Monthly Archives: september 2018

Burning Velvet release-party på Harders

27. september 2018

 

Burning Velvet på Facebook

 

Burning Velvet inviterer til fest den 6.oktober på Harders i Svendborg

 

Americana bandet Burning Velvet fra Svendborg udgiver sit album ”Listen” på vinyl i begrænset oplag på 300 stk. Den 6.oktober kl. 20 fejrer Burning Velvet og Celebration Records udgivelsen med koncert og fest på Spillestedet Harders i Møllergade i Svendborg. Festen er åben for alle og der er fri entre.

Burning Velvet har spillet live de sidste 6 år med skiftende besætning og nogle gange solo, bl.a på en lang koncerttourné i Tyskland og Schweiz. På albummet har frontmand og sangskriver Nicolai Wøldike Schmith fået selskab af et nyt hold meget kompetente musikere, der hver især har fungeret som solister eller backing for bands som bl.a. Marc Facchini, Chorus Grant, Cancer, Wynona og Nikolaj Nørlund. Med sig på scenen den 6.oktober medbringer Nicolai holdet fra pladen: Moogie Johnson (guitar, vokal), Tobias Lange (trommer) og Camilla Munck (klaver og vokal) og Søren Lund (Bas) fra Svendborg. Bandet har lige spillet opvarmning for americana-heltene Calexico (US) på Posten i Odense så de er helt klar til at spille numrene for første gang i hjembyen Svendborg.

Allerede nu kan man høre albummet ”Listen” på digitale streaming tjenester, bl.a. Spotify. Albummet har også fået den første anmeldelse og musikbloggen 33Plus kalder det ”efterårets smukkeste soundtrack” og deres anbefaling lyder: LYT LYT LYT.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Dengang der var andre boller på suppen

26. september 2018

Max Rask med sin nye bog: Oldemors historiske opskriftsbog.
(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Fire forskellige historier om fire forskellige familier, som på ingen måde havde en ens hverdag, men som måtte klare dagen og vejen i en svær tid, hvor man havde mange børn og mange munde at mætte. Sådan lyder temaet på den svendborgensiske forfatter, Max Rask’s, nye bog ’Oldemors historiske opskriftsbog’. Bogen udkom den 3.september og er den anden bog Max Rask sender på gaden. Hans første bog udkom i 2015, hvor titlen var ’Vognmanden fra Kværndrup’, og som handlede om hans oldefars vognmandsfirma, som blev grundlagt i 1922 og som kom i arv hos fire generationer. Bogen solgte 450 eksemplarer ud af de 700 bøger der blev produceret.

 

Mange munde at mætte
Max Rask har en forkærlighed i at fortælle sine slægtshistorier på en måde, så man kun kan blive draget af det. Hans nye bog giver et ærligt og autentisk billede af levevilkårene hos hans fire oldemødre og den tid de levede i. Man havde på den tid typisk mange børn, så der var mange munde at mætte. Samtidig foregår det i tiden inden velfærdssamfundet, og hvor meget arbejde var fysisk krævende. Det betød ofte godt med sovs og kartofler på bordet, og det giver bogen et levende billede af med opskrifter fra dengang oldemor stod for husholdningen.
Bogen indeholder 85 år gamle opskrifter, som dækker alt fra forretter og hovedretter, desserter samt juleslik og bageopskrifter lige til at gå i gang med hjemme i køkkenet – hvis man tør! 
Sammen med de mange gamle opskrifter fra oldemors kogebøger, får man samtidig et indblik i hvordan det var dengang, hvor tiden var en anden, og hvor familien måtte stå sammen og hjælpe hinanden med hverdagens mange gøremål.
– Min tanke med bogen er at tegne et billede af tiden inden internet og smartphones, og hvor der var vigtigere ting i hverdagen end likes på Facebook. Det er en fortælling om mine fire oldemødre, som bestemt ikke havde lette forhold at leve under. Det lå i kortene, at de skulle tage ansvaret for familien og især for de mange børn, som man fik før i tiden. I virkeligheden kunne det være hvilke som helst oldemødre bogen beskriver, for dengang vidste alle, hvad der blev forlangt og krævet af enhver pige og dreng, samt hvad der ventede dem, når de senere i livet blev gift. Så det er samtidig en fortælling om de mange forventninger der var i sær til kvinderne på min oldemors tid, fortæller Max Rask som til daglig arbejder på Fyns Amts Avis som kontorbetjent.

 

Bogen er udgivet af forlaget Mellemgaard. Den kan købes i både papirudgave og som e-bog 

 Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

24. september 2018


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, okt. 2018

 

VÆRTSHUS, VINBAR OG VÆKST
– PORTRÆT AF EN IVÆRKSÆTTER

BEST OF SVENDBORG
FINALISTERNE ER FUNDET

DEN BLÅ KIRKE
TOP-TRIMMET OG KLAR TIL FEST 

 

.. og meget mere godt Svendborg-stof i det nye mitsvendborg.dk – MAGASIN, som du nu kan downloade.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det behøver ikke være dyrt, når bilen skal på værksted

24. september 2018

 

Det er svært at forestille sig et autoværksted, som ovenikøbet kan servicere alle bilmærker, have priser som ligger mellem 20-40% under den pris, som man normalt vil skulle give på et autoriseret værksted for det samme udførte arbejde. Og når den fulde garanti samtidig følger med, så vil mange nok sige det er løgn. Det er det bare ikke. Det er Skorstensgaard et levende bevis på. Siden 2009 har den danske værkstedskæde serviceret flere end 108.000 danske personbiler, været nomineret til Entrepreneur of the Year i 2014 og kåret som Gazellevirksomhed af Børsen. Så de har alt mulig grund til at være stolte hos Skorstensgaard.

Læs mereKommentarer: 2 kommentarer

Folkemøde om klima- og energi i Svendborg

21. september 2018

 

go2green.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

BaggårdTeatret er rykket ind på Thurø

15. september 2018


Download THURINEREN, september

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør, THURINEREN

 

Hovedhistorien denne gang i THURINEREN pryder også forsiden. Det handler om den store danske forfatter, Tom Kristensen, som levede de sidste 30 år af sit liv på Thurø.

BaggårdTeatret har kastet sig over Tom Kristensen, og har sat forestillingen TOM op, hvor forfatterens liv skildres i en moderne fortælling med samtidsrelevans.

Det er ikke første gang at Svendborgs egnsteater bevæger sig ind på ’thurinsk grund’ – eller i hvert fald noget som ligner. Den Reumertnominerede succesforestilling ’Bertolt Brecht’s Svendborgdigte’, er et andet eksempel på en stor forfatter som i en periode levede på Thurø.

 

Tom Kristensen var en ret så bemærkelsesværdig personlighed, som ret hurtigt kom ind på livet af thurinerne, da han flyttede til øen i 1946. Dengang boede han i ’Æblehuset’ på Grasten med sin hustru, Ingeborg ’Bosse’ Weber, som var ud af Weber-dynastiet, og som jo på mange måder gennem tiden har sat sit præg på Svendborg – ikke mindst med frugtplantager og skibsværft. I 1952 rykkede ægteparret bopælen til Birke Allé og ind i villaen ’Torelore’.

Her var liv og glade dage, når Tom Kristensen gennem sit forfatterskab som anmelder for Politiken, inviterede journalister hele vejen fra København til Thurø. Der blev debatteret heftigt i Torelore, analyseret op og ned af samfundskritiske emner, og mon ikke der også var tid til en lille en til halsen ..
Tom Kristensen var på den måde med til at gøre Thurø landskendt, og han blev da også æresborger for både Thurø og Svendborg.

Hans forfatterskab var meget sanselig. For eksempel beskriver han storbyen København som en verden af sanselig skønhed, og et værtshusslagsmål skildres som en udladning af alskens farver. Han var et ’øjemenneske’ – totalt fri for moralsk eller religiøs bevidsthed, men udelukkende med fokus på det sanselige i hans egen kunstneriske virkelighed.

 

Tom Kristensen døde i en alder af 80 år i juni 1974 på Svendborg Sygehus. Han ligger begravet på Thurø Kirkegård på en skråning med udsigt til Skårupøre Sund.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tæt på Tom Kristensen

15. september 2018

(Foto: Ard Jongsma)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

I jagten på store sydfynske fortællinger, har BaggårdTeatret kastet sig over en stor dansk forfatter. Tom Kristensen, mest kendt for romanen Hærværk (1930), levede de sidste 30 år af sit liv på Thurø, hvor han også ligger begravet. På gravstenen – nøje udvalgt med sundkig – står:
”Bøjer jeg mig saa dybt som jeg kan, vokser min verden sig stor.” Et uddrag fra digtet Græs (fra Verdslige Sange). På Thurø Lokalarkiv ligger man inde med stor viden om forfatterens liv på øen, en mindestue er oprettet, men det er en bredere og mere moderne fortælling, BaggårdTeatret arbejder på.
– Det gør ikke noget, hvis vi kan være med til at revitalisere og aktualisere historien om Tom Kristensen, siger teaterdirektør Jakob Bjerregaard Engmann som igen står bag historier forankret i den Sydfynske muld.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Raske dyr er glade dyr

14. september 2018

 

Man kan næsten ikke få mere smukke og naturlige omgivelser end når turen går til Dyrlægen på Vejstrupgård. Alene turen gennem alléen fra hovedvejen og ind på gårdspladsen til den flotte gamle hovedbygning fra 1754, får en til at føle sig henledt til fordums tid. I det øjeblik man træder ud af sin bil, falder det en helt naturligt at væve et øjeblik ved skønheden og trække den friske landvind dybt ned i lungerne.
I kælderen på den gamle hovedbygning holder Dyrlægen fra Vejstrupgaard til, og de naturlige sanseindtryk må uden tvivl føles ligeså skønne for vores firbenede venner.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Hva’ mæ’ kulturen – for unge?

13. september 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF ANNA HOLMGAARD

 

Citatet er fra gode gamle PHs kampskrift fra begyndelsen af 30’erne, hvor han som kulturradikal provokatør opfordrede til at tage kunsten alvorligt politisk og økonomisk. Åd en måde var han foran for sin tid – ligesom Svendborg faktisk er beviset på, at han havde ret: her er kunst og kultur noget, der får folk til at flytte til byen – og det er godt.

Men vi kunne selvfølgelig gøre det bedre – det kan man altid.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Få mere ud af Google

13. september 2018

 

AF ALLAN BOJSEN, bojsen.dk

 

Kongen af søgemaskiner hedder Google. Mastodonten, der dukkede op i 1998, overhalede alt og alle på den helt store internetklinge, og Google er i dag den foretrukne søgemaskine verden over, hvis man trækker visse stater og lande fra. Vi danskere anvender i høj grad Google, når vi skal finde informationer på internettet, og det gør vi på vidt forskellige måder. Her følger nogle tricks til hvordan du får endnu mere ud af Google.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php