Monthly Archives: juli 2017

Længe leve det levende butiksliv

31. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

 

Forestil dig en verden uden butikker. En verden, hvor internettet suverænt har overtaget handelslivet. En verden, hvor du ikke længere behøver at bekymre dig om udsalgsræs, parkeringspladser, udsolgte varer og sure ekspedienter. En helt ny verden, som gør det meget nemmere for os alle sammen, når vi skal gøre vores daglige indkøb. Ahh…

Lad os gå en tur sammen gennem byen. 

Det hele ligner egentlig sig selv. Bortset fra, at butiksvinduerne nu er erstattet af store HD-skærme, som med en knivskarp billedkvalitet viser film med smukke, perfekte mennesker, som griner og laver gode handler. 
Men det er bare en kulisse. Der er ingen mennesker på den anden side af ’butiksvinduet’. Du er udsat for synsbedrag. Og du ved det godt. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny farverig musik fra Blå Tone

31. juli 2017

 

AF PIA BLOHM


Den lokale musiker og komponist Peter Skumme får både et stort smil på læben og julelys i øjnene, når snakken falder på hans trio Blå Tone. Her kan han nemlig boltre sig ganske frit med sine egne kompositioner, for de to medspillere, sangerinden Anita Lykkegård og saxofonisten Karin la Cour Lützen, er ikke bange for nye udfordringer og leger hjertens gerne med på komponistens musikalske ideer.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lambrusco – den ’vilde drue’

30. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

‘Hvad byder man uventede gæster?’ – Et glas kold priklende Lambrusco – naturligvis.
80’ernes hofdrik er i topform og godt på vej til sin renæssance her i det 21. århundrede, og Lambrusco er ikke nødvendigvis en studentervin til 25 kroner flasken med de værste lidelseshistorier bag sig som følge af dårlige produktioner, som 80’erne og start 90’ernes supermarkeder massivt blev oversvømmet af. De findes stadig – jovist – men dem skal man holde sig fra. I stedet skal man lade sig forføre af den gode italienske mousserende vin, som Lambrusco rent faktisk er.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Godt på vej – mod uddannelse og job

29. juli 2017

 

AF ALLAN KRUSE, Dir. Svendborg Erhvervsskole

 

For nylig var Jonas Madsen, som er mekanikerelev på Svendborg Erhvervsskole, i TV2 Fyn. Anledningen var antallet af elever, som vælger en erhvervsuddannelse efter folkeskolen. For det tal er stadig lavt, selvom manglen på faglærte fylder meget i offentligheden, og erhvervsskolerne fortæller historier om de 100 gode uddannelser og de karrierer, de giver mulighed for. Tilsyneladende påvirker det bare ikke de unges valg af uddannelse. Heller ikke lokalt i Svendborg og de omkringliggende kommuner. Det er faktisk en akut udfordring for det lokale erhvervsliv.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Golf for alle i Brændeskov

28. juli 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er den eneste 12-huls golfbane i Danmark og det gør det bare så meget sjovere at spille på den. For i stedet for at skulle bruge 5-6 timer på en traditionel 18-huls bane, så kan det gøres på 2-3 timer hos Brændeskovgård Golf. Det er der stadig flere, som har fundet ud af, og de kommer i alle aldre, for at spille golf efter pay and play-princippet i den skønne naturomgivelser.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ønsker du dig også den perfekte kostplan?

27. juli 2017

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Leder du efter en kostplan, der er den sikre vej til varigt vægttab?

Det gør mange, der gerne vil tabe sig. De prøver den ene slankekur efter den anden.

Og der er mange forskellige tilbud på nettet, i ugeblade og månedsmagasiner. Tilbud, som lover, at du kan tabe en masse kilo NU.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Grøn omstilling og detailhandel får høj prioritet i ny kommuneplan

27. juli 2017

(Tegning: Tue Rosenkær)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Vækst gennem fælles bæredygtig udvikling’. Sådan lyder en af overskrifterne i Svendborg Kommunes planstrategi, som er den røde tråd til den kommuneplan, som politikerne skal vedtage inden kommunalvalget den 21. november i år.

Det kan være en ordentlig mundfuld for den almindelige borger at skulle forholde sig til indholdet i en kommuneplan. Blandt andet derfor har der i efteråret 2016 været afholdt en række borgermøder flere steder i kommunen, lige fra Gudme til Drejø, hvor der er kommet en masse input fra borgerne til det, som skal tegne Svendborg Kommunes fremtid.
Nu er kommuneplanen i offentlig høring, hvor alle kan komme med input frem til den 10. september.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Netværk er vejen til god forretning

18. juli 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Klokken er 7.30 torsdag morgen ved havnen i Svendborg. De første servicebiler er allerede sat på to-timers parkeringen, og flere forskellige håndværksmestre har kurs i samme retning.

Det samme har revisoren, som kommer på cykel – og advokaten, grafikeren, vinhandleren og ejendomsmægleren. Alle har samme destination og samme møde skrevet ind i kalenderen.
De næste to timer skal tilbringes sammen til netværksmøde.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

MatematikBoost – Et fagligt og mentalt løft

15. juli 2017

 

AF TRINE LØNFELDT

 

“Jeg er lige kommet ud fra matematik. Troede aldrig, jeg skulle sige det, men det var mega hyggeligt. Jeg har fået så meget ud af at være på MatematikBoost hos dig. Tuuusind tak. Jeg begyndte at græde af glæde.”

 

Sådan skrev Karoline i 9. klasse til mig lige efter hendes mundtlige matematik-eksamen. Hvis hun bestod, ville hun blive glad, havde hun fortalt mig. Karoline fik 7, hvilket hun med rette kan være stolt af. Hun er så mega sej.

  Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Her er børneværelset en olietønde

15. juli 2017

 

En historie om, når medmenneskelighed bliver til kunst og kreativitet

 

AF PER VINCENT

 

Det krævede ikke grundige overvejelser og lange diskussioner at tage en beslutning, for det her er et eksempel på de tilfælde i livet, hvor det er hjertet, der bestemmer.

Vi kan forarges, skræmmes, hyles ud af den, for eksempel af en begivenhed (højhusbranden i London, lastbilangrebet i Nice, sultkatastrofer i Afrika – eller når springvandet på Torvet ikke virker).

Pludselig er der noget, der rammer en særligt, og man rejser sig og gør noget ved det.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php