Monthly Archives: april 2018

Ny leder af Svendborg Scenekunstakademi

17. april 2018

(Foto: Knud Mortensen)

 

Gitte Gry Bech Ballesheim, master i teater- og dramapædagogik, skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

 

Et scenekunstakademi med gennemslagskraft
Skolerne i Oure og BaggårdTeatret, Svendborg Egnsteater, er gået sammen om at skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse med base på Oure Kostgymnasium. Målet er at skabe en teaterfaglig platform med national gennemslagskraft og internationalt udsyn.

Til at realisere drømmene har de to institutioner hyret master i teater- og dramapædagogik Gitte Gry Bech Ballesheim:

- Jeg glæder mig til, sammen med Skolerne i Oure og BaggårdTeatret, at sende de unge aspirerende scenekunstnere ud på en opdagelsesrejse i krop og sind og byde dem ind i det scenekunstneriske laboratorium. Akademiet bliver rammen om deres rejse ind teatrets og dramaets verden – guidet af de bedste undervisere, siger Gitte Gry Bech Ballesheim.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale bluesrødder på Strandlyst

14. april 2018

 

Raiders – Strandlyst lørdag 14.april

Strandlyst byder på lokale kendinge, koryfæer og legendariske guitarister, med rødder dybt plantet i den fynske muld, når RAIDERS leverer en stor omgang kærlighed tii bluesgenren.
Raiders har i front guitaristerne Henning Kaae og Keld Andersen; sidstnævnte desuden sanger – udstyret med en af landets fedeste bluesvokaler!
Henning Kaae: guitar – Keld Andersen: guitar/leadvokal.
I maskinrummet er det fætrene Vincent og Dorf – hhv trommer og basKommentarer: Ingen kommentarer endnu

830 kreative børns værker udstilles

7. april 2018

 

Plakat-billedkunstner Hans Kjær har inspireret årets børnekunstudstilling ‘Og fra Himlen kom…’

 

”Og fra himlen kom…” er titlen på årets børnekunstudstilling, der åbner i SAK Kunstbygning med fernisering lørdag den 14. april

 

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Svendborg Kommune, SAK Kunstbygning og de mange dygtige lærere og pædagoger på Sydfyn. Den er i år bygget op over et idéoplæg og en workshop med den langelandske kunstner Hans Kjær, som medarbejdere fra skoler, dagtilbud og SFO’er deltog i tidligere på året. I løbet af foråret har de sammen med de kreative børn skabt en masse fantasifulde og sjove kunstværker.

Den kreative udstilling viser, hvad der spirer af fantasi blandt de nye generationer –  og som Thomas Blachman siger – kreativiteten er jo et af Danmarks vigtigste råstoffer.

De 830 børns kunstværker udstilles på én og samme gang i kunstbygningens flere etager og mange små og store rum. De udstillede værker kommer fra 13  forskellige skoler, SFO´er, dagtilbud og andre. Der er værker fra Tved Skole, Stenstrup Børnehus, Skårup Skole, Tåsingeskolens SFO, Tåsingeskolen Centerafdelingen, Rantzausminde Skole, Byhaveskolen, Kunstpiloterne, Ørkildskolen Afd. Øst, Ørkildskolen Afd. Byen, Haarhs skole, Svendborg Heldagsskole og Ryttergården.

Ferniseringen afholdes lørdag den 14. april kl. 14-16, hvor der er gratis entré i SAK Kunstbygning, Vestergade 27-31 i Svendborg.

Udstillingen åbnes af formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Erik Hornemann. Der vil være underholdning med Vester Skerninge Friskoles Lillekor.

De udstillede værker kan ses fra 15.  til 29. april, og åbningstiderne er tirsdag til søndag fra 11.00-16.00.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Garn, lingeri og god betjening

6. april 2018

 

Det må være et paradis for enhver håndarbejde-entusiast at besøge Butik Nille i Langegade 45 i Kerteminde. Her kan man nemlig få alle sine drømme opfyldt med udfordringer i strikkekunstens mangfoldige verden. En specialbutik med en personlig betjening ud over det sædvanlige – og så har den ligget her i snart 50 år.
– Min mor startede forretningen lidt længere nede af Langegade, men den flyttede herop længe inden jeg overtog den for 23 år siden. Dengang var der både garn og broderi i forretningen. Broderidelen blev taget ud da jeg startede, men jeg har et stort udvalg i sy-tilbehør – og selvfølgelig stadig garn, fortæller Pernille Poulsen som ejer Butik Nille.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvem og hvad gør gavn? Gør kulturen?

6. april 2018

 

AF ERIK H.A. JAKOBSEN

 

Dette års Brecht festival blev afviklet over det meste af en uge i februar, og den store satsning i år var en særdeles professionel produktion af det sjældent opførte radiohørespil, ”Forhøret over Lucullus.” Hørespillet kunne opleves flere gange i Scala-biografen, hvor man som tilhører for én gangs skyld sad i mørke og måtte skabe sig sine egne billeder – hvilket ikke var svært, da hørespillet uvilkårligt tændte den indre film.

Det var stærke billeder der blev fremmanet i Scalas mørke. Lucullus, den store hærfører, var død, og da han skulle stedes til hvile i sit mausoleum ved Via Appia, blev han stillet for Dødens Domstol, hvor hans gerninger skulle vurderes. Skulle han tilbringe efterlivet på lyksalighedens enge? Eller skulle han forvises til det grå Intet i underverdenen?

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Amerikansk studiemusiker giver fyraftenskoncert på biblioteket

6. april 2018

(Foto: Di Alberto Mazzucato)

Oplev den amerikanske sanger/sangskriver og pianist Kenny White i bibliotekets musikalske fyraftenscafé torsdag d. 19. april.

 

Kenny White er bedst kendt som studiemusiker, arrangør og producer. Han har bl.a. arbejdet sammen med Shawn Colvin, Judy Collins, Keith Richards og Mick Jagger, men han har også udgivet en række stærke soloalbums, senest Long List of Priors.

I fredagens musikalske fyraftenscafé på Svendborg Bibliotek optræder han solo, med sang og lyrik i det absolutte centrum. Hans sange er skarpe snapshots af det at være menneske og hans tekstunivers strækker sig fra det hjerteknugende til det underfundigt morsomme. Fyraftenscaféen holder åbent fra kl. 15.30 -17.00 og det er ganske gratis at lytte med.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Har du styr på din CO2 kvote for i år?

6. april 2018

 

AF NIELS CHRISTIAN NIELSEN, Projektleder GO2Green

 

Da Obama var præsident i USA, fremhævede han igen og igen, at vi er den første generation, der for alvor mærker klimaforandringerne, men også den sidste generation, der kan gøre noget ved dem. Ellers er det for sent.

Vi mennesker har brug for, at kloden og klimaet holder sig i god form. Hvis vi tror, at vi bare kan lade stå til, så er vi bundnaive. Den store udfordring for alle verdens lande er, at råstofferne, herunder de fossile brændsler, er ulige fordelt.

Vores klode sveder, og den sveder de forkerte steder. Indlandsisen og gletscherne smelter, så vandstanden i verdenshavene stiger, og flere af de lavtliggende øer og kyster bliver i nær fremtid stationær havbund.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hvad er Svendborg for dig?

5. april 2018

(Foto: Mike Strøander)

 

AF TRINE LØNFELDT

 

Det meste af mit liv har jeg haft adresse i Svendborg. Kun afbrudt af nogle års fravær, fordi jeg mødte min mand. Kærligheden flyttede mig til Odense, men jeg pendlede dagligt til Sydfyn, fordi jeg tog HF på Svendborg Gymnasium og efterfølgende valgte jeg – på alle måder – smukke Skårup Statsseminarium. Da det igen igen blev sommer, måtte jeg sande, at jeg savnede at kunne cykle til vandet på blot 5 minutter. Jeg lokkede derfor manden permanent med til Svendborg, og på et splitsekund er det pludselig vores børn, der afslutter Gymnasiet!

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Havnens dag i Bagenkop er både blå og grøn – og for hele familien

5. april 2018

 

Hvis du tror, at Bagenkop står stille, fordi antallet af fiskerbåde og arbejdspladser er blevet færre de sidste årtier, så tager du grundigt fejl. For der står stadig Bagenkop på landkortet – og endda med ret store bogstaver, hvis det står til Ivan Nielsen og Steffen Rasmussen.

De repræsenterer nogle stærke og særdeles aktive foreninger, der med stor opbakning fra lokalbefolkningen skaber masser af liv i den sydlangelandske by:

- Havnens dag, som i år afholdes lørdag d. 9. juni, er et godt eksempel på, at Bagenkop er en by, der altid er i bevægelse, og hvor vi hele tiden er på vej med nye projekter og spændende arrangementer. Her udnytter vi, at Bagenkop har en unik geografisk placering, der indbyder til bevægelse og oplevelser i både det grønne og det blå element, fortæller Ivan Nielsen, der er en af mange aktive ildsjæle i og omkring Bagenkop.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fællesskab i Folkeklubben med far bag rattet

5. april 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Skal du med i klubben – Folkeklubben.’  Sådan cirka lød det i den anden ende af telefonen, da afdelingsleder på Lundby Skole på Tåsinge, Torben Dall, en grå februar-dag i 2017 sad på sit kontor og dagdrømte om sin nye tilværelse til maj som pensionist. Han havde ingen anelse om, at i stedet for at skulle starte sit otium med kultivatoren i rosenbuskene i forhaven i huset på Tåsinge, skulle han henover foråret og sommeren på turné med Folkeklubben – som chauffør af tourbussen, ansvarlig for merchandise-butikken til koncerterne og holde indpisker-taler 10 minutter inden showtime for den lille frække trio med det folkelige navn og de skarpe tekster.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder


  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php