Monthly Archives: april 2017

Skyd et billede af vores Kommune

27. april 2017

Et af vinder-billederne fra sidste  år: ‘Amanda sund og rund i Svendborgsund’, fotograferet af Luise Føns Haaber.

 

Det bedste ved Svendborg Kommune er…

 

Oplevelserne i den skønne natur? Kulturlivet? Det daglige liv i Svendborg? De festlige øjeblikke? –  eller er det noget helt femte? Overskriften skal blot være Vores Kommune.

Igen i år skyder Svendborg Kommune den store fotokonkurrence i gang. Alle borgere inviteres til at ”skyde” løs med deres kamera. Borgerne skal, gennem deres fotos, fortælle om deres gode oplevelser i Svendborg Kommune og glæden ved at bo her.

Det er ligegyldigt, om det er med et professionelt kamera eller med et mobilkamera. Det er motivet, der er det vigtigste.  

Alle de indsendte fotos offentliggøres på Svendborg Kommunes Facebook-side.

En dommerkomité vælger de 25 bedste fotos, der offentliggøres på Svendborg Kommunes Facebook-side. Herefter er det op til borgerne at finde de tre vindere af årets fotokonkurrence.

De tre billeder med flest likes på Facebook vinder konkurrencen og et gavekort hver til Shopping Svendborg.

Konkurrencen starter den 28. april og kører frem til den 28. maj 2017.

De tre vindere kåres ved et arrangement i juni, når konkurrencen er slut.

 

Yderligere oplysninger findes på svendborg.dk og på Svendborg Kommunes Facebook-side.



Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

BaggårdTeatret er nomineret til en Reumert

25. april 2017

 

I kategorien Årets Særpris er BaggårdTeatrets forestilling Bertolt Brechts Svendborgdigte blevet nomineret til en Reumert, Danmarks mest prestigefyldte teaterpris.

 

Tirsdag d. 25. april løftede Reumert-juryen sløret for dette års nomineringer til de eftertragtede reumertstatuetter, hvor BaggårdTeatrets forestilling Bertolt Brechts Svendborgdigte var blandt de nominerede.

– Bertolt Brechts Svendborgdigte er en forestilling, hvor kombinationen af brændende aktuel verdenslyrik, lokalhistorie og betagende ny musik af Søren Huss har vakt genklang både lokalt, nationalt og internationalt. Vi er voldsomt stolte over at blive nomineret til en Reumert, og vi glæder os til at repræsentere Fyn og fejre teatret og scenekunsten til prisuddelingen d. 10. juni sammen med kollegaer fra hele landet – udtaler teaterchef på BaggårdTeatret, Jakob Bjerregaard Engmann.

  Læs mere



Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fed souljazz med dansk-hollandsk band

25. april 2017

The Copenhagen Soul Trio  og den hollandske sanger og pianist Daniel von Piekartz er klar til at trykke den af torsdag d. 27. april kl. 20 i musikforeningen Giant Steps.
www.giantsteps.dk

 

The Copenhagen Soul Trio og den hollandske stjernesanger Daniel von Piekartz har sat hinanden musikalsk stævnemøde i Svendborg

 

I 2014 udkom et album i Holland, der på rekordtid blev den mest sælgende jazzudgivelse i landet det år. Dette skyldtes især de helt igennem fantastiske gæsteoptrædener på albummet fra den purunge sanger og pianist Daniel von Piekartz, hvis eminente klaverspil og tidløse vokal, sender tankerne i retning af både Ray Charles og Etta James, såvel som Nat King Cole og James Brown. Da Michael Blicher – en af dansk jazz’ erfarne og råswingende saxofonister med konstant nye sprudlende projekter i ærmet – hørte Daniel von Piekartz, var han solgt. Selvfølgelig skulle den hollandske stjerne være en del af Blichers band The Copenhagen Soul Trio, og sådan blev det. I trioen sidder desuden et par velkendte solide musikalske herrer fra den hjemlige musikscene orgelspilleren Dan Hemmer og trommeslageren Snorre Kirk.

Torsdag d. 27. april kl. 20 besøger alle mand Svendborg, når musikforeningen Giant Steps kalder til koncert på Arne B. Og der bliver noget at komme efter på sådan en halvkølig aprilaften, lover Giant Steps. For energien fra de 4 musikere bobler – gryden med soul, jazz og gospel koger – det oser af fest.



Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skjulte Danmarkshistorier

22. april 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

“Skjulte Danmarkshistorier” er et ambitiøst og nyskabende museumsprojekt, der gennem 12 dokumentarfilm skal give danskerne indsigt i og tydeliggøre forskelle og ligheder på livet for fortidens og nutidens socialt udsatte

Skæbnefilm og temafilm
Der er tre skæbnefilm og ni temafilm. Mette, Eli, Henning og Richardt er skæbnefilmenes fortællere. De har alle været hjemløse og socialt udsatte. I filmene tager de os med på en rejse i deres egne barske og rørende historier fra Danmark i dag og med tilbage til en tid, hvor fattiggårde og arbejdsanstalter var det primære middel til bekæmpelse af fattigdom, hjemløshed og social udsathed.
I fortiden møder vi Albert, Rasmine og Peter, som alle har været indlagt på Svendborg Fattiggård og kæmpet en hård og ubarmhjertig kamp for at finde en plads i samfundet. Albert, Rasmine, Peter og mange andre nu afdøde hjemløse og socialt udsatte har aldrig haft lejlighed til at fortælle deres historie.

I temafilmene danner forholdende på fortidens fattiggård udgangspunkt for samtaler om livet som socialt udsat og hjemløs i Danmark i dag. I temafilmene får Mette, Eli, Henning og Richardt følgeskab af Christina, der også er tidligere hjemløs. Deltagerne har selv udvalgt temaerne. Samtalerne giver et unikt indblik i en verden, som få kender til.

Læs mere



Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi flytter os

21. april 2017

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

Jeg går og pakker flyttekasser, for vi har solgt huset og flytter på landet.

Vi tager springet fra murmestervillaen i Vindeby til landejendommen i Skovsbo. Fra højbede og udsigt over sundet til natur og udsigt over markerne. Vi flytter os fysisk og mentalt og sætter en ny retning på vores familieliv. Vi skal på landet med tid og plads til heste, som der også var i min barndom.

Vi pakker vores liv ned og får os installeret i det nye hjem. Eller det gjorde vi i hvert fald med de første mange ting, som blev pakket ned og pakket ud igen. For nu er vi nået til alt det, som ligger bagerst i skabene eller i kasserne ude på loftet. De ting som heller ikke blev pakket ud, sidste gang vi flyttede.

  Læs mere



Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Uddannelse er nøglen til Svendborgs fremtid

21. april 2017

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF LARS AHRENDTSEN, Svendborg Erhvervsråd

 

Vil du leve det gode liv, spørger Svendborg Kommune næsten retorisk på sin hjemmeside og giver selv svaret, så flyt til Svendborg!

Det kan jeg kun være enig i! Jeg er selv tilflytter fra Kolding og nyder at bo i det sydfynske.

Hvad fik mig så til Svendborg? Ja, det var pga. min uddannelse, jeg læste til maskinmester, fandt min livsledsager, og vi blev svendborgensere.

Hvilket bringer mig tilbage til min overskrift. Uden en mangfoldighed af uddannelsesinstitutioner bliver det sværere at tiltrække nye borgere til kommunen.

  Læs mere



Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jan Askholms varmepumpe-haveskulptur

20. april 2017

 

I Skårup bor Jan Askholm med sin familie i en villa på 210 m2, som løbende er energioptimeret. I 2012 blev oliefyret skiftet ud med en Octopus-varmepumpe og et tilhørende solcelleanlæg

 

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, projektleder GO2Green

 

Octopus-anlæg er lidt af et særsyn herhjemme, til trods for at de har været på markedet i årevis. Til forskel fra de typiske varmepumper med en grålig kasse og en motoriseret ventilator, som trækker luft forbi væskefyldte slanger, arbejder Octopus uden ventilator og er meget støjsvag, hvilket Jan bekræfter. Drivmidlet i Octopus er naturlig propangas og ikke et flydende kemikalie. Den del af anlægget, som er placeret udendørs (”skulpturen”, som ses på billedet), består af to grupper af aluminiumsprofiler med gasfyldte rør, og det eneste, som indimellem høres, er det svage sus af gassen.

  Læs mere



Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bliv helt eller næsten uafhængig af strømforsyning udefra!

20. april 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

Han er stærk i svagstrøm og bliver svag i benene af stærkstrøm

 

Af PALLE CHRISTIANSEN.

 

Elinstallatør Michael Jenker fra Ollerup El har en grundlæggende nysgerrighed for sit fag, der kan betegnes som værende i Überklasse! Han vil, som han selv siger, ”ikke bare være til stede for at skrue tingene sammen”. Nej, han vil både vide, hvordan tingene er produceret og ikke mindst, hvorfor det virker, helt ned på elektron basis.

38-årige Michael Jenker vil hele tiden grave ned i elektronikkens univers, ikke bare kradse i overfladen. Man vil kunne fristes til at kalde hans besættelse af egen-viden som en smule nørdet.

Det er vigtigt at blive opdateret hele tiden. Inden for el og elektronik forholder det sig sådan, at den viden, man havde i går, kan være forældet i morgen! Michaels Jenkers univers er en hel mælkevej af opgaver, der kræver specialviden: udskiftning af LED-pærer – micro vindmøller – intelligente elinstallationer – batterianlæg til private og erhverv – overvågning af solcelleanlæg – IT/edb/netværk – ventilation – solcelleanlæg – pumpeanlæg – teleslynge og energispareforanstaltninger.

Derfor handler det om for Michael Jenker at være ”i stødet” hele tiden. Også fordi han underviser i vedvarende energi på Teknisk Skole i Svendborg.

  Læs mere



Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skovrummet – en ”skov”, der består af træplader

19. april 2017


(Foto: Palle Christiansen)

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Tømrermester Jan Skov kan godt være tilfreds med sit valg af forretningsidé. Han tog nemlig en god beslutning, da han etablerede rumudlejning/lagerhotel. Det viste sig, at efterspørgslen var stor.

Jan Skov har rumudlejning/lagerhotel, ”Skovrummet”, både i Faaborg (70 rum) og i Svendborg (100 rum). Rumstørrelserne varierer fra 7 m3 og op til 40 m3, og de er til udlejning for både industri- og privatfolk. Alle rum er dog p.t. udlejede.

I Faaborg har Jan Skov haft rumudlejning siden 2006 og på Porthusvej 123 i Svendborg siden sommeren 2013, hvor han købte bygningerne af Jens Schultz.

  Læs mere



Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dårlig kvalitet kommer altid tilbage som en boomerang

19. april 2017


Tre ”træmænd” er klar til at løse alle tømreropgaver. Fra venstre: Ulbølle Tømreren René Rasmussen, i midten en flot træfigur snittet af hans farfar, og yderst til højre ses tømrer Jørgen Hulgaard.
(Foto: Palle Christiansen)

 

– i nakken på dig selv!

 

Af PALLE CHRISTIANSEN

 

Det værste, som René Rasmussen ved, det er at sidde stille og være inaktiv! Og det er bare en grundholdning, han har. For en rigtig handy-mand som han, er der ikke nogen udfordringer i stilstand.

– Jeg kalder mig Ulbølle Tømreren, fordi jeg er født og opvokset i Ulbølle, siger René Rasmussen, som snart har 38 år på bagen og har været selvstændig tømrermester siden 2007. Det høvler bare derudad.

  Læs mere



Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder





  - Få Dit arrangement med

Svendborg Rabbits



Blogroll





Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php