Monthly Archives: august 2018

Ja til lærlinge – nej til akkordarbejde

14. august 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

Det er med stolthed at Sune Lander tager den lille tunge statuet ned fra hylden og viser mig.
’Årets Tømrer 2018’, står der graveret ind i den, og den fortæller, at han og kollegaen Lasse Gerlach har vundet 1. Pladsen som Årets Tømrer indenfor håndværksfaget i år. Hvert år uddeles 23 priser hvoraf de tre er indenfor tømrerfaget. Man måles på forskellige parametre, som f.eks. kundetilfredshed, og om man har gode smileys, og så udtrækkes der vindere i forhold til størrelsen på virksomheden. I år gik prisen altså til Svendborgvirksomheden Lander & Gerlach, som Sune Lander og Lasse Gerlach’s tømrer- snedkerfirma.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Flere praktikpladser er virksomhedernes ansvar

14. august 2018

 

AF PER NYKJÆR JENSEN, formand Svendborg Erhvervsråd

 

Der er igen gang i økonomien og dermed også i byggeriet og industrien. Priserne på ejendomme er støt stigende og antallet af job er det højeste, vi har set i lang tid. Der er dog en lille giftig slange i paradiset. Det kniber nemlig med at skaffe den nødvendige, kvalificerede arbejdskraft. Der er simpelthen for få unge, som vælger en erhvervsuddannelse. Samtidig har der desværre også, til trods for et ikke overvældende antal interesserede unge, været udbudt for få lærlinge- og praktikpladser. Det er derfor virksomhedernes ansvar at stille flere lære- og praktikpladser til rådighed.

 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Enhver bygning kræver et stærkt fundament

14. august 2018

 

Næsten 80% af Danmarks nationalformue er bygninger og infrastruktur. Man kan sige, hele Danmarks bygningsmasse og infrastruktur faktisk er vores opsparing og bankboks. Byggeriet er derfor en vigtig del af løsningen på mange af Danmarks udfordringer i dag og i fremtiden. Mere end 70.000 mennesker er i dag beskæftiget indenfor Dansk Byggeri, som er erhvervs- og arbejdsgiverorganisation for 5.700 virksomheder indenfor byggeri, anlæg og byggeindustri i Danmark. 70.000 mennesker som hver dag går på arbejde og er beskæftiget indenfor bygge- og anlægssektoren og byggeindustrien, og skaber de fysiske rammer, som gør, at danskerne har tag over hovedet, er forbundne fra A-Z, har vand i hanen og el i stikkontakten.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Når skønhed og godt håndværk hører sammen

13. august 2018

 

Der findes ikke to Hanstholm Køkkener som er ens. Det er ganske enkelt konceptet, som siden 1968 har været varemærket for den jyske køkkenproducent, som med udgangspunkt i stolte, danske håndværkstraditioner, har vist sig stærke og holdbare gennem tiderne.
Men hvad er det så der gør et Hanstholm Køkken til noget ganske særligt?

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Sol, sommer og fællesskab

12. august 2018Download TØSINGEN, aug.2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør – TØSINGEN

 

Der er ganske vist to uger fra disse linjer skrives, og til TØSINGEN er ude i brevkasserne på hele Tåsinge. Men det skulle være ret usandsynligt om ikke den helt fantastiske sommer, vi har haft i år, stadig sætter sine aftryk også på Tåsinge. Fornøjelsen var i hvert fald stor, da jeg i bagende sol og mellem kvidrende fugle, midt i juli kørte rundt på øen og fandt stof til de historier, som du denne gang kan læse her i Tåsinges eget lokalmagasin.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Et særligt skær – sidste del

12. august 2018

 

En novelleføljeton af Nanna Grønbech Petersen

Første del af novellen kan læses på Nannas blog Creative Passion www.ngppassion.ngpart.com

 

”Pennen i din hånd er vigtig. Det er igennem skriften, at du forstår. Det er igennem skriften, at du forvandler. Det er igennem skriften, at du kan hente styrke, svar og tro.”

 

Piet ser op på kirketårnet, han ånder dybt ind, luften smager af sommer. Himlen er blå. Ordene giver i den grad mening for ham. Under bøgetræet ligger en pen, han samler den op, og putter den i lommen. Hans ben fører ham til træet overfor roklubben.

Lige på det punkt, hvor Piet placerede det andet frø fra den mystiske kvinde, flagrer en papirlap på et ungt bøgetræ. Han plukker sedlen som et stykke frugt. Han folder den ud. Sort på hvidt står der:

”Håbet skal du søge ved havet. Åben dine hænder, åben dine arme og åben dit hjerte, så lukker du op for rum til lysende håbefulde energistrømme af kærlighed og hjælp.”

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

En ny bold I luften

12. august 2018

 

Man skal aldrig gå ned på udstyret. Det er ganske enkelt regel nummer ét, om du spiller fodbold, tennis, håndbold eller en hvilken som helst anden boldsport. Det samme gør sig gældende hvis man er outdoor-typen, der elsker at være ude i naturen uanset om det sner, regner eller solen bager fra en skyfri himmel. Udstyret skal være i orden.
Jannik Kaysen og Jens Vogn har indtil for ganske nyligt drevet hver deres sportsforretning i Svendborg. Jens Vogn med Sporten på Centrumpladsen og Jannik Kaysen med Sportigan i Gerritsgade. Men udover deres to forretninger med sportsudstyr har der også været andre lignende forretninger i Svendborg. Markedet var ganske enkelt ikke stort nok, med så mange konkurrerende butikker indenfor samme branche.

Så i stedet for den evige konkurrence, som måske endda på sigt kunne betyde dårligere kvalitet for kunderne, så satte de fik de to sportsbutiksindehavere sig sammen med en rigtig god idé.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den med striberne

11. august 2018

 

AF SUSANNE MAGELUND

 

Her tænker jeg ikke på Matas produktserie, som i årtier er blevet markedsført som “den med striberne”. En folkelig serie af fornuftige plejeprodukter til en fornuftig pris. Jeg gætter på at mine læsere i deres liv har haft fat i mindst ét af de stribede produkter og måske står der p.t. en shampoo eller en deo på badeværelseshylden. Men nu skal det ikke handle om kropspleje.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det behøver ikke være kedeligt at lære førstehjælp

11. august 2018

 

Hvad gør du, hvis et barn får noget galt i halsen og ikke kan få luft?

Hvad gør du, hvis kollegaen på arbejdspladsen pludselig falder om med hjertestop?

Hvad gør du, hvis en person ligger livløs i vandet i svømmehallen?
Det handler om ganske få minutter inden det er for sent. Førstehjælp er derfor med til at redde menneskeliv. Kan du førstehjælp?

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

De angste unge – hvad gør vi dog?

10. august 2018

(Modelfoto: Colourbox)

 

AF ANNA HOLMGAARD

 

Stigningen i antallet af unge, der lider af angst, depression og stress er i markant stigning. Særligt unge piger mellem 16 og 24 år er ramt hårdt. Op mod hver fjerde i gruppen er ramt af ovennævnte udfordringer – og de kan ikke klares med tidligere generationers mantra – knib ballerne sammen, tag dig sammen, op med hovedet og op igen.

Verden er uendeligt meget anderledes end dengang, det kunne løse problemerne – og hvem ved så i øvrigt, om det løste problemerne. Man kan i hvert fald se, at f.eks. min generation har særdeles svært ved at knytte varige relationer – hvert andet ægteskab går f.eks. i stykker.

Så er de unge (og vi voksne?) blevet en flok slapsvanse, der ikke kan finde ud af livet. Nej til det første, ja til det næste.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Persondatabeskyttelse! - Få styr på det inden 25.maj
Kontakt: Tove Dahlmann
Certificeret i persondata- sikkerhed
T. 40 25 46 26 

Møllergade 7 - 5700 Svendborg
Tlf: 62 21 06 83


Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php