Monthly Archives: november 2017

Konstitueringsaftale i Svendborg Kommune

23. november 2017

 

Socialdemokratiet, Venstre, Konservative Folkeparti, Socialistisk Folkeparti, Alternativet og Radikale Venstre har i dag indgået følgende konstitueringsaftale:


Borgmester: Bo Hansen (A)

1. viceborgmester: Lars Erik Hornemann (V)

2. viceborgmester: Søren Kongegaard (A)

 

Formand for Børn- og ungeudvalget: Henrik Nielsen (C ) 

Formand for Kultur- og fritidsudvalget: Lars Erik Hornemann (V) 

Formand for Social- og sundhedsudvalget: Hanne Klit (A)

Formand for Beskæftigelses- og integrationsudvalget: Pia Dam (A)  

Formand for Teknik og erhvervsudvalget: Flemming Madsen (A)

Formand for Miljø- og naturudvalget: Bruno Hansen (F)Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Har du nogensinde prøvet det her på teenageværelset?

14. november 2017

 

AF TRINE LØNFELDT

 

Hjemme hos dig kan jeg forestille mig, at der et rum til hver sit formål? I køkkenet laves mad, på badeværelset vaskes kroppen, i soveværelset sover du og i stuen er fjernsynet tændt. På teenageværelset, til gengæld, laves lektier, soves, spises, snakkes, ses tv, høres musik, kysses, sættes håret, drikkes te (og breezer!), sendes beskeder og snap og meget meget mere! Her emmer af god energi og til tider sundhedsskadelige luftpartikler. Og store bunker (vaske)tøj! Måske kender du sådan et teenageværelse?

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Valgdebat i Egense Forsamlingshus

13. november 2017

 

Det er en tradition i Egense at afholde valgdebatter op til kommunalvalg og 2017 er heller ingen undtagelse. Den 15.november kl. 19 inviterer vi alle til valgdebat i Fremtidens forsamlingshus i Egense. Alle spidskandidaterne kommer og tidligere leder af Fremtidsfabrikken Susanne Linnet Aagaard leder slagets gang.

Kultur og turisme, lokale ildsjæle, kontakten mellem borger og kommune, Tankefuld, erhverv og bosætning er nogle af de overskrifter som politikere skal forholde sig til. Det handler om hvilke visioner politikerne har for vores kommune, når det gælder at fastholde og udvikle alle gode kræfter. Hvordan vil de tiltrække familier, og arbejdskraft, hvad vil vi leve af i Svendborg, hvordan vil vi bruge ildsjæle og hvordan skal vi tale sammen – skal det være personlig betjening eller gennem it-systemer.

Vi lægger op til en anderledes valgdebat med dialog, fremfor monolog. Politikerne kender temaerne og er derfor klædt på til konkrete forslag og kontante svar uden lange søforklaringer. Selvfølgelig bliver der også rig mulighed for at salen kan stille spørgsmål og fastholde politikerne på deres politik.

Alle er velkomne og der er mulighed for at købe kaffe, kage, øl og vand før og under debatten.

 

Kane Østergaard, Susanne Riber, Egense forsamlingshus og Egense -Rantzausminde beboerforening.  

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Rom fra Vinspecialisten giver vind i sejlene til PINGVINEN

9. november 2017


Simon Styrup fra Vinspecialisten overrækker pengene fra Svenborgsund Rommen til  Esben Hedegaard fra Svendborg Museum og sjagget som skal holde PINGVINEN sejlene.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF ESBEN HEDEGAARD OG CHRISTIAN DAN JENSEN

 

18.650 kr. kunne Simon Styrup fra Vinspecialisten i Korsgade overrække til Svendborg Museum fra salget af Svendborgsund Rommen, hvor 25 kr. pr. solgt flaske gik ubeskåret til et maritimgt projekt under museet.
Her er historien om PINGVINEN – som Svendborg Museum har øremærket pengene fra Vinspecialisten til fortalt af museumschef ved Svendborg Museum Esben Hedegaard.

Svendborg Museum modtog i 2015 spidsgatteren PINGVINEN som en fornem gave af Kirsten Lund, Skovshoved. Den da 66 år gamle båd var ved overdragelsen utrolig velholdt og optrådte meget tæt på sit originale udseende, bortset fra at der i 1971 blev ilagt motor, og at der i 1990’erne var lagt et glasfiberdæk i stedet for det oprindelige hvidmalede lærredsdæk.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Flere broer mellem øerne

9. november 2017


Download TØSINGEN, november 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, TØSINGEN

 

 

For godt og vel en måned siden fik alle husstande på Tåsinge et helt nyt magasin i brevkassen. mitlangeland.dk – MAGASIN, hedder det, og den skarpe læser har nok bemærket, at der er en vis sammenhæng mellem TØSINGEN og det nye magasin til Langeland.

Siden første udgivelse af TØSINGEN i februar i år, har vi vendt blikket mod vores naboer mod syd på Langeland. Hvad laver de derovre på øen? Vi kender jo mange af dem, besøger hinanden, har familie og venner på tværs af bæltet og i mange tilfælde tætte bånd til hinanden. Vi ville gerne dele de mange gode historier fra begge øer med hinanden, så derfor indrykkede vi faste sider i TØSINGEN kun om Langeland, og omdelte nogle eksemplarer centrale steder på øen.

Det kunne de godt lide på Langeland. Faktisk så godt, at vi på redaktionen fik en del henvendelser på, om ikke langelænderne kunne få deres helt eget magasin – et mitlangeland.

I dag udgiver vi i samarbejde med Øboen det helt nye mitlangeland.dk – MAGASIN, husstandsomdelt på Langeland, Strynø og Tåsinge i et oplag på 6000. Første udgivelse var i oktober og vi forventer at komme tre gange i 2018.
På samme måde som TØSINGEN er tøsingernes helt eget lokalmagasin, bliver mitlangeland.dk – MAGASIN langelændernes eget blad. Det bliver de gode historier fra hver en krog af øen, med tætte relationer til lokalbefolkningen, som vil præge indholdet i bladet. Og det skulle da være underligt, om ikke der opstår flere synergier og muligheder i at komme endnu tættere på hinanden, med vores langtidsholdbare magasiner, som åbner flere døre for erhvervslivet i at annoncere på tværs af øerne.

 

God læselyst.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

SOLO fitness app gør det hele lidt sjovere

8. november 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

De fleste af os ved godt, hvad det vil sige, at skulle leve op til vores egne forventninger i at leve sundt og være i god form. Den største udfordring er i virkeligheden at fastholde motivationen. Jeg er ikke anderledes end naboen, som også gerne vil holde sig i form, og ligesom jeg gerne puttede en 20’er i en velværeautomat for at få en sund krop, hvis man kunne det uden at skulle holde dampen og motivationen oppe konstant.
Virkeligheden er en anden. En sund krop kommer ikke bare af sig selv. Det kræver en personlig indsats. Men faktisk skal der ganske få ting til i en travl hverdag, hvis man ønsker at fastholde motivationen og finde en god fast rytme i det motions/træningsprogram som passer til en.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Cykelstien langs Broholmsvej ved Gudme er klar til brug

7. november 2017

 

Det er allerede nu muligt at benytte den nye cykelsti langs Broholmsvej i Gudme. Men den nye cykelsti skal naturligvis indvies med manér – derfor inviterer Svendborg Kommune tirsdag den 14. november kl. 14.30 alle interesserede og involverede på varm kakao og kage, når stien officielt åbnes af udvalgsformand Birger Jensen.

- Det har været muligt at få stien færdig i år, da vi har haft et godt samarbejde samt mødt stor velvillighed fra de berørte grundejere langs den nye sti, siger Birger Jensen, formand for Miljø-, Klima- og Trafikudvalget.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Mobilt mobilværksted gør dig hurtigt køreklar igen

6. november 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

78% af verdens befolkning har i dag en smartphone. Den er blevet en helt naturlig del af vores hverdag. Undersøgelser viser desværre, at omkring 33% af os enten ødelægger eller mister vores mobil. Og så er vi jo nærmest amputeret!
Når glasset bliver knust på mobilen, eller betjeningsknappen pludselig opfører sig underligt, så koster det os både tid og penge. Vi skal først indlevere den hos en reparatør, som måske ovenikøbet er nødt til at sende den videre, og det betyder, at vi skal undvære mobilen. Det kan selvfølgelig for nogen være et luksusproblem, men for virksomheder der er afhængige af, at kommunikationsværktøjerne er i orden, kan det være et noget større problem at skulle bruge tid på at få repareret mobilen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Når ordene driller

6. november 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Kan man lære at læse med ørerne, eller skrive med munden? Det lyder umiddelbart som det rene volapyk, men det er lige præcis det, som skal til, hvis man er ordblind og ønsker de samme muligheder som alle andre.I Danmark er mellem 3-7 % af befolkningen ordblinde, mens op til 20 % har stave- eller læsevanskeligheder. I gamle dage mente man, at ordblindhed havde noget med intelligens at gøre, men det har man for længst bevist ikke er tilfældet. Desværre er det stadig tabubelagt, det med at være ordblind. Men det behøver langt fra at være sådan.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hovedstadens yngre jazzhelte gæster Svendborg

6. november 2017

Tangentspilleren Morten McCoy kan opleves sammen med sin Sextet, når Giant Steps kalder til koncert torsdag aften d. 9. november.
www.giantsteps.dk

 

Den kreative og talentfulde Morten McCoy Sextet og er på plakaten i Giant Steps

 

I de her år strømmer en række nye talenter ud på den københavnske jazzscene, og ved en  koncert torsdag d. 9 . november kl. 20 på Arne B sætter Giant Steps spot på nogle af de største. Det er tangentspilleren og komponisten Morten McCoy, der i forbindelse med sit nye udspil har samlet aftenens yngre jazzhelte og med en overordentlig vellykket debut i foråret i Jazzhus Montmartre i København, bliver der noget at glæde sig til.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Kultur- og Byliv

-Altid på toppen af Møllergade


BORGERFORUM Svendborg


Svendborg Rabbitscss.php