Monthly Archives: september 2018

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

24. september 2018


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, okt. 2018

 

VÆRTSHUS, VINBAR OG VÆKST
- PORTRÆT AF EN IVÆRKSÆTTER

BEST OG SVENDBORG
FINALISTERNE ER FUNDET

DEN BLÅ KIRKE
TOP-TRIMMET OG KLAR TIL FEST 

 

.. og meget mere godt Svendborg-stof i det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN, som du nu kan downloade.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det behøver ikke være dyrt, når bilen skal på værksted

24. september 2018

 

Det er svært at forestille sig et autoværksted, som ovenikøbet kan servicere alle bilmærker, have priser som ligger mellem 20-40% under den pris, som man normalt vil skulle give på et autoriseret værksted for det samme udførte arbejde. Og når den fulde garanti samtidig følger med, så vil mange nok sige det er løgn. Det er det bare ikke. Det er Skorstensgaard et levende bevis på. Siden 2009 har den danske værkstedskæde serviceret flere end 108.000 danske personbiler, været nomineret til Entrepreneur of the Year i 2014 og kåret som Gazellevirksomhed af Børsen. Så de har alt mulig grund til at være stolte hos Skorstensgaard.

Læs mereKommentarer: 1 kommentar

Folkemøde om klima- og energi i Svendborg

21. september 2018

 

go2green.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

BaggårdTeatret er rykket ind på Thurø

15. september 2018


Download THURINEREN, september

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, THURINEREN

 

Hovedhistorien denne gang i THURINEREN pryder også forsiden. Det handler om den store danske forfatter, Tom Kristensen, som levede de sidste 30 år af sit liv på Thurø.

BaggårdTeatret har kastet sig over Tom Kristensen, og har sat forestillingen TOM op, hvor forfatterens liv skildres i en moderne fortælling med samtidsrelevans.

Det er ikke første gang at Svendborgs egnsteater bevæger sig ind på ’thurinsk grund’ – eller i hvert fald noget som ligner. Den Reumertnominerede succesforestilling ’Bertolt Brecht’s Svendborgdigte’, er et andet eksempel på en stor forfatter som i en periode levede på Thurø.

 

Tom Kristensen var en ret så bemærkelsesværdig personlighed, som ret hurtigt kom ind på livet af thurinerne, da han flyttede til øen i 1946. Dengang boede han i ’Æblehuset’ på Grasten med sin hustru, Ingeborg ’Bosse’ Weber, som var ud af Weber-dynastiet, og som jo på mange måder gennem tiden har sat sit præg på Svendborg – ikke mindst med frugtplantager og skibsværft. I 1952 rykkede ægteparret bopælen til Birke Allé og ind i villaen ’Torelore’.

Her var liv og glade dage, når Tom Kristensen gennem sit forfatterskab som anmelder for Politiken, inviterede journalister hele vejen fra København til Thurø. Der blev debatteret heftigt i Torelore, analyseret op og ned af samfundskritiske emner, og mon ikke der også var tid til en lille en til halsen ..
Tom Kristensen var på den måde med til at gøre Thurø landskendt, og han blev da også æresborger for både Thurø og Svendborg.

Hans forfatterskab var meget sanselig. For eksempel beskriver han storbyen København som en verden af sanselig skønhed, og et værtshusslagsmål skildres som en udladning af alskens farver. Han var et ’øjemenneske’ – totalt fri for moralsk eller religiøs bevidsthed, men udelukkende med fokus på det sanselige i hans egen kunstneriske virkelighed.

 

Tom Kristensen døde i en alder af 80 år i juni 1974 på Svendborg Sygehus. Han ligger begravet på Thurø Kirkegård på en skråning med udsigt til Skårupøre Sund.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tæt på Tom Kristensen

15. september 2018

(Foto: Ard Jongsma)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I jagten på store sydfynske fortællinger, har BaggårdTeatret kastet sig over en stor dansk forfatter. Tom Kristensen, mest kendt for romanen Hærværk (1930), levede de sidste 30 år af sit liv på Thurø, hvor han også ligger begravet. På gravstenen – nøje udvalgt med sundkig – står:
”Bøjer jeg mig saa dybt som jeg kan, vokser min verden sig stor.” Et uddrag fra digtet Græs (fra Verdslige Sange). På Thurø Lokalarkiv ligger man inde med stor viden om forfatterens liv på øen, en mindestue er oprettet, men det er en bredere og mere moderne fortælling, BaggårdTeatret arbejder på.
– Det gør ikke noget, hvis vi kan være med til at revitalisere og aktualisere historien om Tom Kristensen, siger teaterdirektør Jakob Bjerregaard Engmann som igen står bag historier forankret i den Sydfynske muld.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Raske dyr er glade dyr

14. september 2018

 

Man kan næsten ikke få mere smukke og naturlige omgivelser end når turen går til Dyrlægen på Vejstrupgård. Alene turen gennem alléen fra hovedvejen og ind på gårdspladsen til den flotte gamle hovedbygning fra 1754, får en til at føle sig henledt til fordums tid. I det øjeblik man træder ud af sin bil, falder det en helt naturligt at væve et øjeblik ved skønheden og trække den friske landvind dybt ned i lungerne.
I kælderen på den gamle hovedbygning holder Dyrlægen fra Vejstrupgaard til, og de naturlige sanseindtryk må uden tvivl føles ligeså skønne for vores firbenede venner.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hva’ mæ’ kulturen – for unge?

13. september 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF ANNA HOLMGAARD

 

Citatet er fra gode gamle PHs kampskrift fra begyndelsen af 30’erne, hvor han som kulturradikal provokatør opfordrede til at tage kunsten alvorligt politisk og økonomisk. Åd en måde var han foran for sin tid – ligesom Svendborg faktisk er beviset på, at han havde ret: her er kunst og kultur noget, der får folk til at flytte til byen – og det er godt.

Men vi kunne selvfølgelig gøre det bedre – det kan man altid.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Få mere ud af Google

13. september 2018

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

 

Kongen af søgemaskiner hedder Google. Mastodonten, der dukkede op i 1998, overhalede alt og alle på den helt store internetklinge, og Google er i dag den foretrukne søgemaskine verden over, hvis man trækker visse stater og lande fra. Vi danskere anvender i høj grad Google, når vi skal finde informationer på internettet, og det gør vi på vidt forskellige måder. Her følger nogle tricks til hvordan du får endnu mere ud af Google.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Fremtiden er Interaktiv

12. september 2018

 

Der er løbet en del vand gennem åen siden de grønne kridttavler blev skiftet ud med nye og smartere løsninger. I dag kobler du din bærbare computer direkte til det trådløse netværk, og straks er du forbundet til en storskærm i konferencelokalet. Du navigerer direkte på den store skærm med fingrene, som var det på din iPad, og oplevelsen ved din præsentation bliver løftet til et helt andet niveau. Du deler, printer eller gemmer direkte og lige nu. Slut med flipover-tavler og indtørrede tuchpenne, projektor-lærred som midt i det hele slipper bremsen, og uden varsel hysterisk ruller op af sig selv. Gå med ind i den interaktive verden – det er både sjovere og åbner døren til fremtiden.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Vi behøver en sydfynsk mentalitetsændring

12. september 2018

Byggerier skyder op i Odense, men hvad sker der i Svendborg?
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF PER NYKJÆR JENSEN, formand Svendborg Erhvervsråd

 

Så er de fleste tilbage i arbejdstøjet, og andet halvår er godt i gang. Hvad skal vi så bruge det til? 

Kunne jeg få et ønske opfyldt, så skulle det være, at vi får sat gang i investeringer og private byggerier – her på Sydfyn. Af en eller anden grund kører toget, med de store private investeringer, lige forbi Svendborg. Det er synd. Vi har for mange ufaglærte som er arbejdsløse, og det kan kun en markant forøgelse af investeringer og nye byggerier rette op på. Vi skal blive bedre til at tiltrække investorer som vil investere og bygge nyt – og som vil etablere virksomheder og skabe job.

Ser vi bort fra de kommunale byggerier, skolebyggerier og byggeri af almennyttige boliger – så sker der på det nærmeste ingenting. Nogle få spredte private initiativer dukker op hist og her, men det boom man ser, i f.eks. Odense, Nyborg og Middelfart, er totalt fraværende.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncerSvendborg
Møllergade 57A

T. 31 59 57 00 

Vestergade 5 - T. 62 20 50 35 
Korsgade 7, Svendborg
Tlf. 62 21 22 11 


Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg – LIVE

Spillestedet Harders Møllergade 36 T.62213090 

Vestergade 10A - Svendborg
Frederiksø - Svendborg

Fejl på siden!

Giv mitsvendborg.dk besked på: cj@mitsvendborg.dk

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php