Monthly Archives: oktober 2017

Der er mange følelser forbundet med et hussalg

16. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

En god ejendomsmægler evner kunsten at lytte mere end at tale

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I langt de fleste tilfælde handler hushandel om følelser. Det er ikke ‘bare’ mursten som sælges. Det er også minder, oplevelser og identitet. Stuen, hvor lille Emma tod sine første skridt i påsken 1973. Duften af juleanden fra køkkenet, som hvert år var det første, man blev mødt af ved bryggersdøren. Værkstedet, hvor farfar røg pibe og satte pap på forgaflen af vores cykel mod egerne, så det lød som en knallert, når vi susede ned af villavejen med de andre børn i kvarteret. I dag er farfar her ikke længere, men vi tænker på ham hver gang vi er på værkstedet – ja, faktisk kan vi stadig dufte tobakken fra hans pibe.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mad, kærlighed og klap

15. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hunden er menneskets bedste ven. Det vil de fleste hundeejere næppe være uenige i. Så når familien skal på ferie kan det være en udfordring, at finde pasning af vores firbenede ven. Heldigvis behøver det ikke at være et problem. I Oure ligger nemlig Ærtebjerg Hundepension, og er man hund, så er stedet det rene slaraffenland.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fattiggården – rig på haveglæde

14. oktober 2017

 

AF LENE HANSEN – initiativtager og frivillig i Museumshavens Venner

 

På en tur rundt om Svendborgs gamle fattiggårds bygninger, som i dag huser Danmarks Forsorgsmuseum, finder man en ikke helt almindelig have. Dér er der en etagedelt frodig nyttehave, hvor gamle stensætninger danner bede, der bugner med gulerødder, kartofter, løg, kål, bønner og ærter – alt af gamle frøsorter. Grusgange guider den besøgende forbi den gamle vandforsyning videre til den nyanlagte frugthave, hvor stikkelsbær, solbær og ribs og æbletræer gror godt. Og går man på opdagelse under de gamle bøgetræer anes et stenbassin, som har været en del af inspektørens fine prydhave.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dialog er vigtig

14. oktober 2017

 

AF PER NYKJÆR JENSEN, formand Svendborg Erhvervsråd

 

Så kom den årlige DI-Analyse. Den har som mission, at give et billede af erhvervsklimaet, og rangerer 96, ud af de 98 danske kommuner. Svendborg er kravlet støt og roligt frem, fra plads nr. 95 i 2010 – til nu i 2017, plads 53. Det er en stabil, men lidt for for langsom fremgang. Man kunne give karaktøren ”godt plus” ”for den acceptable, men ikke imponerende præstation”. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Meget mere plads til flotte billeder

14. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Den flotte plakat i den rigtige ramme kan fuldende indretningen af vores hjem. Og når det kommer til farvesammensætninger, valget af glasset i rammen og hvilken type materiale den skal være i, så er hjælpen lige ved hånden hos Svendborg Indramning.
Ja, faktisk er det den eneste specialforretning indenfor indramning på Sydfyn, beliggende lige i hjertet af Svendborg i Tinghusgade 34. Og nu får sydfynboerne mere at glæde sig til. Tonni Hansen, som ejer Svendborg Indramning, flytter i større lokaler blot 100 meter længere ned af vejen, hvor han omkring 1.november rykker ind i bygningen hvor EDC Mæglerne tidligere havde til huse.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Riesling fra Californien og rug-øl fra en baggård i Vestergade

13. oktober 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det var med en vis stolthed i blikket, at Simon Styrup fra Vinspecialisten i Korsgade i starten af september kunne overrække en flot check på 18.650 kr. til Svendborg Museum. Pengene kommer fra en donering på 25 kr. for hver solgt flaske Svendborgsund rom fra Vinspecialisten, og går til et maritimt projekt under Svendborg Museum.
– Vi har solgt mere end 450 flasker af den gode navy-rom, som fremstilles i Trinidad og herefter sejles til Bornholm, hvor den bliver tappet på flaske, forklarer Simon Styrup og tilføjer, at flaskerne er nummererede. Svendborg Museum har stillet et ældre maleri af Svendborgsund til rådighed, som pryder etiketten på den ret så populære rom.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den Glade Plade er med på beatet

13. oktober 2017

(Foto: Jesper Petersen)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det knaser lidt i højtalerne fra tonerne til Nina Simone, der kommer mig nænsomt i møde i det øjeblik jeg træder ind i Skoværkstedet i Brogade. Og det er præcis som det skal være. Alene det, at jeg er fritaget for tju-bang støjende radiokanaler, med kønsløse reklame-afbrydelser midt i musikken, gør mig i rigtig godt humør. Den analoge fornemmelse af varme og autensitet er i perfekt match med den hyggelige forretning og fremmer min købelyst. Og når alt kommer til alt, så er det jo derfor, at jeg er her i butikken.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Succesfuld udflugt med Historisk Samfund Fyn


13. oktober 2017

Rasmus Agertoft fra Historisk Samfund fortalte historien bag de gamle stenhuse fra 1400-tallet.

 

På en solrig efterårsdag besøgte 53 medlemmer af Historisk Samfund Fyn stenhuse på Sydfyn. 

 

Tidligere fandtes der mange stenhuse rundt i landet. Nu er der kun få bevaret.

På Sydfyn er der to stenhuse. De er normalt lukket for offentligheden. Det var derfor en flok begejstrede medlemmer fra Historisk Samfund Fyn, der blev budt indenfor. 

Forsamlingen indledte dagens udflugt med fællessang af folkevisen om Ebbe Skammelsøn. Heri forekommer udtryk som “højeloft” og “stenstue” og “højenloftsbro”, og staks var man midt i 1400-tallet og beredte til besøg i de to stenhuse på Sydfyn.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Elever vandrede 4.000 km. for rent vand i Malawi

13. oktober 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Elever og lærere fra Vester Skerninge Friskole har god grund til at være stolte. Det er nemlig lykkedes dem at indsamle ikke mindre end 70.000 kr. til bedre drikkevand i landsbyer i Malawi i det sydøstlige Afrika.
Hver eneste dag må kvinder og børn vandre langt for at hente vand i Malawi. Ofte i mudrede vandhuller, hvor vandet kan være direkte sundhedsskadeligt. Men nu gør Vester Skerninge Friskole noget for at hjælpe landbyerne i Malawi.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rigtige mænd mander sig op!

12. oktober 2017

 

Er du en rigtig mand? – ellers kender du nok en! Sådan en mand, der er stærk og rask. En der kan klare alt, ikke er ked af det, aldrig syg og som sjældent har brug for lægebesøg, omsorg og støtte.

 

AF SUSANNE GREGERSEN

 

Der er rigtig mange mænd – og desværre også nogle kvinder – der bider smerter i sig, tilsidesætter lægebesøg og overhører kroppens symptomer.

 

Faktisk tager de fleste mænd sig bedre af deres biler end af deres egen krop og sind. Hvis bilen har en forkert lyd eller ikke har de kræften den plejer at have, så kommer den på værksted og hver gang bilen har kørt omkring 20000 km kommer den til service…

 

Hvor ofte er du til ”service”, mand?

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php