg på Bergmannsvej 84 på Thurø.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fed, funky forårsfest

30. marts 2017

 

Jet Z
08.04. kl. 21:30 på Arne B

Swingende funky dansemusik er altid kendetegnet ved en aften i selskab med Jet Z, som bogstaveligt talt har spillet hofterne af led på et utal af glade party-mennesker. Lørdag den 8.april bliver ingen undtagelse, når de lokale funk-rockere går på scenen på Arne B i Vestergade og ruller partymaskinen ud.

Bandet er hverken unplugged, uden filter – som det hedder lokalt, eller på nogen måde skåret ind til benet. Det bliver tyk, tight funk ´n roll ekspederet direkte ud i forårsnatten.
Sætlisten består af numre fra kunstnere som Tower of power, Brother Strut, Ray Charles, Stevie Wonder, Hot Chocolate, David Bowie og Michael Jackson.

Jet Z er: Per Vincent på trommer. Ole Dorf på bas. Nis Kaare Hansen, keyboard. Jens Rossen, percussion og saxofon og Christian Dan Jensen på guitar og vokal.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hos Pers Auto løfter man i flok

23. marts 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

AutoMester Theodorsen er klar til fremtiden!

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

På Mjølbyvej 6 i Rudkøbing ligger Per Theodorsens driftige AutoMester værksted. Det drives af Per Theodorsen, som fortæller:
– Min far havde en taxiforretning og busselskabet Theodorsen. Som dreng elskede jeg at gå rundt og have lidt at ”skrue” i på køretøjerne. Det måtte jeg naturligvis ikke, men jeg kunne ikke lade være. Da jeg blev lidt større, blev det min store interesse at rode med knallerter, siger Per Theodorsen.

I dag har Per Theodorsen alt det at ”skrue i”, som han har lyst til – i hans eget firma. 400 kvm. værksted og 100 kvm. kontor er til rådighed. Foruden mester selv, er der to svende, og to lærlinge.
Biler kommer ikke så ofte på værksted i dag, som tidligere.  Men der skal nok være masser at rive på Pers værksted, også fremover!

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Historien om Esther Fredholms kaffemølle

22. marts 2017


(Foto: Taasinge Museum)

 

Når Taasinge Museum besøges af gæster, træder de først ind i museumsbutikken. Her bliver de modtaget af Esther Fredholms gamle købmandsbutik.

 

AF ALICE HØLTZEL, Taasinge Museum

 

Butikken, som har over 100 år på bagen, lå oprindeligt på toppen af Bregninge Bakke, højt beliggende og med øens smukkeste udsigt mod vest – lige over for de fredede bakker. Den stod Esthers hjerte næsten lige så nær som broderen Povls museum lige nedenfor kirken.
Esther Fredholm overtog sin elskede butik i 1917 efter sin far og drev den med godt humør og en kvik bemærkning til kunderne. Som Danmarks ældste købmand lukkede hun først sin forretning i en alder af 95 år, da havde hun stået bag disken i omkring 80 år.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Elever arbejder med grænser

22. marts 2017


 

7.klasses elever fra Tåsingeskolen arbejdede i uge 6 med at finde grænser, forstå grænser og flytte grænser. 

 

AF IBEN MØLLER, lærer på 7.årgang på Tåsingeskolen

 

Hvad er grænser? Det er et simpelt spørgsmål, der er vanskeligt at besvare. Geografiske grænser er håndgribelige, hvorimod etiske grænser kan være mere abstrakte. Det er til enhver tid vigtigt at tale om, hvor grænsen går for, hvad der er rigtigt, og hvad der er forkert – og der er mange perspektiver på begrebet grænser. 

Grænser var netop det tema, 7. årgang på Tåsingeskolen beskæftigede sig med hele uge 6., hvor de havde faguge. Ugen bød på anderledes undervisning, og målet var at styrke elevernes erkendelse af egne grænser og forståelse for andres – både i den virkelige verden og i online-verdenen. 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Er din bil klædt på til vinteren?

21. marts 2017


Bjørn Witting er klar til at tage sig kærligt af din bil hos Antirust garagen i Rudkøbing
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Vi er alle godt klar over, at med det våde danske klima er det nødvendigt at sikre sin bil mod rustangreb. Kommer der vand ind det forkerte sted, under en vange eller i et andet hulrum i bilen, ja, så dannes der meget hurtigt rust. Er det først sket, så kan det gå hen og blive en dyr fornøjelse at reparere.
Heldigvis er der en effektur kur mod rust. Og i Rudkøbing på Langeland ligger værkstedet Antirust Garagen, hvor din bil kan få nænsom pleje med en grundig rustbeskyttelse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et minde fra værftets storhedstid

21. marts 2017

I 1987 fik Svendborg Værft sin største ordre nogensinde; bygningen af fire inspektionsskibe til Søværnet. Under bygningen af skibene, oplevede værftet en storhedstid med op til 700 ansatte. Det sidste Thetis-skib blev bygget i 1992. Svendborg Værft lukkede i 2001, men inspektionsskibene sejler stadig.

 

Svendborg Museum har netop modtaget en mandsstor Thetis-motormodel fra Søværnet. Motormodellen blev bygget på Svendborg Værft og viser de motorer, der blev installeret i Thetis-skibene. Modellen blev brugt til at beregne og vise, hvordan værftsmedarbejderne skulle bygge motoren.

 

I samarbejde med Galleri Underwaerk udstilles den nyerhvervede model sammen med effekter fra bygningen af Thetis-skibene og en lyd- og lysinstallation skabt til lejligheden af Underwaerks ejer Christian Noah Møller.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Elektrikerfaget er en dynamisk branche

21. marts 2017


Henrik Egemose er 4. generation i Egemoses familiefirma
(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

Elektrikerfaget er en branche der er populær. Der er i hvert fald nok af unge, der vil den vej, fastslår mester Henrik Egemose fra firmaet Egemose El på Nørrebro i Rudkøbing. Her er nemlig udfordringer indenfor både teknik og elektronik og it.
Egemose El har fire svende og to lærlinge og de har masser at se til. Det er en branche med dynamik, og med krav om ajourførende kurser hele tiden.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php