Monthly Archives: januar 2018

Den organiske midtby

30. januar 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvendborg.dk

 

Svendborg midtby 2025.

Vi er ikke længere blot Danmarks hyggeligste handelsby, men nu også Danmarks mest visionære. Politikere og forretningsliv turde gå forrest og har skabt en levende bymidte. En by for mennesker, aktiviteter, kreativ udfoldelse og mest af alt et helt nyt og spændende handelsmiljø at færdes i. Midtbyen er på ganske få år forvandlet fra et ordinært og forudsigeligt sted at gøre sine indkøb – hurtigt ind – handle – ud igen i en fart i bilen. Nu er det blevet til et udflugtsmål og en oplevelse at være en del af byhandlen. Man handler ikke længere bare – man bruger byen aktivt.

Overalt i byen møder man city-bikes – ladcykler, som kørende reklamesøjler for byens butikker i mange forskellige anvendelsesformer. De mobile værksteder fra håndværksmestre, som suser rundt på serviceopgaver i byen, hvor både tid og penge er sparet. Butikker som i fællesskabets interesse bringer varer ud for kunder – enten til bilen på parkeringspladserne lige udenfor bykernen eller direkte hjem på privatadressen.
Den fysiske butik i gågaden er ikke længere begrænset i sine vækstmuligheder, da byrådet har liberaliseret den mobile gadehandel, så nu har flere fået øjnene op for de muligheder, som ligger i at bruge cyklen og byrummet i kommercielt øjemed. Som for eksempel bageren og slagteren der sammen bringer sandwich og smørrebrød ud til kontorer og butikker i byen.

I 2018 fyrede man startskuddet af til det hele på byens flotteste plads – Torvet. Siden den sidste bil holdt parkeret her i foråret samme år, er Torvet blevet en magnet for handel og mennesker – præcis som det har været i århundreder.

I et hjørne af Torvet, som er blevet tankevækkende, er skabt en intelligent legeplads i samarbejde mellem kommunen, borgerne og GO2Green, hvor børnefamilier og skoler kommer og får motion til både krop og knop. Vipper og gynger er koblet til virtuelle skærme, så man med sin midtby-app, kan se, hvor meget af den energi, man yder på legepladsen, der omsættes direkte til gadebelysningen. Og hvor der er mennesker er der mulighed for handel.

 

Man trækker på smilebåndet over, at man engang ikke så alle mulighederne. Kommentarer: 1 kommentar

Årets første mitsvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

30. januar 2018Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, feb. 2018

 

Så er ventetiden omsider overstået og årets første mitsvendborg.dk – MAGASIN er på gaden.
Som altid kan du downloade magasinet her på mitsvendborg.dk, hvor du også denne gang kan læse masser af godt lokalt Svendborg-stof.
Vi er ude med magasinet otte gange i 2018: i februar, april, juni, august, september, oktober, november og december.

 

Rigtig god fornøjelse.Kommentarer: 1 kommentar

Søren Huss og BaggårdTeatret udgiver Bertolt Brechts Svendborgdigte

19. januar 2018

 

Fra fredag d. 19. januar vil det være muligt at forudbestille musikken fra succesforestillingen Bertolt Brechts Svendborgdigte på Imusic.dk

 

Det har længe været et ønske fra både teaterdirektøren på BaggårdTeatret, Jakob Bjerregaard Engmann, og musiker Søren Huss, at udgive musikken fra den Reumert-nominerede succesforestilling Bertolt Brechts Svendborgdigte. Nu sker det så. Fra d. 19. januar vil det være muligt at forudbestille musikken som er skrevet, sunget og indspillet af den folkekære musiker.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bilfrit torv – ja tak!

17. januar 2018

By og Land- Sydfyn hilser nye aktiviteter velkommen på Torvet i Svendborg
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

LÆSERBREV AF: RUDI RUSFORT KRAGH, Formand for bestyrelsen, By og Land- Sydfyn

 

Det er med glæde at Foreningen By og Land-Sydfyn erfarer, at et flertal i Svendborg Byråd nu er parat til – med års forsinkelser – at gøre byens torv til en attraktiv plads, fri for parkerede biler.

De sidste par år har med al tydelighed vist, at biler på Torvet skæmmer den byrumsoplevelse, Svendborg faktisk har, og som kan blive endnu bedre til glæde for byens borgere og besøgende.

Undersøgelser viser, at parkeringsforholdene i byen – også uden Torvet – er i top, når der sammenlignes med andre byer. De er både bynære og tilgængelige. Byens nye borgmester har desuden udtrykt vilje til at skaffe flere parkeringspladser i torvets nærhed end der i dag er på Torvet. En forbedret tilgang til torvet fra parkeringen i Hulgade bør tillige prioriteres højt. Forhold der vil fastholde og udvikle midtbyens liv.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Glæde over nye statsjob

17. januar 2018

Svendborgs borgmester Bo Hansen (A), glædes over, at Svendborg omsider kom på med i regeringens udflytningsplan af statslige arbejdspladser.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

64 statslige arbejdspladser ti Svendborg

 

– Det er 64 nye arbejdspladser, som vi ikke havde i morges. Det er jeg glad for, og vi vil se frem til at byde medarbejderne fra de tre forskellige styrelser velkommen.

Svendborgs borgmester Bo Hansen (A), var en tilfreds mand, efter at han havde set innovationsminister Sophie Løhde præsentere regeringens udspil ”Bedre Balance 2”  med anden runde af udflytningen af statslige arbejdspladser.

Svendborg skal fremover huse dele af tre forskellige styrelser. Det er dele af Skattestyrelsen med 18 jobs, dele af Styrelsen for Institutioner og Uddannelsesstøtte ligeledes med 18 jobs samt dele af Styrelsen for Forskning og Uddannelse med 28 arbejdspladser. I alt 64 nye arbejdspladser.

Bo Hansen glæder sig over, at Fyn fik over 700 nye statslige arbejdspladser. Bl.a rykker hele Miljøstyrelsen med 440 ansatte til Odense.

– Det glæder jeg over både på Odenses vegne, men også på Fyns vegne. Set med Svendborg-øjne er jeg sikker på, at en del af de medarbejdere vil kigge syd på, når de skal finde en bopæl. Samtidig betyder det også, at der forhåbentlig bliver nogle job for folk på Sydfyn i Miljøstyrelsen i Odense, siger Bo Hansen.

Udover de nye statsjob, bliver Svendborg også en såkaldt uddannelsesstation for serviceøkonom-uddannelsen. Det er en erhvervsakademiuddannelse hos Erhvervsakademi Lillebælt i Odense

Planen er, at uddannelsesstationer bliver små lokalafdelinger af eksisterende uddannelser i områder, hvor der er en efterspørgsel efter arbejdskraft.

– Det er fint, at vi får del af den uddannelse. Det er med til at styrke Svendborg som et uddannelsesmæssigt kraftcenter for hele Sydfyn med de nye uddannelser, siger Bo Hansen.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bibliotekets Forfatterskole optager nye talenter

4. januar 2018

 

I foråret 2018 arrangerer Svendborg Bibliotek igen forfatterskole for unge talenter mellem 12 – 17 år. Tilmeldingsfrist den 23. januar.

 

Bibliotekets forfatterskole er for dig, som brænder for det skrevne ord. Elever der før har deltaget i Bibliotekets Forfatterskole er meget velkomne, men der er også plads til nye talenter. Kurset er gratis, og der bliver rift om de få pladser, så skynd dig at melde til.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Yoga kun for mænd

3. januar 2018

 

Den 9. januar kl. 16.15 sparker Mand og mand imellem det nye år igang med en omgang yoga kun for mænd, når yogainstruktør Kristine Amalie Æbelø, fra Nordisk Yoga i Odense, kigger forbi Svendborg. Undervisningen er tilrettelagt så alle kan følge med – også dem der aldrig før har prøvet kræfter med yoga. Efter yogaen er der hyggelig fællesspisning, og det hele foregår i Frivillighuset i Havnegade 3. Arrangementet er gratis at deltage i, man skal blot melde sig til. Ved tilmelding sikrer man sig både plads på en yogamåtte – samt en plads omkring spisebordet til den efterfølgende fællesspisning. Der vil være yogamåtter til rådighed, så det eneste det kræver er, at man(d) møder op udstyret med en portion nysgerrighed og iklædt tøj der tillader bevægelse.
Tilmelding kan ske på info@kontaktmellemmennesker.dk eller tlf. 62201130 og sker efter først-til-mølle-princippet.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php