Monthly Archives: juni 2018

Nye byrum på vandkanten

28. juni 2018


Download vinderforslaget i projektforslaget Den Blå Kant

 

Vinderen af arkitektkonkurrencen for Den Blå Kant er nu fundet. Vinderforslaget formår at skabe sammenhæng langs Svendborg Havn, med byrum af høj kvalitet, og samtidig klimasikre havnen og den omkringliggende by mod højvande og kraftig regn.

 

Vinderforslaget ”100 % Svendborg” viser en god forståelse af de kvaliteter, der allerede findes på havnen i dag. Havnens kvaliteter bliver styrket af en sammenhængende stiforbindelse for gående og cyklister. – En sti, der binder havnen sammen fra Christiansmindestien til Den Runde Lystbådehavn. Undervejs passerer man byrum for ophold og aktiviteter. Blandt de mange nye byrum er et havnebad, der integreres i kajen på Frederiksø og en ny havnepark ved Toldboden med skaterbane, legeplads og ophold, samt en ny pumpestation i Havneparken, med fitness og leg på taget.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Svendborg bliver en del af ny uddannelsesinstitution under UCL

27. juni 2018

Uddannelses- og forskningsminister godkender fusion mellem EAL og UCL

Med uddannelses- og forskningsminister Tommy Ahlers godkendelse er fusionen en realitet: Fra den 1. august 2018 får Region Syddanmark en ny stor uddannelsesinstitution under navnet UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole.

 

Bestyrelserne for Erhvervsakademiet Lillebælt og University College Lillebælt stemte for en fusion i oktober 2017. Beslutningen tog afsæt i et ønske om at skabe en styrket platform for at skabe vækst i Region Syddanmark gennem stærke uddannelser, innovation og forskning.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kender du typen?

22. juni 2018

Øverst ses opholdsstuen før nyindretning. Nederst er maleriet på væggen det samme, men sofagruppe og spisegruppe har byttet plads.

 

AF SUSANNE MAGELUND

 

I en populær tv-serie besøger værten sammen med to livsstileksperter kendte personers hjem. De skal derefter gætte hvilken kendis der bor I hjemmet. Overraskende ofte sker det, at de ud fra de samlede indtryk, rent faktisk rammer plet.

Hjemmets udseende, beliggenhed er med til at skabe vores identitetet. Selve boligens indretning, fortæller langt mere om os, end vi nok er bevidste om i dagligdagen. Hvis nu livsstilseksperterne kom på besøg hjemme hos dig, hvad ville de mon hæfte sig ved? Ville de ramme rigtigt eller helt forkert? Passer din type til din bolig eller omvendt?

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sund mad for alle

22. juni 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

’Vi forvandler sunde og lokale økologiske råvarer om til spændende smagsoplevelser’

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Det er kun godt fire år siden at Mette og Sune Østbjerg flyttede fra København til Svendborg for at drive økologisk specialforretning/købmand og café i Brogade 37. Øland, hedder butikken, hvor alt du finder på hylderne er 100% økologisk. Og det hitter hos svendborgenserne. Vi bliver nemlig stadig i stigende grad mere bevidste om økologi, når der indkøbes til husholdningen. De økologiske delikatesser i Øland kommer i høj grad, og helt bevidst, fra lokale avlere og producenter.

– Vi vil gerne styrke det sydfynske og tage et socialt ansvar. Derfor støtter og engagerer vi os i lokale initiativer og deltager gerne i lokale fællesskaber. Det handler om at tage ansvar for området omkring os og for hinanden, siger Sune Østbjerg.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kvalificeret undren over verden

21. juni 2018

 

AF ERIK H.A. JAKOBSEN

 

Jeg elsker at læse – men helst i analog form. Jeg elsker at holde en bog i hånden, at bladre i et lækkert tidsskrift (som det, du holder i hånden), og jeg elsker knitren af avispapir. Det bliver ikke min skyld hvis og når den sidste papiravis lukker og det sidste trykte tidsskrift går ind.

Men det er ikke kun den taktile oplevelse der får mig til at foretrække gammeldags formidlingskanaler. Jeg elsker også at blive præsenteret for noget jeg ikke selv har opsøgt. Jeg elsker at ”græsse” i aviser og tidsskrifter, hvor jeg hver gang møder noget spændende og interessant, som jeg ikke kendte i forvejen eller ikke selv ledte efter.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Når webshop og butik går hånd i hånd

20. juni 2018

 

Man kan sagtens kombinere en velfungerende webshop og engrosvirksomhed med den fysiske butik og opnå succes. Det er Joan Knudsen og hendes butik DIVINA i Vestergade 96A et bevis på. I en årrække har hun drevet en succesfuld webshop, med salg af basic-tøj fra Italien, inden hun 1.september sidste år valgte også at åbne sin egen butik. Det skulle vise sig at være en god idé. Kunderne er strømmet til den blot 100 kvadratmeter store butik, hvor hun sælger et udpluk af de ikke mindre end ca. 6000 tøjenheder, som sælges fra butikker i hele Europa.
– Det var på utallige opfordringer, at jeg tog skridtet videre, og åbnede en fysisk butik til min webshop. Jeg havde dog aldrig troet, at det ville blive så populært, siger Joan Knudsen.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Prøveparken genindviet efter ombygning og renovering

20. juni 2018

 

– Prøveparken ved Toldboden på Svendborg Havn har været en succés. Siden 2015 har den været samlingssted for byens skatere og plads til leg og ophold for børn, voksne og byens gæster. Prøveparken blev anlagt som en midlertidig løsning, mens vi venter på en Havnepark på stedet. Men det midlertidige blev slidt og derfor har der været behov for reparationer og fornyelse af både legeplads og skateelementer, siger Flemming Madsen, formand for Udvalget for Teknik- og Erhvervsudvalget.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Internet på pc’en med din smartphone

19. juni 2018

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

 

Sommeren er over os, og mange drager af sted på ferie i ind- og udland. Nogen vil nyde feriedagene, hvor de kan glemme alt om det daglige job samt trummerum, mens andre har det bedst, hvis de kan tjekke deres mailboks en gang eller 2 om dagen. Her klarer dagens smarthones opgaven uden problemer, hvis din smartphone altså er sat op til at kunne tjekke dine indbakker.

 

For andre er det et must at man kobler sig på internettet. Man har sikkert medbragt den bærbare computer i håb om at man har trådløst internet til rådighed, når man ankommer til feriedestinationen. Sådan er det heldigvis de fleste steder i dag, men man oplever stadig feriesteder, hvor nettet ikke er til stede af den ene eller den anden grund. Men så er det jo godt at man kan bruge sin smartphone som trådløst hotspot, så familien kan komme på nettet via deres computer.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Ny Kommunikationschef på BaggårdTeatret

19. juni 2018

(Foto: Knud Mortensen)

 

BaggårdTeatret er stolte over at præsentere Jannie Schjødt Kold som ny kommunikationschef på BaggårdTeatret. Hun tiltræder 6. august 2016

 

Jannie Schjødt Kold har en baggrund som journalist og har arbejdet på Information og Kristeligt Dagblad. Hun har desuden skrevet adskillige rejsereportager for JP REJSER og lavet kommunikationsarbejde for forskellige organisationer og undervist børn og voksne i at fortælle de gode historier.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Verdens bedste rygeost kommer fra Gundestrup

19. juni 2018

 

Når purløgene er 3 mm. høje så starter rygeostsæsonen. Så vil alle spise rygeost, og det er kun de nye danske kartofler og jordbær der i en periode kan give rygeosten en smule konkurrence. Så falder salget af rygeosten en smule, men er hurtigt oppe igen og holder sig på benene lige til oktober.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php