Monthly Archives: oktober 2017

Festivalen på Skarø tænker nyt

31. oktober 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der skal være endnu flere valgmuligheder og man skal kunne tage på festival, selvom man skulle lide af teltallergi. Sådan lyder et par af tankerne fra arrangørerne bag Festivalen på Skarø, der for tiden er ved at lægge nye planer for den lille øfestival.

– Man kan sige, at festivalen aldrig er gået bedre end i 2017 og det giver os muligheden og forspringet til at søsætte nogle af alle de tanker, vi har gjort os i de seneste 6-7 år med festivalen, forklarer medarrangør Rune Kruse.

– Det er klart, at man høster en masse erfaringer og opdager bedre og sjovere måder at gøre tingene på, men vi må også indrømme, at vi har været forsigtige – og måske overforsigtige – med at lave for mange forandringer. For det har jo virket godt, som det har kørt, siger han.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Børneliv i børneværelset

31. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF SUSANNE RIBER

 

Da jeg var barn delte jeg værelse med min lillesøster, jeg lå i øverste køje, hun i nederste, lillebror havde et lille kammer og den mindste delte værelse med mor og far. Vi havde seng, bord og stol på værelset og legetøj som mest bestod af dukker, bamser, spil og lego. Alt var et mix af genbrug, nyt og arvestykker. Fritiden foregik mest udenfor; efter skoletid smed jeg skoletasken i entreen og så var det ellers ud at lege med de andre på vejen. Fritidsaktiviteter var der ikke så meget af, men vi kom i den lokale filmklub, spillede lidt blokfløjte på skolen og mon ikke vi gik i den lokale danseskole.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gode historier til hele Langeland

19. oktober 2017

Download mitlangeland.dk – MAGASIN, okt

 

Det første af flere nye MIT-magasiner er nu på gaden – mitlangeland.dk – MAGASIN bliver således andet skud på stammen af MIT-familien, som første gang så dagens lys i Svendborg i 2010.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – mitlangeland.dk

 

For snart 10 år siden fik jeg den idé, at lave et kvalitetsmagasin med gode og positive historier fra Svendborg. Jeg ville fortælle svendborgenserne om svendborgenserne, og det skulle være de historier, som gør os i godt humør, og får os til at glæde os til næste udgivelse er på gaden. Et nyt frisk pust i en tid, hvor vi alle har brug for lidt mere medvind på cykelstierne.
Det lykkedes. Allerede fra første udgivelse var mitsvendborg.dk – MAGASIN en succes, som svendborgenserne i den grad havde taget til sig. Byens gode loyale annoncører var også glade. For hvem vil ikke gerne markedsføre sig side om side med de mange positive historier fra ens lokalområde.

I dag udkommer magasinet otte gange om året, med gode historier fra alle kroge af Svendborg og husstandsomdeles i hele Svendborg Kommune.

Det giver sådan et dejligt sus i maven, at vi nu også har fornøjelsen, at kunne fortælle de gode historier fra hele Langeland i et helt nyt magasin – mitlangeland.dk – MAGASIN.

Samme koncept, samme flotte papirkvalitet og samme positive tilgang til læsere og annoncører, som vi har gjort det i Svendborg siden 2010.
mitlangeland.dk – MAGASIN er først og fremmest langelændernes eget blad. Det bliver de tætte relationer til lokalbefolkningen, og den lokale forankring i nærmiljøerne, som vil udgøre det redaktionelle indhold. Vi vil fortælle historierne fra hele Langeland – ikke mindst fra øens erhvervsliv, som har rigtig meget at byde på, og fortjener at blive fortalt på en ny og anderledes måde.

 

Rigtig god fornøjelse 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Slut fred med din krop – slank med helhedsHUSET

19. oktober 2017

 

Hvis du vil slutte fred med din krops vægt og former, og har brug for et forløb og nogle ressourcepersoner, der støtter dig i den proces, så starter vi et forløb op i helhedsHUSET den 26.10. og i alt otte torsdage kl. 19-21.

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Forløbet er for dig, der er klar til at droppe slankekuren og erstatte den med en krop og et sind i balance.

Er du træt af at de evindelige slankekure og urealistiske kostråd? Er det ved at gå op for dig, at kiloene handler om andet, end den mad du spiser og den manglende motion? Så er du måske klar til, at gå et spadestik dybere og undersøge hvordan din krop, følelser og vaner har indvirkning på dit spisemønster.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Der er mange følelser forbundet med et hussalg

16. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

En god ejendomsmægler evner kunsten at lytte mere end at tale

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I langt de fleste tilfælde handler hushandel om følelser. Det er ikke ‘bare’ mursten som sælges. Det er også minder, oplevelser og identitet. Stuen, hvor lille Emma tod sine første skridt i påsken 1973. Duften af juleanden fra køkkenet, som hvert år var det første, man blev mødt af ved bryggersdøren. Værkstedet, hvor farfar røg pibe og satte pap på forgaflen af vores cykel mod egerne, så det lød som en knallert, når vi susede ned af villavejen med de andre børn i kvarteret. I dag er farfar her ikke længere, men vi tænker på ham hver gang vi er på værkstedet – ja, faktisk kan vi stadig dufte tobakken fra hans pibe.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mad, kærlighed og klap

15. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hunden er menneskets bedste ven. Det vil de fleste hundeejere næppe være uenige i. Så når familien skal på ferie kan det være en udfordring, at finde pasning af vores firbenede ven. Heldigvis behøver det ikke at være et problem. I Oure ligger nemlig Ærtebjerg Hundepension, og er man hund, så er stedet det rene slaraffenland.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fattiggården – rig på haveglæde

14. oktober 2017

 

AF LENE HANSEN – initiativtager og frivillig i Museumshavens Venner

 

På en tur rundt om Svendborgs gamle fattiggårds bygninger, som i dag huser Danmarks Forsorgsmuseum, finder man en ikke helt almindelig have. Dér er der en etagedelt frodig nyttehave, hvor gamle stensætninger danner bede, der bugner med gulerødder, kartofter, løg, kål, bønner og ærter – alt af gamle frøsorter. Grusgange guider den besøgende forbi den gamle vandforsyning videre til den nyanlagte frugthave, hvor stikkelsbær, solbær og ribs og æbletræer gror godt. Og går man på opdagelse under de gamle bøgetræer anes et stenbassin, som har været en del af inspektørens fine prydhave.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dialog er vigtig

14. oktober 2017

 

AF PER NYKJÆR JENSEN, formand Svendborg Erhvervsråd

 

Så kom den årlige DI-Analyse. Den har som mission, at give et billede af erhvervsklimaet, og rangerer 96, ud af de 98 danske kommuner. Svendborg er kravlet støt og roligt frem, fra plads nr. 95 i 2010 – til nu i 2017, plads 53. Det er en stabil, men lidt for for langsom fremgang. Man kunne give karaktøren ”godt plus” ”for den acceptable, men ikke imponerende præstation”. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Meget mere plads til flotte billeder

14. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Den flotte plakat i den rigtige ramme kan fuldende indretningen af vores hjem. Og når det kommer til farvesammensætninger, valget af glasset i rammen og hvilken type materiale den skal være i, så er hjælpen lige ved hånden hos Svendborg Indramning.
Ja, faktisk er det den eneste specialforretning indenfor indramning på Sydfyn, beliggende lige i hjertet af Svendborg i Tinghusgade 34. Og nu får sydfynboerne mere at glæde sig til. Tonni Hansen, som ejer Svendborg Indramning, flytter i større lokaler blot 100 meter længere ned af vejen, hvor han omkring 1.november rykker ind i bygningen hvor EDC Mæglerne tidligere havde til huse.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Riesling fra Californien og rug-øl fra en baggård i Vestergade

13. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det var med en vis stolthed i blikket, at Simon Styrup fra Vinspecialisten i Korsgade i starten af september kunne overrække en flot check på 18.650 kr. til Svendborg Museum. Pengene kommer fra en donering på 25 kr. for hver solgt flaske Svendborgsund rom fra Vinspecialisten, og går til et maritimt projekt under Svendborg Museum.
– Vi har solgt mere end 450 flasker af den gode navy-rom, som fremstilles i Trinidad og herefter sejles til Bornholm, hvor den bliver tappet på flaske, forklarer Simon Styrup og tilføjer, at flaskerne er nummererede. Svendborg Museum har stillet et ældre maleri af Svendborgsund til rådighed, som pryder etiketten på den ret så populære rom.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php