Monthly Archives: oktober 2018

Børnejulemarked på Produktionsskolen

31. oktober 2018

 

www.se-f.dkKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jamen det ligner træ!

31. oktober 2018

Spånvæggen er fra Starupwood og ses her sammen med et glittet betongulv

 

AF SUSANNE MAGELUND

 

Hvem kan lide at blive snydt? Det er der åbenbart mange der kan, for gulve med “træ”-look sælges i store mængder. Facader beklædt med profiler, der på lang afstand godt kunne ligne træ og som producenten lover fuldkommen vedligeholdelsesfrit, ses i stor stil rundt omkring.

Det ligner træ, men er det ikke! Hvad er ideen med at erstatte et af de ældst kendte bygningsmaterialer vi overhovedet kender, med kunstige erstatninger? Jeg hører nogle argumenter som går igen: ’Det holder bedre, mindre vedligehold og det er billigere end den ægte vare’. Men er det sandt?

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Robotterne kommer

31. oktober 2018

 

AF ALLAN BOJSEN

 

Årets IFA- messe er overstået. IFA står for Internationale Funkausstellung og finder sted hvert år i Berlin. Her bliver en stor mængde nyheder præsenteret år efter år, og jeg var med på lægterne i håb om at se eller mærke de nyeste trends på den elektroniske scene. Det helt store emne i år var robotter.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Kaffe, brunch eller en Dry Martini

30. oktober 2018

 

 Belysningen er dæmpet lige akkurat så man fornemmer sin silhuet spejle sig i de flotte kobberplader der pryder væggene. Musikken er smooth og afdæmpet med et moderne touch.

Man hører, dufter og mærker livet i køkkenet, som er åbent forbundet med den travle bar.
Lokale kunstværker pryder cafeen og skaber stemning, mens man nyder atmosfæren, og giver sig ro og tid til afslapning og fordybelse – inden man igen træder lige ud i bylivet.

Midt i loftet hænger en diskokugle, og fortæller, at som i en stemning af 1001 nats eventyr, kan stedet forvandles fra den lune og hyggelige frokost-atmosfære til en funky natklub.

Vi er på Under Uret i Gerritsgade i Svendborg – Danmarks måske flotteste café.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den fynske drøm der blev til virkelighed

30. oktober 2018

 

Hvad får et ungt par med to børn på 6 og 10 år til at sælge huset på Kildevænget i Vindeby, for at købe et gammelt nedlagt autoværksted midt på Tåsinge, med en tilhørende 50 m2 lille lejlighed, hvor hele familien skal bo tæt sammen. Svaret er – øl.

De fleste vil nok mene, at det lyder en smule vanvittigt, men når du har læst historien, så vil du helt sikkert sidde med en følelse af stor respekt for, at der stadig findes mennesker, som tør at forfølge deres drømme. Susanne og Bo Abelgren Ehlers er to sådanne mennesker.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

mitsvendborg.dk – MAGASIN ude nu!

28. oktober 2018


Download mitsvendborg.dk – MAGASIN, nov

 

Nyt mitsvendborg.dk – MAGASIN er på gaden – behøver vi sige mere ..Kommentarer: 1 kommentar

Hjælp Fyns mest fantastiske fællesskab i stor finale!

14. oktober 2018

 

Bagenkopperne har allerede vundet titlen som det mest fantastiske fælles på Fyn – i skarp konkurrence med 150 andre indstillede fællesskaber. Nu er Bagenkop i den store landsfinale på TV2, hvor de håber på din støtte i SMS-afstemningen, der starter den 15. oktober.

 

Der er hverken en nyhed eller en hemmelighed, at der er et stærkt og meget aktivt fællesskab i Bagenkop, der kalder sig ”Bagenkop ALTID i bevægelse”. Et fællesskab, der står sammen om at skabe liv og oplevelser i det sydlangelandske med sport, kunst, kultur og meget andet på dagsordenen. Synlige resultater af indsatsen er blandt andet byens hal og Fiskeriets Hus:

Nu har den store gruppe borgere, der dyrker og styrker byens fællesskab, fået en stor anerkendelse for deres indsats, nemlig prisen som Fyns mest fantastiske fællesskab i en konkurrence, som TV2, Tuborgfondet og Lokale- og Anlægsfonden står bag. Med prisen fulgte 50.000 kroner til den fælles kasse og en plads i den store landsdækkende finale som repræsentant for den fynske TV2-region:

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det perfekte hjem

11. oktober 2018

 

Der er rigtig mange overvejelser, beslutninger og helt nye ting at tage stilling til som førstegangskøbere af en bolig. Det er trods alt ens første helt eget hus, så det skal bare være i orden, ligge det perfekte sted og have det korrekte antal værelser. Tilstandsrapporten og energimærkningen skal der heller ikke være en finger at sætte på, man skulle jo nødig støde ind i uforudsete ubehageligheder, når det nu er første gang man køber hus.
Det billede er ikke uvant for ejendomsmægler Martin Lehrmann fra LokalBolig i Svendborg. Forventningerne er som oftest urealistisk høje i forhold til de tanker mange førstegangskøbere gør sig, når de søger drømmehuset. Men virkeligheden er en anden. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Tre stærke ord

10. oktober 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvendborg.dk

 

Forleden da jeg stod på Nyborg Station og ventede på toget, faldt mit blik på et billboard på den modsatte perron med en plakat fra et af Danmarks politiske partier. Budskabet var klart og tydeligt og plakatens visuelle udtryk bar præg af professionalisme. Der var god tid til mit tog, så jeg lod mig fordybe i tankerne bag budskabet, som i sin enkelthed kom til udtryk i tre stærke ord: Værdier, Fællesskab og Demokrati.

I realiteten kunne det være et hvilket som helst parti fra Christiansborg med samme budskab, og det var egentlig ikke et parti jeg identificerede mig eller delte holdninger med. Men det var også ligegyldigt. Det interessante var, at uanset politisk tilhørssted eller ideologiske grundprincipper så rørte plakaten noget i mig. Budskabet nåede ind under huden – præcis som det var tiltænkt. 

For sjov lod jeg mig rive med af plakatens tiltalende signal, og besluttede – i hvert fald for en stund, at have samme politiske ståsted som dette politiske parti.

Hver eneste dag måtte mange mennesker se plakaten med de tre ord: Værdier, Fællesskab og Demokrati, og måske de tænkte det samme som jeg. Ingen kunne være uenig i budskabet på plakaten, hvor de tre stærke ord gav os rejsende lidt at tænke over.

Uden at drage nogen parallel, så kom jeg til at tænke på det, som formentlig må være i første afsnit af kriminalpsykologens håndbog – den del som handler om at sætte sig i morderens sted for at finde ind til motivet. 

Hvis motivet – bevæggrundenfor at få os til at stemme på det her parti, bliver udtrykt med disse tre stærke ord, er det så de følelser som ligger bag ordene, eller er det alt det udenom ordene, som skal få os til at støtte op om lige netop dette parti.

Betyder det, at vi som ser plakaten med de tre stærke ord, skal ledes til at ville beskytte værdierne bag ordene, og derfor bliver taget ved hånden, og ledt til vores tilhørssted ved netop det politiske parti – som jo må bygge hele deres ideologi på alt det, som kan knyttes til lige netop disse tre ord – ellerbetyder det, at sammen med dette politiske parti åbner vi op for mere fællesskab, flere værdier og mere demokrati.

Måske det i virkeligheden er den største styrke ved vores demokrati, at vi har friheden til at lade os rive med af modsætningerne, uden at blive draget til ansvar for ideologisk utroskab.
.. og så kom toget.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Børne- og familieshow i efterårsferien i Svendborg Bycenter

10. oktober 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der bliver sjov og ballade i Svendborg Bycenter i efterårsferien, når centret får besøg af både Sherif Haps, Lasse Langfod, Hr. Plys og tryllekunstneren Henning Nielsen fra ’Danmark har talent’.

– Vi glæder os meget til at invitere hele familien til fire dage med gratis Børne- og familieshow på torvet i Svendborg Bycenter onsdag, torsdag, fredag kl.14:30 og lørdag kl.11, siger marketingkoordinator Jens Mikkelsen.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php