Monthly Archives: august 2017

Giant Steps leverer nye saftige musikalske frugter

31. august 2017

 

AF PIA BLOHM

 

Giant Steps har igen plantet et musiktræ, der bugner af nye, store, sprøde og saftfulde frugter – dem med den helt særlige pikante Giant Steps-smag. Helt uden tilladelse er det muligt hele efteråret at gå på rov, plukke løs og nyde de mange musikalske godbidder.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

‘Det er lidt ligesom at synge fællessang’

31. august 2017

(Foto: Josefine Ottesen)

 

AF JOSEFINE OTTESEN

 

Den 15.september får Svendborg en parade med temaet ”Fortællinger om Havet”.

Marie Snede Villumsen, dukkemager og lærer, er en af initiativtagerne til begivenheden. Jeg har mødt hende i det sjove, gamle hus, hvor hun bor med mand og tre børn i alderen 8-14.

På spørgsmålet om, hvorfor vi skal have en parade i Svendborg, svarer hun: ”Som dukkemager har jeg deltaget i flere gadeteaterfestivaler, og det er fascinerende, hvordan parader kan forvandle et trist gaderum til et magisk sted.” 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Har du styr på persondatabeskyttelse?

31. august 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Er du virksomhedsejer, forening, organisation eller offentlig myndighed, og ligger inde med persondata (f.eks. navn, adresse eller telefonnummer), så kan du muligvis have brug for assistance i forhold til hvordan du behandler sådanne persondata. Fra den 25.maj næste år bliver der nemlig strammet op på lovgivningen indenfor persondatabeskyttelse, og har du ikke styr på tingene, så vanker der store bøder.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

10 meter hvalfisk, råbekor og styltedans med fuld musik

31. august 2017

(Foto: Tim Kildeborg Jensen)

 

Det bliver sandsynligvis den største parade i Svendborgs historie, når flere end 2000 mennesker går fra Torvet gennem gaderne og langs med havnen ned til Frederiksø.
Paraden ”Fortællinger om Havet” er en hyldest til vores blomstrende kulturliv og vores dejlige område og alle kan være med.

 

 AF JOSEFINE OTTESEN

 

Fredag den 15. september sker det, og hvis du har lyst til at deltage sammen med familie, venner eller kollegaer, er du velkommen. Mangler du inspiration til temaet, er der hjælp at hente på de meget forskellige `værksteder`, som foreningen har etableret.
Tjek sydfynskulturforening.dk. Der kan du få alt at vide om værksteder mm. under `vil du være med?`.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Folkets filmfest rykker ud af byen

30. august 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I disse dage og frem til og med lørdag danner Svendborg igen ramme om SVEND – Danmarks Film- og Kulturdage. Og udover prisuddelingsceremonien på Torvet den 30.august, for skuespillere og øvrige VIP’s, så bliver der masser af fest og filmfarver med spændende arrangementer for folket ude i hele Svendborg Kommune.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvis nu du valgte, at være den der starter..

30. august 2017

 

AF TRINE LØNFELDT

 

Da jeg var barn – tilbage i 70’erne og 80’erne – havde vi en enkelt telefon i huset. Den sad fast på væggen. Telefonen kunne én ting. Nemlig ringe. Når det skete, bevægede den, der var i nærheden, sig hen og tog telefonrøret. Vi vidste ikke, hvem der ringede, og hvem opkaldet var henvendt til. Det var hyggeligt.

 

Det betød, at jeg ofte fik talt med min moster eller faster, når de ringede. Vi hørte hinandens stemmer, og jeg fortalte om det, der optog mig, inden røret blev givet videre. Det var nærværende.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad har bæredygtighed med mig at gøre?

30. august 2017

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Ja ser du… svaret er ALT, bæredygtighed har alt at gøre med dig og mig! Det handler nemlig om de valg vi tager hver eneste dag – også de bitte små valg…

 

Enhver industri med respekt for sig selv, leder efter måder at udnytte jordens ressourcer, så de ikke misbruges og slides op, og mon ikke “bæredygtig ledelse” vil blive en ny trend i fremtiden?

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi har en pose penge, vi gerne vil låne ud

29. august 2017

Jane Printzlau og Frank Rasmussen sætter en ære i at gøre en forskel.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

– og stadig ledige kontonumre

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Stemningen er tilnærmelsesvis tæt på at man træder ind i Omegnsbanken, midt på hovedgaden i Korsbæk, og bliver mødt af den altid yderst høflige og imødekommende bankdirektør Kresten Skjern, som når man går ind af døren til Andelskassen i Svendborg i Det Gule Pakhus. Atmosfæren er afslappet, man hilser på hinanden, og ikke et øjeblik sår man den mindste tvivl om, at her er et særdeles behageligt arbejdsklima.

Jane Printzlau er kunderådgiver hos Andelskassen Svendborg. Det har hun været siden 2014, hvor hun blev ansat nærmest samtidig med sin kollega Frank Rasmussen. De to har dannet parløb sammen med resten af teamet gennem de sidste tre år, arbejdet på at få skabt endnu større synlighed om Andelskassen i Svendborg. Og det er lykkedes.
– For blot ganske få år siden var det begrænset, hvor mange der vidste, at vi havde til huse i Det Gule Pakhus. I dag ved folk godt, hvor vi er – og hvem vi er, lyder det med en vis stolthed i stemmen fra Jane Printzlau. Og selvom hun ydmygt kanaliserer en stor del af æren for bankens gode omdømme videre til sine 18 kollegaer, så er man ikke i tvivl om, at hun er en fremragende ambassadør for sin arbejdsplads.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det grønne forsamlingshus på Tåsinge

28. august 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der ligger et hus på Tåsinge. Et hus som skiller sig ud fra de andre huse på øen. Her bor ingen mennesker, der er ingen kattelem i bagdøren eller nogen biler i carporten. Alligevel er huset sprængtfyldt med energi. Det er nemlig et energihus i ordets bredeste forstand.
Rødstenshuset fra 1954 ligger i krydset ved Sundbrovejen og Eskærsvej. Det er på 154 m2 i to plan og udlånt til GO2Green af Svendborg Kommune. Den 10.juni var der officiel indvielse af Sundhøj Energihus, og i dag er det en yderst tilfreds GO2Green projektleder Niels Christian Nielsen, som byder mig indenfor.
– Vi har nu fået basis på plads i huset, og vores GO2Green partnere har fået et udstillingsvindue af alle tænkelige elementer til energiforbedringer i ejendommen. Det er blevet præcist, som vi havde forestillet sig, lyder det fra en glad Niels Christian Nielsen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Høsten er i hus og TØSINGEN er på gaden

27. august 2017


Download TØSINGEN, august 2017

 

Høsten er i hus

 

Leder TØSINGEN, august
AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Redaktør, TØSINGEN

 

Marken er mejet, og kornet er høstet, kornet er i laderne, og høet står i hæs.

Sådan sang vi i skolen til den gamle danske folkemelodi. Teksten er skrevet af Mads Hansen i 1868 og melodien er vist nok skrevet af en jysk soldat.
Jeg husker særligt den sang, da den var så herlig frisk og let-til-bens. Som regel sang vi den efter en god lang sommerferie med masser af sol og varme – sådan var det jo dengang.
Forleden da jeg kørte en tur i sommerlandet på Tåsinge, og så mejetærskerne i fuld gang på markerne, dukkede sangen – som verdens mest naturlige ting, straks op igen fra bagkataloget i min hukommelse. Det gjorde mig glad, og jeg holdt ind til siden. Min yngste på fem år sad og pludrede på bagsædet med sin veninde, og begge var de straks med på den friske sang.
Ud af bilen i en fart og ind og hoppe på stubbene på den nyhøstede og velduftende mark. Sensommer i vores dejlige Danmark og to danske sommerpiger, som straks var oppe på en af høballerne på marken, blev – som verdens mest naturlige ting, forsiden af denne udgivelse af TØSINGEN.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php