Monthly Archives: august 2017

En hyldestsang til Svendborg

19. august 2017

 

Skal vi lave Danmarks største Folkekor? Vil du være med?

 

Sydfyn er mageløs! Ikke alene har vi hav, strand og skov – vi har også et sprudlende og innovativt kulturliv med en bredde, man ikke ser mange andre steder.

Her i området har vi både glade amatører, seriøse professionelle og nationale ikoner, der alle føler sig forbundet med stedets ånd. Det giver os nogle unikke muligheder for at skabe kulturelle begivenheder, der næppe findes andre steder i vores lille land.

Paraden ”Fortællinger om Havet”, der finder sted d.15.september fra kl.16.30-19 er lige præcis sådan en begivenhed!

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nu er der også minigolf på Frederiksøen

3. august 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Lars Holmgaard har bygget minigolfbaner på Thurø Minigolf siden midten af 70’erne. Nu udfolder han sig sammen med alle de andre kreative på Frederiksøen, hvor han har bygget en 18 huller minigolfbane lige på kaj 23 – ydermolen overfor Maritimt Center. Børnene Trine, Simon og Mike er med, og det var de også som børn, dengang på Thurø for 30-40 år siden.
– Det er vores bidrag til liv på kajen, siger Lars Holmgaard og falder dermed helt i hak med kommunens projekt med flere outdoor-aktiviteter på havnen og Frederiksøen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sådan er undervisning på Danmarks Forsorgsmuseum

2. august 2017

(Foto: fagfotografen.dk)

 

AF JEPPE WICHMANN RASMUSSEN, Svendborg Museum

 

Danmarks Forsorgsmuseum har i de senere år satset kraftigt på at udvikle og udvide museets samarbejde med Svendborgs skoler, og museet håber og tror, at mange lærere både lokalt og nationalt vil skæve i deres retning, når brikkerne skal lægges i årsplanerne for det kommende skoleår. Det kan lærerne i hvert fald roligt gøre, for museets samarbejde med lokale lærere og elever har siden 2015 udmøntet sig i udarbejdelsen af en lang række nye skræddersyede undervisningstilbud, bl.a. med hjælp fra de lærer- og elevpaneler, som Svendborg Museum har oprette ifm. projektet ”Museum på Skoleskemaet”.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

SAMMEN

1. august 2017

(Foto: Ard Jongsma)

 

AF LENE STRUCK MADSEN, gæsteskribent BaggårdTeatret

 

I den forgangne måned udgav vi BaggårdTeatrets sæsonavis, der er præget af samarbejder på kryds og tværs og i alle tænkelige konstellationer.

Vi mener, at kunst og kultur skal skabes og opleves SAMMEN. Fra samarbejdet mellem instruktør og scenograf til kulturinstitutioner, der forener kræfter, til oplevelsen og indtagelsen af det færdige produkt. Det hele sker SAMMEN. Ordet SAMMEN har derfor været en rettesnor og et dogme, som vi har arbejdet ud fra, da sæsonen skulle på plads. Og heldigvis var der mange, der ville være SAMMEN med os; fra Den Fynske Opera til tobaksfabrikken Mac Baren har vi fundet samarbejdspartnere, som er med til at sætte deres præg på den kommende teatersæson. 

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php