Monthly Archives: marts 2018

Giant Steps i børnehøjde

23. marts 2018

 

AF PIA BLOHM

 

’Det er nat i Mali. Stjerner og måne oplyser himlen, og i landsbyen Koulikoro får børnene fortalt eventyr – om den tapre mariehøne Kimi Komo, om hanen Karato og firbenet Kanou og om den farlige løve, der vist godt kunne spise en lille ged’ …


Sådan starter det spændende og farverige musikeventyr “Der var engang i Mali”, som Giant Steps serverer for børn, forældre og bedsteforældre søndag d. 15. april kl. 11 på Arne B.

Moussa Diallo leder slagets gang, og han digter videre på en række af sin barndoms underfundige fortællinger og genskaber den magiske stemning, han selv oplevede, når de ældste i landsbyen fortalte eventyr. Iblandet sang og musik levendegør Diallo sammen med sin trio den ældgamle tradition, der findes i alle kulturer: at fortælle historier, videregivet fra mund til mund, fra generation til generation. Eventyr, som med humor og overraskelser stimulerer fantasien og ofte rummer moralske pointer. Moussa Diallo har i årenes løb spillet et hav af koncerter for børn, og så er den sublime bassist tillige et kendt navn på den danske rock- og verdensmusikscene,  bl.a. i selskab med Sneakers, Savage Rose og Palle Mikkelborg – og ikke mindst i sin egen trio med de to eminente gambianske musikere koraspilleren Dawda Jobarteh og percussionisten Salieu Dibba.

Aldersgruppe: 5 år og opefter. Varighed: 45 – 60 min. Der serveres saftevand og lækker søndagskage.

Læs om Giant Steps’ øvrige koncerter her: www.giantsteps.dk

Mød desuden Giant Steps på Facebook. Koncerterne finder sted på Arne B.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Samarbejde er vejen til succes

22. marts 2018

 

Det må efterhånden stå klart for enhver, at opsvinget for alvor er kommet for at blive. Der er godt gang i investeringerne og byggeriet boomer stort set alle steder i landet. Det sker også på Sydfyn, hvor de lokale håndværksmestre har fyldte ordrebøger og beskæftigelsen er i fremgang. Ja, faktisk kan det i nogle tilfælde være svært at skaffe kvalificeret arbejdskraft.
Når forandringens vinde blæser, er der som bekendt nogen der bygger læhegn, mens andre bygger vindmøller. Tømrermester Lars Green fra Svendborg Håndværkerservice ApS. er en mand som ser muligheder. Med sin virksomhed, som har specialiseret sig ved at tilbyde hovedentrepriser indenfor byggeriet, er han godt rustet til de udfordringer, som er i en tid, hvor det handler om at kunne konkurrere på godt håndværk.
Et godt team af gode stabile underentreprenører er hovedindgrediensen i Lars Green’s viksomhedsfilosofi. Med mange års erfaring indenfor branchen, så ved han, at den absolut bedste indtjening opnår man kun med tilfredse kunder.
– Jeg tegner Svendborg Håndværkerservice ApS. sammen med de folk jeg lejer ind til de opgaver vi udfører. Mit koncept bygger på troværdighed og tillid til de mennesker jeg arbejder sammen med, så vi i sidste ende sammen afleverer et godt stykke veludført arbejde, siger Lars Green som udfører alle former for arbejde med istandsættelse af ejendomme.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitlangeland.dk – MAGASIN ude nu!

22. marts 2018Download mitlangeland.dk – MAGASIN, april 2018

 

Årets 2.udgivelse af mitlangeland.dk – MAGASIN  er nu på gaden, med gode historier fra Langeland og øerne.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Knud Romers ABC nomineret til Carl Prisen

21. marts 2018

(Foto: Jens Wognsen)

 

Anders Ringgaard Andersen og Bent Sørensen er nomineret til Carl Prisen i kategorien ”Årets Komponist inden for Børnemusik” for musikken der indgår i forestillingen Knud Romers ABC.

 

Carl Prisen uddeles af Musikforlæggerne i Danmark, og har til formål at hylde og hædre danske sangskrivere, tekstforfattere og komponister. I år er Anders Ringgaard Andersen og Bent Sørensen nomineret til Carl Prisen for musikken i forestillingen Knud Romers ABC.

Forestillingen havde premiere d. 14. oktober 2017 på BaggårdTeatret i Svendborg, hvorefter den tog på turne, og høstede rosende anmeldelser fra både anmeldere og publikum.

Knud Romers ABC er produceret i et samarbejde mellem sART Danseteater og Den Fynske Opera i Odense, og iscenesat af Sofie Christiansen.

Carl Prisen er opkaldt efter Danmarks store danske komponist Carl Nielsen. 

Der uddeles 14 priser inden for såvel rytmisk som klassisk musik. Alle Carl Pris-modtagere får, hvad Æresprismodtager i 2014, Bent Fabricius-Bjerre, kalder for “musikbranchens fornemste trofæ”.

Spændingen udløses, og vinderne kåres d. 24. april. Det foregår i år i H.C. Andersen Slottet i Tivoli med Oliver Zahle og Stine Rosengren som konferenciers.

Se listen over de nominerede til CARL PRISEN 

 

Om Knud Romers ABC
Med udgangspunkt i Knud Romers ABC og John Kørners billedkunstneriske dyreunivers har BaggårdTeatret, sART Danseteater og Den Fynske Opera skabt en underfundig og lærerig bogstavssafari, der rusker alfabetet rundt, og sammensætter det på ny.

Bent Sørensens har komponerede musikken som Anders Ringgaard Andersen har fortolket på scenen.

 

Det skrev anmelderene:

★★★★★★

”Et lille mirakel” – Michael Søby, CPH Culture.

 

★★★★★
”Børneteater af fineste karat” – Lene Kryger, Fyns Amts Avis

 

”En himmerigsmundfuld af alt det bedste” – Anne Middelboe Christensen, InformationKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Endnu et MIT-magasin er på gaden på Fyn

20. marts 2018

 

Download mitkerteminde.nu – MAGASIN, april 2018

 

Så har endnu et MIT-magasin set dagens lys. Denne gang er vi på gaden i Kerteminde og landkommunerne på østfyn.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Verdens bedste markedsføring

20. marts 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, mitsvendborg.dk
 

Vejen til klasselokalet var ofte lang og tung, da jeg som dreng, sammen med mine forældre, ankom til det årlige forældremøde. Især når det var min matematiklærer, som skulle orientere om min arbejdsindsats gennem året.
’Christians indsats fejler som sådan intet. Jeg ville blot ønske, at han brugte matematiktimerne på at lære matematik i stedet for at skrive historier,’ lød det fra min i øvrigt særdeles vellidte matematiklærer.

Man skal gøre det, som man er bedst til. Nogen vil måske ligefrem sige, at med evnen følger pligten. Det lå tydeligvis ikke i kortene, at jeg skulle tage en ph.d. i matematik, men i stedet skrive og formidle historier. Så det er det, jeg gør.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

19. marts 2018


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, april 2018

 

Man kan næsten ikke vente, vel .. Sommer, sol og saltvand – uhmm, det lurer lige om hjørnet.
Forsiden taler sit eget sprog på det nye forårs-mitsvendborg.dk – MAGASIN, som denne gang er tykkere, tættere og varmere end du nogensinde har oplevet. Det er på gaden lige om lidt – så du også kan få fornøjelsen af, at sidde med magasinet i hånden. For ganske vist kan du downloade det her på mitsvendborg.dk, men der er nu noget helt specielt i at mærke den ‘ægte vare’.

 

God fornøjelse

Christian Dan Jensen
Redaktør, mitsvendborg.dk Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Livet mellem hækkene

15. marts 2018Download THURINEREN marts 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – THURINEREN

 

Det sker ofte, at jeg bliver spurgt, om det virkeligt er muligt at blive ved med at grave nye historier frem på Thurø. Når alt kommer til alt, så bor der immervæk kun 3.682 mennesker på øen, og man kan vel for pokker ikke i hver eneste udgivelse finde breaking news om indbyggernes gøren og laden.
Svaret er: nej, det kan man selvsagt ikke. Og det er heller ikke formålet med et lokalmagasin som THURINEREN. Vi er ikke sat i verden for at lave dybdegående kritisk journalistik, og det bliver næppe heller en artikel i THURINEREN, som nomineres til årets Pulitzerpris.
Vi er derimod Thurø’s egen formidlingsplatform af gode historier og generel information om hvad der rører sig på øen. Her holder man sig opdateret med alt lige fra livet mellem hækkene til gode tilbud fra Thurøs erhvervs- og forretningsliv. THURINEREN er nemlig også afhængig af annonceindtægter for at kunne udgives fire gange om året. De gode lokale annoncører er fundamentet i magasinet. Uden jer ingen THURINEREN. Sådan er det. Og naturligvis gir’ vi noget igen den anden vej, og besøger vores loyale lokale annoncører med pen, blok og kamera. Det manglede bare.
Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kulturelt Samråd: Hvordan skaber vi liv på Torvet?

6. marts 2018

 

svendborgkultur.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Bertolt Brechts Svendborgdigte til Berlin

1. marts 2018

(Foto: Rico Feldfoss)

 

BaggårdTeatrets reumertnominerede succesforestilling ”Bertolt Brechts Svendborgdigte” er indbudt til at spille på den Danske Ambassade i Berlin som en del af kulturministeriets nye strategiske samarbejde med Tyskland.

 

Nye samarbejder på tværs af landegrænser
I januar 2018 lancerede kulturministeriet en ny kultursatsning med fokus på at fremme og udvikle Danmark og Tysklands kulturudveksling. Formålet er at øge samarbejdet mellem kulturinstitutionerne på tværs af landegrænserne og skabe større synlighed og styrke værdifællesskaberne mellem befolkningen i de to lande. De næste tre år vil man derfor arbejde intensivt på flere kulturelle møder i og mellem de to lande.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php