Monthly Archives: september 2017

Bløde senge og morgenmad på kroen

30. september 2017


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Turisterne er strømmet til Thurø her i sommer. I hvert fald hvis man skal måle på antal overnatninger hos Thurø Bed & Breakfast på Bergmannsvej 103 – lige i svinget ved Thurø Kro. Her er stort set ingen nætter, hvor sengene er tomme i den gamle nyistandsatte ejendom fra 1876.
– Vi mærker tydeligt, at der er en stigning i interessen for bed & breakfast, som en god og fri måde at overnatte på i ferien, siger Bente Ege som sammen med sin mand Niels Ege har Thurø Bed & Breakfast.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad sker der med Bergmannhus?

30. september 2017


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF INGER DISSING, Bergmannhus

 

Siden sidste nummer af Thurineren er udkommet, er der kommet god gang i renoveringen af ejendommen. Desværre blev vi nødt til at aflyse sommerfesten, da huset ikke var blevet færdigt p.g.a. det ustabile sommervejr. Ny dato meldes ud senere. Hold øje med opslag på vores indgangsdør, opslagstavlen ved Thurø Bageri og SPAR.

Indvendigt er der kommet nye lamper, foldedør, franske døre, isoleret skunke og udskiftet gamle el ledninger.

Udvendigt er råddent træværk udskiftet og malet. Tag er repareret, nye tagrender, vægge pudset, skorstene renoveret.

Der mangler i skrivende stund stadig lidt ud/indvendig renovering.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

PASSION

29. september 2017

 

AF NANNA GRØNBECH

 

Igennem livet kan man opleve ting der flænser voldsomt i en. Man væltes omkuld og går i tusind stykker, balancerer på et knivsæg, nær afgrunde, men når man rejser sig efter, at have set ind i mørket er man mere vis. Måske forstår man noget mere om verden og tiden: Lys og mørke. Liv og død. Storheden og det simple. Guddommelighed og ligegyldighed. Mand og kvinde. Overflade og dybde. Måske forstår man noget mere om sin passion. Der er en flamme i mørket der aldrig dør.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Er Svendborg værd at bevare?

29. september 2017

Baagøe & Riber grunden ligger i et af de udpegede kulturmiljøer som By og land- Sydfyn inviterer til debatmøde om mandag den 2.oktober.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Hvad vil politikerne med de 34 kulturmiljøer, bl.a. Baagøe og Riber-grunden, som er i Svendborg? Det kan man diskutere med en række lokalpolitikere på et offentligt møde 2. oktober i Borgerforeningens guldsal.

 

Hvad betyder det for kommunen og hvad betyder det for den enkelte? Sådan spørges der uddybende.

I panelet sidder borgmester Lars Erik Hornemann (V), 1. viceborgmester Henrik Nielsen (K), 2. viceborgmester Bo Hansen (S) og Hanne Ringgaard Møller (Rad.). Ordstyrer er Uffe Strandby, forstander på Ollerup Gymnastikhøjskole.

Debatmødet, der er arrangeret af foreningen By og Land- Sydfyn og støttet af Fonden for Fynske Bank, indledes med et oplæg om kulturarvens værdi ved foreningens landsformand Karen Margrethe Olsen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

De mange facetter

28. september 2017

 

LEDER
AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk

 

Hvad er den gode historie? Er det den videnbaserede, undersøgende og perspektiverende en af slagsen. Den sensationelle og opsigtsvækkende historie. Historien der som udgangspunkt forholder sig kritisk, spørgende og objektivt. Eller er det den inspirerende, underholdende og fængende historie, som gør os interesserede i at vide mere, om den verden vi lever i. Historier som gør os klogere, gladere og med bredere udsyn. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

DorFini spiller op!

28. september 2017

 

Rosetta Stone Rock!
DorFini – alias d´herrer, musikalske legekammerater Ole Dorf, vokal/akustisk guitar  og  Troels Fini Bernheim, vokal – er et tæt parløb og med kærlighed til de gode sange. På andet årti træder de op , ganske enkelt fordi de ikke kan lade være med at sprede gode sange!

DorFini inviterer indenfor på Arne B lørdag d. 30. september kl. 21.30 – fri entre – med numre af bl.a. Genesis, Simon & Garfunkel, Eagles, Coldplay, Beatles, Supertramp, Robbie Williams.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Flere gode lokale historier til dig

28. september 2017

 

Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, okt

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
 

Hvad har en hundepension i Oure tilfælles med en interaktiv danseforestilling på BaggårdTeatret?
Umiddelbart ikke meget – udover, at det blot er to gode lokale historier i det nyeste mitsvendborg.dk – MAGASIN, som lige nu er på gaden.
Fredag vil du således igen kunne møde Christianiacyklen med mitsvendborg.dk farverne i midtbyens gader og stræder fyldt til randen med velduftende nytrykte mitsvendborg.dk – MAGASIN’er – til dig.
Kan du ikke vente, så kan du tyvstarte læsningen ved at downloade magasinet lige her på mitsvendborg.dk. 

Vi ses derudeKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En revy blev født

27. september 2017


(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF HANNE SKAALUM

 

I året 1970 kom min mand Claus og jeg hjem fra Afrika til Thurø. Så syntes vi der skulle ske noget sjovt på øen, og sammen med vore gode venner Lilly Lehnsfeldt og Claus Stenner opfandt vi Thurørevyen.

Den blev opført med brask og bram imellem jul og nytår, så ”juledellerne” kom op at svinge.
De medvirkende var Lilly Lehnsfeldt , Mai Britt Jensen, Sanne Brûel, Hanne Skaalum, samt herrerne John Jensen og Svend Lange.

Musikken bestod af Svend Erik Jensen, Claus Stenner og Claus Bastrup.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Så går det løs!

26. september 2017


 

Velkommen høj og lav – ung og gammel med højt humør

 

Så er der lagt op til alle tiders festrevy i anledning af Thurø Revyens 20’ende år.
Der bliver sang og musik og tant og fjas i vanlig til i en herlig blanding af nye og gamle hits.
Vi har kigget i arkiverne og fundet nogle stykker af de sjoveste sange og sketches i en velvalgt blanding med nye aktuelle ting.

De medvirkende er alle gamle kendinge:
Pigerne  – Maj Britt Jensen, Merete Beltoft og Hanne Skaalum.
Drengene – Allan Kirkebæk og Halvor A.P.
Orkester – “Thurøs Bigband” Nils Jørgen Pedersen og Claus Bastrup.
Lyset bestyres af vor gode lydmand Jari Krøis.

Vi glæder os alle til et herligt samvær i Thurø Hallen uge 39 i september.
Premiere torsdag den 28.9. kl. 19.30 og fredag den 29.09. kl. 19.30  begge med mulighed for revyplatte.
Samt eftermiddagene lørdag og søndag 30.09. og 01.10. kl.15.00.

Billetter kan købes ved indgangen eller bestilles til afhentning samme sted på tlf. 62 20 61 09Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt THURINEREN ude nu!

20. september 2017

Download THURINEREN, september 2017


AF CHRISTIAN DAN JENSEN

Redaktør, THURINEREN


I september måned sker der noget ganske særligt på Thurø. Her er der nemlig premiere på den 20. udgave af Thurø Revyen. 20 år er det siden at Hanne Skaalum og Claus Bastrup fik ideen, at Thurø skulle have sin helt egen revy. Selvfølgelig skulle der være det på Thurø – hvor ellers.

I dag er Thurø Revyen et tilløbsstykke som hvert eneste år trækker thurinerne mod Thurøhallen til fulde huse i de dage, hvor revyen bliver spillet. Ja, man kan vel nærmest sige, at Thurø Revyen er blevet en del af Thurøs DNA.
Udover at revyen primært spilles af lokale skuespillere – og musikken leveres af øens egne spillemænd, så bakkes den op af Thurøs erhvervsdrivende, som hvert år annoncerer i revy-programmet. Enkelte virksomheder udefra har også doneret penge, men det er først og fremmest den lokale opbakning, som sikrer revyens overlevelse. Og det er præcis den ånd, som gør hele forskellen. Den lokale forankring er uden sidestykke det vigtige fundament i ethvert lokalsamfund. Man bakker op om fodboldklubben og sejlklubben, køber sit brød hos bageren – og sine dagligvarer hos købmanden på øen. Man annoncerer i THURINEREN og i Thurø Revyens program, og når børn og børnebørn kommer hjem og holder jul, og det kniber med pladsen til alle, så overnatter man på kroerne eller Thurø Bed & Breakfast.
Det er sådan man gør på Thurø.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php