Monthly Archives: juli 2017

Netværk er vejen til god forretning

18. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Klokken er 7.30 torsdag morgen ved havnen i Svendborg. De første servicebiler er allerede sat på to-timers parkeringen, og flere forskellige håndværksmestre har kurs i samme retning.

Det samme har revisoren, som kommer på cykel – og advokaten, grafikeren, vinhandleren og ejendomsmægleren. Alle har samme destination og samme møde skrevet ind i kalenderen.
De næste to timer skal tilbringes sammen til netværksmøde.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

MatematikBoost – Et fagligt og mentalt løft

15. juli 2017

 

AF TRINE LØNFELDT

 

“Jeg er lige kommet ud fra matematik. Troede aldrig, jeg skulle sige det, men det var mega hyggeligt. Jeg har fået så meget ud af at være på MatematikBoost hos dig. Tuuusind tak. Jeg begyndte at græde af glæde.”

 

Sådan skrev Karoline i 9. klasse til mig lige efter hendes mundtlige matematik-eksamen. Hvis hun bestod, ville hun blive glad, havde hun fortalt mig. Karoline fik 7, hvilket hun med rette kan være stolt af. Hun er så mega sej.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Her er børneværelset en olietønde

15. juli 2017

 

En historie om, når medmenneskelighed bliver til kunst og kreativitet

 

AF PER VINCENT

 

Det krævede ikke grundige overvejelser og lange diskussioner at tage en beslutning, for det her er et eksempel på de tilfælde i livet, hvor det er hjertet, der bestemmer.

Vi kan forarges, skræmmes, hyles ud af den, for eksempel af en begivenhed (højhusbranden i London, lastbilangrebet i Nice, sultkatastrofer i Afrika – eller når springvandet på Torvet ikke virker).

Pludselig er der noget, der rammer en særligt, og man rejser sig og gør noget ved det.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Godt håndværk handler også om tillid

14. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Nogle mennesker formår på et ganske kort øjeblik at få os til at føle os godt tilpas i deres selskab. De virker tillidsvækkende og troværdige og skaber, som den mest naturlige ting i verden, en beundringsværdig ro om hele deres personlighed.
Et af disse mennesker er Jonas Bay.

 

God omgangstone på byggepladsen
Ludvig vågner præcis klokken 4.30 hver morgen. Men han er også kun ét år gammel. Hans far er Jonas Bay, og når Ludvig vågner, så står hans far op og giver ham mad. Så er dagen godt i gang. Når Ludvig har fået mad og morgenhygget lidt med sin far, så kører Jonas Bay på arbejde. Han gør klar på værkstedet eller byggepladsen til, når murersvendene møder ind kl. 7.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fra værftsarbejder til rockmusiker og redaktør

14. juli 2017

(Foto: Julie Marie Nielsen)

 

Mediet mitsvendborg.dk er på vej mod nye tider, nu hvor Jysk Fynske Medier har købt mediet med redaktør Christian Dan Jensen i spidsen. Siden 2007 har mediet samlet svendborgenserne – og det vil det også gøre i fremtiden, lover han. Magasinet lever af de personligt fortalte historier om alt fra malerfirmaer til kulturevents. Fra efteråret kan fire øvrige fynske byer glæde sig til at få et ’Mit’-magasin.

 

AF ANNA HOLMGAARD

 

Hvad gør man, når man som ungt menneske ikke kan sidde stille på stolen i 45 minutter ad gangen? Det problem har mange energiske iværksættertyper måske oplevet – og Christian Dan Jensen var en af dem. Men interessen for sproget, fortællingen og de mennesker, der bærer begge dele frem, den var så stærk, at den nu, mange år senere, er blevet til en levevej med mediet mitsvendborg.dk. Mediet har nu taget et stort hop fremad, da han pr. 1. juli solgte det til Jysk Fynske Medier med det klare formål at udvide forretningen og holde fast i kvaliteten.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En lille øko-oase på toppen af Møllergade

14. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Hvis ikke det er økologisk, kan det være lige meget

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Egentlig er det ganske overflødigt at sige ’Øko’ Cafeteriet om det nye spisested på toppen af Møllergade. Cafeteriet er nok. Det er nemlig en selvfølge, at alt er økologisk. I hvert fald når man spørger Sally Hyldal, som driver stedet. Hun tænker økologi og bæredygtighed ind i hver eneste detalje som det grundlæggende fundament for den nye spændende café, der i øvrigt ligger på byens absolut bedste beliggenhed på toppen af Havnetrappen med en fantastisk terrasse med udsigt over Svendborg Havn.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Lokale Ildsjæle

13. juli 2017

 

AF SUSANNE LINNET AAGAARD

 

For otte år siden flyttede vi til Svendborg efter flere år i storbyer i udlandet. Ingen af os havde været her før den dag, vi købte hus på Tåsinge. I det hele taget kendte vi ikke noget til hverken Svendborg eller Sydfyn, da vi flyttede hertil. Det gør vi nu og er småforelskede. Vi er som så mange andre smittet med den Svendborgbacille, der får os til at lyde som et reklameindslag, hver gang vi er udenbys.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det magiske vendepunkt

13. juli 2017

(Foto: Julie Marie Nielsen)

 

Leder – mitsvendborg.dk – MAGASIN, juli
AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg,dk

 

Efterår 2007. En lille gruppe mennesker i Svendborg er samlet på et kontor i Ribers Gård i Møllergade. Agendaen for mødet lå klar: Hvordan ser vi Svendborg i år 2021 og formidler byens budskaber i fremtiden? Hvordan kommunikerer vi med hinanden og sammenkobler informationsstrømme og videndeling på et kvalificeret niveau?
Mellem kaffekopperne på bordet ligger bogen ’Det magiske vendepunkt’ af den amerikanske forfatter Malcolm Gladwell. Alle har læst den, for bogen er omdrejningspunktet for at mødes. Hvad ingen kunne vide var, at præcis den bog skulle blive startskuddet til mitsvendborg.dk.
Bogen fortæller, hvordan små ændringer bliver til store forandringer. Hvordan små bølgeskvulp kan have enorm og omgående effekt – hvorfor store forandringer sker pludseligt og uventet, og hvordan forandringen holdes ved lige.


Bogen er gennem de sidste 10 år blevet en bibel for mig. Jeg har læst den gentagne gange, og hver eneste gang forundres jeg, betages og fascineres over dens måde at beskrive, hvordan personligheder kan starte og sprede sociale epidemier, og hvordan et ganske lille velanbragt skub kan forandre og gøre en kæmpe forskel. Det magiske vendepunkt er en stor inspirationskilde til grundessensen af det, som udgør kernen i mitsvendborg.dk. 

Hvis ikke vi er i forandring, er vi ikke i udvikling, og er vi ikke i udvikling, så står vi stille.
mitsvendborg.dk har været i konstant bevægelse, siden vi første gang klikkede ind på siden i 2007, og det første mitsvendborg.dk – MAGASIN i 2010 kom på gaden. 10 år med iagttagelser og beskrivelser af vores gøren og laden i Svendborg. Tiden er kommet, hvor vi skal videre.
Nu bliver vi flere om at puste i sejlene på skibet, så vi sammen kan nå nye havne. Sammen udvikle på de vibrationer, som danner menneskelige fællesskaber – den lokale forankring, som styrker os i hele vores selvforståelse.

Tak til alle jer, som medvirker til at gøre mitsvendborg.dk til et levende sted at være.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi elsker Postbåden Hjortø

13. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Den sejler aldrig længere væk, end at tårnet på Bregninge Kirke kan ses

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN


Billedet viser med al tydelighed, at der stadig er liv i og omkring den gamle postbåd Hjortø. Bortset fra tre korte planker er alt under vandlinjen stadig det samme, som da båden blev bygget på Henningsens Værft i Rantzausminde for 63 år siden. Den sikre havn var Hjortø, og båden har kun sejlet i Det Sydfynske Øhav og aldrig længere væk, end at tårnet på Bregninge Kirke kunne ses.

Siden 2005 har båden været i bevaringsforeningen ”Postbåden Hjortøs Venners” varetægt. Foreningens 200 medlemmer benytter flittigt båden til hyggelige sejlture hen over sommeren, og et helt unikt bådelaug på 17 mænd er garanter for, at båden til enhver tid er i sejlklar og sødygtig stand.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

12. juli 2017

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, juli
Download som Pdf.

 

Forsiden siger vel egentlig alt. 

God fornøjelse med mitsvendborg.dk – MAGASIN – som er på gaden en af de nærmeste dage. Du kan som altid naturligvis downloade det her på mitsvendborg.dk.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php