Monthly Archives: august 2018

Bilerne er ikke interessante – det er menneskerne som køber dem

31. august 2018

 

Det er ikke kun håndtrykket som er varmt, når man besøger Svendborg Motor Co. A/S på Odensevej 24-26, som siden 1922 har handlet og repareret biler i Svendborg. Den nye Opel Corsa har eksempelvis både varme i sæderne og rattet og prisen er bestemt også i den lune ende. Mere om det senere.

I salgsafdelingen hos Svendborg Motor Co. A/S plejer de at sige, at det er medarbejderne på værkstedet som sælger bilerne. Og der kan være noget om snakken. Er man tilfreds med servicen på værkstedet, så er der en ret stor sandsynlighed for, at man kommer igen. Ja, måske man også køber sin nye bil her. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Giant Steps godt i gang …

31. august 2018

 

AF PIA BLOHM, Giant Steps

 

Giant Steps har for alvor skudt gang i koncertsæsonen, og de næste måneder bliver en smeltedigel af musikalske oplevelser. Her kan du gå på opdagelse i alt fra jazzfusion, brasilianske rytmer, afrobeat, vokaljazz, funky New Orleans jazz, soul, blues, moderne jazz, indisk musik, worldfusion til salsa, tango og jazzfunk – mens det hele er lagt i hænderne på en perlerække af danske og udenlandske navne. Torsdag aften d. 13. september er ingen undtagelse, når vibrafonist- og percussion-ekvilibristen Morten Grønvad står på scenen med sit hjertebarn The End. Supergruppen der siden 80’erne har tryllebundet  ublikum med sin smukke og udfordrende musik, der spænder fra lyriske, melodiske ballader til uptempo numre med et energiniveau, der tager pusten fra én – alt sammen inden for jazzfusion genren. Ugen efter torsdag d. 20. september bliver også svær at komme udenom. Aftenen byder nemlig på sangerinden Sinne Eeg, der med rytmisk sikkerhed, en overlegen harmonisk sans og et enormt musikalsk overskud gennem årene har cementeret sin position som en af Europas største jazzsangerinder. Ved denne koncert er hun i selskab med den spændende amerikanske guitarist Peter Sprague.  Og sådan fortsætter Giant Steps’ store afvekslende musikalske efterårsrejse. Tag endelig med hele vejen!  

 

Se mere i det komplette koncertprogram, der kan hentes på bl.a. Arne B, Svendborg Bibliotek og online på www.giantsteps.dk. Mød desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

En tur gennem byen og en bajer på havnen

30. august 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvendborg.dk

 

Skal vi ikke gå en tur sammen gennem vores smukke gamle by. Mærke hvad det er, som gør den så levende at bo i. Vi kan jo starte fra byens rådhus lige midt i byen. Når alt kommer til alt, så er det jo herfra byens udvikling begynder.

Den 1.juli 2016 blev snoren klippet til Den Grønne Tråd, hvor forbindelsen mellem byen og havnen skulle give mulighed for flere aktiviteter, ophold og frie initiativer til hverdagens byliv. Nye samarbejder er spiret mellem midtbyens beboere og butiksliv, det er Liv i Min By processen et skønt eksempel på. Bilerne er også væk fra Torvet, så nu kan alt ske – hvis nogen altså ville fortælle, hvad man må, eller ikke må, eller hvad der i det hele taget skal ske på Torvet. Men det er jo en helt anden diskussion. I hvert fald er her Svend-fest, hvor alle som er noget indenfor musikken udenfor bygrænsen kan boltre sig og blive set. Og vi hylder Ghita Nørby, gør vi.

Efter Torvet, som var hurtig overstået, drejer vi til venstre op ad Møllergade, og får lidt af smagen af det ægte Svendborg, her hvor vi har højt til loftet og sikker jordforbindelse, og hvor man gir’ sig lidt ekstra tid til at betragte, begejstres og behages – forføres, fortrylles og forarges. Her man får smagen af Cittaslow.
På toppen af Møllergade får man også udsigten over havnen, som mere end noget andet fortæller vores historie. Lad os tage en tur derned.

Snart rykker der byggekraner ind på havnen. Nyt boligbyggeri skyder op på Jessens Mole og SIMAC opfører et helt nyt uddannelsescenter på Nordre Kaj. Man er også i gang med Den Blå Kant, som skal skabe flere rekreative byrum og oplevelser hele vejen fra Christiansminde til lystbådehavnen. Havnen er i forandring. 

Midt mellem byggekranerne og de farverige arkitektillustrationer gemmer sig de små vigtige maritime detaljer. Det er her vores DNA svulper mod bolværket, og hvor der stadig er plads til at drikke en håndbajer i solen. For på en havn skal alt ikke være stilrent, velpoleret og støvsuget for skævheder. Gør vi det, så forsvinder vores identitet, og så kan det hele være lige meget.

Vi skal hilse udviklingen velkommen, og glædes over, at investorerne ser fremtiden på vores havn. Pas godt på den.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Møllekroen – et hus fuld af fest

28. august 2018

 

Da ægteparret Helle og Søren Grønning i 1999 købte Bullerup Kro på Brolandvej 7 i Agedrup, havde de ingen anelse om, at de her små 20 år senere skulle have en virksomhed med et halvt hundrede ansatte og være kendt som et af de førende cateringfirmaer på Fyn.

Successen er dog ikke kommet af sig selv, men ønsket om at lave en lille mand-kone forretning med udgangspunkt i god kvalitetsmad brændte så meget hos ægteparret, at de i starten både var i køkkenet, til serveringen for gæsterne og efterfølgende bag opvasken til langt ud på natten. Fliden har båret frugt. Det ses og mærkes tydeligt, når man besøger Møllekroen, som ægteparret i dag stolt kan kalde deres sted.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fjällräven trives i den gamle købmandsgård i Nyborg

28. august 2018

 

I 1960 fik svenskeren Åke Nordin fra den lille svenske by Örnsköldsvik den geniale idé, at fremstille godt, slidstærkt og vejrbestandigt outdoor-udstyr – primært tøj og rygsække, til ganske almindelige mennesker som ville være godt klædt på i det fri til udendørsaktiviteter.
Allerede som dreng fik han den idé, at lave en rygsæk, som både skulle være rummelig og samtidig sidde godt på ryggen, når man vandrede ude i naturen. Rygsækken blev senere udviklet til svenske skolebørn og kom først i produktion i 1978. I dag er den kendt over hele verden som Kånken.

Den ikoniske rygsæk blev starten på det hele. Som blot 24 årig grundlagde Åke Nordin Fjällräven – et af verdens mest udbredte brands indenfor outdoor-udstyr.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jam-scene, islandske sange og Jens Lysdal på Café Aroma

28. august 2018

Jens Lysdal er ‘kommet hjem til Svendborg’ og er hovednavnet til Kulturdag på Café Aroma

 

Cafe Aroma inviterer til Kulturdag fredag d.31.august fra kl.12-21 

 

Fra kl.12-17 vil der være salgsboder udenfor med mange lækkerier; lige fra honning og slik til hjemmebagt brød og kunsthåndværk.

På lydsiden bydes på musik fra kl. 13-21 og på denne Kulturdag er musikken akustisk tempereret, så der er ingen trommer og vilde elektriske guitarerer!. Det samme gælder årets Jam-scene, hvor du blot møder op med dit instrument – og husk: der er ingen forhåndstilmelding!

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nye kunder gør store øjne

28. august 2018

Therkel Rasmussen går op i, at alt fra fodtøj og fiskegrej til honning og hestefoder er i en god kvalitet hos Sibiriens Specialfoder – Jagt og Fiskeri.

 

Når du træder ind ad porten til den ombyggede svinestald på Sibiriensvej ved Kerteminde, ser du ud over pallevis af specialfoder til husdyr, kæledyr og vildtfugle. Går du få skridt ind i butikken, skyder to glasdøre op og inviterer til at træde ind i afdelingen pakket med fritidstøj, fodtøj og alskens udstyr til jagt og fiskeri. Alt sammen danske mærker i solid kvalitet.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

De er dus med hele Østfyn

25. august 2018

 

Flere gode venner spurgte bekymret, om de var helt raske i hovedet, da Gitte Aaby, Anders Christiansen og Kristina Poulsen i samlet flok besluttede at gå for sig selv og etablere Danbolig i Nyborg. Ikke kun fordi det er sin sag at etablere ejendomsmæglerforretning helt fra bunden, men også fordi det var lige mens finanskrisen gjorde det slemme ved boligmarkedet og mange andre brancher i 2010.

– Fra vi fik ideen til vi havde forretningsplan og visioner klar gik der vel en uges tid, og opgavefordelingen var vi aldrig i tvivl om, fortæller Gitte, som er salgskoordinator hjemme på kontoret i Nørregade, mens Kristina og Anders lige så tit er ude og tale med sælgere eller fremvise for mulige købere.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Værsgo’ – nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN til dig

24. august 2018


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, sept. 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

”Bøjer jeg mig saa dybt som jeg kan, vokser min verden sig stor.” 

 

Hele Svendborgs eget teater – BaggårdTeatret gør det igen. Denne gang med en ny forestillingen om den store danske digter, Tom Kristensen, som de fleste nok kender for romanen Hærværk fra 1920, og som i 30 år indtil sin død boede i villaen Torelore på Thurø.
TOM,  hedder forestillingen, som har urpremiere på BaggårdTeatret den 15.september, og som bringer os tættere på såvel manden som digteren, der af sin mor fik at vide, at han skulle være noget særligt. Men hvordan bliver man noget særligt? Og hvad kræver det af én? 

TOM er en musikalsk forestilling i samarbejde mellem kunstnerduoen BengtssonSydow, Odense Teater og BaggårdTeatret.
Petra-Leonie Pichler, der stod bag den Reumert-nominerede forestilling Bertolt Brecht Svendborgdigte, instruerer.

– Vi tolker egnsteateropgaven meget bogstaveligt. Vi griber fat i de sydfynske fortællinger, og giver os selv det benspænd, at forestillingerne skal have national og gerne international relevans, siger teaterdirektør  Jakob Bjerregaard Engmann.

Læs meget mere om TOM i det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN.

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Steffen Jensen fortæller om Mellemøsten lige nu

22. august 2018

(Foto: Athenas)

 

Mød den mangeårige mellemøstkorrespondent for TV2 Steffen Jensen og få et overblik over, hvad der egentlig foregår i Mellemøsten lige nu.

 

Mellemøsten har en lang tradition for spændinger og blodige konflikter, men hvordan ser der ud lige nu? Det har Svendborg Bibliotek bedt Steffen Jensen, mangeårig mellemøstkorrespondent om at svare på. 

For hvad siger erfaringen fra en mand, som ikke alene har boet i området i mange år, men også har haft sine fingre dybere i den konfliktfyldte materie end de fleste. Steffen Jensen giver sine analyser og svar i et foredrag tirsdag d. 4. september kl. 19.00.

Foredraget arrangeres af Svendborg Folkeuniversitet.

BEMÆRK: Billetter koster 75 kr. og købes gennem AOF Center FynKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php