Monthly Archives: marts 2018

Skræddersyet køkken hos Elgiganten

31. marts 2018

 

Køkkenet er omdrejningspunktet i rigtig mange hjem i Danmark. Her får kreativiteten frit løb, når alle familiemedlemmer på et eller andet tidspunkt prøver kræfter med kokkekunsten. Det er her juleanden er i ovnen, fødselsdagslagkagen lægges sammen, kaffen brygges og de første havregrynskugler trilles sammen med ungerne. Køkkenet er og bliver det bedste rum i hjemmet.
Ethvert køkken har sit eget personlige træk. Vi indretter vores køkken efter helt individuelle behov. Alle ved vi, at hvis det skal spille rigtigt, så fungerer vi bedst i vores eget køkken, som vi kender som vores egen bukselomme.
Hos Elgiganten i Svendborg ved man, hvad der fungerer bedst for kunderne. Det er i hvert fald målsætningen. Og når nu man i forvejen har alt man behøver af hvidevarer og husholdningsartikler til køkkenet, hvorfor så ikke også tilbyde hele køkkenet til kunderne.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Meget mere end søm og skruer

31. marts 2018

 

Den tid er forbi, hvor et byggemarked var en stor kold uisoleret hal, fyldt med tømmer, fliser og søm og skruer, og som udelukkende var besøgt af handymanden i smækbukser. I dag er et besøg i byggemarkedet en oplevelsestur mellem reoler og hjørner af alverdens inspirerende ting til boligen og haven. Handymanden i smækbukserne er her stadig, det samme er reolerne med søm og skruer, men nu møder man også den studerende, som skal have malet kollegieværelset, den moderne kvinde, med hænderne rigtigt skruet på, og som godt kan sætte en hylde op på væggen eller rense vandlåsen, samt hele familien som går på opdagelse i afdelingen med havemøbler, udstyr til Weber-grillen og krukker til terassen.
Sådan et byggemarked oplever man på Nyborgvej 2 i Svendborg, hvor XL-BYG har til huse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Liebhaveri – når det taler til hjertet

30. marts 2018

 

Et simpelt parcelhus eller en nedslidt landejendom kan godt sælges som liebhaveri, hvis området det ligger i har noget helt særligt at byde på.

 

Liebhaveri betegnes ofte som noget, der på den ene eller anden måde er enestående og som kun findes i begrænset antal. Som for eksempel helt særlige ejendomme.
Der er relativt få liebhaverejendomme, og derfor handles de ofte til en markant højere pris end øvrige ejendomme. Det kræver altså noget ganske særligt, at handle disse ejendomme.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad der er godt for vores kunder, er godt for os

30. marts 2018

 

Der er endnu et par timer til at dørene åbnes for kunderne, da jeg en tidlig fredag morgen kører ind på parkeringspladsen ved den gamle Sydfyns Elforsynings administrationsbygning på Fåborgvej 64 i Svendborg. Det er her Rise Flemløse Sparekasse hører til, og her jeg skal mødes med og interviewe filialdirektør Linda Kongstad og sparekassedirektør Bjarne Nielsen.
’Book et møde på 62 20 00 00’, står der på et skilt på bygningen ud til Fåborgvej. Egentlig havde det været nok blot at skrive: ’Følg strømmen’, som i overført betydning både kan drejes i retning af genkendeligheden ved den tidligere elforsynings bygning, og i den strøm af kunder som er øget markant i løbet af de senere år til sparekassen. Siden ultimo 2012 er kundeantallet steget med 54 procent. Det svarer til 1,5 kunde hver eneste dag i årets løb.
Så der er god grund til at være både stolte og tilfredse hos Rise Flemløse Sparekasse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gårdsdagens avis er morgendagens isolering

29. marts 2018

 

Der bliver heldigvis stadig læst rigtig mange aviser hver eneste dag over hele kloden. Og det er langt fra alle aviser som dagen efter udelukkende bliver brugt til at pakke fisk ind i. Gamle aviser bliver nemlig i stigende omfang sendt til genanvending og brugt som papirisolering på loftet eller i hulmuren.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En arbejdsplads fuld af hestekræfter

28. marts 2018

 

’Det er jo mit liv, så hvorfor skulle jeg stoppe’. Sådan lyder det fra Leif Larsen, som efter 50 år i bådbranchen stadig holder skruen i vandet. Ganske vist overtog sønnen Henrik Larsen forretning i oktober sidste år, så nu kører far og søn business med Henrik Larsen i direktørstolen og Leif Larsen som fungerende salgschef. Men det her med titler, det går de ikke specielt meget op i hos Leif Larsen Marine A/S. Det er noget helt andet som hjertet banker i takt med; både – de hurtige af slagsen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tillid, tal og bløde værdier

28. marts 2018


Trofaste, langvarige og tætte relationer er nøgleordene hos de seks indehavere af RevisionsFirmaet Edelbo fra Svendborg. Og man kan vist roligt sige, at de trofaste kunder har holdt ved i de 70 år firmaet den 1.april i år har eksisteret. Faktisk er der gode loyale virksomheder at finde i kundekartoteket som fik lavet de første årsregnskaber tilbage i 1948.
– Vi har også styr på arkiverne, smiler Ole Nielsen som er statsautoriseret revisor og en af de seks indehavere, da han viser mig et årsregnskab fra 1948 fra en af Svendborgs større maritime virksomheder.
– De er stadig kunde hos os, og har været det i alle årene, siger han.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sprød svær – ja tak

28. marts 2018

 

Slagtermester Mads Hvenegaard vil gerne have sprød svær på flæskestegen. Det vil du og jeg formentlig også, og derfor garanterer slagtermesteren, at når flæskestegen kommer fra hans slagterbutik, så er kødet altid af den bedste kvalitet og behandlet med omtanke lige fra grisestalden til køledisken. Så smager det nemlig bedst.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Karl-Johann har holdt tyven ude i 25 år

27. marts 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Hvis du tror, at gummihandsker, talkum og stetoskop ligger øverst i værktøjskassen hos låsesmeden, når han kaldes ud for at åbne gamle Franz Jäger pengeskabe, så har du nok set for mange Olsenbanden film. Ganske vist kan låsen i pengeskabe af ældre dato godt være slidt, men det er altså ikke noget man kan høre med et ’klonk’, så det gipper i hele kroppen. Skal et pengeskab åbnes, uden at kende koden og uden en nøgle, så skal der en ekspert på opgaven. En der ved lige præcis, hvor man skal bore i låsen. En låsesmed. En som Karl-Johann Nadolny.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Torvet i Svendborg og “Det gode byrum”

27. marts 2018

(Foto: Knud Mortensen)

 

Læserindlæg af:
Beth Lehner
Chrristinedalsvej 13
5700 Svendborg

 

Den bedste plads og den eneste, som rigtigt lever op til Jan Gehls punkter for det gode byrum er Gerritsplads.

Her går folk igennem og forbi – der er noget at kigge på.

Der er en naturlig gangbane gennem pladsen fra tre sider.

Der er butikker – og især slik, bøger og legetøj i umiddelbar nærhed.

Man kan sidde i læ, i sol og i skygge og ved springvandet – børnene vil gerne pjaske vand.

Det er en lille og overskuelig plads, hvor man både kan se (underholdes) og blive set (tryghed).
Pladsens primære funktion er opfyldt – dens sekundære funktion opstår, når nogen optræder – og det gør mange af samme grund som de øvrige brugere/borgere – noget, der meget sjældent sker på Torvet.

På Gerritsplads sker det hele året.

Torvet har ikke de samme nødvendige kvaliteter for Det gode byrum. Det kan det få!

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php