Monthly Archives: december 2017

Vis mig dit spisekammer og køleskab

10. december 2017

 

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, projektleder GO2Green

 

Da jeg var knægt, var det meget almindeligt, at få uanmeldt familiebesøg om søndagen. Det betød så til gengæld, at min mor måtte agere meget kreativ i køkkenet, for spisekammeret eller køleskabet var ikke altid gearet til store uanmeldte familiebesøg.

Jeg er stadig imponeret af, hvad hun kunne trylle frem af ingenting. Måske havde vi fået flæskesteg dagen før, og resterne blev så tranformeret til en lækker gang biksemad, sammen med løg, kartofler, syltede rødbeder og spejlæg af egen avl.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sprang ud i vandkanten

9. december 2017

(Billedtekst: Indretningsarkitekt Susanne Magelund har bla. stået for indretningsopgaver på Hotel Svendborg)

 

AF SUSANNE MAGELUND

 

Der skulle stress, fyring under sygdom og en hjerteoperation til, før jeg fik flyttet indboet tilbage til Svendborg efter 30 års eksil i Jylland. Der var fuld drøn på i trekantsområdet, hvor jeg leverede indretningsløsninger til store og små projekter. Som ansat indretningsarkitekt på en mellemstor tegnestue var det virksomheder som DONG, Koldinghus, Trapholt, Comwell, flere kommuner og private, der var på kundelisten. Det gik rigtig godt, men i 2006 gik det som nævnt galt!

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Japanske pædagogstuderende i praktik i Svendborg

8. december 2017

(FOTO: Peter Baastrup, Proff-foto)

 

Udbyttet af at komme og studere miljøet og kulturen i en række svendborgensiske børnehaver er så stort for japanske pædagogstuderende, at de fra 3.-7. december er her for tiende år i træk.

 

AF SOFIE SCHNOOR 

 

I børnehaven Kildebækken er det i år blandt andet 23-årige Nozomi, der elsker katte ligeså meget som hun elsker hunde, og hvis hobby er at lytte til musik og synge sange, der er i en to dages børnehavepraktik. Her får hun lov at prøve kræfter med både det at være ude i al slags vejr, madpakkekultur, og at vi bevidst skaber miljøer hvor børnene kan være i fred.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Skiftedag

8. december 2017

 

AF PER NYKJÆR JENSEN, formand Svendborg Erhvervsråd

 

Nu nærmer nytåret sig – og et spændende et af slagsen. Tre ud af fire gange er nytår bare nytår, og hverdagen første januar er ikke meget forskellig fra den 31. december, bortset fra at der ligger raketrester overalt, men hver fjerde gang er nytår også skiftedag.
I gamle dage var det skiftedag en dag om året. I gamle dage kunne tjenestefolk kun skifte arbejdsgiver på skiftedag, og havde ret til at få en skriftlig anbefaling med, når de forlod den gamle arbejdsgiver. I vore dage kan alle skifte job, når det passer dem, og også søge et nyt, uden at skulle medbringe en anbefaling.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Polkageist, hva’ er det?

7. december 2017

 

AF JENS HOLGERSEN, Folk for Folk

 

Polkageist er et ualmindeligt forrygende band, der besøger Svendborg onsdag den 27. dec. Det er lidt af en tradition, når Sydfyns Folkemusikforening Folk For Folk opfordre folk til at forlade de varme stuer mellem jul og nytår og byder indenfor til musikfest på Arne B. Adskillige gange før har de fire fænomenale musikere Øyvind Ougaard: harmonika Anne Eltard: violin , Thommy Andersson: Bas og  Klaus Menzer på trommer, henrykket Folk For Folks publikum med deres mildt sagt blandede repertoire. Det spænder fra Jimi Hendrix til Champagnegaloppen. ”Det er ikke kedeligt!”. Når Polkageist mødes til julebal, er det som at komme hjem igen, så gå ikke glip af denne enestående mulighed for atter at fornøje dig med rablende melodier og overrumplende arrangementer.

Mens vi venter på det, bliver der mulighed for at frydes over Paul Banks og han fantastiske sang og guitarspil tirsdag den 5. december. Tirsdag den 12. december går Erling Sevald på scenen og guider os med kærlig hånd, gennem en helt uforudsigelig aften hvor publikum optræder for hinanden. Vil man bare sidde og nyde de mange forskelligartede indslag, er der en entre på 20 kr.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Årets sidste THURINEREN ude nu!

6. december 2017


Download THURINEREN, dec. 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, THURINEREN

 

Det er svært ikke at få øje på den lokale forankring i THURINEREN. I hvert fald gør vi alt vi kan for ikke at skjule det – også mellem linierne. Ganske vist kan der være artikler, og for den sags skyld også annoncer, som ikke har begge ben solidt placeret i den thurinske muld, men der skal jo også være en vis bevægelsesfrihed og udsyn til den anden side af dæmningen.
Det lokale fundament er afgørende for magasinets eksistens. Samhørigheden og ejerskabsfølelsen er ganske enkelt omdrejningspunktet i et lokalblad som THURINEREN.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborgs nye byråd er nu sammensat

6. december 2017

 

Det nyvalgte byråd i Svendborg har på et møde tirsdag konstitueret sig.
Nedenfor er sammensætningen af økonomiudvalget samt de seks fagudvalg.
Nummer to navn i hvert udvalg er næstformand i udvalget.

 

Borgmester er Bo Hansen (A)

  1. Viceborgmester er Lars Erik Horneman (V)
  2. Viceborgmester er Søren Kongegaard (A)

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nytår på Jensens

6. december 2017

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er ikke kogt torsk med sennepssovs, hvide kartofler, peberrod og hakkede rødbeder der står på menuen, når Jensens Bøfhus i Gerritsgade åbner dørene og inviterer indenfor til nytårsaften på det populære spisested. Tradition tro holder Jensens Bøfhus altid åben nytårsaften og i år er altså ingen undtagelse.
– Vi glæder os meget til igen i år at kunne danne ramme om en nytårsaften for hele familien, siger Anna Holm, som siden 2011 har været indehaver af restauranten i Svendborg.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Naturama får Handicapprisen 2017

5. december 2017

Næstformanden for Handicaprådet Lone Stærmose og direktør Mette Thybo, Naturama.
(Foto: Maria Fonfara)

 

- Naturama får årets Handicappris for deres flotte initiativer med formidlingsopgaven – ikke mindst i forhold til borgere med funktionsnedsættelse, sådan indledte Handicaprådets formand Per Christensen, da der blev budt velkommen til årets uddeling af Handicapprisen.

- Temaet for årets handicappris er tilgængelighed i bred forstand, således at mennesker med handicap har fået lige ret og samme muligheder for at deltage i kulturlivet som alle andre, sagde han ved prisuddelingen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt billetkontor midt i gågaden

5. december 2017

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Julehandlen er over os, og med det følger de traditionelle overvejelser og grublerier: Hvad skal mor have? Hvad med far? Søster? Onkel? De hovedbrud forsøger Kammerateriet nu at råde bod på ved at åbne et vaskeægte billetkontor – lige midt i Svendborgs gågade. Målet er at gøre det endnu nemmere at give koncerter og andre kulturelle oplevelser i julegave.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

ERHVERVSKLUBBEN
Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Færgegårdsvej 45 - Troense 5700 Svendborg Tlf. 42 42 66 66
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Svendborg Rabbitscss.php