Monthly Archives: juni 2017

BassIda, Ida Funkhouse, Ida Nielsen. Mød hende på Skarø

30. juni 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Hun var Princes bassist i seks år, og hans store personlighed og musikalske geni har betydet alverden for den danske musiker, der her, godt et år efter stjernens død, har fuld gang i karrieren

 

AF PER VINCENT

 

Når man møder Ida Nielsen, er der to umiddelbare, næsten modsatrettede indtryk. Det er tydeligt at mærke musikeren, der er vant til de store verdensscener, det store set-up og et publikum, der tælles i tusinder.

Samtidig er hun lige så tydeligt Ida fra Aarhus-kanten, ligefrem og jordnær, med øjenkontakt og mange smil, der breder sig over hele ansigtet. Hun vil bare spille, uanset om det er Madison Square Garden i New York, Budokan i Tokyo eller Love In på Skarø.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svedig blues på Strandlyst

29. juni 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Lørdag d. 1.juli kl.22.30 inviterer Strandlyst i Brogade indenfor til tæt blues leveret med dyb kærlighed til genren når RAIDERS  kommer forbi.

RAIDERS har rødder i Svendborgs legendariske bluesmiljø med to af landets bedste guitarister på feltet: Henning Kaae og Keld Andersen.
Sidstnævnte skulle efter sigende også være indehaver af en af Danmarks fedeste bluesvokaler.
I maskinrummet er det fætrene Vincent og Dorf på henholdsvis trommer og bas.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi gør vores børn syge

29. juni 2017

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Jeg hører dagligt om børn, der har symptomer på stress. Læger udskriver recept på “mindre skolegang” til børn i mistrivsel, og jeg er bekymret, for ingen børn kan udvikle sig positivt under pres.

I skolen er der testtyranni og mange timers undervisning. Der stilles store krav til de unge i udskolingen med konstant snak om eksamen, gennemsnit og uddannelsesparathed. På hjemmefronten er der travle forældre, og stress smitter.

Er jeg den eneste, der bliver bekymret over disse tendenser?

Stress er et stigende problem, og det er nået et niveau, der ikke kan ignoreres.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sæt dig på din havn

28. juni 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der var engang, hvor Svendborg Havn var en industrihavn. I dag er den langt mere end det. Byrådet besluttede for fire år siden med udviklingsplanen for Fremtidens Havn, at Svendborg Havn både skal have plads til arbejdspladser, uddannelser og boliger i tæt samspil med kulturelle tilbud og aktiviteter på vandet. Havnen skal udvikles som en åben og bæredygtig bydel tæt forbundet med midtbyen og solidt forankret i vores maritime kulturarv.

Den ’nye’ havn er i gang med at blive udviklet med en langt bredere mangfoldighed, nye udfoldelsesmuligheder og rekreative byrum. Det bliver Fremtidens Havn.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kærlighed, rockmusik og strandbar i vandkanten

28. juni 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er et billede, der nok ikke er svært at forestille på den indre nethinde: En mojito i hånden, fødderne i Øhavet, øjnene rettet mod naboøerne og lykke i maven. Sådan omtrent tegner arrangørerne bag Love In – Festivalen på Skarø oplevelsen af festivalens nyeste tiltag: En strandbar direkte på Skarøs kyst under sommerens festival.

– Vi arbejder hvert år på at udvikle festivalen, og fordi vi ikke skal udvikle festivalen til at blive større, har vi mulighed for at udvikle den inden for rammerne, så festivalen hele tiden bliver mere og mere unik. 

Ordene kommer fra medarrangør Rune Kruse med henvisning til, at Love In – Festivalen på Skarø har lovet sig selv aldrig at blive større end de 1500 billetter, der hvert år sættes til salg. 

– Det er, hvad vi synes, øen og færgen kan klare, og det sikrer os den størrelse, vi synes, festivalen skal have. Lille, dejlig og overskuelig, siger han.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lad dig forføre på Valdemars Slot

27. juni 2017

(Foto: Valdemars Slot)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Foråret er kommet, og sommeren flirter med os. Det kan kun betragtes som en invitation til, at vi skal ud og opleve sommerlandet og lade os forføre på alle vores sanser.
Et godt bud herpå er at besøge Valdemars Slot. Her bugner det nemlig med aktiviteter hele sommeren, og du kan sagtens få en hel dag til at gå i de fantastiske omgivelser omkring slottet.
For eksempel kan du ride i Nørreskoven, køre på mountainbikebanen eller komme på guidet tur rundt i området på segway, spille minigolf og tage på skattejagt på slottets mange værelser og spændende lokaler. Og når du bliver sulten, kan du spise på Restaurant Valdemars Slot eller i tepavillonen med verdens smukkeste udsigt over havet til den ene side og til den anden det smukke gamle slot, som Christian 4. lod bygge i årene 1639 til 1644 til sin søn Valdemar Christian. Det bliver næppe mere kulturhistorisk.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Iværksætterliv

27. juni 2017

(Foto: Susanne Linnet Aagaard)

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

Der er mange forskellige årsager til at blive iværksætter. Nogen har fået en idé, som de bare må prøve af. Andre vil have friheden til at bestemme over eget arbejdsliv. Og så er der dem, der flytter til Svendborg og forvandler fagligheden i deres tidligere ansættelse til en konsulentydelse, de nu kan sælge til andre virksomheder. Så når nogen taler om et iværksætter-DNA, kan jeg blot konstatere, at det resulterer i mange forskellige persontyper.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt musikalsk eventyr venter

26. juni 2017

Det 13 mand store Maluba Orchestra med bl.a. Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai. åbner sæsonen torsdag aften d. 24. august.
www.giantsteps.dk

 

Giant Steps er klar med et stort og farverigt koncertprogram  

 

Ovenpå et forår der bød på masser af store musikalske oplevelser, har Giant Steps netop smidt sit efterårsprogram på gaden. Et nyt musikalsk eventyr venter, og det hele tager sin begyndelse ved strand og vand på Frederiksø torsdag aften d. 24. august, hvor den nye sæson skydes i gang  med et brag af en åbningskoncert i helt nye omgivelser. Den altid nysgerrige musikforening rykker nemlig teltpælene op fra den trygge og intime base på Arne B for at snuse en enkelt aften til det pulserende kultur- og havneliv på Frederiksø. Her præsenteres i samarbejde med Kammerateriet og som de første uden for København det spritnye store farverige danske Maluba Orchestra under ledelse og med musik af tre eftertragtede og markante personligheder på den danske musikscene Marilyn Mazur, Fredrik Lundin og Kasper Bai.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sundhøj Energihus har nu slået dørene op

26. juni 2017

 

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN. Projektleder GO2Green

 

Når du læser disse linjer, så har GO2Green slået dørene op til Sundhøj Energihus, Eskærvej 73 på Tåsinge. Det skete på en Grøn Lørdag den 10. juni, hvor en velbesøgt indvielse med grøn løber, balloner, lidt til halsen og ganen, samt politikerord åbnede huset.

Rødstenshuset på 154 m2 i to plan fra 1954, som GO2Green har lånt af Svendborg Kommune, har vi nu indrettet med smagsprøver på, hvad der findes af grønne energiløsninger. Huset med mere end 60 år på bagen har fået sit andet liv som grønt forsamlingshus, udstillingsvindue og eksperimentarium m.m.

Det tidligere køkken er nu indrettet til handicaptoilet, og to stuer er slået sammen til et stort møderum med plads til 28 mødedeltagere. I møderummet er der ligeledes etableret et lille køkken med service, kaffemaskine, køleskab og opvaskemaskine, så brugerne af huset kan servicere sig selv.

Trægulvene i stuen er blevet afslebet, og en gang frisk maling på væggene har frisket rummene op.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det er de små skridt, som gør forskellen

26. juni 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Er du i balance med din krop?

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Måske vi føler os lidt oppustet, lider af halsbrand og ubehagelige sure opstød, men det er vel bare sådan, det er, når maven ind imellem slår lidt knuder. Et par brusetabletter, så går det nok…! Nej, det behøver slet ikke at være sådan. I virkeligheden er det ganske små ændringer, der skal til i vores kost- og livsvaner, som gør, at vi får det meget bedre med os selv.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php