Monthly Archives: november 2017

Danmark mit fædreland!

30. november 2017

 

AF LENE STRUCK MADSEN, gæsteskribent BaggårdTeatret

 

Jeg er mest dansk når jeg er i udlandet og møder en anden dansker.

Der opstår et fælleskab i savnet til hjemlandet, og vi svælger i alt det vi mangler: Rugbrød, remoulade, lakrids og en Schmeichel.

Men hvad vil det sige at være dansk? Det er et følsomt spørgsmål, der kan få sindene i kog og forsøg på svar gøres let til sort/hvide sandheder uden margin.

Kan det danske dna koges ned til en sang, en ret, et landshold eller en farve?

Og er der plads til skyggesider som jantelov, vejret og Peter Aalbæk? – Man kan vel ikke have det ene uden ikke også have det andet.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokalavisen Svendborg opkøbt af Jysk Fynske Medier

29. november 2017

Ugeavisen Svendborg og lokalavisen Svendborg sammenlægges fra i næste uge
(Foto: mitsvendborg.dk) 

 

Knapt to år på gaden blev det til for Lokalavisen Svendborg, som i dag blev overtaget af Jysk Fynske Medier.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Fra næste uge er det slut med to gratis ugeaviser i Svendborg. Jysk Fynske Medier har opkøbt Lokalavisen Svendborg, som siden januar 2016 har været på gaden i Svendborg og senest også på Langeland. I samme ombæring bliver Lokalavisen lagt sammen med Ugeavisen Svendborg, som således igen vil være den eneste ugeavis i byen. 


Ugeaviserne er Jysk Fynske Mediers største og vigtigste annoncemarked, og med en stadig stigende konkurrence og pres fra udenlandske konkurrenter, som Facebook og Google, har det været Jysk Fynske Mediers strategi, at styrke sine kerneområder ved at opkøbe konkurrerende ugeaviser. Dette for at kunne koncentrere sig om at bekæmpe de største udenlandske konkurrenter på markedet. Og øvelsen med at overtage en ugeavis og lukke den kort efter for at konsolidere sig på ugeavis-området er ikke uvant for Jysk Fynske Medier.

– Med overtagelse af Lokalavisen Svendborg styrker vi vores position i markedet og følger vores strategi om at opretholde én ugeavis pr. område, siger salgsdirektør i Jysk Fynske Medier Jens Bundgaard og tilføjer, at man allerede nu med sammenlægningen vil starte dialog med de nuværende kunder.

Lokalavisen Svendborg udgives af Mediecenter Svendborg ApS. med penge fra Dansk Ejendomsmæglerforening og tidligere administrerende direktør i Politikens Lokalaviser Jan Halling. Avisen udkommer for sidste gang i uge 49 tirsdag 5. December.
Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Seks nye medlemmer af Integrationsrådet

29. november 2017

 
Seks nye ansigter blev resultatet af valget til Integrationsrådet. Mens to af de nuværende medlemmer blev genvalgt.

 

De to genvalgte er den nuværende formand Edin Hasanbegovic og Cafer Koyuncu, der er valgt af henholdsvis den bosniske og tyrkiske gruppe.

De seks nyvalgte medlemmer er Thi Hong Ngoc Nguen fra den vietnamesiske gruppe. Fra Eritrea-gruppen er Mihreteab Kiflu Kidane nyvalgt. 

Narges Samimi repræsenterer Iran-gruppen. Fatima Mamo er nyvalgt for Syrien-gruppen. Angela Balasubramaniam er fra Sri Lanka-gruppen, mens Ahmed Abdulkadir Guled repræsenterer gruppen andre.

Der blev i alt afgivet 526 stemmer ud af 2703 mulige. Hvilket giver en stemmeprocent på 19,5%. Lidt mindre end ved valget for fire år siden, hvor 20,6 pct. stemte.

Valget blev afviklet på tre stemmesteder. LærDansk, Toldbodvej 15A, hvor 195 stemte, Skovbyhus, Byparken 44, med 236 stemmer og Anemonen, Jægermarken 44, hvor 95 afgav deres stemme.

Det nye byråd udpeger sine repræsentanter ved det konstituerende møde tirsdag den 5. decKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nye omgivelser for velvære

29. november 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I 35 år har kosmetolog Anja Winther taget sig kærligt af vores hud og givet behandlinger som får en til at føle sig som genfødt. Produkterne som hun bruger er så naturlige og skånsomme de næsten kan blive, fuldstændig uden parabener, parfumer og farvestoffer. Og så mestrer Anja Winther at give ansigtsbehandling af ’den gamle skole’ hvor hun nænsomt bruger sterile instrumenter og ikke trykken med fingrene.

Kort sagt, fra det øjeblik du træder ind af døren hos Anja Winther træder du ind i et univers af velvære.
Så er du mand og læser denne artikel, så ved du hvor julegaven skal købes til din bedre halvdel.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Guldsmed med høj kvalitet, god service og værkstedshumor

29. november 2017

(Foto: Jens Johansen/Pind J. Design)

 

Hos Pind J Design i hjertet af Svendborg får man både smykker, håndværk og troværdighed.

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er ikke tilnærmelsesvis nølen i svaret, da jeg spørger guldsmed Thomas Pind Jørgensen om nethandlen en dag overtager den fysiske butik på hjørnet af Gerritsgade og Gåsestræde i Svendborg.
– Den fysiske butik lukker aldrig, lyder det overbevisende fra guldsmeden. Hustruen Christina Pind Jørgensen nikker samtykkende. Begge er de med til at tegne en virksomhed, som ligger i absolut højeste karat af guldsmede med eget værksted i Danmark. Og selvom nethandlen i dag sætter sig mere og mere på markedet, ser hverken Christina eller Thomas Pind Jørgensen det som et faremoment for forretningen. Tværtimod ser de det som en medspiller.
– Vi har en yderst velfungerende nethandel af vores produkter i Pind J Design, og der er ingen tvivl om, at nethandlen boomer i disse år. Men der er nogle helt elementære ting man aldrig kan konkurrere med i forhold til den fysiske butik. Vi har en ’levende’ forretning, forstået på den måde, at service er et begreb vi sætter meget højt, og som ikke kan omsættes til klik på musen. Folk vil gerne se og mærke servicen. Vi har kunder som kommer her til vores guldsmedeforretning i Svendborg fra hele landet, hvor de lige så godt kunne købe det de ønsker i vores nethandel. Men de vil gerne have den ægte oplevelse – autenciteten af at få lov at se guldsmedeværkstedet, hvor smykker bliver designet og lavet, ure repareret og hvor her både er en armbolt og duft af gasbrænder, fortæller Thomas Pind Jørgensen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Er du ven med et barn?

29. november 2017

voksenven.dk

 

AF SUSANNE RIBER

 

Oliver 9 år er spændt, i dag skal han mødes med sin gode ven Klaus. Oliver har pakket sin lille rygsæk med madpakke og drikkedunk, for i dag skal han og Klaus på fisketur til Ollerup sø. Oliver har aldrig prøvet at fiske, men han er vældig nysgerrig på det, for Klaus har fortalt om sine mange fisketure og de store fisk, han har fået på krogen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Julekoncert med højt humør og tid til refleksion

28. november 2017

Stig Rossen og Thomas Cleve Gustavsen afholder Julekoncert i Svendborg for 18. gang.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der er nogen som siger, at julen ikke rigtig er kommet førend Stig Rossen har været og give julekoncert. I år er heldigvis ingen undtagelse. Søndag den 10.december kl.16 kommer Stig Rossen og sit orkester og kor således til Svendborg Idrætscenter og giver julekoncert. I år også med gæstesolisten, Nanna Rossen, som er med på hele turneen og synger to solosange og en række duetter med Stig Rossen.
– Man skal virkelig glæde sig til at opleve Nanna. Hun har en helt formidabel stemme, og det var derfor helt naturligt, udover duetterne sammen med mig, at lade hende synge en af de nykomponerede sange til koncerterne, siger Stig Rossen og deler roser ud til niecen Nanna Rossen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Julero og mavefornemmelse

27. november 2017

 

Det er almindeligt at høre nogen spørge: “hva´ siger din mavefornemmelse?” men kender du din mavefornemmelse og endnu vigtigere… lytter du til den?

 

AF SUSANNE GREGERSEN

Julen nærmer sig, og for mange betyder det endnu flere opgaver, stress og travlhed. Mange af os kan godt bruge mere indre ro og en klar følelse af, hvad der er godt for os, så vi finder vores egen balance og glæde. Jeg vil inviterer dig til at følge disse simple trin, til at opnå netop det:

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Drik bobler til juleanden

26. november 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

And og flæskesteg, brunede kartofler og fløde i sovsen. Julen nærmer sig, og der skal tradition tro ikke mangle noget. Heller ikke den gode rødvin på bordet.
Men måske der kunne være andre spændende vinoplevelser, som samtidig hjalp mod den oppustede fornemmelse mange af os oplever efter julemiddagen.
Anja Storm Larsen er sommelier hos Vinspecialisten i Korsgade og har specialviden i hvad der passer sammen i mad og vine.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Her er dit affald i sikre hænder

26. november 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Miljørigtig affaldshåndtering er nøgleordet hos EKJ Renovation & Containerudlejning A/S

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

De fleste af os kender dem. De orange renovationsbiler med den grønne container bagpå og recycle mærket på siden. Vi ser dem i hele Svendborg. Ja, faktisk ser man dem også på vejene omkring Odense over Kerteminde og Nyborg til Fåborg og midtfyn og på øerne.
EKJ Renovation & Containerudlejning A/S har siden 1980 drevet vognmandsforretning med base i Svendborg og tilbyder udlejning af stort set alle typer containere, makulering af fortroligt materiale, vognmandskørsel og levering af mange typer sten og grus. Herudover har virksomheden specialiseret sig i korrekt håndtering af industriaffald. Og det stopper ikke her. Svendborgfirmaet har formået at følge med udviklingen og kan i dag brøste sig med en ISO certificering og en helt ny nieche med indsamling af organisk affald.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php