Monthly Archives: november 2018

En maritim hule på havnen

30. november 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Om det rusker i tøjet og kulden river i kinderne en vinterdag i februar, eller man slentrer langs kajen og betragter sejlerlivet i shorts og skjorteærmer på en varm sommerdag, så har Svendborg Havn sin helt egen charme. Her er alt det, som gør en ægte havn. Færgerne, de gamle træskibe og stræskibsværftet, lystbådene, den velbevarede maritime kulturarv, lystfiskeren på vej med sin stang til det gode sted på molen, mågernes hysteriske skrigen og så naturligvis Havnens Fiskeriartikler – for den har jo ligget her altid.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Meget mere end et varehus

29. november 2018

Varehuschef Lars Madsen ønsker, at det skal være en særlig oplevelse at handle i Kvickly Storcenter.

 

Passion for håndværket, sans for detaljen, bred faglig viden og lysten til at dele det med alle os der handler her, er varemærket for Kvickly Storcenter i Vestergade 167 i Svendborg. Og det er ikke ’bare’ et varehus ligesom andre man besøger. Nej, det virker nærmest som en lille handelsby man går rundt i, med specialvarer på hylderne, spændende små oaser med inspirerende ting til daglighandlen, en frodig grøntafdeling, hvor her også er rige muligheder for at gøre sig både økologiske og bæredygtige indkøb, her er et bredt udvalg af vin, spiritus og specialøl, cykler, tøj og grilludstyr – kort sagt et mangfoldigt varehus som rækker længere end man umiddelbart tror. Man kan få det helt almindelige, som er nødvendigt i enhver husholdning – og det som vi ikke finder ret mange andre steder. Og så er her butikkerne i butikken – slagteren, bageren, kiosken, og blomsterafdelingen. Alle noget helt specielt og med fagligt uddannet personale. Og netop fagligheden er noget de vægter højt hos Kvickly Storcenter.
– Vi ønsker, at vores kunder skal have en særlig oplevelse, når de handler hos os. Det skal være noget andet end andre steder, og derfor forsøger vi hele tiden at gøre en forskel, lytte til kunderne og investere i fremtiden, siger Lars Madsen som er varehuschef i Kvickly Storcenter.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Syng en sang sammen

29. november 2018

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN
Redaktør mitsvendborg.dk

 

Forleden da jeg afleverede min datter i skolen, var jeg så heldig, at få lov at være med til morgensang. Hun går i 0.klasse, så alting er meget nyt for hende, men det med at starte dagen med en fællessang faldt hende helt naturligt, da alle børn til og med 4.klasse synger hver morgen på skolen. Forestil dig 100 børn i glad fællessang inden dagen går i gang.

Intet kunne gøre mig i dårligt humør den dag.

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Når drivkraften er kærlighed til håndværket

28. november 2018

(Foto: mitsvendborg.dk)

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

Der var engang, hvor whisky kun var noget forbeholdt skæg-stubbede cowboys, sammenbidte søulke og tweed-klædte fårehyrder i det skotske højland. Sådan er det heldigvis ikke mere. I dag nydes whisky verden over af alle typer mennesker.

Ordet “whisky” stammer fra det waliske ord med samme betydning: “wysgi”, og som er afledt af det skotsk gæliskeord “uisge beatha” – livets vand. Og netop vandet i whiskyen er af afgørende betydning for smagen.
Speyside er et område i regionen Highlandi det nordlige Skotland,hvor her destilleres whisky.

Regionen gennemskæres af floden Spey som både giver navn til regionen og vand til destillerierne. Men det er ikke i Skotland denne historie foregår. Det er på Sydfyn.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Det handler om glas

27. november 2018

 

En vandrehistorie siger, at fordi glas er væske, er dette årsagen til, at en gammel vinduesrude er tykkest forneden, fordi glasset er sunket. Sandheden er, at i gamle dage blev vinduesruder lavet af mundblæst glas som blev klippet op og rettet ud, og derfor blev det fuldt af skævheder. I dag laves glas ved, at smeltet sand bliver trukket henover et flydende tin bad, og gør derved glasset utroligt lige i både tykkelsen, samt i skævheder.

  Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Jul med børn

27. november 2018

 

AF SUSANNE RIBER, sygeplejerske og sundhedsplejerske

 

Jul og børn burde være en god cocktail, men mange oplever det noget anstrengende og en tid hvor illusionerne om den yndige juletid ofte ikke lever op til forventningerne.

Sæt forventningerne ned og forbered dig på en anderledes jul, når du skal holde jul med små børn. Så kort kan det siges. Ikke desto mindre giver julen anledning til bristede forventninger, gråd og skænderier i mange småbørnsfamilier. Juleaften som vi traditionelt forestiller os er for store børn og voksne, men for børn under ca. 5 år bør planerne ændres, hvis man skal gøre sig forhåbning om en hyggelig december. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Den perfekte julegave

26. november 2018

 

Få en fællesoplevelse med alle din kære, dine venner eller kollegaer, som er ud over det sædvanlige. Forestil jer, at hverdagen for et øjeblik forsvinder, og I møder historier, I både kan smage, se, høre og mærke. Det bliver nu muligt, her i Svendborg. Bag forestillingen står Det Reumert nominerede sART danseteater med koreograf Sofie Christiansen i spidsen.

Denne gang bliver maden hovedpersonen i projektet. Maden sammensættes af Benny “Mr. Superfood” Madsen, tidligere michelinkok hos Gordon Ramsey i London, som skal være med til at forvandle historier fra Svendborgenserne til smagsoplevelser. 

Rammerne er det nye Svendborg Forsamlingshus (stiftet af Josefine Ottesen). Huset bliver forvandlet både inde og ude af scenografen Luise Midtgaards fantastiske sanselige universer, i samarbejde med Alaya Riefenstahls finurlige kostume univers. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Musikalske godter fra Giant Steps

26. november 2018

 

AF PIA BLOHM, Giant Steps

 

Inden jul og nytår for alvor banker på døren har Giant Steps et par musikalske godter i posen, som du ikke må undvære. Torsdag d. 6. december kl. 20 er der besøg fra den anden side af kloden, når det suveræne tangoorkester Sexteto Andiamo fra Buenos Aires 

er på plakaten. Sekstetten har tidligere været på to europaturneer med koncerter i Danmark, Norge, Sverige, Italien, Tyskland, Belgien, Frankrig og Schweiz. Nu er Sexteto Andiamo tilbage for igen at forføre publikum med den over hundrede år gamle argentinske musiktradition. Et stemningsmættet univers, der vibrerer af sanselighed, melankoli og vildskab.

Ugen efter torsdag d. 13. december slutter musikforeningen sæsonen med et brag af en koncert – nemlig det traditionsrige decembertilbud Giant Steps Dream Jam. Et helt specielt og uforudsigeligt møde, hvor ingen skal vide sig bombesikker på aftenens udskejelser. I årets udgave har en af jazzens sværvægtere den altid forrygende tangentspiller Nikolaj Bentzon fået lov til at sætte sit drømmehold. En fuldfed og groovy oplevelse er i vente med vaskeægte jazzfunk. Samme aften afslører Giant Steps sit nye overdådige koncert-program, hvor en perlerække af danske og udenlandske navne står i kø. Den 24. januar går det hele løs med den årlige Vinterjazzfestival som det første.  

 

Læs mere om efterårets koncerter i det aktuelle koncertprogram, der kan hentes på bl.a. Arne B, Svendborg Bibliotek og på www.giantsteps.dk. Mød desuden Giant Steps på Facebook.Kommentarer: Ingen kommentarer endnu

Let There Be Rock

25. november 2018

AC/DC tribute-orkestret Bad Boy Boogie giver koncert på Arne B lørdag den 1.december

 

AF CHRISTIAN DAN JENSEN

 

’Lad der blive lys’– sagde Gud, da Jorden endnu var øde og tom, og urdybet lå hen i totalt mørke. Således var arbejdsdagen skudt i gang for den næste uges tid, hvor alting skulle blive til.For efter sigende skulle Gud have skabt jorden og universet på seks dage, og tog en velfortjent slapper på den syvende dag. Om det var på en slapperdag en søndag at rock-gutterne i AC/DC i 1976 på et hotelværelse i Australien har bladret i Bibelen, og på de første sider i 1.Mosebog – 1.Kapitel fundet inspirationen, da de skrev ’Let There Be Rock’ til albummet af samme navn fra juni 1977, skal stå ubesvaret hen. Men teksten efterlader en vis parallel og eftertanke til skabelsen af noget stort. 

 

Let There Be light.
Let There Be sound.
Let There Be drums.
Let There Be guitars.
– Let There Be Rock ..

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Gør en god hurtig handel hos Humlegaard

25. november 2018

 

En sølvfarvet Toyota Avensis stationcar fra 2011 kører ud ad indkørslen netop som jeg ankommer til Humlegaard Automobiler A/S på Nyborgvej 271 i Svendborg. I bilen sidder familien Hansen. De har netop købt deres nye brugtvogn, så de er glade i dag.
Inde på pladsen står Klaus Jørgen Humlegaard. Han er også glad i dag, for han har netop lavet en god handel med familien Hansen, hvor deres brugte bil er indgået i handlen med Toyota Avensis’en. 

Læs mereKommentarer: Ingen kommentarer endnu

Lokale annoncer


NU i byens gårdbutik.
Find os også på Facebook

Kontorfællesskab og mødebooking

Links

Lokale nyheder

  - Få Dit arrangement med

Svendborg RabbitsBlogroll

Artikler og nyheder inden for it

Prøv energiberegneren:


Arkiver

css.php