Monthly Archives: januar 2018

Søren Huss og BaggårdTeatret udgiver Bertolt Brechts Svendborgdigte

19. januar 2018

 

Fra fredag d. 19. januar vil det være muligt at forudbestille musikken fra succesforestillingen Bertolt Brechts Svendborgdigte på Imusic.dk

 

Det har længe været et ønske fra både teaterdirektøren på BaggårdTeatret, Jakob Bjerregaard Engmann, og musiker Søren Huss, at udgive musikken fra den Reumert-nominerede succesforestilling Bertolt Brechts Svendborgdigte. Nu sker det så. Fra d. 19. januar vil det være muligt at forudbestille musikken som er skrevet, sunget og indspillet af den folkekære musiker.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bilfrit torv – ja tak!

17. januar 2018

By og Land- Sydfyn hilser nye aktiviteter velkommen på Torvet i Svendborg
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

LÆSERBREV AF: RUDI RUSFORT KRAGH, Formand for bestyrelsen, By og Land- Sydfyn

 

Det er med glæde at Foreningen By og Land-Sydfyn erfarer, at et flertal i Svendborg Byråd nu er parat til – med års forsinkelser – at gøre byens torv til en attraktiv plads, fri for parkerede biler.

De sidste par år har med al tydelighed vist, at biler på Torvet skæmmer den byrumsoplevelse, Svendborg faktisk har, og som kan blive endnu bedre til glæde for byens borgere og besøgende.

Undersøgelser viser, at parkeringsforholdene i byen – også uden Torvet – er i top, når der sammenlignes med andre byer. De er både bynære og tilgængelige. Byens nye borgmester har desuden udtrykt vilje til at skaffe flere parkeringspladser i torvets nærhed end der i dag er på Torvet. En forbedret tilgang til torvet fra parkeringen i Hulgade bør tillige prioriteres højt. Forhold der vil fastholde og udvikle midtbyens liv.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Glæde over nye statsjob

17. januar 2018

Svendborgs borgmester Bo Hansen (A), glædes over, at Svendborg omsider kom på med i regeringens udflytningsplan af statslige arbejdspladser.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

64 statslige arbejdspladser ti Svendborg

 

- Det er 64 nye arbejdspladser, som vi ikke havde i morges. Det er jeg glad for, og vi vil se frem til at byde medarbejderne fra de tre forskellige styrelser velkommen.

Svendborgs borgmester Bo Hansen (A), var en tilfreds mand, efter at han havde set innovationsminister Sophie Løhde præsentere regeringens udspil ”Bedre Balance 2”  med anden runde af udflytningen af statslige arbejdspladser.

Svendborg skal fremover huse dele af tre forskellige styrelser. Det er dele af Skattestyrelsen med 18 jobs, dele af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte ligeledes med 18 jobs samt dele af Styrelsen for Forskning og Uddannelse med 28 arbejdspladser. I alt 64 nye arbejdspladser.

Bo Hansen glæder sig over, at Fyn fik over 700 nye statslige arbejdspladser. Bl.a rykker hele Miljøstyrelsen med 440 ansatte til Odense.

- Det glæder jeg over både på Odenses vegne, men også på Fyns vegne. Set med Svendborg-øjne er jeg sikker på, at en del af de medarbejdere vil kigge syd på, når de skal finde en bopæl. Samtidig betyder det også, at der forhåbentlig bliver nogle job for folk på Sydfyn i Miljøstyrelsen i Odense, siger Bo Hansen.

Udover de nye statsjob, bliver Svendborg også en såkaldt uddannelsesstation for serviceøkonom-uddannelsen. Det er en erhvervsakademiuddannelse hos Erhvervsakademi Lillebælt i Odense

Planen er, at uddannelsesstationer bliver små lokalafdelinger af eksisterende uddannelser i områder, hvor der er en efterspørgsel efter arbejdskraft.

- Det er fint, at vi får del af den uddannelse. Det er med til at styrke Svendborg som et uddannelsesmæssigt kraftcenter for hele Sydfyn med de nye uddannelser, siger Bo Hansen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bibliotekets Forfatterskole optager nye talenter

4. januar 2018

 

I foråret 2018 arrangerer Svendborg Bibliotek igen forfatterskole for unge talenter mellem 12 – 17 år. Tilmeldingsfrist den 23. januar.

 

Bibliotekets forfatterskole er for dig, som brænder for det skrevne ord. Elever der før har deltaget i Bibliotekets Forfatterskole er meget velkomne, men der er også plads til nye talenter. Kurset er gratis, og der bliver rift om de få pladser, så skynd dig at melde til.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Yoga kun for mænd

3. januar 2018

 

Den 9. januar kl. 16.15 sparker Mand og mand imellem det nye år igang med en omgang yoga kun for mænd, når yogainstruktør Kristine Amalie Æbelø, fra Nordisk Yoga i Odense, kigger forbi Svendborg. Undervisningen er tilrettelagt så alle kan følge med – også dem der aldrig før har prøvet kræfter med yoga. Efter yogaen er der hyggelig fællesspisning, og det hele foregår i Frivillighuset i Havnegade 3. Arrangementet er gratis at deltage i, man skal blot melde sig til. Ved tilmelding sikrer man sig både plads på en yogamåtte – samt en plads omkring spisebordet til den efterfølgende fællesspisning. Der vil være yogamåtter til rådighed, så det eneste det kræver er, at man(d) møder op udstyret med en portion nysgerrighed og iklædt tøj der tillader bevægelse.
Tilmelding kan ske på info@kontaktmellemmennesker.dk eller tlf. 62201130 og sker efter først-til-mølle-princippet.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Book din billet online og spar
Vestergade 167K - Svendborg Tlf: 55 38 55 55 
Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Svendborg Rabbitscss.php