Monthly Archives: april 2018

Uden vores gode lokale annoncører ingen TØSINGEN

30. april 2018

Download TØSINGEN, maj 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Foråret er kommet til Tåsinge. Ligesom i resten af landet, og der er helt sikkert rigtig mange egne i det ganske land, hvor de mennesker som bor her, føler, at deres sted er noget ganske særligt om foråret. Det tager vi med en anelse gran salt, da vi jo godt ved, at når bøgen først er sprunget ud på Sydfyn og Tåsinge, så ville det være ulige konkurrence, at måle sig med andre steder i Danmark.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny bådforhandler til sejlerne åbner i Svendborg

26. april 2018

Kaj Rasmussen og Timmi Gnist Christensen åbner ny bådforhandler i Svendborg

 

Vandet er en del af fynboernes DNA, og det sydfynske øhav er Danmarks mekka for sejlads. Derfor åbner en helt ny bådforhandler – med velkendte ansigter.

 

Navnet er Fynbo Marine A/S, og dørene bliver slået op fredag den 11. maj – og det er med to lokale ejere, der er vilde med både. Timmi Gnist Christensen og Kaj Rasmussen. Begge har i mange år haft med både at gøre. Både arbejdsmæssigt og privat.

– Jeg har saltvand i årene. Jeg har sejlet og arbejdet med både hele mit liv. Jeg elsker vandet og glæden i folks øjne, når de får overdraget en ny båd – især hos dem, der køber båd for første gang, fortæller Timmi Gnist Christensen, medindehaver af Fynbo Marine. Timmi Gnist har 20 års erfaring som autoriseret importør og forhandler af både og motorer.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny leder af Svendborg Scenekunstakademi

17. april 2018

(Foto: Knud Mortensen)

 

Gitte Gry Bech Ballesheim, master i teater- og dramapædagogik, skal stå i spidsen for Svendborg Scenekunstakademi og skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse for Danmarks teatertalenter.

 

Et scenekunstakademi med gennemslagskraft
Skolerne i Oure og BaggårdTeatret, Svendborg Egnsteater, er gået sammen om at skabe en ny 3-årig gymnasial uddannelse med base på Oure Kostgymnasium. Målet er at skabe en teaterfaglig platform med national gennemslagskraft og internationalt udsyn.

Til at realisere drømmene har de to institutioner hyret master i teater- og dramapædagogik Gitte Gry Bech Ballesheim:

– Jeg glæder mig til, sammen med Skolerne i Oure og BaggårdTeatret, at sende de unge aspirerende scenekunstnere ud på en opdagelsesrejse i krop og sind og byde dem ind i det scenekunstneriske laboratorium. Akademiet bliver rammen om deres rejse ind teatrets og dramaets verden – guidet af de bedste undervisere, siger Gitte Gry Bech Ballesheim.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale bluesrødder på Strandlyst

14. april 2018

 

Raiders – Strandlyst lørdag 14.april

Strandlyst byder på lokale kendinge, koryfæer og legendariske guitarister, med rødder dybt plantet i den fynske muld, når RAIDERS leverer en stor omgang kærlighed tii bluesgenren.
Raiders har i front guitaristerne Henning Kaae og Keld Andersen; sidstnævnte desuden sanger – udstyret med en af landets fedeste bluesvokaler!
Henning Kaae: guitar – Keld Andersen: guitar/leadvokal.
I maskinrummet er det fætrene Vincent og Dorf – hhv trommer og basKommentarer: Ingen kommentarer endnu

830 kreative børns værker udstilles

7. april 2018

 

Plakat-billedkunstner Hans Kjær har inspireret årets børnekunstudstilling ‘Og fra Himlen kom…’

 

”Og fra himlen kom…” er titlen på årets børnekunstudstilling, der åbner i SAK Kunstbygning med fernisering lørdag den 14. april

 

Udstillingen er blevet til i et samarbejde mellem Svendborg Kommune, SAK Kunstbygning og de mange dygtige lærere og pædagoger på Sydfyn. Den er i år bygget op over et idéoplæg og en workshop med den langelandske kunstner Hans Kjær, som medarbejdere fra skoler, dagtilbud og SFO’er deltog i tidligere på året. I løbet af foråret har de sammen med de kreative børn skabt en masse fantasifulde og sjove kunstværker.

Den kreative udstilling viser, hvad der spirer af fantasi blandt de nye generationer –  og som Thomas Blachman siger – kreativiteten er jo et af Danmarks vigtigste råstoffer.

De 830 børns kunstværker udstilles på én og samme gang i kunstbygningens flere etager og mange små og store rum. De udstillede værker kommer fra 13  forskellige skoler, SFO´er, dagtilbud og andre. Der er værker fra Tved Skole, Stenstrup Børnehus, Skårup Skole, Tåsingeskolens SFO, Tåsingeskolen Centerafdelingen, Rantzausminde Skole, Byhaveskolen, Kunstpiloterne, Ørkildskolen Afd. Øst, Ørkildskolen Afd. Byen, Haarhs skole, Svendborg Heldagsskole og Ryttergården.

Ferniseringen afholdes lørdag den 14. april kl. 14-16, hvor der er gratis entré i SAK Kunstbygning, Vestergade 27-31 i Svendborg.

Udstillingen åbnes af formanden for Kultur- og Fritidsudvalget, Lars Erik Hornemann. Der vil være underholdning med Vester Skerninge Friskoles Lillekor.

De udstillede værker kan ses fra 15.  til 29. april, og åbningstiderne er tirsdag til søndag fra 11.00-16.00.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi optager ikke elever, vi optager familier

6. april 2018

 

Der er blot 238 indbyggere i Revninge, som ligger fire km syd for Kerteminde. Så når klokken ringer, og der hver dag møder 262 elever og 20 lærere ind på Kertemindeegnens Friskole, fordobles indbyggerantallet nærmest i den lille østfynske landsby.

I Revninge er de stolt af deres friskole. Den blev indviet i 1863 og er således en af landets ældste friskoler. Men det er ikke kun på grund af de gamle stolte traditioner man er stolt af sin friskole i Revninge. Også skolens holdninger og værdier skaber samhørighed, tryghed og nærvær langt ud over bygrænsen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Styrken ligger i det lokale

6. april 2018

 

I Marslev lidt uden for Kerteminde ligger der en VVS forretning. Marslev VVS, hedder den, og her har man ikke, som mange andre VVS installatører, specialiseret sig inden for ét specifikt fagområde. Næ, Hos Marslev VVS favner man det hele. Det er nødvendigt med en bred faglig viden, når man skal være konkurrencedygtige i en tid, hvor alting bliver større.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Restaurant med det hele – også havudsigt

6. april 2018

 

Man kan nærmest ikke have en bedre beliggenhed end Restaurant Kerteminde Sejlklub, med panoramaudsigt ud over Kerteminde Bugt til Storebælt, og med Kerteminde Havn og Marina som nærmeste nabo. Duften af saltvand og lyden af vanter og slag der slår mod masterne i havnen, vil få enhver til at anbefale dette som et besøg værd.
Ægteparret Pernille og Mark Møller har forpagtet Restaurant Kerteminde Sejlklub på fjerde år. Siden foråret 2015 har de sat deres præg på den populære restaurant, som holder åbent hele året. Det er nemlig lige så charmerende at besøge restauranten en bidende kold aften i februar, og spise en god middag mens havet rusker lige uden for vinduerne, som at sidde en varm sommeraften i højsæsonen med en rejemad og et koldt glas rosé på den sydvendte terrasse.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

”Er der noget du ikke kan klare, så ringer du bare”

6. april 2018

 

Hvis man har hænderne rigtig skruet på, og kan læse en tegning, så er det i virkeligheden ligegyldigt om det er træ eller stål man arbejder med. Sådan skulle det i hvert fald vise sig for Claus Jørgensen, da han gik fra at være uddannet maskinarbejder til i dag at have tømrervirksomheden CJ Montage i Kerteminde.
Faktisk var det en kammerat som manglede en makker til et byggeprojekt på Sjælland, og som tog ham med sig til den anden side af Storebælt. Han oplærte ham i tømrerfaget, og det skulle vise sig at være en rigtig god idé. Claus Jørgensen fik et CVR nummer, og ret hurtigt blev de to et godt makkerpar på byggepladsen.
– Jeg fandt ud af, at der faktisk slet ikke var den store forskel i om det var jern eller træ man arbejdede med. Jeg fik smag for det her med at arbejde indenfor tømrerfaget, og efter nogen tid på byggepladser på Sjælland fik jeg opgaver for et ejendomsselskab i Københavnsområdet.
Det blev til en masse forskelligt arbejde på Sjælland bla. med at sætte Kvik Køkkener op, fortæller han.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Her er alt til den modne kvinde

6. april 2018

 

Hun var blot 16 år, da Lotte Theilgaard startede i sin fars forretning Refning Poulsen som skolepige. Hun tømte prøverum, ryddede op og fejede gården, som man gjorde dengang, når man havde et job efter skoletid. Senere startede hun i lære den butik, som hun for 24 år siden overtog efter sin far og omdøbte til Det nye Refning Poulsen.
Lotte Theilgaard kender sine kunder godt. Det gør man efter så mange år. Hun ved, hvad der er efterspørgsel på og hvilke behov kunderne har. Hun kender sine kunder rigtig godt, og de kender hende. Og det er ikke udelukkende på grund af det store varesortiment at kunderne kommer igen. Man oplever nemlig noget ganske særligt, når man handler hos Det nye Refning Poulsen – god gammeldags serviceånd.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php